Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5tysiecy na 4os i nam nie starcza kasy!

Polecane posty

Gość gość
15:59 jestem ze śląska. Ja zarabiam 3tys netto mąż 5-6. Oboje jesteśmy po średnich studiach, On zaczynał 5lat temu od płacy 2200 na rękę a ja staż za 800zl. Nasi znajomi i rodzina zarabiają podobnie. Nie uważam że to szał, szczególnie moja pensja ale lubię prace bo jest spokojna

Gość gość
16:17 No niby tak , ale jest jeszcze cały sektor prac które są zupełnie na czarno, i często z tragicznymi zarobkami, i one nie są w ogóle liczone do statystyk. Na wsiach niania obecnie na cały etat moze miec 800 zł, rożne opiekunki, zbiory owoców, masa dorywczych prac dla kobiet na wsi.

Gość gość
O właśnie, zarobki stażystów typu 800 zł tez powinny być uwzględnione w tych statystykach, w końcu to zarobki.

Gość gość
a co powiesz o tych rodzicach co nie dostają 500+ od j******h pisowców

Gość gość
Ale tu rozbrzmiała dyskusja. Najbardziej udana ta biznesmenka co posiadanie ekspresu domkach krytykuje

Gość gość
Nie chce mi się czytać całości, ale muszę to napisać. Ta wielmożna pani od kawki w mc Donaldzie i rekrutacji tych od kawy z expressu w domu , to dla mnie nieciekawy sort ludzi...Takich znajomych czy rodzine mieć strach. I nie pochwalam fanaberii gdy ktoś ma takie grosze jak autorka, jednak taki żenujący poziom życia jak ta wyższa p*****lencja od kawki z mc Donalda ,to już wymaga leczenia. Mój mąż pracuje w takiej firmie... Fakt, że zarabia tam duzo, tyle co autorka to my mamy na ciuchy i jedzenie na miesiąc i odkładamy poza tym dużo.Jedmak właściciel tej firmy to może mąż tej "hojnej inaczej " od kawy z tego tematu.W firmie męża właściciel preferuje syf, skąpstwo, mimo że facet jest milionerem zastanawia się nad 1zl wydanym na śrubkę...Ma tel.na guziki ,nie dał pracownikom tel., Sam wypłaca kasę ponad 100 pracownikom oczywiście oszukując ich jak może. Nie zatrudnia sprzątaczki bo szkoda mu zapłacić 100zl za sprzątnięcie,tam nikt nie sprząta a, nikt...W kiblu jest jak w szalecie miejskim, a jemu i córce, którą zatrudnia nie przeszkadza, oni nie wstydza się w tej syfiastej firmie z zasranym i cuchnącym kiblem przyjmować gości, ludzi biznesu. Wiele by tu pisać.Podobnie jak sęp od kawy on wylicza nawet 1zl... Pierwszy raz z czymś takim się spotkałam, mąż również w tak "egzotycznej", firmie nie pracował.... A facet właściciel to milioner, ma prywatny samolot, natomiast Gdy chce kupić auto ciężarowe uwaga jedzie sam i go przyprowadza, bo zaoszczędzi właśnie przysłowiowe 1zl, bo sam zobaczy, obejrzy, kupi. A przy tym krętacz, nieuczciwy typ. Dlatego brzydzę się takiego skąpstwa jak uskutecznia baba od kawy w mc Donaldzie z okazji wyjątkowego dnia dla męża...To nie jest żaden rozsądek, to wstrętne rzy tudzenie, dziadowanie, to wiesniackie. Te od "kawy z expressu w domu z mężem" wielmożna pani od kawy z mc Donalda mają więcej klasy, wysublimowania i pozytywów z życia niż ty, zbierająca te kasę i nic z tego nie masz, ani przyjemności,ani wygody,ani podróży. Równowaga jest konieczna,także przy oszczędzaniu.

Gość gość
Ta od kawy w mc ma za nic ludzi z ekspresem do kawy bo wg niej to dziecinne dla małych dziewczynek. Jak się człowiek zastanowi ze tacy ludzie są obok nas brrrr

Gość gość
I należy zapamiętać że kupno perfum czy zegarka to zło podyktowane trendem. Nie powinno się robić takich zakupów bo lepiej oszczędzać

Gość gość
16:17 i 16:22 takie rzeczy, to tylko w małych firmach i to pod warunkiem, że usługa jest świadczona czasem bez faktur dla klienta. W dużych fabrykach nie ma płacy pod stołem.

Gość gość
Już koniec tej super dyskusji?

Gość gość
do tej co obsmarowuje firme szefa gdzie jej maz podobno duzo zarabia. Jakby tam na etacie bylo kilka sprzataczek albo marmurowe kible to twoj maz by mniej zarobil. Wlasiciel firmy sknera? to zaloz wlasna i plac wszytskim i wszedzie

