Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jestem_potworem

Nie chce mieć dzieci, a mąż chce, postanowiłam zrobić coś strasznego

Polecane posty

Gość gość
I jeszcze: kalendarzyk używa się po to żeby właśnie celować w dni płodne a w niepłodne odpuszczać zbliżenie. Każdy kto zamyka się na życie i współżyje specjalnie w dni niepłodne, ma nieważna przysięgę małżeńska i jeśli podczas ślubu wiedział ze tak będzie robić- świętokradztwo. Tak to wyglada w katolicyzmie drogie panie które używacie tu argumentu religijnego. Jestem po studiach kierunkowych i dokładnie to wiem. Także... niech pierwsza rzuci kamieniem

Gość gość
Wiec małżeństwa które regularnie współżyją a nie maja co roku dziecka i sa zdrowe- maja nieważna przysięgę małżeństwa V I co ja teraz, po 15 latach szczesliwego małzeństwa( i tylko z dwójką dzieci ) mam z tą wiedzą zrobić????

Gość gość
O co ci chodzi? Będziesz uniewazniać nasze małżeństwa? :-D:-D:-D

Gość gość
Autorko jeśli okłamiesz, zniszczysz wszystko. To będzie w Tobie, nawet jeśli nigdy się nie wyda. Będziesz patrzeć w jego pełne nadziei oczy, aż w końcu będzie Ci źle.

Gość gość
Nie nie, ja nie. Takie sa fakty po prostu. Przed Bogiem takie małżeństwa sa nieważne po prostu i tyle, małżeństwa cywilne jak najbardziej nie tracą na ważności. To odnośnie argumentu o tym ze autorka gdy brała ślub i nie chciała dzieci to ma go nieważny- owszem, ale tez te która właśnie specjalnie używają dni niepłodnych lub prezerwatywy- tez maja nieważny. Ja tych zasad nie ustalam, dla mnie to chore, ale jak już pojawiła się taka argumentacja to warto wiedzieć i czym się pisze

Gość gość
7:00 nie wiem co, księdza zapytaj co teraz. Biorąc ślub kościelny musiałaś mieć nauki a tam to mówią. Skoro się zdecydowałaś po nich na ślub to chyba oczywiste ze chciałaś przestrzegać tych zasad, bo po co bierze się kościelny gdy nie wierzy się w niego ?

Gość gość
Filczyczki nie stać na lepsze prowo, za głupia jest :P

Gość gość
7 25 I Ty tak czekasz od rana na forum żeby kogoś umoralniać? Wiesz co? Sama idź do księdza, widać, że to ważna persona w twoim życiu. Mój ksiądz, na dodatek ten, który mi komunii udzielał pierwszej, wyobraź sobie zwiał z parafianką do Niemiec. Mają dwóch synów. I spadaj.

Gość gość
Gdzie w przysiędze jest fragment o konieczności rodzenia dzieci co rok?

Gość gość
Mam dla Ciebie radę autorko. Skoro TY nie chcesz dziecka a Twój mąż chce to daj mu zrobić dziecko innej i wszyscy będą zadowoleni. A nie sorry TY nie, ale skoro Ty jesteś egoistką to on też może. Mój mąż nie może mieć dzieci i jest mi bardzo przykro z tego powodu, ale jestem z nim bo go kocham, ale jakby mógł a nie chciał to bym go zostawiła.

Gość gość
8:15 nie ma tego w przysiędze bo przecież przysięga nie jest zbiorem zasad katolicyzmu, ksiądz na podstawie katechizmu dokładnie to omawia na naukach. Widzę ze nie macie podstaw elementarnych o wierze w której zobowiązaliście się ślubem do czegoś

Gość gość
ty z 8 07 sama tez umoralniasz tyle ze godzine później :)

Gość gość
8:28 widać jak kochasz męża skoro jego zdanie o niechęci posiadania dzisci byłoby kluczowe do rozstania. Kocha się za nic a nie za funkcje biologiczne

Gość gość
gość dziś Można też by było powiedzieć. Widać jak mnie kocha. Wiedział, że zależy mi na dziecku a upiera się jak osioł. Bo ma jakiś tam urojony problem w głowie. To nie chodzi o funkcje biologiczne, ale o to, że dla osoby ukochanej zrobi się dosłownie wszystko, a odbieranie najkochańszej osobie spełnienia jej największego marzenia przez swoje wydzimisie jest dla podłe. Dla mnie osoba, która tak postępuje nie kocha szczerze wiec nie marnowałam bym czasu przy niej nawet jakbym kochała nad życie. Wolałabym być sama niż w takim związku. Tak czy tak z czasem by się rozpadł.

Gość gość
Ale dla niego to nie byłoby widzimisie. Jeśli nie chciałby dziecka to życie z mim wbrew sobie byłoby dla niego cierpieniem

Gość gość
gość dziś Dla mnie też byłoby cierpieniem. Dlatego takie związki nie mają przyszłości. Teraz wiem, że nie może więc podchodzę do tego z innego punktu widzenia.

