Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inteligentna nie znaczy zarozumiała

Polecane posty

Gość gość
21:43 Napisz od razu, że cały rok, palancie ;-).

Gość gość
21:24 a ty o swoim piszesz ? Odnoszę wrażenie ,że jest inaczej ! Nie jesteś wiarygodny ,wystarczy cię pocliwić ,a już rzucasz fochem. Nie ucz mnie jak wygląda ,życie we dwoje i co jest ważne ,a co nie , bo nie masz do tego żadnego prawa ,Już sobie wyobrażam wasze kłótnie ,kiedy twoja racja musiałaby być na wierzchu ,jak teraz ! Grasz rolę, o której nie masz pojęcia ,bo przecież ,sam napisałeś ,że to tylko oczekiwania twoje, wobec ukochanej ,a ona sobie poszła do innego. Życie to nie oczekiwania ,to nieustanny kompromis i dawanie ,dawanie ,potem reszta żeglarzu ! Bo żeby oczekiwać od innych ,trzeba samemu to dawać

Gość gość
Dlaczego zatrzymałeś mój post ? Było w nim coś nie tak ? Naruszało regulamin forum ,czy może zbyt dosadnie określiłam cię autorze w tym poście ? Pisanie o innych i interesowanie się cudzym życiem, ba śledzenie inwigilowanie , to przecież wasz konik ,opanowaliście to do perfekcji !

Gość gość
21:55, 22:22 Możesz sobie odnosić co chcesz, nawet wrażenie. Podobnie możesz sobie wyobrażać co chcesz, nawet czyjeś kłótnie, czy to, że ktoś gdzieś tam poszedł, nawet do innego. To wolny kraj. Ale jeśli twierdzisz, że ja zatrzymałem twój post, to mogę ci tylko poradzić zmianę dilera, bo to co bierzesz, wyraźnie ci szkodzi.

Gość gość
hahahahahhahaha dobre !

Gość gość
Strasznie słabe nerwy, macie żeglarzu ,szybko można was wyprowadzić z rownowagi hahahah Opanowanie można poćwiczyć i wszystko jest ok

Gość gość
22:46 Pod włos to kota :-).

Gość gość
"22:31 Prawdziwy mężczyzna nie stracił żadnych praw ( bo niby jakie) i nie pozbył się obowiązków. Jest dumny z tego, że jest oparciem dla całej rodziny i jest na tyle mądry, aby wybrać kobietę która potrafi to docenić. Nawet gdyby miał po nią jechać do Tajlandii xxx Znowu debil Rescator i jego charakterystyczne pier/dolenie. Czy ty nie rozumiesz, stary dziadu, że czasy się zmieniły? I dziś przeważają związku i partnerskie, i obydwoje są po równo "głową rodziny"?

Gość gość
"To straszne że facet nie potrzebuje ciekawych rozmów i wystarcza mu codzienne rozmowy o d***e czyli niczym. To tak jakby w ogóle nie mieć faceta bo co z tego że daje kasę i cię w****** raz w czas? Zazdroszczę mało skomplikowanym ludziom." x Daj spokój i nie uogólniaj. To JEDEN stary dziad Rescator555 się tu wypowiada i w każdym temacie na jakim sie pojawi pieprzy do znudzenia to samo. Jest zacofany i ma patriarchalne poglądy. Ma ponad 55 lat i od 20 lat żonę- kurę domową, która jest w pełni na jego utrzymaniu. I jak sam wyznał, żona jest dla niego jedynie "dziurą do roochania". Także nie generalizujcie na przykładzie tego jednego, starego, prymitywnego dziada. Od lat piertoli ciągle tu samo i się wykłóca.