Gość gość
sluchajcie premiera Morawieckiego- w ujawnionych wczoraj tasmach mowil prawde-Spirala jest nakrecona i musimy miec wiecej i wiecej, niestety nie bedzie juz z czego i bedziemy musieli zmiejszyc oczekiwania albo oczekiwania zmiejszy wojna ktora w 5 minut zmienia perspektywe. Wracajac do tematu mysle , ze dyskusja wynika z innego liczenia budzetu i innych jego skladowych. W budzet powinno wliczac sie wszytsko a nie tylko co miesieczne wydatki.A Co z drogimi ubezpieczeniami, autem, naprawami, domem, remontami, wakacjai, niespodziewanymi wydatkami? Zeby to sprawiedliwe liczyc to trzeba by kazdy wydatek rozliczac w cyklu miesiecznym. Jeden ma kredyt na duzy dom ktory jeszcze musi utrzymac a drugi mieszkanko po babci. Taki kupiony kiedys samochdo to tez wydatek na ktory skads trzeba bylo wziasc. Zakladam, ze startujecie od zera majac 4 osobowe rodzine czyli kredyt na mieszkanie(lub najem), rachunki, 2 auta w kredycie, koszty zycia, szkola, przedkszole, dodatkowe zajecia dla dzieci, odkladania na wakacje, odkladanie na niespodziewane wydatki itp itd. NIKT NIE ZMIESCI SIE W 5 tysiacach! Kobiety splycaja budzet do biezacych kosztow zycia - ja jestem facetem i widze owszem to kosztuje i mozna sie bez niektorych kawek na miescie i kosmetykow obejsc ale z drugiej w strukturze wydatkow nie jest to najwyzszy koszt - samochod, dom i ich utrzymanie + niespodziewane wydatki(np. lekarze) to jest najbardziej kosztowne. Z mojego punktu widzenia te kobiecie wydatki(dla mnie zbedne) mozna ukrucic o okolo 1 tysiac zlotych. Jest to jakis procent budzetu i dla swietego spokoju lepiej skupic sie aby ten 1 tysiac wiecej zarobic niz oraniczac te wydatki. Kolejna sprawa to taka , ze wiekszosc kobiet nie rozumie kwestii finansowych, lepiej zawsze narzekac i mowic , ze nie starcza niz pochwalic sie , ze jest cos ponad:)

Gość gość
A mi się wydaje że 2500 netto to taki standard już

Gość gość
Ha co powiecie na hit roku ! Mój mąż zarabia za granicą i jedno wypłata w tym miesiącu tp było 4100zl :D świetnie co .

Gość gość
ość dziś Ha co powiecie na hit roku ! Mój mąż zarabia za granicą i jedno wypłata w tym miesiącu tp było 4100zl smiech.gif świetnie co . Xxx Ale to na 1/2 etatu? Czy Czechy,Slowacja? Bo w Niemczech czy Norwegii to chyba trochę lepiej płacą...

Gość gość
Szczerze - my mamy ciut więcej, ale oszczędzamy na wyższy cel. W tym celu zapisujemy wszystkie wydatki i właśnie nasze wydatki to zawsze ok 5 tys miesięcznie na 4 osoby. A i tak mamy dobrze, bo 90% ciuchów dla dzieci mamy używane po kuzynach z zagranicy i dzieciom kupujemy dosłownie tylko buty i od czasu do czasu jakieś spodnie czy bluzkę . Z pepco ;) gdybym musiała kupować im wszystkie ciuchy to 5 tys by nie wystarczyło. Żyjemy normalnie. Jedyny wydatek ekstra to basen raz w tygodniu i kino albo inne wyjście raz na miesiąc.

Gość gość
No 5 tys to mega minimum na granicy już

Gość gość
Widzieliście, że do średniej krajowej wlicza się wyłącznie osoby zatrudnione na umowę o pracę w firmach zatrudniających powyżej 9 pracowników. Pozostałych nie bierze się pod uwagę. Dla mnie to nie jest żadna srednia krajowa. Należałoby wszystkich brać pod uwage.

Gość gość
11.03 pewnie na miejscu utrzymuje druga kobietę stąd dla twojej informacji takie zarobki.

Gość gość
Albo reszte przepił

Gość gość
@13:18 Tak, wiemy, gdyż w mikroprzedsiebiorstwach bierze się większość wypłaty pod stołem, więc uwzględnianie ich zafałszowuje ogólny obraz rynku pracy.

Gość gość
A my mamy też 5 tys na cztery osoby, mamy swoje mieszkanie co prawda na kredyt ale 40m2, opłat w sumie ok 1500, nie wiem co d,ieje się z. Pieniędzmi. Nie stać mnie na fryzjera, chodzę raz do roku, nie stać mnie nskosnetyczke, ciuchy hy z lumpeksy albo czatuj**** promocje w internecie, kupuje po nettach i biedronkach. Nigdzie nie jeździmy, zawsze mamy stare samochody .. mam perfumy z promocji za 15 zł, zresztą ostatnie miałam jakieś 2 lata temu ... Krem za 8,5 i tak się cieszę że taki fajny... alE ciesze się że mam gdzie mieszkać, dzieci ubrane i nakarmione, jesteśmy bardzo młodzi, zaczynamy w tym roku życiową inwestycję, wstydzę się kupować w Pepco, CCC to dla mnie już luksus, kupuje tam buty raz na sezon jak stare zajechanie no i dla dzieci bo uważam że buty za 100 z to już te lepsze.... Może kiedyś sytuacja się poprawi, nie mamy nawet 30 lat

Gość gość
Do Pani z postu wyżej mam nadzieje ze sytuacja Wam się poprawi. Życzę Ci tego

Gość gość
17.31 dobre, w szmateksach kupujesz ale w Pepco się wstydzisz. Ja mam dużo, duzo mniej niż 5 tys na 4 osoby, w tym 2 dzieci w wieku szkolnym i nie płacze jak ty.

Gość gość
tu chyba sobie ludzie juz jaja robią

Gość gość
Dużo dużo mniej niż 5tys na 4osoby?! Mąż tylko pracuje???