Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

inteligentna nie znaczy zarozumiała

Polecane posty

Gość gość
22:35 Ciekawe w jaki sposób kobieta może wspierać faceta w karierze? Urządzając wystawne przyjęcia dla jego szefa czy może dając mu d**y? Wystarczy, że nie będzie w tej karierze przeszkadzała.

Gość gość
A czy kobieta też jest dumna że jest oparciem dla rodziny?

Gość gość
22:35 W amerykańskim serialu "Dom z kart" jest przykład takiego wspierania kariery męża. Główny bohater ma poważne problemy, grozi mu koniec kariery i długoletnie więzienie. Gdy jego żona wraca z jogingu, zastaje go siedzącego na podłodze i płaczącego. I co robi wspierająca żona: zdejmuje majtki i robi co powinna. Odpoczynek wojownika.

Gość gość
22.40 czyli daje mu wolna reke, czas i odciaza go od wszystkich rodzinnych obowiazkow. A kto ja odciazy?

Gość gość
22:43 Jeśli jest oparciem, to oczywiście też. Jeśli wzięła sobie za męża faceta, na którym nie można się oprzeć, bo jest jakimś mięczakiem czy nieudacznikiem, to musi przejąć jego rolę i jeśli wypełnia ja właściwie, to może być z tego dumna.

Gość gość
gość dziś Prawa ojcow sa nagminnie zmniejszane w calej europie i usa. Tylko w krajach islamskich ojcowie maja jakies prawa. Uzywaniem "prawdziwy mezczyzna " nie sprawisz, ze twoja wypowiec bedzie miala jakis logiczny sens.

Gość gość
22:49 A kto jego odciąży od obowiązków zawodowych?

Gość gość
22:50 A konkretnie jakie prawa. Bo jakoś nie zauważyłem, żebym stracił jakieś prawa, może mnie uświadomisz.

Gość gość
gość dziś Piszesz o patriarchacie a nie o partnerstwie. Jestes tak samo malo rozgarniety jak feministki.

Gość gość
22:49 Ja odciąży pralka, zmywarka, inteligentny odkurzacz, gotowe dania.

Gość gość
22:52 To co nazywa się partnerstwem, jest w istocie frajerstwem. Zgadnij kto jest w roli frajera. Oczywiście jeśli ktoś chce lub musi występować w takiej roli, to jego prawo.

Gość gość
22:45 Haha. Żałosne. Życzę powodzenia w znalezieniu takiej żony. Jeśli masz hajs i wygląd to znajdziesz. W przeciwnym razie musisz szukać wśród upośledzonych w stopniu znacznym.

Gość gość
gość dziś Po rozwodzie zobaczysz, ze dla prawa nic nie znaczysz jako rodzic. Zostaniesz zniszczony i potraktowany jak smiec. Wiele praw zostalo odebranych mezczyznie. Gdybys choc raz wyjechal poza Polske to zobaczylbys do jakich zmian zaszlo na swiecie. Mezczyzni maja dzis juz coraz mniej do powiedzenia chocby w kwestii zakladania rodziny. Kobiety moga podjac decyzje o aborcji czy adopcji a mezczyzni i ich prawa nie sa brane zupelnie pod uwage. Rozumiem, ze jestes pantoflem, ktory zawsze mowi " tak kochanie" ale sa mezczyzni, ktorzy maja wlasny rozum.

Gość gość
22.54 zgadnij, kto w nocy czuwa przy chorym dziecku i zawala prace.

Gość gość
22:54 Kolejny oderwany od rzeczywistości :D haha

Gość gość
22.43 glupia sprawa, ale znane mi kobiety dumne z bycia oparciem dla rodziny byly...zdradzane.

Gość gość
22:56 Żałosna to jesteś ty. A za życzenia dziękuję, ale nie są mi potrzebne. Taką żonę znalazłem już wiele lat temu i nie będę jej zmieniał. Znalazłem ja w biurze projektowym, absolwentkę najbardziej w owym czasie prestiżowego wydziału politechniki. Swojego wyglądu nie będą oceniał, a nieźle pieniądze zarobiłem później. Może wyczuła, że mam potencjał ;-).

Gość gość
23:05 Zgadnij, kto w nocy czuwa przy robotnikach wylewających beton na fundamenty czy asfalt na drodze, albo montujących nowe maszyny. I nie może tego zawalić, bo w najlepszym razie wyleci na zbity pysk. Zależy jaką kto ma pracę.