Gość gość
kiedy widze, ze ktos uzywa zwrotu "patrialchalny" to od razu wiadomo, ze ma sie do czynienia ze slepo wierzaca w nielogiczne bzdury feminazistka. od tego momentu logika mozna sie conajwyzej podetrzec, bo taka idiotka gotowa ja gwlacic chocby do wlasnej smierci, byle komus wcisnac swoje bzdury:D i tak, robie personalna wycieczke, niby co w tym zlego? babska ciagle takie rzeczy odpierniczaja i jakos nie widza w tym problemu:D i chyba do "zacnego" grona dolaczyla ta schizofreniczka syliwa... ktora najpierw nie pytana odpowiada CALE swoje zycie, a potem narzeka, ze ja wszyscy szpieguja i przesladuja, bo wiedza o CALYM jej zyciu... i z takimi przedstawicielkami wy baby sie dziwicie, ze jak normalnych osob nikt nie chce was traktowac:D

Gość gość
to, że Ci się coś włącza to już prywatny problem (jak się komuś coś włącza, to może zatracać trzeźwy obraz rzeczywistości) chyba to jeden ze zmiażdżonych gdzieś gości - zrozum, jeśli uogólniasz coś na całą płeć, wszystkie kobiety, to to też jest personalne, nie obrażaj się potem, jeśli ktoś odwołuje się do Twojego prywatnego doświadczenia przy okazji omawiania jakiegoś twojego poglądu a do autora - może też gdzieś ucierpiał w starciu (pytanie: czy nie bronił jakiegoś stereotypu odnośnie płci ;)) jak kobieta polemizuje i jest w tym nieustępliwa, zacięta i zdeterminowana, a na dodatek wygrywa - to nie powód by wylewać żale to raz, a dwa, nie robi tego, by pokazać jaka to jest inteligentna (choć każda wygrana jeśli tak to traktować miło łechcze ego - czy to kobiety, czy mężczyzny) ale by uzasadnić swoje stanowisko, obalić cudze raczej nie spotkałam się, by potem ktoś taki użalał się nad sobą, że mężczyźni się jej boją i to takie straszne :)

Gość gość
bo kobieta, to nie powinna dobijać, a pozwolić się wycofać lub zachować twarz (może w wypadku osoby, którą się lubi, ceni lub darzy jakimiś pozytywnymi uczuciami i tu można mówić o związkach i postrzeganiu siebie nawzajem) a tak? dlaczego nie? kobieta nie może dominować? może, ale boli bardziej (może kobiecie, która powaliła cię w jakimś temacie wcale nie zależy na związku z tobą? i nie będzie płakać, że się źle przy niej czujesz, a może nawet jeśli by brała cię pod uwagę, to kwestie o które walczy są na tyle istotne, że nie widzi problemu może i tak spór w tych kwestiach stawiałby możliwość zaistnienia jakiejś relacji pod wielkim znakiem zapytania) to tak odnośnie łączenia dominacji, bufonady, zarozumialstwa (hmm może chodzi o zadowolenie z siebie ;) ) i związków (domniemanego płaczu, że mężczyźni boją się inteligentnych kobiet,- a niech się boją, ja to lubię, spotkałam takich, którzy się nie bali - to miłe imponować sobie nawzajem, bycie królową nie oznacza, że nie spotka się gdzieś króla - to tak na koniec, żeby podbić temat zarozumialstwa ;) )

Gość gość
00.12 Sylwia to projekt stalkerski , nie wciskaj kitu i nie używaj jej ,jako przykladu ! No ,może sam pracujesz pod tym nickiem i to w celach reklamy ! Wszystkie wątki wasze to tylko zabawa , tu nie ma nic prawdziwego

Gość gość
Inwigilowanie ,śledzenie ,wlamy do komputera ,stalkowanie,podszywanie się pod innych, to przecież , tu i na innych forach norma .Temu chyba zaprzeczać stali bywalcy nie będziecie .Zamykają wam po kolei fora ,a wy dalej swoje i bezczelnie wciskacie kit i dajecie przyklady swoich stalkerskich wypocin .Zycie to nie teatr ,to nie fabuła jakiegoś utworu ,za tym wszedzie stoi czlowiek.Ale wy internetowe nałogi juz o tym nie wiecie.Uwiezieni w sieci zapomnieliscie

