Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile wy bidoki zarabiacie, że kredyt na mieszkanie to dla was coś niesamowitego

Polecane posty

Gość gość
Autorka jest za to "bidokiem" umyslowym. Nauczcie sie kafeterianki, ze pieniadze raz sa a raz ich nie ma.

Gość gość
gość dziś Moja kuzynka tak 7 lat wyjeżdżała, narobiła się, widać to po niej. Kase maja i spokoj, ale serio? Takie horyzonty? Jakie myślenie? Nie tylko nie wychodzisz przez ten czas, ale tez się nie rozwijasz.. xxx W dobie dostępu do kursów on line możesz się rozwijać nawet cały weekend nie wychodząc z łóżka. Sztuczne problemy generujesz.

Gość gość
gość dziś No własnie maja spokój i ten spokój jest najcenniejszy . Ja podziwiam ludzi którzy jada za granice i potrafią zarobić na dom .mieszkanie .

Gość gość
No własnie maja spokój i ten spokój jest najcenniejszy . x g****o prawda za przeproszeniem, nie masz zadnego spokoju, chybaze zarobisz tam z pol miliona i masz to jako oszczednosci i do tego dom. Prawda jest taka ze przyjezdzasz do Polski, kupujesz za kase dom czy mieszkanie i dalej ciułasz na etacie zeby zarobic na utrzymanie tego wielce z******tego domu. do tego tracisz najlepsze lata zycia, a w przypadku kafeteryjnych męzów, najpiekniejsze lata ojcostwa.

Gość gość
Ja bym za żadne skarby nie chciała tyrać jak wół przez 5 lat. Szkoda by mi było życia i zdrowia. 5 lat to kupa czasu. Możesz sobie żyć i 100 lat, ale zapewniam że w wieku 80-u już z niego tak nie skorzystasz jak w wieku 25-u. Gdyby moja babcia została teraz miliarderką, to nic by jej z tego nie przyszło - nawet by nie umiała i nie chciała skorzystać. Zresztą nie trzeba tak drastycznych przykładów - ludzie, którzy są nastawieni na tyranie nie potrafią się przestawić I zawsze już żyją jak muły robocze, nawet jak kasy już więcej. Nie każdy też lubi spędzać czas w domu przy kompie i gotowanych ziemniakach. Niektórym się nie nudzi wychodzenie z domu.. Zresztą do wszystkiego potrzebne są pieniądze. Książkę chcesz ściągnąć na Kindle'a czy ugotować ten obiad domowy, to potrzebujesz kasy. Gotowanie na wysokim poziomie też kosztuje..

Gość gość
15.33 A Ty w kółko swoje - całe życie przy kompie. Komp jako jedyne źródło rozrywki i edukacji. Sorry, ale rozwój to nie tylko wkuwanie wiedzy z kompa i praca. Swoje dzieci też tak wychowujesz, że tylko szkoła, a później do kompa na kurs on Line i zero innej stymulacji i bodźców, zajęć, spotkań z rówieśnikami.. Z Twoim podejściem, to wychodzi, że można wieść wartościowe życie siedząc w piwnicy i z niej nie wychodząc. Przez 8 godzin pisanie maili i Excel, potem Netflix, a w weekendy kurs on line i git..

Gość gość
gość dziś zakupy przez internet, platnosci on-line, sprawy urzedowe tez przez neta, spotania z rodziną przez skypa, spotkania z przyjaciólmi przez tramsmisje fb albo insta. mozna wymieniac i wymieniac :D a potem dzieci na dzików powyrastają z takimi wzorcami. Załosne i puste takie zycie.

Gość gość
Tak tak zycie z kredytem jest takieeee superrrrr . Widziałam juz kilka razy co sie dzieję jak maź/zona umiera i drugie zostaje samo z dziećmi i kredytem na najbliższe xx lat . Trzeba byc debilem zeby pakować sie w kredyt na 30 lat i jeszcze być z tego dumnym . Zaradni ludzie kupują mieszkanie za gotówkę i tyle w temacie .

Gość gość
gość dziś Tak tak zycie z kredytem jest takieeee superrrrr . Widziałam juz kilka razy co sie dzieję jak maź/zona umiera i drugie zostaje samo z dziećmi i kredytem na najbliższe xx lat . Trzeba byc debilem zeby pakować sie w kredyt na 30 lat i jeszcze być z tego dumnym . Zaradni ludzie kupują mieszkanie za gotówkę i tyle w temacie . x istnieją ubezpieczenia na życie, wiesz? nie znam nikogo kto nie ubezpieczył sie na kwote kredytu wlasne na taki wypadek.

