Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa2017

Mam nieprzyjemności z powodu imienia mojego dziecka

Polecane posty

Witam, Otóż mam wielki problem, bo ludzie krytykują imię mojej córki Aurelki...panikuję bo chodzi mi o nią żeby kiedyś nie miała przykrości o to imię, to, że mnie sie to imię podoba i mężowi jest mało ważne. Słyszę przykre komentarze że to imię dziwne,stare, trudne do wymówienia, nie zapamiętują..Moja córka może czuć się przez to źle kiedyś, nie ma żadnych Aurelek niestety wokół nas. Dziecko jest już ochrzczone...przecież nie slyszalam żeby ktoś chrzcił dziecko 2 razy!.nie wiem jak to teraz odkręcić, czy cos da sie zrobić. Może byłoby wiele załatwiania ale trudno.Czy ktoś coś mi doradzi?Dziękuję

Gość gość
Poy****ych nie brakuje.

Gość gość
Trafiasz na strasznych debili. Piękne imie wybrałaś dla córci, a to ze ktoś nie potrafi jednego wyrazu zapamiętać albo poprawnie powtórzyć to wyłącznie jego problem. Ja znam Aurelię, Arlene, Arletę. Wszystkie wspaniałe kobietki. Pozdrawiam i niczym się nie przejmuj

Gość gość
Aurelia: znaczenie imienia Aurelia to imię pochodzenia łacińskiego. Nazywał się tak również jeden z rzymskich rodów. „Aureolus” znaczy „złocista”, „wspaniała”. Aurelia: imieniny Aurelia obchodzi imieniny: 25.09, 16.10, 25.11, 02.12. Aurelia: charakterystyka osoby Aurelia jest osobą opiekuńczą, troskliwą. Świetnie czuje się w towarzystwie dzieci. Ich rodzice to doceniają i chętnie oddają swoje maluchy pod jej skrzydła. Wiedzą, że jest wyrozumiała i cierpliwa. Aurelia uwielbia pomagać wszystkim wokół niej, ale przez to ma niewiele czasu dla siebie i swojej rodziny. Choć od dziecka marzy o byciu żoną i mamą, nie potrafi skupić się tylko na swoich najbliższych. Aurelia to osoba doskonale zorganizowana i odpowiedzialna. Stara się oceniać inne osoby według ich czynów, a nie według własnej sympatii. Dlatego świetnie poradzi sobie w biznesie, choć to nie jest typ osoby, która bierze udział w wyścigu szczurów. Po prostu jest pracowita i skupia się na swoim zadaniu, a to zawsze skutkuje pozytywnym efektem. Jako dziecko Aurelia nie sprawia swoim rodzicom kłopotów. Jest grzeczna i chętnie pomaga w domowych obowiązkach. Mała Aurelka to piękna i sympatyczna osóbka. Jest delikatna i kr***** porusza się z niesamowitym wdziękiem. Czasem jednak lubi coś zbroić.

Chcieliśmy jej dać takie rzadsze trochę imię, żeby nie było kolejnej Julii, Natalii, Zosi czy Amelii bo dużo dziewczynek o takim imieniu. No to zamiast Amelia daliśmy Aurelia i masz babo .... wszystkim niezmiernie dziękuję, przeczytam każdy komentarz...pozdrawiam

Gość gość
To porządne imię, na pewno lepsze niż obsrane Brajany, Dżesiki, Andżeliki i inne siki.

Gość gość
A mi się podoba. Bardzo ładne imię. Nie zwracaj uwagi na te głupie docinki.

Gość gość
Nie przejmuj się. Ja mam na imie Adrianna i też przez większośc mojego zycia ludzie mają problem, żeby zwracać się do mnie pełnym imieniem. Imie jest cięzkie, twarde, ale lubie je :). Mimo 40 na karku wciąż dla wszystkich jestem Adą, jedynie moja mama zwraca się do mnie Adrianna.

