Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Harry Silver

Płaskie lub wklęsłe brodawki sutkowe

Polecane posty

każda wydzielina z piersi poza okresem ciąży i karmienia nie jest prawidłowa, coś w organiźmie jest nie tak, nie piszę tego, żeby cię straszyć, ale lepiej sprawdź, jeżeli to problem z hormonami to też trzeba uregulować, bo nieprawidłowa gospodarka hormonalna też powoduje rozwój nowotworów.

Gość Zmartwiona M 19
A Twoja kolezanka tez miala wklesle sutki? Czy miala normalne? Bo tak sobie mysle ,ze jak ja mam wsklesle to moze byc to tak jak ktos juz wczesniej na tym forum napisal , tzw"pocenie sie sutka". Bo jak ktos ma normalne sutki to faktycznie nie powinno mu nic wyciekac, ale przy takich wkleslych, jak sutek nie jest na zewnatrz tylko tak jakby w srodku , to po prostu gromadza sie tam bakterie itd i moze to jest od tego.. Wiem ,ze mimo to powinnam sie zbadac i to sprawdzic, pojde do lekarza w najblizszym czasie. Ale chcialabym isc tam z mysla ,ze to nic takiego , a nie z lekiem , ze jestem ciezko chora:( A co do hormonow , to biore tabletki antykncepcyjne od ponad roku , wiec wydaje mi sie ,ze mam wszystko w organizmie uregulowane... Zadnych skutkow ubocznych nie mam, wszystko jest ok.A ta wydzielinka chyba byla juz przed braniem tabletek.Nie pamietam dokladnie,bo jeszcze wtedy nie obserwowalam sie tak szczegolowo , nie przeszkadzalo mi to.Dopiero gdy zaczelam wspolzyc to stalo sie to moim kompleksem i zmartwieniem. A Twoja kolezanka wyleczyla sie?Bo piszesz,ze miala zlosliwego guza..Czy co sie z nia stalo? I napisz prosze czy wiesz czy miala ona sutki wklesle czy normalne , bo to moze miec znaczenie w przypadku tej wydzieliny.Dzieki za odpowiedz:*:)

Gość kasia.23
o matko ja tez mam taka wydzieline. ale mam ją od zawsze. i to w sumie w jednym sutku bo tylko jeden mam taki troche wklęsly ... nie straszcie mnie :( to moze niech ktoras pojdzie do gina i spyta się czy to normalne bo ja sie wstydze o to pytac ...

No właśnie ma takie raczej proste, może nie wklęsłe, ale też nie wystające. Co się z nią stało...? Jest po 2 chemiach, bo tego guza trzeba zmniejszyć, przed nią jeszcze 2 i masketomia...potem znowu chemia a potem kto to wie.... Jeżeli chodzi o tabletki, to jest najgorszy shit w sprawie \"uruchamiania\" nowotworów... Lekarze o tym nie mówią, dopiero jak zachorujesz... Mam w rodzinie dziewczynę, u której wszystkie kobiety mają gen odpowiedzialny za raka piersi - i wszystkie niestety chorują. Koło pięćdziesiątki. A u niej rak rozwinął się w ciąży a wcześniej 5 lat brała tabletki. I lekarz powiedział, że to miało znaczący wpływ. Ona ma 26 lat....już nie ma piersi...

Gość kasia.23
ja tez bralam tabletki ale rzucilam je na dobre.wiecej do tego szitu nie wroce. do tej pory odczuwam skutki uboczne

Gość Zmartwiona M 19
Nie wiem czy tabletki moga sie przyczynic do powstania raka. Opinie sa podzielone , jedni mowia ,ze tak ,inni ze wrecz przeciwnie. Mysle ,ze moze po prostu czesciej wykrywa sie raka piersi u kobiet bioracych tabletki dlatego ,ze czesciej sie badaja niz te co tabletek nie zazywaja. A co do tej wydzieliny to nadal mam nadzieje,ze to po prostu od tego,ze sutek jest wklesly i to wszystko gromadzi sie w srodku, bakterie itd. Zeby dokladnie sie tam domyc trzeba sie nameczyc z tym aby go uwypulkic. Przynajmniej ja tak mam , bo moje sutki niestety sa bardzo wklesle:(Wlasciwie mozna powiedziec,ze ich nie ma,bo jak probuje na sile to uwypulkic to niewiele sie wysuwa:/Wtedy na wierzch wychodzi jedynie tak wydzielinka:/W poniedzialek pojde sie zarejestrowac do lekarza, ale boje sie,ze bede musiala czekac z miesiac w kolejce;/ A do prywatnego to tak nie za bardzo,biora 100zl za wizyte , a zapewne na jednej sie nie skonczy:/

