Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inteligentna nie znaczy zarozumiała

Polecane posty

Gość gość
ta dziewczyna napisała, że na takie się zdecydowała (bo lubi seks)

Gość Taka jedna 29
TU gość AUTOR dziś - potrzebowałam seksu, ale nie łudziłam się, że tym facetom zależy na mnie. Zresztą oni się z tym nie kryli, nie starali się o mnie, jeden nawet krytykował moje ciało, zachowanie, a ponoć chciał żeby to nie był seks-układ a związek.

Gość TU gość AUTOR
Gdy mężczyzna nie jest ograniczony zobowiązaniami i ma coś na wyciągnięcie ręki, to tego nigdy nie szanuje. Stwarza ewentualnie pozory, aby nie stracić "profitów", które czerpie, ale nic poza tym. Traktuje wówczas kobietę jak kolejną zabawkę. Miałem znajomego, który był przystojny i kobiety bardzo chętnie mu się oddawały. Jak tylko była okazja chwalił się swoimi dokonaniami kolegom. Nie był wcale dyskretny i tym samym psuł opinie danej osobie w jej środowisku. Skoro kobieta siebie nie szanuje, to jak może tego oczekiwać od innych. Ludzie bywają brutalni i bardzo prości. Na dłuższą metę nic się nie ukryje, a zła renoma ciągnie się za kimś latami.

Gość gość
Dlaczego pomijasz mój post z g. 17:11?

Gość gość
17:29 Ciekawe jaka choroba poza stanem śpiączki czy chemioterapia uniemożliwia uprawianie seksu? A może mi podpowiedzieć, czego więcej miałbym potrzebować od kobiety ktora kocham, czego potrzebują ci inni mężczyźni, którzy oczekują czegoś więcej. Bo tego, że tylko seksu oczekuje od kobiety którą kocham, to jakoś nie potrafisz doczytać, inaczej nie pisała byś, o zastąpieniu jej jakaś gęsią. No ale wymagać umiejętności przeczytania że zrozumieniem krótkiego tekstu od niby inteligentnej kobiety. To za wiele.

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Owszem, masz rację. Takie osoby zapewne istnieją i dobrze było by kogoś takiego poznać. Pisałaś/eś jednak w liczbie mnogiej i wydawało mi się, że nie muszę się do tej kwestii odnosić. Ponadto delikatnie odbiegłaś/eś od głównego wątku. Chodzi mi konkretnie o to, że mój wpis naświetlał inny problem. Nie piszę o ludziach inteligentnych, którzy są świadomi tego jacy są lecz o tych, którzy takowi nie są lecz wynoszą siebie na piedestał.

Gość gość
Rozumiem. Chyba jednak nie znam nikogo takiego. Zazwyczaj ludzie mają prawidłową samoocenę. Czasem są aroganccy i co to nie oni. Ale to często maska, pod którą jest delikatny miąższ.

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Kolego, mężczyzna od kobiety może oczekiwać czegoś więcej. Pozwolisz, że zaprezentuje w kilku podpunktach mój punkt widzenia: - przyjaźni (dzielenie się emocjami) - wsparcia w dążeniu do osiągnięcia wyższych celów (np. rodzina) - rodziny, a zatem i potomstwa - wspólnie spędzonego czasu i tu pisze np. o podróżach... itp. Nie wiem, może jestem staroświecki, ale idąc przez życie dobrze jest mieć u swego boku kogoś z kim można po prostu to życie dzielić. Dlatego tak ważne są wyższe wartości, które łączą ze sobą ludzi. Czy potrafisz zrozumieć np. coś takiego: kobieta ma urodziny, a Ty od miesiąca planujesz dla niej niespodziankę i nie możesz się doczekać tego dnia. Planujesz całymi dniami ten jeden, jedyny dzień i chcesz aby był idealny. Tylko po to by wywołać u niej radość i nie oczekujesz niczego w zamian. Jej uśmiech jest tym czego pragniesz i daje tobie szczęście, satysfakcję. Martwisz się gdy coś jej dolega, świętujecie razem jej sukces... Życie składa się z wielu małych drobiazgów i tylko od nas zależy czy potrafimy je dostrzec i się nimi cieszyć. Do tego jednak potrzeba czegoś więcej niż tylko dojrzałości płciowej i zdolności do reprodukcji.

