Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnajestem

Niby ciaza a brak jej

Polecane posty

Gość Smutnajestem

Dziewczyny jak to jest ... Stracilam teraz nadzieje.... 3 testy pozytywne... A lejarz ginekolog wlasnie stwierdzil ze ciazy nie ma.... :-/bo na usg nic nie widzi... Nie wazne ze mnie strasznie boli brzuch bo on nic nie widzi rowniez.... Mowi ze 5tydzien by wypadal... Jutro mam zrobic betahcg i zobaczy... Am:-/:-/

Gość gość
Ciąża jest widoczna przy becie 1000-1500.Pewnie jeszcze za wcześnie.Spokojnie.

Gość gość
A w badaniach wyjdzie ciaza to zmien lekarza. Kolezanka miala taka sytuacje, inny lekarz zobaczyl ciaze

Gość gość
Jeśli poszłaś zbyt wcześnie to nic dziwnego że na USG nic nie widać. Po co ten pośpiech.

Gość gość
5 tydzień, jeszcze może nie widzieć. U mnie w 7 był dopiero pęcherzyk. Jak 3 testy wyszły pozytywnie (ale mam nadzieję, że naprawdę pozytywnie, a nie "chyba jest druga kreska, ale bardzo blada i pod światło") to jest bardzo duża szansa, że to jednak ciąża.:)

Gość gość
Leje z takich lasek jak autorka , ledwo test zrobila , pewnie jak ktos pisal , druga kreska pod swiatlo :) i juz biegnie do ginia , juz na bete biegnie , chcialabym widziec ja w takiej sytuacji w jakims kraju zachodnim , jakby zadzwonila ze jest w ciazy bo testrobila i chce lekarza i bete , to zamiast bety mieli by z niej beke ipoprosili o zgloszenie sie za 12 tygodni

Gość gość
No i przylatują kobiety z tych "krajów zachodnich" (czyt.UK) i ratują w Polsce swoje dzieci. Siostra straciła w UK 3 dzieci, bo...miała za mało progesteronu, wystarczyła tabletka duphastonu dziennie i 4 ciąża zakończona sukcesem, ale to było możliwe tylko w PL, bo w 12 tyg.w UK szła tylko na skrobanki... Autorko rozumiem, że lekarz zalecił kolejne badanie USG? Nie podejrzewał ciąży pozamacicznej?

Gość gość
Ja zrobilam 4 testy plus dwa u gienkologa . Na usg powiedziala ze nie widzi jeszcze ( 4tydz ) ale wszystko wskazuje na ciaze tyle ze obawiala sie o pozamaciczna . Kazala przyjsc 2 tygodnie poniej i bylo Bobo na ekranie :)

Gość gość
gość dziś No i przylatują kobiety z tych "krajów zachodnich" (czyt.UK) i ratują w Polsce swoje dzieci. Siostra straciła w UK 3 dzieci, bo...miała za mało progesteronu, wystarczyła tabletka duphastonu dziennie i 4 ciąża zakończona sukcesem, ale to było możliwe tylko w PL, bo w 12 tyg.w UK szła tylko na skrobanki... Autorko rozumiem, że lekarz zalecił kolejne badanie USG? Nie podejrzewał ciąży pozamacicznej? Tak mieszkam w szwecji i kolezanka poronila 2 razy donosic nie mogla pojechala do swojego kraju uwaga . Palestyna i wrocila w ciazy. 2 kolezanka w UK poszla do szpitala z krwotokiem - ” nic sie nie dzieje ” prywatnie ginekolog powiedzial ze nie donosi tego ( polka ) i przepisala jakies leki - Dzieki niej donosila :)

Gość Smutnajestem
Tak zlecił bete zrobic i za tydzien na usg przyjsc. Wlasbie w tyn problem ze kreski na testach sa sobie mocne.... Bola mnie piersi nawet stanik uraza... Ciąże pozamaciczna wykluczyl

Gość Smutnajestem
A jest taka możliwość że to jest ciąża analna? Bo z mężem zwykle tak się zabawiałam.

