Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzeka że dziecko dwa razy w tygodniu ma drzemkę godzinę w ciągu dnia

Polecane posty

Gość gość

Moja sąsiadka narzeka że jej syn dwa razy w tygodniu śpi tylko godzinę w ciągu dnia. Ma dwa i pół roku. W pozostałe dni śpi po 3 do 3,5 godziny w ciągu dnia. A ta JESZCZE narzeka że jej źle. O godzinie 20 góra 21 dziecko już śpi. Moja córka odkąd skączyła rok w ogóle już nie śpi w ciągu śnią wstaje o siódmej rano a idzie spać o 22. Teraz ma dwa i pół roku i od 3 miesięcy się jej to spanie unormowało że idzie spać o 20 a tak to ta miała do 22. Od 18 już była taka dożarta że SZŁO zwariować bo była zmęczona. A jak przyszło ją uspać w ciągu dnia to Armagedon. U sąsiadki cisza i spokój a moja potrafiła przelatac po polu pół dnia i JESZCZE to się nie męczyła. Wszystko MUSIAŁAM robić przy dziecku a jak czegoś nie zrobiłam to jak mi padała o tej 22 to ja do 24 w nocy nadrabiałam czy prasowanie czy jakieś sprzątanie. A ta wciąż narzeka choć jej dziecko tyle śpi.

Gość gość
Nie ma takiego słowa jak "uspać". Jest "uśpić".

Gość gość
Jak narzeka to powiedz nooo to widac ze chyba powoli rezygnuje z drzemek w ciagu dnia ha ha Moj troche starszy i tez spi w dzien okolo 2 godzin.

Gość gość
Skączyla ? Naucz się pisać analfabetko, jak temu dziecku kiedyś w lekcjach pomożesz :/ :/

Gość gość
Kurde też się zastanawiam nad tym czytając takie wypowiedzi tutaj na kafe, na dziale macierzyństwo. Takie byki walą jedna z drugą, jak one wypracowania sprawdzą? Mówię o sprawdzaniu i pomocy, nie o odrabianiu lekcji za kogoś, tylko zwyczajnie pomóc dziecku.

Gość gość
Każdy ma jakieś problemy, to co dla niej jest problemem dla ciebie nie jest i odwrotnie. Nie widzę sensu obgadywania sąsiadki. Pamiętam jak ja kiedyś miałam przyjaciółkę, obie mężatki byłyśmy i mój mąż miał fazy, że strzelał focha za głupotę i się przez 3 dni potrafił nie odzywać, ja jestem taka, że wszystko muszę obgadać i takie milczenie mnie dobijało (to było za nim pojawiły się dzieci, teraz się ogarnął ;)). Za to moja koleżanka się rozwodziła i ciągle o tym gadała jaka ona nieszczęśliwa (ja rozumiem), ale wtedy dla mnie problemem było to, że mąż strzelił focha i chciałam z kimś pogadać, a nie mogłam z nią, bo ona non stop jęczała. Więc jak w końcu zapytała co u mnie, a ja nie chciałam powiedzieć, męczyła mnie, aż w końcu powiedziałam, że nie wiem czy mam obiad robić, bo mąż ma focha i na złość nie zje, może lepiej kupić na wynos tylko sobie, a z drugiej strony jak nie zrobię obiadu, a była moja kolej to jeszcze większego strzeli, to ta popatrzyła na mnie jak na idiotkę i obsmarowała to ludzi, że ja do niej z takim problemem wyskakuję jak ona się rozwodzi. No i tak możemy w nieskończoność, to że ona się rozwodzi, bo poznała jakiegoś faceta, jest niczym do problemu gdzie mąż bije żonę, zdradza i gwałci. Tak więc autorko, każdy ma swoje problemy i to je uważa za najważniejsze, dla niej ta godzina może i tragedia, bo naplanowała rzeczy na 3h do roboty, dla ciebie to żaden problem, a dla kogoś z niepełnosprawnym dzieckiem to, że twoje śpi w nocy i ty możesz się wyspać, a nie czuwać, to powód do obśmiania na forum i tak mamy robić? Trochę empatii, ty zrozum ją, a ktoś inny ciebie i wysłuchajmy. Moja córka ma problem, bo Ania do drużyny wybrała najpierw Hanię, a potem ją i nie wyśmiewam córki, tylko ją wysłuchuję i rzucę jakąś radą.