Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dzudi91

mój mąż za dużo waży! i chrapie!

Polecane posty

Pomocy! Piszę ten post, chyba tylko po to, żeby się komuś obcemu wyżalić. Mianowicie od przeszło 2 lat mój mąż za dużo waży. Zrobiła mu się okropna opona na brzuchu, a on nic z tym nie robi. W dodatku strasznie chrapie w nocy i nie pomaga mu żaden desnoran czy inne tego typu rzeczy. Z otyłością walczy od dłuższego czasu, jednak nieskutecznie. Nie chciał chodzić na siłownię więc kupił sobie do domu ławeczkę treningową. Efekt był tego taki, że nie schudł a pojawiła się przepuklina, której do dziś nie wyleczył, bo jak się okazało, ma złe wyniki wątrobowe i nie mogą przeprowadzić mu operacji. Rok temu po moich namowach poszedł do dietetyka ale i z tego nic nie wyszło, bo dietę trzymał przez miesiąc, a potem znowu wrócił do słodkości i coli. Jestem teraz w ciąży i przechodzę bezsenne noce, a co za tym idzie wszystko mnie irytuje i zrobiłam się też bardzo drażliwa na punkcie tego chrapania. Nie wiem jednak jak mam już mu przemówić do rozumu, żeby o siebie zadbał i cokolwiek ze sobą zrobił. Od jakiegoś czasu śpi na kanapie, bo nie mogę wytrzymać chrapania, ale nawet to go nie rusza. Kiedyś poszedł do lekarza, dostał skierowanie na zabieg i nawet na niego nie poszedł. Chodzi o to, że chrapie, bo jest gruby, a nie może schudnąć ćwicząc bo ma przepuklinę, której mu nie zoperują, bo ma złe wyniki i musi się dobrze odżywiać, a nie chce. I tak koło się zamyka. Nie wiem już co mam robić, jak mu przemówić do rozumu, by cokolwiek zrobił. Nie pomaga rozmowa - czasami płacze po nocach z bezsilności. Proszę pomóżcie mi!

Gość gość
to masz problem bo witaj brzusiu, żegnaj kusiu

Gość gość
znajdz sobie innego kurəwko skoro ten ci przeszkadza

Gość Pięknabrzydula
Jeju. Ciężka sprawa. A próbowałaś z nim po prostu porozmawiać? Może jakbyś tak bez spiny z nim pogadała to jakoś byście doszli do porozumienia. Co do diety, to czy Ty gotujesz w domu? Jak się dzielicie obowiązkami? Bo może musicie w domu po prostu wprowadzić zdrowe żywienie? I np pójść na basen razem? W ciąży to też zalecane. A mąż mógłby jeszcze brać iqgreen, taki naturalny suplement na bazie zielonej kawy. Od razu będzie mu się mniej chciało jeść, a i metabolizm się trochę przyśpieszy.