Gość gość
no wlasnie , donosila na sile , normalnie nie mogla donosic ps . do postu wyzej , moze byc ciaza analna :) ale trzeba wysrac bo ci doope rozwaliza kilka miesiecy

Gość gość
Co za suki nie kobiety tu siedzą. Mówię o dwóch ostatnich. Ech.. :/

Gość gość
Smutna jestem 7.25 mowisz o sobie.

Gość Jestok
Dziewczynt mam wyniki bety... 958.1 jest ok?

Gość gość
Masz tam skale, wiec czytaj. Tak, na zachodzie sie nie podtrzymuje ciazy za wszelka cenę, selekcja naturalna. A tutaj kazdy zdechlak niezdolny donosić rodzi, bo taka ma fiksacje na dzieciaka:/ nie mówiąc o tym, ze te dzieci sa słabe i chorowite:/

Gość gość
Jak są mocne kreski to jest duża szansa, że to jest ciąża. Jak nie masz miesiączki to tym bardziej. Ale na USG pewnie będzie widać później, w 7-8 tygodniu. Wiem, że łatwo się pisze, ale trzeba poczekać.

Gość gość
Nie panikuj. Ja taki przypal z pospiechem zaliczylam. Miesiaczki mialam nieregularne i w zasadzie nie wiedzialam kiedy w ciaze zaszlam. Wiec po zrobieniu 2 testow umowilam sie na wizyte. Jakos kilka dni minelo. No i mi tu gin wyskoczyla, ze tu nic nie widac ( wlasnie 5tc), ze jej sie ta ciaza nie podoba, skierowanie na szpital dala. No ja sie ogarnelam, szpital olalam, bo przeciez faktycznie to bardzo wczesna ciaza byla. Jeszcze mnie sasiadka uspokoila mowiac, ze ta lekarka z reguly takie glupoty gada by nastraszyc, bo bardzo nie lubi ciezarnych, ktore ledwo dwie kreski na tescie zobacza i juz biegna do lekarza. Potem w necie bardzo wiele zlych opinii o tej pani widzialam. Umowilam sie do innego lekarza, byl to 7tc z usg ( polowa 8 z om) i bylo widac juz serduszko. Wiec daj na luz, poczekaj i bety tez sobie daruj. Powodzenia i nie stresuj sie.

Gość gość
Beta 958 to w zadnej ciazy nie jestes : ) Radze ci sie bzyknac dzisiaj w nocy ze starym , a rano biegnij znowu na bete

Gość gość
Gratulacje ☺️☺️

Gość gość
Niestety nie jest ok. Przy takiej becie byłoby widać już coś. Niestety może być to ciąża pozamaciczna. Współczuję :(

Gość gość
Ale głupoty piszecie o tych "słabych ciążach" Np. przy przywołanej tu niedomodze progesteronu bez jego suplementacji nie urodzisz dziecka, ale zarodek sam w sobie nie ma żadnych defektów, rodzisz normalne dziecko.

Gość gość
Mam nadzieję, że idiotki piszące wyżej na sobie też stosują "selekcję naturalną", nie chodzą do lelarzy itp. Może dzięki temu szybko zdechną.

Gość gość
Juz nie wiem co myslec.... Jest ok czy raczej nie....

Gość gość
Nie jestes w zadnej ciazy

Gość gość
A mnie zastanawia jak lekarz mógł wykluczyć ciążę pozamaciczną jak nie widzi zarodka??? Specjalista nie ma co.....

Gość gość
Beta pi 3dniach wynosi 2937.0

Gość gość
Kiedy miałaś mieć miesiączkę? I kiedy była ostatnia?

Gość gość
Odtatnia 13.08 a teraz nie mam od 7dni

Gość gość
Odtatnia 13.08 a teraz nie mam od 7dni