Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój mąż codziennie odwiedza rodziców!

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi proszę co myślicie, bo nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak czy z nim. Sytuacja jest taka- od 7 lat jesteśmy małżeństwem, po ślubie zamieszkaliśmy z teściami, ale oni są bardzo, że tak powiem zaborczy i wścibscy i nie wytrzymaliśmy, wybudowaliśmy dom 3km od nich (dlatego tak blisko, bo mąż niedaleko pracuje) i teraz teściowa chce żeby mąż codziennie tam przyjeżdżał na kawę, a że pracuje na 2 i 3 zmiany, to rano (jak ja jestem w pracy) może tam jeździć, wie że to nie do końca ok, ale nie potrafi jej odmówić, bo ona później wypytuje dlaczego nie przyjedzie itp. Mnie to denerwuje, bo czuje, że ona w ten sposób ciągle chce mieć nad nami kontrole, chce wiedzieć, co robimy, kto u nas był itp, wkurza mnie to na maxa!! Jak odciąć tą pempowinę? Nie chcę też męża buntować przeciwko nim, w końcu to jego rodzice, poza tym później będę ta najgorszą która go buntuje.

Gość gość
przedziel łóżko na pół ;)

Gość gość
nie chce go stawiać w takiej sytuacji że albo oni albo ja bo to bez sensu

Gość gość
a kiedy ostatnio zaprosiłaś mamusię na kawę i ciasto własnej roboty?

Gość gość
chora sytuacja - wspolczuje

Gość gość
czy jego tescowie nie maja wlasnego zycia? widac, ze nie odcieli pepowiny ale to Twoj facet powinien postawic jasno granice, naczej dalej beda sie Wam wtracac.

Gość gość
toksyczni rodzice/tesciowe

Gość gość
toksyczna synowa

Gość gość
gość dziś toksyczna synowa Uderz w stół, a nożyce się odezwą:D:D:D

Gość gość
uciąć co nie co? najwięcej pretensji mają te/ci, co nie potrafią zbudować zdrowych rodzinnych relacji, wszyscy im się wtrącają we wszystko to autorka nie ma co robić i śledzi własnego męża!

Gość gość
Akurat w ostatnią niedzielę zaprosiłam teściów na ciasto własnej roboty i kawkę ;p, ja nie mówię żeby odciął się od nich całkowicie, ale wizyty 2 razy w tygodniu chyba wystarczą, niestety oni mają mało znajomych,z całą rodziną są skłóceni także nie mają własnego życia...

Gość gość
Wycinek z toksycznych tesciowych: "3. Zaborcy Podczas gdy krytycy uwydatniają i wynajdują wady oraz słabości twoje i partnera, zaborcy cieszą się z twego powodzenia, niezastąpionego wkładu, jaki wnosisz w ich rodzinę. Chcą z tobą być i dowodzą ci, że masz niezwykłe zdolności czynienia ich życia lepszym. Tacy teściowie mierzą twą miłość do nich czasem z nimi spędzonym. Dla nich więcej nigdy nie znaczy dość. W ich oczach twoja potrzeba prywatności, czy zwykła chęć bycia z dala od nich jest zawsze mniej ważna niż ich domniemane prawa do twej osoby. A jednak nawet wtedy, gdy czujesz, że teściowie zaczynają z wolna sterować twoim małżeństwem, ich zaborczość może być niezwykle uwodzicielska. Zwykle ma na sobie maskę miłości i używa słów, które dla wielu z nas mają szczególne znaczenie: bliskość, miłość, rodzina, tradycja. Co może być w tym złego? Może minąć sporo czasu nim zorientujesz się, że dla teściów--zaborców te ciepło brzmiące słowa oznaczają konkretne rzeczy i zachowania. A więc: - Bliskość: "Nie jesteś osobą niezależną, masz się zjawić, gdy PO ciebie zadzwonię". - Miłość: "Jesteś całym moim życiem i od ciebie tylko zależy, czy będę szczęśliwy". - Rodzina: "Jesteś winien lojalność rodzinie, z której pochodzisz i ją powinieneś stawiać na pierwszym miejscu, przed tą, którą sam zdecydowałeś się założyć"." Nic dodac nic ujac:D

Gość gość
gość dziś uciąć co nie co? najwięcej pretensji mają te/ci, co nie potrafią zbudować zdrowych rodzinnych relacji, wszyscy im się wtrącają we wszystko to autorka nie ma co robić i śledzi własnego męża! zly.gif Idz sie lecz nudna stara babo bez wlasnego zycia kompensujaca sobie wlasnym DOROSLYM dzieckiem swoje powazne problemy psychiczne:d Znajdz sobie znajomych w swoim wieku a nie dorosla pijawka przykleilal sie.