Gość gość
Takie właśnie jest życie, we dwoje ! Znasz to z autopsji autorze ,czy może przeczytałeś z książki ?

Gość TU gość AUTOR
Znałem kiedyś kogoś kto był dla mnie wszystkim. Niestety Ona w planach miała kogoś innego, a ja byłem tylko przyjacielem, który niefortunnie ulokował swoje emocje i stanowił jedynie problem.

Gość gość
18:39 To może teraz ja zaprezentują swój punkt widzenia na twoje oczekiwania: - dzielenie się emocjami. Proszę bardzo jeśli chce. Jeśli nie chce to jej sprawa. Ma swobodę wyboru, nie musi spełniać moich oczekiwań. - wsparcie. A niby w jaki sposób może mnie wspierać? Urządzać wystawne przyjęcia dla mojego szefa? A może go uwodzic? O realnym wsparciu faceta, gdy ten ma problemy, napisałem wczoraj na przykładzie epizodu z serialu "Dom z kart". Wpis wczoraj 22:45. Innego wsparcia jakoś sobie nie wyobrażam. -potomstwo. Na tym bardziej zależy kobiecie, więc to raczej facet spełnia jej oczekiwania, a nie ona jego. wspólnie spędzanego czasu. Jeśli ma ochotę, to oczywiście. Ale jeśli akurat woli robić coś innego, to dlaczego miała by się zmuszać do czegoś, na co nie ma ochoty? Przykład z urodzinami rozumiem jak najbardziej, ale nie wiem co to ma do rzeczy. A twierdzenie, o tym, że dobrze jest mieć kogoś u swojego boku, oznacza oczekiwanie od kogoś aby był, więc dla mnie jest sprzeczne z logiką. Bo jak od kogoś co jest że mną, można oczekiwać by był że mną :-).Wiec realnie pozostał tylko seks. Masz dalsze przykłady, czego jeszcze powinienem twoim zdaniem oczekiwać?

Gość gość
Więc do tego dopisz jeszcze problemy ,kłopoty ,choroby ,tragedie, którym trzeba podołać i unieść wspólnie na swoich ramionach, idąc razem przez życie! Wtedy będzie całość ! Na koniec podsumować wszystko i powiedzieć sobie ,to był dobry wybór ,lata przeżyte razem, nie były zmarnowane !

Gość gość
19:20 do autora

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Czyli rozumiem, że jak np. nie będziesz już mógł uprawiać sexu to opuścisz kobietę i zostaniesz starym kawalerem? Dzielenie się emocjami. Jak uda się Tobie coś w pracy i osiągniesz sukces to z kim się tym podzielisz? Z prostytutką przy drodze? Wsparcie? Gdy będziesz miał zły dzień w pracy, gdy będziesz chory, gdy złamiesz nogę na nartach? Kto ci poda szklankę wody? Kto przytuli? Kto rozweseli? Potomstwo. Jak będziesz miał dziecko to zrozumiesz... chyba, że faktycznie jesteś aż tak bardzo ograniczony intelektualnie na jakiego siebie tutaj kreujesz. Spędzanie czasu razem np. rodzinne wakacje; urodziny; wesela; święta Bożego Narodzenia.... itp. Takie momenty spędza się w gronie rodzinnym. Nikt nie mówi o przebywaniu ze sobą 24h na dobę. Być z kimś razem, a po prostu żyć u boku kogoś to zasadnicza różnica. Wybacz te ostre słowa, ale uznałem, że jesteś albo trollem, albo idiotą. Z mojej strony to koniec naszej dyskusji.

Gość gość
19:20 Kłopoty, choroby, tragedie to zdarzenia a nie oczekiwania. A co do podsumowania, to właśnie tak mogę powiedzieć o swoim związku, w którym od kochanej kobiety oczekiwałem tylko seksu, dając w zamian wiele rzeczy.

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Oczywiście, że tak, ale nie chciałem już tak dramatyzować. Na dobre i na złe, w zdrowiu i w chorobie... Dla mnie tylko takie relacje są coś warte.