Gość Zmartwiona M 19
Ja sie akurat dobrze czuje po tabletkach , nie mam zadnych skutow ubocznych , boli brzucha , dretwienia lydek, depresyjnych nastrojow,zupelnie nic.Ssamopoczucie dobre , libido wysokie. Nigdy nie narzekalam na moje tabletki. A mam pytanie do Kasi: moge wiedziec jakie tabletki bralas? Jak sie nazywaly? Bo jestem po prostu ciekawa...Ja biore Yasmin.

nie zrozumiałaś - jak ktoś ma genetyczne predyspozycje do raka, tabletki go \"uruchamiają\". tak samo jak ktoś jest już po chorobie nowotworowej - nigdy nie może już brać jakichkolwiek tabletek hormonalnych - moje koleżanki w okresie menopauzy też nie mogły.

Gość Zmartwiona M 19
Rozumiem,tylko ,ze nie wiem czy mam "predyspozycje"do raka. Wydaje mi sie,ze w mojej rodzinie zadna z kobiet nie chorowala na raka piersi. Ale nie wiem przeciez co kryje sie w moich genach itd..

Gość Invi
A ja zawsze jak zdejme stanik to widze ze mam... nie wiem jak to nazwac, bo to jest poprostu jakies dziwne znieksztalcenie, jakbym miala podwojona ta lewa brodawke... I to nie ma nic wspolnego z sutkami, tylko nizej, na tej brodawce. Dopiero jak rozmasuje piers, albo np zrobi to moj chlopak to to znika, ale normalnie jest zawsze. Nie wiem co to jest, o co chodzi, i czy to zniknie. W dodatku ta wlasnie brodawka jest sporo wieksza od prawej... I nawet sutki mam nie na rownym poziomie. Czy powinnam zaczac sie martwic???

Gość Barbasia
Do Zmartwionej M 19: nie jestes sama z problemem wklęsłych brodawek z się białą wydzieliną. Ja mam dokładnie ten sam problem. Nie pamiętam od kiedy mam tę wydzielinę bo trwa to już bardzo długo (kilka lat). Jest jej niewile i dość nieprzyjemnie pachnie. W upalne dni jest jej jakby więcej. Nie mówiłam nigdy o tym lekarzowi, więc nie sama nie wiem co to tak na prawdę jest. Myślę że należałoby to skonsultować z lekarzem, ale sama nie moge się zebrać :). Jeśli chodzi o strupki to też czasem się pojawiają, ale ich odrywanie nie boli (choć czasem trudno je wygrzebać z wnętrza wklęsłego sutka). Co do spraw intymnych to faktycznie jest to krępujące. Wklęsłe brodawki mój chłopak (a teraz mąż) zaakceptował bez niczego. Nawet on przekonywał mnie że takie sutki też są ŁADNE! Z problemem wydzieliny radzę sobie tak, że staram sobie oczyścić sutki przed sytuacjami intymnymi. Głowa do góry, będzie dobrze.

Gość Zmartwiona M 19
Dzieki za odpowiedz:) Bardzo mnie pocieszylas:) Myslalam ,ze pewnie ja jedyna tak mam ,ze pewnie to jakas choroba i balam sie isc z tym do lekarza,zeby nie uslyszec czasem jakiejs okrutnej diagnozy, np : to rak!:( Pocieszajace ,ze inne osoby tez tak maja:) Mowisz,ze nigdy nie pytalas o to lekarza,ale jak myslisz , to chyba nic takiego?:> To wynik"pocenia sie"wkleslego sutka?:> Mam nadzieje,ze to wlasnie stad ta wydzielinka. Mysle,ze mojemu chlopkowi(jestesmy razem prawie 2 lata) nie przeszkadza wyglad moich piersi , nigdy nie dal mi odczuc ,ze cos mu sie nie podoba , wrecz przeciwnie, czesto je komplementuje.Ale tak szczerze mowiac to nie wiem czy on cos zauwazyl:PTzn jest to dosyc widoczne, sutek jest bardzo wklesly , ale skoro on nigdy mnie nie skrytykowal,nie wspomnial nawet,ze moj sutek wyglada inaczej niz powinien to mysle sobie,ze moze nie zauwazyl;P:PBo jakby to powiedziec,no coz , faceci nie sa zbyt spostrzegawczy itd:p Albo nie odzywal sie na ten temat bo mu to nie przeszkadza.Nie wiem,ale ja sama przy nim nie wspominam o tym kompleksie,bo jesli mu to nie przeszkadza lub tego nie zauwazyl to po co zwracac jego uwage na to:P Czasem tak jest,ze inni ludzie nie widza naszych kompleksow dopoki sami im o tym nie powiemy, wiec trzymam sie tej zasady i sama nie inforumuje o tym,ze mam kosmiczne sutki:PNaprawde jeszcze raz dzieki za odpowiedz, od razu mi razniej:) A myslisz,ze mimo to powinnam sie wybrac do lekarza i chodzby zapytac co to jest i skad sie bierze?:>