Gość gość
Gdyby nie bylo inspiracji ,nie byłoby i tematu ! Nie możesz znieść autorze ,że są kobiety ,które przewyższają Cię we wszyskimi depczac ci po pietach, wyjawiajac raz po raz twoją malosc! To ty uważasz się za takiego inteligentnego ,a ktoś ci ten wizerunek , raz po raz burzy .Nie jesteś już taki hop i do przodu ,lata lecą ,czas już nie jest dla ciebie laskawy ,to juz z górki !Daruj sobie ,wiec to pouczanie ,bo o prawdziwym życiu we dwoje ,goowno wiesz ,tylko tyle co przeczytałeś z ksiazki , sam swoje zycie zmarnowałes!

Gość gość
Rozdmuchujesz tą bańkę i jesteś dumna z tego jak dobrze Ci idzie. Fantazjujesz i tworzysz w swojej głowie historię, której nigdy nie było. Jesteś jak Bóg, sędzia i kat. Wszystko o wszystkich wiesz nie pytając ich o zdanie; wystawiasz osąd i wykonujesz wyrok. Gratuluje, jesteś samowystarczalna i zapewne bardzo dumna z siebie. Twój mały świat w którym możesz się wykazać... kafeteria.

Gość gość
Do tej pani tutajnktora uważa że czasy się zmieniły. Wczoraj na Onecie czy wp. był artykuł o badaniu które pokazalo że nic się nie zmieniło. Równouprawnienie nastąpiło jedynie w zarabianiu na dom, natomiast kobiece zajęcia nadal są wykonywane przez kobiety. :)))) I znowu same sobie w stopę strzeliliscie.

Gość TU gość AUTOR
Inteligencja nie jest umiejętnością przekrzyczenia innych. Nie jest to też udowadnianie swojej wyższości innym. Ewidentnie to robicie.

Gość gość
10.09 Mój swiat to nie kafeteria ,jestem tu i dobrze wiesz dlaczego ? Kafeteria i inne fora ,to twoj swiat ,ba swiatem twoim ,jest cały internet ! Wtedy dopiero odkryles ,że zyjesz ,możesz byc kim tylko zechcesz! Goowno by mnie obchodziło co robisz i jak gnijesz ,gdybyś swoimi łapami nie dotknął mnie i mojej rodziny.To nie ja żyje twoim życiem ,a ty moim ,jak pasożyt w cudzym ciele ! Ty inteligencik w swoim mniemaniu ,a tu kobieta bije Cię na głowę.Nie interesuj się mną ,nie zaczepiaj ,nie molestuj z boku ,a nie będę ci burzyć twojego wymyślonego świata,nie ja wlazlam do twojego a ty bezprawnie do mojego,wiec zamilcz sku/wysynie ,bo ci to nic nie da.Nie dałeś rady kiedyś w kilku na jedną ,nie dasz rady i teraz !

Gość gość
Czytałam tylko pierwsza stronę na której zresztą się wypowiadałam. Myślę że panowie tutaj bardzo chcą porozmawiać z kobietami ale trochę komunikacja jednak kuleje. Może zapiszcie się na warsztaty? Pojawiają się przepychanki i zabawa kto tu rządzi :) Poczytajcie trochę wiecej o relacjach damsko męskich ale z literatury naukowej. Sa tam ciekawe rzeczy. Są pewne cechy wspólne dla danej płci ale są też różnicujące gdyż każdy jest jednak inną osobą, niepowtarzalną. Warto poznawać te płeć przeciwną.

Gość gość
10:22 Inteligencja nie polega też ,na niszczeniu komuś zycia latami,zwłaszcza podstępnie ,nie pouczaj wiec ,bo o zasadach i wartosciach wyższych wiesz tylko z teori i z przeczytanych książek.Szkoda ,że nimi nie kierujesz się w swoim zyciu.Sam stosujesz wolną amerykanke ,a innym bronisz ? Przeczytaj sobie definicję ,co to jest inteligencja ,a potem udzielaj rad . Inteligencja ,a dobre wychowanie i etyczne ,moralne zasady ,to dwie różne sprawy ,dobrze gdy idą w parze ,to ideał ,ale nie zawsze tak jest ,Powtórzę jeszcze raz ,można być inteligentnym sku/wysynem ,inteligentną suka ,ale też prostym ,prawym człowiekiem,Kto wg ciebie jest lepszy?