Gość gość
Zaradni ludzie kupują mieszkanie za gotówkę i tyle w temacie . x nie zaradni tylko raczej materialisci dla których pieniądz jest ważniejszy niż dobre i zdrowe życie.

Gość gość
tez nie znam nikogo z kredytem który nie byłby ubezpieczony. I do tego jeszcze miał dzieci w takiej sytuacji.

Gość gość
tez uważam takie wyjazdy zarobkowe żeby tyrac przez x lat i potem wrócić na głupotę. tzn rozumiem ze niektórzy nie maja wyjścia bo sytuacja materialna itp, ale nie rozumiem kompletnie dlaczego nie wyjeżdżają w takim wypadku na stałe, całą rodziną? - wtedy można żyć sobie normalnie, za granica, zamiast tracić x lat z własnego życia, albo o zgrozo z życia własnych, malutkich dzieci a potem dopiero wracać. po wuj?

Gość gość
Ludzie to idioci :( żyją na kredytach i cieszą się ,ze sa tacy "zaradni" .

Gość gość
istnieją ubezpieczenia na życie, wiesz? nie znam nikogo kto nie ubezpieczył sie na kwote kredytu wlasne na taki wypadek. xxx Fikcja :) Milion dwieście wyłączeń, nie skorzystasz z tego. Wiem, bo sama naganiałam w wolnych chwilach ludzi dla jednego z większych ubezpieczycieli na polskim rynku :)

Gość gość
16.13 mam kredyt 200 tys i 1 mln na wypadek choroby lub śmierci. Poza tym na bieżące wydatki 200 tys na koncie gdyby coś nam jeszcze było potrzeba. Nie opłaca mi się spłacić kredyt szybciej. Odsetki przez 20 lat to 30 tys. Lepiej te 200 tys zainwestować :)

Gość gość
gość dziś gość dziś zakupy przez internet, platnosci on-line, sprawy urzedowe tez przez neta, spotania z rodziną przez skypa, spotkania z przyjaciólmi przez tramsmisje fb albo insta. mozna wymieniac i wymieniac smiech.gif xxx Akurat w robieniu zakupów przez sieć, płatnościach on-line, sprawach urzędowych cywilizowany człowiek widzi same plusy z oszczędnościa czasu na czele. Jak się ma znajonych w różnych częściach globu to skype jest kolejnym ułatwieniem w zglobalizowanym świecie. Nie każdy żyje w obrębie jednej wioski jak Ty i nosa nie wynurza poza powiat aby codziennie mógł się wpraszać na kawusie. Do kolejnej: Tak, łażenie do kina, piwialni uważam za przejaw bezmyślnego, nieekonomicznego, nastawionego na konsumpcje życia. To już lepiej robić nadgodziny za granicą niż chodzić do hinduskich restauracji, gdzie ciapol po wyjściu z kibelka nie myje rąk i serwuje ci rzekomo wykwintnne i jakże egzotyczne :P danie.

Gość gość
Te ubezpieczenia to fikcja . Moj wuja zmarł na zawal i ciocia została sama z kredytem , Ubezpieczenie nic nie dalo bo ściągnęli papiery z ośrodka zdrowia i wyszło ze 2 miesiące wcześniej wujek bral antybiotyk ( mial grypę ) . No w każdym razie ciocia przegrała sprawy w sadzie . Takich osób jak ona bylo tam bardzo duzo . Nawet w kancelarii prawej mówili ze te ubezpieczenia to jestem wielki przekręt . .

