Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Guzek w piersi u dojrzałej kobiety

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Problem dotyczy mojej mamy. Mama ma skończone 59 lat i wyczuła guzek w lewej piersi. Mówiła że czuje tam lekkie kłucie i powiększyły jej się węzły chłonne pod pachą. Nie mówiła mi jaki to guzek twardy czy miękki czy ruchomy czy nie . Robiła mammografię i biopsję gruboigłową. Czekamy teraz na wyniki. Wyniki biopsji mają przyjść za tydzień tj.12 października. Jestem zrozpaczona i bardzo boję się o życie mojej mamusi. Moje przerażenie spotęgował fakt jak przeczytałam w necie że u większośc***ań w tym wieku występuje częściej rak piersi. Że guzki typu torbiele włókniaki występują przeważnie u młodszych kobiet. Drogie panie. Może będzie jakaś tu pani w podobnym wieku lub nawet starsza i przeszła to samo. A jednak wszystko okazało się fałszywym alarmem. Proszę. Dajcie mi choć cień nadziei...

Gość gość
A co wyszło na mamografi?

Gość gość
A usg miała robione?

Bez wyników biopsji nie można nic powiedzieć. Proszę czekać i być dobrej nadziei. Wiem przez co Pani przechodzi, bo moja Mama chorowała na raka piersi. Zachorowała w wieku 46 lat. Niestety już Jej nie ma z nami :(

Gość gość
Nie wiem czy miała usg. Wiem tylko że miała mammografię. Niestety nic nie wiem bo mama jest osobą niezbyt skorą do zwierzeń. Także nic wam nie powiem. Wiem że wyniku mammografii także jeszcze nie odebrała

Gość gość
Narazie się nie martw bez wyników trudno cokolwiek powiedzieć zawsze trzeba mieć nadzieję że wszystko będzie dobrze.

Gość gość
Rownie dobrze moze to byc nowotwor jak i zwykle zmiany hormonalne. Nie ma wynikow - nie ma odpowiedzi.

Gość gość
Nie martw się na zapas . Głowa do góry bo będzie dobrze. Bliska mi osoba w wieku 54 lat wykryła sobie guzka w piersi . Po badaniach okazało się że to niestety rak . Zrobili jej operację , wycięcie całej piersi i węzły chłonne . Dziś ma lat 59 i bardzo dobrze się czuję , w sumie nikt nawet by nie pomyślał że kiedykolwiek miała raka ,tak dobrze wyglądała cały czas Jedynie brak piersi o tym jej przypomina .Miała robić rekonstrukcję piersi ale nie zdecydowała się na ten zabieg. Chcesz coś więcej wiedzieć to napisz do mnie na maila nixiaa@o2.pl

Gość gość
Tak. To oczywiste że bez wyniku biopsji nic nie jest pewne. Staram się myśleć pozytywnie ale mi chodziło o to że może są tutaj panie w wieku mojej mamy czy nawet starsze i czy może u nich też stwierdzono łagodny guzek w piersi. To miałam na myśli