Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ODKURZACZ A ALERGIA

Polecane posty

Gość gość

Czy to prawda, że istnieje jakikolwiek związek z tym jakiego odkurzacza używasz do sprzątania, a pogłębianiem się złego stanu u alergika?

Gość gość
hm no tak, bo w przypadku uczulenia na kurz czy roztocza i wyboru odkurzacza bez filtrów które bardzo dokładnie oczyszczają powietrze zamiast zbierać to zło rozsiane po domu tylko je podnosisz. No i do tego jak odkurzacz jest workowy, no to żeby go wyjąć z odkurzacza to jednak trochę tego kurzu i pylków wypuszczasz spowrotem na pomieszczenie.

Gość gość
Hej gościu! :)))) Ja mam dwóch małych alergików w domu i nie wyobrażam sobie odkurzania zwykłym odkurzaczem bez filtra lub workowym starego typu - gdzie wyjęcie worka wiązało się z wyrzuceniem połowy brudu poza niego, bo mi dziec***adały jak muchy. Obydwoje (jedno 5 drugie 7 lat) mają alergię wziewną, córka do tego ma skórę atopową. Staram się nie towrzyć im sterylnych warunków, a jedynie ułatwić oddychanie w domu, skoro poza nim strasznie ciężko im to przychodzi. Kupiliśmy z męzem odkurzacz SEBO świetny dla alergików, no i ciuchutki, zostawiam namiar: https://www.alsos.pl/odkurzacz-dla-alergika-sebo-felix-1-premium-platinium. Mam nadzieję, że pomogłam:) pozdrawiam! Zośka

Gość gość
bardzo Zosiu pomogłaś! Dziękuję za wiadomość! :))))) a czy wymieniałaś też pościel na przykład? Jak często powinno się to robić? Widze, że jesteś doświadczoną w temacie mamą! Może podpowiedziałabyś coś poza tym odkurzaczem? :)