Gość gość
19:29 To źle rozumiesz. Powinieneś rozumieć, że gdy na przykład nie będą mógł uprawiać seksu, to będę z nią bez żadnych oczekiwań. Kompletnie bezinteresownie. Dawać wszystko co mogę nie oczekując niczego. Co to ma do rzeczy moje oczekiwanie wobec partnerki z dzieleniem się sukcesami? Oczywiście, że podzielę się z nią, ale może powiesz czego niby oczekuje w związku z tym. Może trochę logiki! Mówisz, że ja jestem ograniczony a wykazujesz podstawowe braki w logice. Nie wymieniaj mi przejawów wspólnego życia tylko możliwe OCZEKIWANIA inaczej WYMAGANIA wobec partnerki ! Rozumiesz?

Gość TU gość AUTOR
gość dziś To nie jest temat o oczekiwaniach i wymaganiach. Jeśli chcesz pisać o tym jak wielka role odgrywa w Twoim życiu sex to opuść ten wątek. Ewidentnie nie piszesz na temat. Ps. Jedynym pozytywnym aspektem jest to, że swoja osobą potwierdzasz tezę, którą zawarłem na samym początku.

Gość gość
19:49 A mógłbyś łaskawie powtórzyć, ta tezę, która niby potwierdzam? Bo jakoś nie kojarzę.

Gość gość
19:49 A tak przy okazji: gdyby nie moje wpisy "nie na temat", to twój temat dawno by zdechł. Tak jak stanie się teraz.

Gość gość
19 :31 Oczekiwać ,a przeżywać i przeżyć, to zupełnie coś innego ! Skąd wiesz ,ze Ty dałbyś radę ? Że ona dałaby radę ? Żeby o czymś dyskutować ,trzeba to przeżyć samemu i powiedzieć sobie ,daliśmy radę pomimo i jesteśmy szczęśliwi , albo byliśmy szczęśliwi ! To co piszesz to tylko twoje wyobrażenie o wspólnym życiu ,nie wiesz jakby go prawdziwe życie zweryfikowało i czy ona powiedziałaby tobie ,jestem szczęśliwa ,byłam szczęśliwa ,a ty sobie ,dobrze zdałem z życia egzamin

Gość gość
20:45 Gościu, mam podejrzenie graniczące z pewnością, że ja w swoim związku, z oczekiwaniami takimi jak piszę, przeżyłem więcej lat niż ty przeżyłeś na świecie. Więc odpowiem po prostu: nie ucz ojca dzieci robić ;-).

Gość gość
Poważnie ? Wyglądało inaczej ! Wiesz co ? Jest roznica miedzy graniem ,a prawdziwym zyciem i to bardzo duża . Kiedy piszesz o czymś ,bardziej się kontroluj ,żeby wyszło wiarygodnie ! Lata przeżyte chocby mnogie, nie świadczą o tym ,że piszesz szczerze i od siebie

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Nie interesuje mnie to aby ten wątek zaistniał. Zatem znikaj Panie wspaniały razem ze swoimi podejrzeniami! :) gość dziś Biorąc pod uwagę to co piszesz tylko emeryci mają prawo głosu.

Gość gość
21:12 Jako żeglarz odpowiem cytatem ze znanej szanty: "Kto chce to niechaj wierzy, kto nie chce niech nie wierzy. Nam na tym nie zależy..." Jeśli zamiast o poruszanych problemach, ty i podobni chcecie rozmawiać o życiu innych, to możecie wierzyć lub nie. Nie mój biznes.

Gość gość
21:16 To mnie zablokuj ;-). Prawdę mówiąc kupę mnie obchodzi, na czym ci zależy lub nie. Jak na razie to więcej ludzi odpowiada na moje wpisy niż na twoje i będę z nimi dyskutował jak długo zechcę.

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Jesteś zarozumiały i nie ma to nic wspólnego z inteligencją. To miałem na myśli, ale zrozumiałe jest to, że nie załapałeś. A bądź sobie tu ile chcesz. Na idiotów nie ma rady. Dobrej nocy

Gość gość
Jak mezczyzna chce zwiazku to wam nie pasuje ale jak koles chce tylko seksu tez wam to nie pasuje? Zdecydujcie sie

Gość gość
21:32 Twoje przedostatnie zdanie, gdy je odniesiesz do siebie, będzie najtrafniejsze że wszystkiego co napisałeś.

Gość gość
Ten przegraniec siedzi tu cały dzień. Fascynujące życie, spędzać weekendy na kafeterii i konfabulowac o żonie