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Czyli jednak jesteś chora psychicznie. gość dziś Jak dyskutować z kobietami chorymi psychicznie? (pytanie retoryczne) Osobiście wolę ich unikać. Ale masz rację... kuleje i to się nie zmieni, a to z tego względu, że tutaj się nikogo o nic nie pyta tylko od razu na wstępie obrzuca błotem. :o

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Kobieto ja Ciebie nie znam. Nie udowodnię Tobie tego, bo jak widzę ewidentnie jesteś szalona i nie przyjmujesz do wiadomości nic poza tym co tkwi w Twoim chorym umyśle, ale jak już oprzytomniejesz to oczekuje przeprosin. Może i ja wówczas przeproszę za to, że nazwałem Ciebie wariatką.

Gość gość
23:28 Ty akurat potrzebujesz ciekawych rozmów. Ciekawe o czym. Przeczytałeś w tym roku chociaż jedną książkę? Czy nie miałeś czasu, bo jesteś zajęty śledzeniem kto jest kim na babskim forum?

Gość gość
10:13 Zmieniło się tyle, że różne lalusie w rurkach i pedalku mają przedłużone dzieciństwo. Bo miejsce mamuśki zajmie żona, która da jeść, posprząta po gamoniu i jeszcze przyniesie do domu jakieś pieniądze. Za to będzie czuła się niezależna i potrzebna. Pewnie, bo taki gamoń raczej jej nie podskoczy.

Gość gość
Właśnie. Karmiąc ta potrzeba nizaleznosci i bycia potrzebna można nieźle kobiety wykorzystywać. :))) W firmach już opanowali do perfekcji.

Gość gość
No i nic nowego nie wymyślisz ,tylko stawiasz diagnozę ,lekarz ? Szukanie u innych chorob psychicznych to twoj konik ,zwłaszcza gdy brak argumentów !To przecież u was norma ,zawsze to działało ,żeby komuś zamknąć gębę ,a teraz co ? Nie działa ? Wymyśl coś lepszego na poparcie swoich tez ,bo stałeś się nudny,taki inteligentny i tylko jak mantre powtarza w kółko : psychiczna ,psychiczna .... Potrafisz coś wiecej ? Teraz mnie nie znasz ? To ci podpowiem , jestem waszym wyrzutem sumienia ,sami ten węzeł zawiazaliscie ,tak na amen , jak węzeł małżeński ,tylko nie do smierci, bo ja i po smierci swojej ,tym wyrzutem będę dla was !

Gość TU gość AUTOR
gość dziś Wersja oficjalna: Cisza, brak reakcji na słowa wariatki. Wersja nieoficjalna: To według Ciebie mam udawać kogoś kim nie jestem i nie bronić się przed oszczerstwami które padły z twoich ust pod moim adresem. Dawać się traktować jak śmieć tylko dlatego że jakaś głupia baba z Internetu ma jakieś urojenia. Mam być miły dla kogoś kto mnie opluwa i robi ze mnie potwora. Nie zasłużyłem sobie na takie traktowanie. Nie znam Ciebie, ale wiem, ze masz ogromny problem natury psychicznej. Powinienem generalnie Ciebie unikać i nie reagować na twoje zaczepki, ale mam dość pobłażania ludziom chorym psychicznie. Niejednokrotnie niszczycie życie nie tylko sobie ale tez innym. Bądź tak dobra i opuść ten wątek, a najlepiej to forum. Nie udzielaj się w mediach społecznościowych dopóty dopóki nie wyzdrowiejesz. Krzywdzisz w ten sposób nie tylko siebie ale i przede wszystkim innych ludzi, którzy nie mają nic wspólnego z Twoimi urojeniami!