Gość gość
Jakbym miała opcje zarobić w 5 lat na mieszkanie dajmy na to 3 pokojowe i mieć spokój duszy to bez szemrania skorzystałabym z opcji. Lepsze to niż uciekanie w gadżetomanie i próżne zapychanie wolnego czasu wys.rywami popkultury na ekranie kin. Na całe szczęście dostałam mieszkanie studenckie, a drugie po dziadkach wynajmuje :)

Gość gość
gość dziś tez uważam takie wyjazdy zarobkowe żeby tyrac przez x lat i potem wrócić na głupotę // zgadzam sie (ja z 13:36 zza granicy ). tacy ludzie czesto, jak sa wlasnie w obcym kraju, to duzo, bardzo duzo zrzedza, jecza narzekaja, jak to im zle w tym kraju itd itd. ale sami gotuja sobie ten los, BO NIKT ICH NIE ZMUSZA, LECZ ONI SAMI SIEBIE do ciezkiej pracy po 50 godzin na tydzien, na rozne zmiany nocki czy wstawanie o 5 rano. przez to sa zmeczenie, nie maja kiedy wypoczac, czesto tez slabiutk oznaja jezyk wiec sila rzeczy rozrywki jak kino czy teatr z racji jezyka odpadaja, widuja sie pewnie jedynie z Polakami ktorzy tak jak oni licza kazde euro/funta I tak dalej. nie asymiluja sie z lokalnymi, bo po co niby :O

Gość gość
To już lepiej robić nadgodziny za granicą niż chodzić do hinduskich restauracji, gdzie ciapol po wyjściu z kibelka nie myje rąk /// I WSZYTKO JASNE - JESTES RASISTKA :o zal.

Gość gość
@16:40 Dokładnie, ale Polacy to hipochondrycy i są przewrażliwieni na punkcie swojego zdrowia, nieprzewidzianych wypadków to i ubezpieczenie schodzi jak świeże bułeczki. No nic, sfinansowaliście mi mieszkanko bez kredytu - ex agentka ubezpieczeniowa :)

Gość gość
5 lat z mlodosci to duzo. Mozesz sobie wziac moje 5 lat z emerytury, ale nie z mlodosci

Gość gość
ość dziś Bo kazdy mysli ze to ubezpieczanie działa tak ..,dajesz kat zgonu i tatammm juz jest gotowe. Nie to tak nie działa . Firma ubezpieczeniowa sprawdza na co chorowałeś w ost czasie , jakie leki brałeś itd

Gość gość
gość dziś To już lepiej robić nadgodziny za granicą niż chodzić do hinduskich restauracji, gdzie ciapol po wyjściu z kibelka nie myje rąk /// I WSZYTKO JASNE - JESTES RASISTKA pechowiec.gif zal. xxx Nie, realistką. Zapoznaj się proszę ze statystykami o diasporze w hinduskiej wegetującej w Warszawie i przypadkach zachorowań przez klebsiella pneumoniae. A i smacznego, wyliż paluszki jeszcze po posiłeczku :D Rzeczywiście, niektórzy lubią rosyjską ruletkę.

Gość gość
gość dziś 5 lat to duzo ale 30 lat to juz nie ?

Gość gość
gość dziś 5 lat z mlodosci to duzo. Mozesz sobie wziac moje 5 lat z emerytury, ale nie z mlodosci xxx Proszę zdefiniuj młodość :) Wbrew pozorom nie trwa ona 5 lat :) Na emeryturze nie masz już takiej wydajności, więc nie wyrobisz powyżej 50 h tygodniowo pracując na obczyźnie. Lepiej dorabiać się spokoju za młodu.

Gość gość
gość dziś gość dziś 5 lat to duzo ale 30 lat to juz nie ? xxx\ Wiesz... problem z nimi opiera się na tym, że chodzą z główka w chmurach i jako pewnik traktują, że przez 30 lat nie będzie zmiennych jak choroby, utrata pracy i jeszcze podtykają im ubezpieczenia z małym drukiem dot. wykluczeń i te czują się dodatkowo zabezpieczone. Taka fikcja stabilności w życiu na krawędzi.

Gość gość
Najlepiek to uskuteczniać wielopokoleniowe bogacenie się, w którym normą jest, że rodzice kupują mieszkanie, do czasu ukończenia studiów/uzyskania pełnoletności wynajmują je słoikom i przekazują dorosłemu dziecku na start życiowy :) Serdecznie polecam takie rozwiązanie a nie stołowanie się u hindusa czy tam innego Turasa.

Gość gość
Mozna zyc na takim poziomie zeby wypadek losowy nas nie przyparl do sciany. I sa ubezpieczenia. Dla mnie mlodosc moze trwac nawer do 40. Nie zmarnuje ani roku na wegetacje.

Gość gość
I tym sposobem zadne pokolenie nie skorzysta z zycia i pieniedzy. Genialne podejscie. Jeszczs kaz sobie zwloki pieniedzmi wypchac. Tyle z nich bedziesz miala