Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boje sie ze urodze chore dziecko.cukrzyca ciazowa

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny pocieszcie mnie:-( mam cukrzyce ciążową. Diabetolog mowi dieta,staram sie pilnowac,nie jem w ogole slodyczy a jak zjem to ide na szybki spacer ale boje sie ze to ze dopiero od teraz wiem o cukrzycy zaszkodzilo juz dziecko :-( Do pracy jezdze rowerem,wiadomo ze ruch to najlepsze lekarstwo na cukrzyce ale nie wiem czy cukrzyca juz nie zaszkodzila.dziecku. powiedzcie jak bylo u was.

Gość gość
nie , tyle tylko ze dziecko bedzie bardzo duże - o ile tyczy sie tylko pilnowania diety. Jedz te ciasteczka i pączusie, a potem jak ci przyjdzie urodzić 4,5kg, to c******i rozerwie, a potem bedziesz jeczec jak ciezko zrzucic nadmiar! Zamiast batonów siegnij po mandarynki, tez ułagodza pragnienie cukru, ale nie utucza az tak

Gość gość
cukrzyca w ciazy , to zbyt duzy wsrost cukru , nie da sie tego spalic , to chwilowe, wowczas przez organizm dziecka przeplywa zbyt duzo cukru co skutkuje zbyt zbyt duza waga urodzeniowa.

Gość gość
Autorko, nie zamartwiaj sie. Wiem, ze w googlu mozna wyczytac wszystko co najgorsze, ale tak naprawde jesli na usg do tej pory bylo ok to przyjmij, ze cukrzyca nie zaszkodzila. Powiklania u dzieci sa przy cukrzycach nieleczonych i niewykrytych. Te wartosci ktore mialas do tej pory, nawet jesli kilka tygodni ta cukrzyca byla niewykryta raczej nie mogly doprowadzic do jakichkolwiek uszkodzen. Pogadaj o obawach z diabetologiem i ginekologiem ale i wyluzuj. Pilnuj diety i cukrow, jak czasem bedziesz miala skok to nie panikuj. Tez sie zamartwialam, tez mialam wahania cukrow, tez sie naczytalam. Mam 2 zdrowych dzieci z ciaz z cukrzyca, byly nieduze przy porodzie, trzymaly cukier. Wszystko bedzie dobrze :)

Gość gość
Miałam cukrzycę w ciąży na noc insulinę bo cukry rano były wysokie. Dziecko zdrowe i przy opanowaniu dnirty dużo nie wazylo. Teraz po posiłkach norma jest do 140 więc na więcej sobie można pozwolić A nie jak kiedyś 120

Gość gość
ja jezdzilam rowerem do pracy cala ciaze. Mieszkam w kraju, gdzie rower to glowny srodek transportu.

Gość gość
Witam cie, miałam cukrzycę przy dwóch ciążach, obydwie ciążę na insulinie plus dieta dzieci zdrowe i wcale nie takie duże synek 3600kg córka 3400 pozdrawiam cię trzymaj się ciepło

Gość gość
Dzieki za odpowiedz. Strasznie sie martwie a rowerem jezdze do pracy i lekarz nie widzi przeciwskazan. To jest 19 tydzien.lekarz kazal zrobic wczesniej ze wzgledu na to ze cala rodzina cukrzycowa