Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w małżeństwie ludzie się kochają?

Polecane posty

Gość gość

Nie kocham męża, marzę o innym, który mnie doceni i podniesie do gory. Mamy dziecko, nie mam gdzie odejść, nie chce zdradzać to nie o to chodzi..tylko...Chciałabym żeby ktoś mnie kochał tak naprawdę. Mój mąż uważa, że kocha, ale ja tego nie czuje. Byc moze to że mną jest coś nie Tak? Niby się stara, ja też, ale moje uczucia się nie zmieniają. Czy to to wygląda życie razem????

Gość gość
Tak to w większości wygląda właśnie przynajmniej u mnie i wielu moich znajomych.

Gość gość
toto nie da się kogoś podnieść w dół Naczytałaś się i naoglądałaś harlequinów i masz zj****y mózg Kochanie nie istnieje. Ciesz się, że nie stosuje wobec Ciebie 4 rodzajów przemocy.

Gość Piaskun
A Ty kochasz męża? Po co z nim brałaś ślub?

Gość gość
To jest straszne. Nikt człowieka nie wesprze, wszędzie ograniczenia.. a do domu wracać się nie chce. Małżeństwo było dla mnie świętością, teraz przykrym obowiązkiem.

Gość gość
Żeby dziecko było z oficjalnego związku? Wiele tak robi niszcząc życie ojcu dziecka.

Gość gość
"Czy to to wygląda życie razem????" X To zależy u kogo . Całe szczęście u mnie nie.

Gość gość
Stosuje. Co mu pozostało skoro nie chce z nim gadać? Wyzywanie sie i szantaże. Myślałam, że ludzie się rozchodzą jeśli nic już do siebie nie czują. Jednak on nie chce , a ja bym chciała. Nie mam dokąd iść, nie mam wsparcia w nikim. Tylko tak często myślę jak dobrze mi gdy jestem sama.

Gość gość
"Czy to to wygląda życie razem???? X Całe szczęście u mnie nie.

Gość gość
A ile jesteś po ślubie?

Gość gość
Odejdz od niego. Macie prawo do szczescia. Znajdziesz kogos,on tez. Dziecko dorosnie i wyleci z gniazda

Gość gość
Nie mam gdzie odejsc i chyba nie mam odwagi. On by chciał żebym odeszła. Chodzi o to bym ja poniosła winę za rozpad małżeństwa. Chciałam żebyśmy razem się rozeszli załatwili to, żeby dziecko nie ucierpiało. To go rozwscieczylo. Zamiast dogadać się to tylko awantury. Jestem pewna że i on nie kocha mnie. Dlaczego więc nie chce się rozejsc jak ludzie??

Gość gość
On swoje zrobił, wziął ślub, dziecko jest z tzw prawego łoża, urodziło się po ślubie a mógł cie olać, teraz twoja kolej wziąć odpowiedzialność na siebie, gdy oboje chcecie rozwodu,

Gość gość
Boże jaka ja byłam głupia. Myślałam że dzieci miłość wspólny dom... A tu przyszło życie i okazuje się że mam się zdać na siebie bo ogółem każdy ma mnie w d***e.

Gość gość
wy głupie cípy, żyjecie fantazjami i iluzjami z TV i kolorowych gazetek zamiast codziennością i realiami, DURNE BABY, a potem zonk. Uczucia i motylki szybko mijają i będzie szara codzienność, a z innym za jakiś czas to samo. TV was oszukało.

Gość gość
Co Ci konkretnie w małżeństwie i mężu nieodpowiada?

Gość gość
Nic mi się już w nim nie podoba. Przy nim robie się jak kamień..czekam tylko chwili, gdy go nie będzie w domu. Natomiast gdy wychodzi czuje jakiś dziwny niepokoj. Mecze się w tym wszystkim.

Gość gość
Mam identyczną sytuację jak Ty autorko, tyle że jestem starsza. Ani w jedną stronę ani w drugą...

Gość gość
Brzydze się tym wszystkim. Zawiodłam się na sobie na rodzinie na mężu. Nie umiem wskrzecic żadnych pozytywnych uczuć w sobie. Czuje się dobrze tylko wtedy gdy jestem poza domem. Do dziecka brak mi siły, brak mi kogoś dorosłego kto by mnie wsparł.

Gość gość
Kiedy potrzebujesz pomocy, rodzina odwraca się plecami. Dość powszechne zjawisko.

Gość gość
Wszędzie podobnie. Jak nasz siłę wewnętrzną to odejdź teraz.gorsze przyjdzie później, mnie dopadła depresja i teraz nie mam ani siły walczyć ani odejść. Żre mnie od środka że nie nadaję się na żonę i matkę.

Gość gość
Rodzina ma mnie gdzieś co mój mąż wie i oczywiście dobije tez i tym. Pieniędzy nie Mam, to on w małżeństwie ma pieniądze. Gdzie mam iść???? Już chodziłam na terapię bo nie miałam siły zyc. Trochę mnie to podbudowalo, nawet zachciało mi się znowu coś w życiu zrobić, ale on zawsze mi to zepsuje. Odbiera radość że wszystkiego. Ja mu zresztą też.

Gość gość
a gdyby zaczal sie nad toba znecac to co bys zrobila? tez tkwilabys w tym? zawsze jest jakies rozwiazanie, zrob to zanim wpadniesz w depresje, jak ja.

I o tym właśnie mam na myśli, kiedy piszę że po ślubie i narodzinach dziecka kobieta na mężczyznę w d***e lub go nienawidzi, jak jej odpuszczą hormony.

Gość Mili

Nie mam sił zyc

Gość Gosc

Jakbym czytała o sobie