Gość gość
gość dziś Znajdz soie hobby, wyjdz do kina czy teatru, spotkaj ze znajomy w swoim wieku a nie siedz i nie ogladaj w kolko seriali a sytuacja sama rozwiaza sie:D co za nudne stare baby probujace kontrolowac zycie innych doroslych osob

Gość gość
"Ostatecznie jednak staje się oczywiste, że zaborcy, nieważne jak przyjazna i czuła jest ich postawa, są podobni do wszystkich pozostałych toksycznych teściów: będą szczęśliwi tylko wtedy, gdy ty i twój partner dostosujecie się i postawicie ich na pierwszym miejscu."

Gość gość
"Małżeństwo wymaga od małżonków dużej emocjonalnej dojrzałości, dzięki której zrozumieją, że priorytetowym zadaniem jest troska o rozwój więzi z mężem czy żoną nawet wówczas, gdy miałoby się to odbyć kosztem rozluźnienia relacji z rodziną pochodzenia. Ta dojrzałość ma swoje odzwierciedlenie także w postawie asertywności i stanowczości wobec swoich rodziców, którzy nadal wymagają od swoich dorosłych dzieci uległości i posłuszeństwa. Należy jasno zaznaczyć, że usamodzielnione dziecko nie ma moralnego obowiązku bycia posłusznym swoim rodzicom. To, co zawsze je obowiązuje, to okazywanie im szacunku."

Gość gość
Młoda babo wyżalająca się w na forum, że twój mąż śmie odwiedzać rodziców - weź pod uwagę jaka dla niego musisz być nudna, skoro tak często (codziennie!) mając do wyboru twoje towarzystwo i towarzystwo rodziców, wybiera rodziców? Smutne to... :(

Gość gość
Polska rzeczywistość, wieczne problemy z odcięciem pępowiny u dorosłych niby ludzi, zgroza.

Gość gość
gość dziś Racja. Dorosly facet a dalej nie odcial pepowiny a rodzice nudni, bez zainteresowan, bez znajomych, uwieszeni na doroslym synu, nadaja sie tylko na dluga psychoterapie.

Gość gość
gość wczoraj Myślisz że handel d.....ą to wyjście z sytuacji?

Gość gość
Widać woli rozmawiać z rodzicami przy kawie niż z głupią niedojrzałą babą. Dla niego będą zawsze rodzicami,a ta niedorozwinięta może być dzisiaj,jutro może być następna ale mądra.

Gość gość
ale właściwie co ci to przeszkadza, ja też mam wscibska tesciową i tez mnie wkurfia, ale my mieszkamy z nimi, wkurza mnie ale ja umiem nie zwracać uwagi na jej charakter i jakoś niezle żyjemy, skoro maż tam chodzi kiedy ty jestes w pracy co ci do tego, dobrze ze cie tam nie ciągnie codziennie ze sobą, nie myśl o tym zajmij sie wtedy praca, i co ci to przeszkadza ze powie jej kto był u was albo gdzie wy byliscie, niech mówi , to sa normalne rzeczy ze sie wypytuje, moja tez musi wiedzieć gdzie jade ale to akurat jej mówie bo co mi zalezy , moja to wpier/dala sie do dzieci i do gotowania i to jest najgorsze ale ja i tak robie swoje czesto sie nie odzywam na jej durne przytyki a ona mówi wtedy tak; no co nawet sie nie odezwiesz a ja mówie po co by sie kłócić i wtedy spokój, i ona już wie ze jej wpierd/alanie idzie na marne