Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość syropelka

Zachcianki w ciąży

Polecane posty

Gość syropelka

Dziewczyny czy Was też męczą zachcianki w ciąży?

Gość gość
Nie mam. Nie mam też instynktu macierzyńskiego, a za chwilę wejdę w 6 miesiąc :/

Gość gość
Oj tak smalec ze skwareczkami z jabłkiem i majerankiem , pycha :)

Gość gość
Ja mam na dziś termin i też nie mam ani zachcianek ani instynktu, zatem u Was nie jest tak źle :D

Gość gość
Caly czas bym mogla jesc rosol na wolowinie - normalnie to nie lubie rosolu, a wolowiny to w szczegolnosci.

Gość franik
To chyba normalne, że mamy ochotę na różne rzeczy, hormony przecież szaleją. U mnie pojawiły się np. zachcianki na nowe smaki, taki śledzik w śmietanie przed ciążą nie dotykałam go a teraz 3 razy w tygodniu potrafię zjeść :) i oczywiście kwaśne zupy (ogórkowa, żurek, barszcz, szczawiówka) pycha

Gość gość
ja mam do tej pory zachcianki ,.... 38 tydz. całą ciąże mogłabym jeść jajo sadzone !:D ziemniaczki z koperkiem i chłodnik bądz kefir czy maślanke , nic wiecej mi do szczescia nie potrzeba :D

Gość toska_w
Ogólnie powinniśmy odżywiać się zdrowo - nie tylko w czasie ciąży. Zachcianki takie jak słodycze czy słone przekąski niestety do najzdrowszych nie należą, a co więcej są bardzo kaloryczne. Panuje przekonanie, że w ciąży należy jeść więcej - niestety nie jest to do końca prawdą, gdyż zapotrzebowanie energetyczne w czasie ciąży zwiększa się nieznacznie. Czy wiecie, że w przypadku kobiety o prawidłowej masie ciała w I trymestrze zapotrzebowanie na energię nie zmienia się, w II trymestrze wzrasta tylko o 360 kcal ( to przykładowo: około 100 g biszkoptów lub 4 średnie jabłka) zaś w 3 trymestrze wzrasta o 475 kcal (to przykładowo 4 pomarańcze czy niecała tabliczka mlecznej czekolady)? Dlatego na zachcianki pozwalajmy sobie "od czasu do czasu" a na co dzień jedzmy "dla dwojga" :) https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość marta 8
Oj tak jajeczka w każdej postaci sadzone, gotowane, pasty i do tego ciepły "normalny" chlebek :) poezja

Gość gość
u mnie na pierwszym miejscu jest mięsko :) i to pod każdą postacią, a najlepiej aby było duzo :)

Gość gość
marta :D hahaha weż nie rób zachcianek :D bo coś czujęże zaraz zrobie sobie jajecznice:D

Gość gość
Na poxzatku nic....woda mnie nawet obrzydzala.soki kwasne takk ogorki cytryne .obrzydzenue do miesa.a tera to juz wszystko wchodzi.

Gość marchewka321
U mnie na tapecie tylko warzywa a w szczególności marchewka. Dopiero teraz odkryłam jej prawdziwy smak :), jest po prostu wyśmienita. Mąż śmieje się ze mnie że nie długo zostaniemy rodziną króliczą, ha ha ha :)

Gość gość
marchewka w ciazy jest niewskazana bo zawiera duzo witaminy A, a ta jest szkodliwa dla kobiety w ciazy.

Gość marchewka321
gość 2018.10.06 Chyba masz na myśli przedawkowanie witaminy A w ciąży z suplementów diety. Prowitaminy A czyli beta karotenu pochodzącego z żywności raczej nie da się przedawkować, a wręcz jest on wskazany w diecie przyszłej mamy :)

Gość gość
U mnie zachcianki występują praktycznie od początku ciąży a to śledzik ze śmietaną, a to serniczek, a to schabowy w panierce :). Jednak do tego trzeba podchodzić z głową , tak jak napisała toska_w " na zachcianki pozwalajmy sobie "od czasu do czasu" a na co dzień jedzmy "dla dwojga"