Gość gość
23:07 Znający dobrze rzeczywistość i nie dający się nabrać na babskie bajery, o pracochłonności prowadzenia domu.

Gość gość
22:57 Tak się składa, że moja praca polega na podróżowaniu po świecie ;-). A co do praw, ty mi nie mów co mogę stracić, uświadom mnie co straciłem. Bo rozwodzić się nie będę. Prawo do aborcji jest od kilkudziesięciu lat, więc zostało nabyte, nie utracone.

Gość gość
Kobiety inteligentne, a nie daj Boże ,do tego atrakcyjne i seksowne zawsze dla mężczyzn były zagrożeniem. To wielkie wyzwanie dla płci brzydkiej ! Muszą zawsze być czujni , żeby nie wyjść na idiotów, muszą dążyć do sukcesu, żeby nie zostać w tyle. Muszą zaspokajać ich temperament seksualny i nigdy nie są pewni, czy wszystko jest dobrze ,bo skoro atrakcyjne ,to wokół nich mnóstwo adoratorów . Dlatego większość ,woli przeciętne , od inteligentnych uciekają ,no może na chwilę jakiś romans ,flirt , na stałe z inną

Gość gość
11:56 Jakim znowu zagrożeniem i w czym im zagrażały? Jeśli były piękne i seksowne, to to się liczyło, bez względu na inteligencję. A jeśli brzydkie, to inteligencja niewiele im pomagała.

Gość gość
12:27 Na krótki czas ,nie na stałe , bo szybko się orientowały z kim mają do czynienia ! A poza tym wygląda na to ,że dla ciebie wystarczy tylko doopa ,inteligencji u kobiety ci nie trzeba ,może być głupia gęś ,byle śliczna

Gość gość
Ale przecież o czymś po ,trzeba rozmawiać ,czyż nie ? To działa w obie strony ,otworzy usta i czar pryska :)

Gość gość
Dołączę się do dyskusji. Człowieka można opisać tyko na słowami a wy się czepianie tylko "inteligentna ". Generalnie u kobiety jest dla mnie ważna cała masa innych cech. I jeśli je ma to może być głupia. A jeśli ich nie ma to i inteligencja nic nie pomoże. Nie wspomnę już że różni ludzie różnie pojmują inteligencję. Dla niektórych to możliwość rozwiązania każdej krzyżówki, dla innych życie tak aby być szczęśliwym nawet jeśli wiąże to się z "zależności od mężczyzny " :)

Gość gość
Zależność od mężczyzny wcale nie świadczy o tym ,że kobieta jest mało inteligentna .Na to składa się wiele czynników , zazwyczaj świadomy wybór i wygoda , jeżeli ktoś jest w stanie utrzymać ją na poziomie ,jakim ona sobie wymarzyła ! Wolisz głupiutkie ,które cię wielbią i się w niczym nie sprzeciwiają , lubisz dominować ? Wtedy czujesz ,ze żyjesz ? .Kobiety inteligentne , asertywne omijasz . Inteligencja nie polega na zdolności rozwiązywania krzyżówek , przeczytaj sobie coś na ten temat ,bo mylisz pojęcia .

Gość gość
Wolę mądre które mnie uwielbia i są ulegle, które wiedzą jakie są role kobiety i mężczyzny w życiu. Które to akceptują i dzieki temu sa zdolne do tworzenia długotrwałych szczęśliwych relacji

Gość gość
12.49 to ostatnie to cwaniactwo i chytrosc a nie inteligencja. Prostakowi wystarczy prostaczka, nikomu nie ubliżając, mięso dla mięsa, facet z duszą potrzebuje drugiej duszy dla pełni szczęścia, pewny siebie kobiety pewnej siebie, zakompleksiony wpatrzonej w niego lub cwanej, która taka będzie udawać, ważne by dobrze czuć się w swoim towarzystwie i nie wstydzic się partnera/ki wśród znajomych.

Gość gość
13.12 chyba jesteś zakompleksionym facetem potrzebującym dominowania nad kobieta by czuć się wartościowym mężczyzną, pewność siebie kobiety automatycznie obniża poczucie twojej wartosc****ewności siebie nie buduje się ponizajac innych a ceniąc i szanując siebie.

Gość gość
Tak, lubię dominować. To ja jestem głową rodziny, przywódca stada i to ja dbam o te stado. Kobieta ma inne zadania. Niech się nie wtrąca w moje zadania a ja nie będę się wtrącam w jej zadania. I wtedy będzie super.