Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci obchodzą Halloween? I czy widzicie zagrożenie tym świętem?

Polecane posty

Gość gość
Gdy zaś przyjdzie On, Duch Prawdy, doprowadzi was do całej prawdy. Bo nie będzie mówił od siebie, ale powie wszystko, cokolwiek usłyszy, i oznajmi wam rzeczy przyszłe. 14. On Mnie otoczy chwałą, ponieważ z mojego weźmie i wam objawi. 15. Wszystko, co ma Ojciec, jest moje. Dlatego powiedziałem, że z mojego weźmie i wam objawi.

Gość gość
10 Na koniec bądźcie mocni w Panu – siłą Jego potęgi. 11 Przyobleczcie pełną zbroję Bożą, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów diabła. 12 Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw duchowym pierwiastkom zła na wyżynach niebieskich. 13 Dlatego przywdziejcie pełną zbroję Bożą, abyście się zdołali przeciwstawić w dzień zły i ostać, zwalczywszy wszystko. 14 Stańcie więc [do walki], przepasawszy biodra wasze prawdą i przyoblókłszy pancerz, którym jest sprawiedliwość, 15 a obuwszy nogi w gotowość dobrej nowiny o pokoju. 16 W każdym położeniu bierzcie wiarę jako tarczę, dzięki której zdołacie zgasić wszystkie rozżarzone pociski Złego. 17 Weźcie też hełm zbawienia i miecz Ducha, to jest słowo Boże – 18 wśród wszelakiej modlitwy i błagania. Przy każdej sposobności módlcie się w Duchu! Nad tym właśnie czuwajcie najusilniej i proście za wszystkich świętych 19 i za mnie, aby dane mi było słowo, gdy usta otworzę, by jawnie i swobodnie głosić tajemnicę Ewangelii, 20 dla której sprawuję poselstwo jako więzień – żebym jawnie ją wypowiedział, tak jak winienem.

Gość gość
Moje jest jeszcze za małe, ale jeśli podrośnie i spodoba mu się to, to z pewnością nie będę zabraniała. Nie przeszkadza mi to, że to święto nie pochodzi z Polski. Myszka Miki też nie jest z Polski, co wcale nie przeszkadza jej być fajną.

Gość gość
Czy ja źle przeczytałam temat, czy tu się jakiś nawiedzony sekciarz dorwał do tego tematu? :O

Gość gość
ja dopiero jestem w ciąży, więc trudno mi się jakoś autorytatywnie wypowiedzieć, ale zawsze z okazji Halloween mam troszkę słodyczy w domu i jak jakieś zabawnie przebrane dzieciaki pukają do moich drzwi, to zwykle mam czym je poczęstować.

Gość gość
czy wy juz calkiem zglupieliscie, po co to dziadostwo czcicie ,to nie jest zadna niewinna zabawa jak wiekszosc tu glabow twierdzi!

Gość gość
nic dziwnego ze was oszukuja takie glaby we wszystko uwierza nawet w takie halloween

Gość gość
To jest tylko kolejna metoda ogłupiania lud******onsumeryzmie, ale to jest to samo co ogłupianie ludzi religia. Jedno i to samo tylko inni bogowie.

Gość gość
dziś czyli nie wierzysz w jednego zyjacego Boga?

Gość gość
jest tylko jeden Bog, Chrystus reszta to falszywe bozki demony ktore czcza ludzie

Gość gość
ludzie nie wiedza jak oddawac czesc i chwale Bogu nie czytaja Biblie i Slowo Boze i oddaja sie bezowocnemu balwochwalstwu czczac balwany i idole

Gość gość
wyjdz z tymi haslami na ulice, marnujesz sie tutaj

Gość gość
dziś w necie siedzi wiecej ludzi, jesli nie chcesz poznac prawdy to lepiej nic nie pisz

Gość gość
Ja znam prawde, natura obdarzyla mnie rozumem i logika. Uzywam tego mozgu, dla ciebie pewnie za pozno, wiem im mniej religia jest logiczna tym bardziej swietobliwy w nia wierzacy.

Gość gość
dziś Wj 31:3 3. I napełniłem go duchem Bożym, mądrością i rozumem, i umiejętnością wykonywania wszelkiego rodzaju prac, Wj 35:31.34 31. i napełnił go duchem Bożym, mądrością, rozumem, wiedzą i znajomością wszelkiego rzemiosła, 34. Dał mu też zdolność pouczania innych, jak i Oholiabowi, synowi Achisamaka z pokolenia Dana.

Gość gość
Dal mu tez zdolnosc nie sluchania. Powodzenia w nastepnym zyciu.

Gość gość
dziś ja ci zycze powodzenia bez Pana Boga ani rusz

Gość gość
Ja sobie radze bez niego swietnie poniewaz jestem myslaca osoba, ktora kocha siebie i wszystkie istoty. Rozumiem jednak, ze niektorzy nie mysla sami za siebie i nie maja serca wiec kij boga i jego zastraszanie im potrzebny.