Gość gość
No cos Ty!! :) ja cały czas się zastanawiam, czy nie dać tak na imię córce, która niedługo przyjdzie na świat, ale mam jeszcze druga opcje :) piękne imię wg mnie, jasne, że każdy ma swój gust, ale nie słuchaj durnych ludzi. To, że u Was jest rzadkie nie znaczy, że będzie tak zawsze i że jest tak wszędzie. Ja mam w pracy koleżankę Aurelie (to akurat babka po 50-tce) , mój mąż ma w pracy Aurelie młoda dziewczynę. Piękne, delikatne, kobiece imię z historią. Masz świadomość, że jeśli ludzie mówią, że nie mogą zapamiętać, to tak gadają tylko, aby Ci dopiec? :) przecież trzeba być glabem, aby nie zapamiętać imienia, które w Polsce występuje już od pokoleń :) to takie złośliwe jest. Rozumiem, że ktoś starszy nie może zapamiętać zagranicznego imienia, to rozumiem, ale to nie ten przypadek:) oczywiście pewności na 100% mieć nie możesz, ale ja daje ogromną szansę, że córka Ci podziękuje za to imię, no nie będzie kolejna Zuzia, Julka, Maja. Ja jestem z pokolenia gdy większość to były Magdy, Kasie, Anie. Ja mam też dość powszechne imię i bardzo mnie to męczyło (np. była jedna Michalina na całe liceum i zazdrościlam jej wściekłe nietypowego na tamte czasy imienia, a ona nosiła je z dumą), ale i tak byłam wdzięczna rodzicom, że nie jestem piąta Kasia w klasie:/ więcej pewności siebie, nadaliscie córce piękne, gustowne imie, a to, że u Was jest nietypowe i ludzie mają z tym problem to ICH problem (dodam, że u mnie w mieście to imię nie jest aż tak nietypowe i na nikim nie zrobiłoby w ten sposób wrażenia). Nie daj się stlamsic. Nie wybrałaś dla dziecka krzywdzącego imienia, ani imienia obco brzmiącego (typu dzieci Wiśniewskiego):) zatem nie ma powodu do obaw:)

Gość q odpowiedzi
A ma tylko jedno imie? Jesli nie to mozna ja nazywac z drugiego. No chyba ze jest jeszcze bardziej wyszukane :) Moja siostre nazwali po mamusi Scholastyka ale od urodzenia wszyscy nazywali ja z drugiego Roza.

Gość gość
Amelia i Aurelia - w ogóle bez porównania. Aurelia to piękne, rasowe imię. Amelia za to to imię, które znaczy niepelnksprawna, a do tego oklepane i wszystkie teraz są Amelki:/

Gość gość
Ludzie tak już mają. Większosc damskim imion z R jest dla niektórych trudne do wymówienia, nie wiem z czego to wynika. Aurelia, Adrianna, a nawet krótkie Daria... Nic sie nie bój, Twoje dziecko na pewno nie będzie szykanowane z powodu takiego imienia. Przyzwyczaj się tylko, że w przedszkolu i w pierwszych klasach podstawówki częsc dzieci może do niej mówić per Aulelia :), ale dla mnie to akurat słodkie.

Gość gość
0/10 ale jak widać kafeteryjne, bezmózgie kwoki łykają wszystko :D :D :D

Gość gość
11.31 Jesli te bezmozgowe kwoki tak ci przeszkadzaja to spadka :) Wolnosc Tomku w swoim domku . Boli cie cos? (sic!)

Gość gość
Aurelia bardzo ładne imię, a w czasie kryzysu w szkole, to można je skojarzyć z kochaną przez wszystkie dziewczynki syrenką Ariel - będzie miała na plus ;)

Gość gość
To akurat nie zależy od imienia jak dziecko będzie nielubiane albo nadęte będzie miało problem nawet jak ma na imię Ania.

Gość gość
Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję, po przeczytaniu Waszych komentarzy ożyłam i poczułam wielką ulgę. Wielka jest Wasza zasługa, jestem naprawdę zdziwiona, tyle pokrzepiających, miłych słów. Nieznajomi ludzie tyle mi pomogli. Na pewno zostanę przy tym imieniu.

Gość gość
To Twój temat Ewusiu z wczoraj. Za odnalezienie go podziękujesz mi w naturze.

Gość gość

XD ale wy ludzie macie problemy to naprawde.