Gość gość
gość dziś Dla mnie też byłoby cierpieniem życie bez dziecka przez wymysły mojego partnera. Dlatego takie związki nie mają przyszłości. Teraz wiem, że nie może więc podchodzę do tego z innego punktu widzenia. Taki gość co nie chce dzieci niech się cieszy, że jego ojciec też nie miał takiego zaburzenia psychicznego bo by go na świecie nie było. A może dobrze. Druga osoba by przez niego nie cierpiała tylko znalazła by sobie odpowiedniego, mądrego i dojrzałego partnera.

Gość gość
Autorko nie daj się, nie słuchaj tych j*********h dewotek co tu o bogu piszą, boga nie ma. One wiedzą jak zmarnowały sobie życie na jakąś chorą, chrześcijańską sektę, pewnie porodziły dzieci, spasły się i nie mają żadnych zainteresowań. Nie chcesz mieć dzieci, więc nie daj sobą manipulować bo to nie prawda, że po urodzeniu dziecka je pokochasz, to się dzieje BARDZO RZADKO. Większość matek, które to tak chwalą się w internecie dziećmi ŻAŁUJE URODZENIA DZIECI, a udają bo myślą iż dzięki temu nabiorą kobiety nie uwiązane do zniszczenia sobie życia tak jak one. Niechęć do posiadania potomstwa nie jest egoizmem, egoizmem byłoby urodzenie dziecka i zniszczenie mu dzieciństwa będąc nieodpowiedzialną matką, żałowanie iż dziecko przyszło na świat..

Gość gość
OBYŚ KUR)WO ZDECHŁA ŻYCZE CI Z CAŁEGO SERCA RAKA

Gość gość
Jak można być tak płytkim żeby uważać ze brak chęci do posiadania dzieci to zaburzenie psychiczne ? Wydaje mi się ze tylko kobiety ogarnięte wściekłością macicy mogą tak uważać

Gość gość
"Jak można być tak płytkim żeby uważać ze brak chęci do posiadania dzieci to zaburzenie psychiczne ? Wydaje mi się ze tylko kobiety ogarnięte wściekłością macicy mogą tak uważać " x chodzi o oszukiwanie męża, tylko o to. Zniszczyła i dalej zamierza niszczyć mu życie

Gość gość
Ale wy k***a głupie jesteście. Stosowanie antykoncepcji nie ma nic od ważności małżeństwa a kalendarzyk jest po to żeby naturalnie bez ingerencji w ciało unikać ciąży jak się jej nie chce! W*****a mnie ze jakiś debilny troll tu pisze totalnie bzdury o religi i w ten sposób chce ją kompletnie osmieszyc. To są BZDURY to co wypisuje ta osoba.niechec do posiadanie dzieci to też nie jest żadna przeszkoda o ile facet wiedział!!! S********j trolu że swoimi madrosciami na temat kościoła bo ty w kosciele to ostanio pewnie na bierzmowaniu byłeś(albo komuni)

Gość gość
je)bać pierdoIony kościół chodzi o to że ona chce oszukiwać męża glupia kur)wa oby zdechła

Gość gość
Niestety ma racje ta osoba. Wg Katechizmu małżeństwo które podczas przysięgi mówi tak a wie ze będzie uprawiać seks w dni niepłodne jest nieważne. Wg zasad oczywiście, dokładnie wyjaśnia to ojciec Szustak w swoim wideo

Gość gość
11:39 przeczytaj wypowiedz tej z 9:45 która uważa brak chęci posiadania dzieci za zaburzenie psychiczne

Gość poli35
ja kocham męża nad życie a chociażby bardzo chciał dziecka to i tak bym mu nie urodziła,wolałabym się rozwieść tak bardzo nie chcę dziecka...i dlaczego miałabym uszczęśliwić męża tym samym robiąc coś wbrew sobie i siebie unieszczęśliwiając?

Gość gość
poli masz racje ale kobiety których celem życia jest rozród nie rozumieją tego

Gość poli35
ja nie wiem czy one jakieś zdesperowane są ,że nawet wbrew sobie by urodziły żeby tylko mąż ich nie zostawił...albo mają takie klapki na oczach,że skoro mąż chce to tak ma być...głupie baby i tyle

Gość gość
czytam i nie wierzę ile jadu w niektórych ludziach. autorko mówilaś, że rozmawiajac z mezem on tylko plakal? Jego rodzina jest wierząca więc może na niego naciska, że poślubie jesteście dziecka dalej nie ma co ludzie powiedzą a facet zamiast liczyć się z tobą to mamusi słucha. wcale nie jesets egoistka nie rob nic wbrew sobie. on wiedzial ze nie chcesz miec dzieci wiec teraz niech nie mysli ze po slubie nagle zdanie zmienisz. trzymaj się

Gość gość U
Zanim powie się "tak" to sie rozmawia i ustala fakty. Na miłośc boską przecież to nie jest tak że ty chcesz kanapę a mąż narożnik tylko chodzi o dziecko - kwestia dość istotna. Ty się nie musisz zmuszać a mąż ma podstawę do rozwodu kościelnego jeśli taki macie.