Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę o pomoc jakie mleko dla dwumeisiecznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Pisalam tutaj nie dawno Moj synek był 4 tygodnie na mleku z piersi. Potem kupilam Nan 1 optipro i strasznie się prężył . Zakupiłam więc bebilon comfort. Owszem robi kupke dużo częściej ale mimo.to.i tak stęka I sie pręży . Więc nie wiem już jakie mleko kupowac skoro na tym i na tym się pręży z tą różnicą że na bebilonie comfort robi kupe częściej. Jakie mleko kupić drogie mamy proszę o pomoc bo nie wiem jakiego teraz spróbować czy tak po prostu ma być I muszę to przetrwac czy kupować to najdrozsze? Wydaje mi sie ze nie jest to alergia bo nie ma Nic na policzkach żadnej wysypki nie widzę Bo chyba nie jest to typowa kolka bo on nie płacze tylko sie pręży co jest gorsze od płaczu bo cała noc wydaje takie odgłosy i nie mogę oka zmruzyć:( Dodam że podaje mu tez dicoflor w kropelkach , espimusan 100 przed jedzeniem, witaminę d3 w kapsułce Pozdrawiam i proszę o rady

Gość gość
Moj je Nan juz 5 miesiac. Nie pytaj na internetowym forum, tylko idz zapytaj pediatry.. Zwłaszcza że to taki maluszek. Slyszalam ze Hipp Combiotik jest jeszcze jeszcze dobry.

Gość gość
Moje je bebilon i jak zapominam o wodzie to się pręży i rzadziej robi, a jak pamiętam i daję mu pić przez cały dzień po trochu to ładnie robi, widać, że zadowolony i się nie pręży.

Gość gość
Próbuj pokolei jak leci , któreś przypasuje. Każde dziecko jest inne i każdemu inne bedzie smakować i inaczej zadziała na problemy brzuszkowe. Chyba nie pomoge bo mój jest alergikiem i na Bebilonie pepti, - ale zaczynaliśmy na bebilonie , na bebiko tez nie reagował zle

Gość gość
A może trzeba podać np. Debridat na receptę bo problem jest bardziej poważny? Na pewno Viburcol, na pewno probiotyki i ja bym się jednak wybrała do lekarza po radę w sprawie mleka.

Gość gość
Nan sensitive ,to bardzo łagodne na problemy brzuszkowe i koniecznie bobotik forte kropelki,nie wchłaniają się do organizmu bo zawierają synetykon. U nas to poskutkowało,debridat w ogóle nie pomogł

Gość peblaba
spróbuj probiotyi podawać, mojemu na kolki pomogło flostrum baby, już myślałam że nic nie pomoże,synek byl taki marudny, ciągle się prężył, źle spał, jak kolki ustały inne dziecko

Gość sekretna7

U mnie też zadziałał, a właściwie u mojego dziecka :), ten sam probiotyk. Ale podawałam go nie tylko na kolki, bo też w czasie biegunek. We flostrum są dwa szczepy bakterii, więc też to dobrze działa na florę jelitową, która szybciej się odbudowuje i organizm dziecka sam sobie radzi z kłopotami ;)

Gość Krakersss

Mój syn po nan też się prężył i płakał. Zmieniłam na hipp combiotic i przeszło