Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ktoś mi pomoże

Polecane posty

Gość gość

Dobry wieczór, jestem w Wiedniu do soboty (z córką), ale wymeldowanie z hotelowego pokoju mam rano, a autobus do Polski dopiero po 23. Wymyśliłam, że pojadę z córką do autletu Pandorf, ale nie wiem jak. Próbuję coś ustalić, ale nie bardzo mi to wychodzi. Wiem, że można kupić bilety, ale chyba tylko online, a ja mam gotówkę i puste konto. Czy mogę kupić bilet w autobusie- wiem, że taki odjeżdża sprzed Opery. Może ktoś mi coś podpowie. A może ktoś się wybiera do Pandorfu autem i byłby skłonny wziąć nas ze sobą? Proszę o odpowiedź, jeśli mogę to na maila balona@interia.pl

Gość gość
Jest takie magiczne urządzenie jak wpłatomat.

Gość gość
Wszystkie wpłatomaty teraz w Wiedniu nieczynne bo jest awaria.

Gość gośćff
Autorko tematu a Twój mąż nie żyje? Jak żyje to niech on pomoże.

Gość gość
Teraz jesteś poddaną cesarza Franciszka Józefa.

Gość gość
Mąż wie o tym, że wzięłaś córkę do Wiednia czy już jesteście po rozwodzie?

Gość gość
Pisałam do Pani maila ale jest informacja Konto nie przyjmuje więcej wiadomości. :( Bardzo mi przykro. :(

Gość gość
gość dziś Wszystkie wpłatomaty teraz w Wiedniu nieczynne bo jest awaria. x Ja pierdziele, a co za problem kupic bilet w sklepie? :o masz babo problemy pierwszego swiata. koniec jezyka za przewodnika. ciezko gebe otworzyc?

Gość gość
21:31 w sklepie nie kupię biletu bo nie znam języka niemieckiego

Gość gość
21:31 poza tym nie obrażaj mnie bo nie jestem baba tylko obywatelka Polski a pojechałam do Wiednia żeby córce pokazać pandę wielką

Gość gość
kuzwa masz internet i ciezko ci sprawdzić w googlu jak jest po niemiecku gdzie dostane bilet do automusu? A nastepnym razem durna babo nie pchaj sie do kraju jak nie znasz urzędowego jezyka ani angielskiego

Gość gość
21:38, informuję ciebie przemądrzały obrażaczu mnie że w Austrii język angielski nie jest językiem urzędowym; myślałam że dogadam się po polsku bo pod zaborami część Polski była w zaborze austriackim więc w Austrii powinni znać język polski skoro przez ponad 100 lat wykorzystywali zasoby mojej umiłowanej ojczyzny Polski

Gość gość
Czy ktoś mi pomoże czy tu same wymodrzalce popie.....lce?

Gość gość
gość dziś 21:38, informuję ciebie przemądrzały obrażaczu mnie że w Austrii język angielski nie jest językiem urzędowym; myślałam że dogadam się po polsku bo pod zaborami część Polski była w zaborze austriackim więc w Austrii powinni znać język polski skoro przez ponad 100 lat wykorzystywali zasoby mojej umiłowanej ojczyzny Polski x Ja p*****le. a co zabor ma do rzeczy? i to ze ty myslalas? no wlasnie nie myslalas, dlatego jestes w takiej a nie innej sytuacji. Mądry by chociaz do ambasady zadzwonil z zapytał, sprawdzil w googlu. cokolwiek A ty głupia sama pojechalas z dzieciakiem to teraz sie męcz. Dzieciak przy okazji dostanie lekcje zycia, by nie brac przykladu z maDki. A pomyslec, ze mieszkam w Wiedniu i chcialam ci pomoc. a teraz s********j

Gość gość
gość dziś Czy ktoś mi pomoże czy tu same wymodrzalce popie.....lce? x Jedynym wymĄdrzalcem popiertolencem jestes tu ty.

Gość gość
Widzę, że tu sami przegrańcy chłopy koniotrzepy. Nikt normalny tu nie siedzi i nikt mi nie pomoże.

Gość gość
Bo ludzie maja wyj****e na twoje prowo

Gość gość
Jak bardzo pobudziłam forumowiczów do odpowiedzi, szkoda tylko, że brak w nich empatii i życzliwości. Ktoś tu wypisuje głupoty w moim imieniu. Do Pani, która nie może skontaktować się ze mną na adres mailowy- nie wiem dlaczego poczta nie działa, powinna dojść od Pani wiadomość. Liczę, że spróbuje Pani ponownie. Nie brak męża i nie brak wiedzy o wpłatomatach stanął na przeszkodzie.

Gość gośćmarcin3880
22:21, ja Ci bardzo współczuję KOTKU: nie rozumiem Twojego męża że odszedł od Ciebie

Gość gość Piotr
DO AUTORKI TEMATU: Sikaj w Wiedniu tylko w oznaczonych toaletach a nie gdzieś w krzakach żebyś mandatu nie zapłaciła.

Gość fghijk
AUTORKO TEMATU obiecaj wszystkim kafeterianom, że wrócisz do Polski. Kaczyński już obalony.

Gość gość
21:52, no to mi pomóż; Kunegunda jestem. A Ty jak masz na imie?

Gość gość
Powinno Państwu być wstyd. Jacy z Was okropni ludzie.

Gość gość
22:30 podszyw ale w sumie racja że wstyd mi jestem obywatelką IV Rzeczypospolitej w której żyją kafeterianie przymuły

Gość gość
Dzisiaj korzystałam z wpłatomatu w Wiedniu, co ty pierdzilisz o awarii xD

Gość gość
Mam nadzieję, że teraz siedzą na kafeterii normalni ludzie i mi pomogą.

Gość gość
O której godzinie dzisiaj korzystałaś z wpłatomatu z napisami polskimi w Wiedniu? Te z których ja chciałam skorzystać to były zepsute. Czy w takiej wyjątkowej sytuacji mogę iść o tej porze do kanclerza Austrii? On jest obowiązany do pomocy obywatelom Unii Europejskiej przebywającym na terytorium Austrii.

Gość gość
Korzystałam z wpłatomatu o godzinie 00:01 na Republik strasse numer 183.

Gość gość
Do wszystkich żartownisiów- to nie czas i miejsce, by udawać mnie. Chętnie oddam swoje problemy, jeśli ktoś chętny. Myślałam, że nie ma nic złego w tym, że proszę o pomoc lub życzliwą radę. Raz jeszcze powtórzę, że na Państwa miejscu byłoby mi wstyd, tak zwyczajnie, po ludzku, przed samą sobą. To ostatni mój wpis, każdy kolejny to jakiś wygłup. Głupia zabawa moim kosztem.

Gość gość
gość dziś O której godzinie dzisiaj korzystałaś z wpłatomatu z napisami polskimi w Wiedniu? Te z których ja chciałam skorzystać to były zepsute. Czy w takiej wyjątkowej sytuacji mogę iść o tej porze do kanclerza Austrii? On jest obowiązany do pomocy obywatelom Unii Europejskiej przebywającym na terytorium Austrii. x Przed chwilą wyszłam zeby sprawdzic, ze trollujesz. i tak ludzie, to troll :D Tak ciezko ci googla odpalic? juz pomijajac fakt, ze wplatomaty w wiedniu maja obrazki xD