Gość Zmartwiona M 19
A co do bolu , to ja odczuwam lekki,gdy staram sie zdrapac ta skorupke.Moze dlatego,ze jest to dosyc trudne gdy ma sie wklesle sutki i trzeba grzebac w roznych zaglebieniach przez co podraznia sie delikatna brodawke:| Mam nadzieje,ze to wlasnie stad ten bol... Staram sie oczywiscie nie dopuszczac do powstania tej skorupki , czyli wlasnie przemywac te miejsca jak najczesciej, ale nie zawsze jest to mozliwe i powstanie tych strupkow jest nieunknione:/ Gdy np wracalam do domu po calym dniu szkoly i gdy np bylo bardzo cieplo na dworzu to nie udalo mi sie zapobiec ich powstaniu:/ A co do sytuacji inymnych to tez niestety nie zawsze mozna tuz przed sie tam oczyscic:P Bo gdy jakies zblizenie jest bardzo spontaniczne, niespodziewane to niestety nie zawsze mozna przerwac i wybiec do lazienki,aby sie oczyscic:P:P Jeszcze raz dzieki za Twoj odzew:) Bardzo sie ciesze,ze ktos odpisuje na moje wiadomosci i sie tym interesuje:) Pozdrawiam Barbasiu:)

Gość Invi
Ehh a mi to juz nikt nie chce odpowiedziec:(

Gość xxxx.....
do invi - bo nikt nie wie jak ci pomoc, idz moze do lekarza

Gość Barbasia
Do Zmartwionej M 19: U mnie nie zasychają tak szybko. Raczej martwi mnie ich zapach - jest taki ropny. Nigdy z lekarzem o tym nie rozmawiałam.

Gość to gratuluję rozsądku...

Gość co za życie
DO Zmartwiona M 19 Cześć, nie przejmuj sie tą wydzieliną, tzn dla św spokoju idz z tym do lekarza, ale ja tez tak mam, powiedzialam o tym swojej pani ginekolog a ona na to zebym sobie od czasu do czasu przemywala to spirytusem -i tak tego nie robie:) Regularnie badam piersi i nic sie w nich nie dzieje, wiec to raczej nic groznego. Idz do lekarza, zeby sie uspoic. Pozdrawiam!!!!

Gość Zmartwiona M 19
Do Co za zycie: dzieki bardzo za odpowiedz:) Kolejna osoba, ktora mnie troche uspokoila:) Od razu mi sie nastroj poprawil:) A pytalas swojego ginekologa od czego w ogole to jest? Ta wydzielina.. Skad sie bierze? Czemu sie tworzy? Najwazniejsze,ze to nic niebezpiecznego:) Wybieram sie niedlugo do lekarza wiec tez go zapytam tak w razie czego:p

Gość Insatiable
Invi dziecko idź do lekarza, takie sprawy tam sie załatwia a nie na forum.

Gość Invi
Oj dobra no... Wkoncu pojde. Myslalam tylko ze moeze ktoras z Was moglaby mi cos o tym powiedziec. Nie - to nie, pojde do lekarza.