Gość gość
dziś wierz dalej ze bez Boga mozesz wszystko niestety to sie mija z rzeczewistoscia i sama siebie oklamujesz z Bogiem wszystko jest mozliwe bezbozni bez Boga upadaja

Gość gość
ty sama siebie oklamujesz poniewaz twoja wiara i mitologia jest nielogiczna i nie ma sensu, ale ty nadal wierzysz i jeszcze jestes chwalona, ze wierzysz w bajki bo to oznacza, ze jestes religijna. Kompletne zamet w tym mysleniu, ale to nic, bo nic nie musisz wytlumaczyc tylko musisz wierzyc we wszystko (poniewaz niczego nie da sie na logike wytlumaczyc w twojej ksiazce)

Gość gość
dziś ah te zatwardziale serca Izraela Ps. 1:1-6 Szczęśliwy mąż który nie idzie za radą bezbożnych, nie stoi na drodze grzeszników ani nie zasiada w gronie szyderców, lecz ma upodobanie w prawie Pana i prawo jego rozważa dniem i nocą. Jest on jak drzewo zasadzone nad płynącą wodą, które wydaje owoc w swoim czasie, a liście jego nie więdną: co uczyni to pomyślnie wypada. Nie tak jest z bezbożnymi! Są oni bowiem jak plewa, którą wiatr roznosi. Przeto nie ostoją się bezbożni na sądzie, ani grzesznicy w zgromadzeniu sprawiedliwych. Gdyż Pan troszczy się o drogę sprawiedliwych, droga zaś bezbożnych wiedzie do nikąd.

Gość gość
Puk puk, tu jest Polska, Izrael na innym kontynencie. Kup sobie bilet.

Gość gość
Moje nie obchodzą. Denerwuję się, gdy dzwonią mi do drzwi obce dzieci i żebrzą o słodycze, więc swoich też na żebry nie wysyłam.

Gość gość
dziś chyba czegos nie rozumiesz falszywy wspolczesny israel nie jest biblijnym Izraelem

Gość gość
Dlaczego wy, prawdziwi Polacy wierzycie w żydowskiego boga A nie wierzycie w bogów waszych przodków Polan???

Gość gość
Też tego nie rozumiem cały naród pluje na Żydów a jedniczesnie do Żyda się modli! Gdzie wy macie mózgi?

Gość gość
Jezus byl czlowiekiem przede wszystkim. Prawdopodobnie mial tez grupę krwi, którą można by przetoczyc kazdemu człowiekowi. To tez jest znak dla nas. Sprowadzanie chrześcijanstwa do żydostwa albo mówienie ze katolicyzm jest ble bo "ksiadz kazał pościć" to jest po prostu nie zrozumienie tematu. Tak samo jak niektórzy tu piszą ze katolicy wyrzekaja sie rozumu lub logiki. Bzdura. Katolik musi byc kazdego dnia uważny i wnikliwy by moc w swoim sumieniu rozważać rozne uczynki, sprawy i postepowanie.

Gość gość
Zobaczcie, ile spraw trzeba rozkminiac w swoim zyciu. Np. ktos mi wyda za duzo reszty w sklepie. Pojde i zwrócę? A moze nie? Bo kiedys sprzedali mi przeterminowane maslo to teraz mi sie nalezy. Co zrobic? W pracy mam mozliwosc pokombinowania. Skorzystam? Pracodawca przeciez mi slabo placi. Odbije sobie. A moze z innej beczki. Tesciowa mnie wkurza. Co by tu zroic zeby jej dopiec? I to jest wiele spraw, ktore jak juz sie powtarzam czlowiek musi rozwazyc w swoim sumieniu.

Gość gość
gość dziś Jezus byl czlowiekiem przede wszystkim. Prawdopodobnie mial tez grupę krwi, którą można by przetoczyc kazdemu człowiekowi. To tez jest znak dla nas. Sprowadzanie chrześcijanstwa do żydostwa albo mówienie ze katolicyzm jest ble bo "ksiadz kazał pościć" to jest po prostu nie zrozumienie tematu. Tak samo jak niektórzy tu piszą ze katolicy wyrzekaja sie rozumu lub logiki. Bzdura. Katolik musi byc kazdego dnia uważny i wnikliwy by moc w swoim sumieniu rozważać rozne uczynki, sprawy i postepowanie. xxx Skończ popieprzyć bzdury! Jezus był Żydem i nic tego nie zmieni. Jego matka również. Polacy mieli swoich bogów - żydowska wiara została na siłę narzucona żeby nas okradać i upodlić!!!

Gość gość
dziś Ło matko ;-D Wyższa szkołajazdy nomalnie :-D