Gość co za życie
DO Zmartwiona M 19: nie pamietam czy mi ta lekarka powiedziala co to, bo to dawno bylo. poza tym pewnie bylam zestresowana mi to umkneło, pamietam tylko ze mowila o premywaniu. Ale na chłopski rozum - wydaje mi sie ze to przez te nasze upośledzone przewody mleczne, moze u "normalnych" kobiet, ktore maja brodawki na zewnatrz to tez sie wydziela tylko nie widac, a u nas siedzi w tych szparkach. wkurza mnie to, wszyscy maja normalne cycki tylko nie ja!!!! i nie Wy...;) wlasnie przymierzam sie do zakupu Niplette, jakos odechcialo mi sie operacji. Moze rzeczywiscie warto sprobowac. Ciekawa jestem czy komus to pomoglo na stałe. mam miesiac na to zeby doprowadzic swoje cycki to normalnego wygladu, jak to nie pomoze to chyba sobie przkłuje sutki. Piszcie dziewczyny jakie miałyscie rezultaty po Niplette!!!!!!!!!!!! Buziaki. pozdrawiam!!!

Gość nmgvygugvhyb
o nipplete jest oddzielny topic poszukaj w wyszukiwarce tam jest duzo inf

Gość moze normalna
widze ze temat nipletek zanika ...moze i dobrze bo nie ma co chwalic tego gowna!niestety musze z przykroscia stwierdzic ze m inie pomogly,a nawet zaszkodzily!nie mialam wkleslych tylko plaskie sutki i chcialam sobie pomoc,chcialam zeby mi ladnie sterczaly.i powiem ze na poczatku to tak bylo,ale teraz po wielu tygodniacg jest tak ze nawet jak wejde pod zimna wode to tylko na kilkanascie sekund robia sie duze a potem to juz sa takie niewrazliwe ze przesada!chlopak mowi ze go nie podniecam bo on sie meczy,ciagnie ,ssie a one nie reaguja!kiedys tak nie mialam.jestem zla i smutna ze je uzywalam.szkoda ze nie pisze nikt z pierwszysch stron forum ,zeby sie pochwalaic efrktami.

Gość dziwolag
invi opisz dokladnie co ci dolega bo ja tez mam cos dziwnego...

\"moze normalna\" Nie wszystkim pomaga to samo. Nipplette polega na ssaniu wiec to normalne ze po sciagnieciu sutki moga byc obolale i moga nie reagowac prawodlowo tak jak Ty mowisz na pieszczoty twojego partnera to chyba oczywiscie??? Mowisz o Paru Tygodniach wiesz po paru tygodniach napewno nie bedziesz miec zadnego rezultatu sutki musza sie przyzwyczaic do tego w jakim sa stanie. Niplette sa przeznaczone przedewszystkim do tego aby umozliwic Dzidzi prawidlowe karmienie i zeby nie byloo z tym problemow ale polega na rosciagnieciu przewodow mlecznych wiec jesli ktos chce miec rezultay niestety ale musi poswiecic na to troche czasu i tak jak tu pisza dziewczyny nosic kilka godzin dziennie. Nie wiem jak Ty Nosisz ale troszke cierpliwosci. Pozdrawiam i mam nadzieje ze bedziesz zadowolona po dluzszym noszeniu Niplette.

Gość Invi
Dziwolag -> chyba nie potrafie tego dokladniej opisac niz tak jak to zrobilam wczesniej... Hmm to jest cos takiego, jakbym na brodawce miala druga!:/ Nierozumiem tego... Ale tak, to chyba najlepsze okreslenie, bo wlasnie tak to wyglada... Na brodawce wyraznie mozna odroznic tak jakby druga, mniejsza. (Mozna odroznic, bo jest tak jakby "spuchnieta", chociaz to wcale nie boli.) Nie wiem o co chodzi:/ A wogole ta moja lewa brodawka (teraz chodzi mi tu o normalna) jest wieksza od prawej, przez co (chociaz tak naprawde nie do konca wiem czy przez to) mam sutki nie na tym samym poziomie... Tak naprawde nie ma zbytnio duzej roznicy, ale ja ja zauwazam.

Gość Invi
Dziwolag -> a Ty jak masz???

Gość ahhh
Czy można kupić nipletki gdzieś poza internetem? Pytałam w kilku aptekach ale nigdzie tego nie ma! :(:(

Gość ewica84
hej Kochane!! ja nosze nipletki od tygodnia i jak na razie jestem zadowolona:). kupiłam je w aptece w czewie, na realizację zamówienia czekałam jeden dzień. 2 sztuki kosztowały mnie 177zł. teraz czekam na trwały efekt:). Pozdrawiam:*