Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Narzekają, że ach ta dzisiejsza młodzież, a ja zauważyłam że to oni nie szanują

Polecane posty

Gość gość

to 60-70latkowie, a czasem i 50cio, nie szanują dzisiejszych 20-30latków. Wystarczy choćby zwykła rozmowa na poczekalni przed-przedszkola, młodszej matki na oko 28 lat, z babcią innego dziecka, na oko lat 60. To starsze pokolenie nawet nie daje młodszemu dojść do głosu, z miejsca traktuje protekcjonalnie i daje odczuć, że młodzi to dziś żadnych trudności nie mają. Dlaczego nie mają? Bo wszystko jest w sklepach i jest youtube? Nie zmienia to faktu że sam fakt wychowania nadal jest trudny jesli ktos sie przykłada do "dzieła". Ja też doswiadczylam niejednokrotnie jak moja ciotka 50paroletnia mówila a co ty wiesz o trudnosciach macierzynstwa, a co ci mlodzi niby wiedzą... Masakra, a tyle sie mowi o tym ze to mlodzi starych nie szanują. To wlasnie pokolenie PRL ma poczucie chorej wyzszosci, wiedzy tajemnej, a mlodych mają za pomioty!

Gość gość
Tak. Zgadzam sie.

Gość gość
Zgadzasz się, ale rozwiń dlaczego.

Gość gość
Niestety to prawda. Sama dziś w autobusie słyszałam jak dwie starsze babki rozprawiały o tym jak to ci młodzi są strasznie zmęczeni, a one nie wiedzą czym skoro są pampersy, pralki.. I że jakby młodym przyszło żyć z dziećmi w ich czasach to by sobie rady nie dali. Szkoda tylko że za ich czasów dzieci latały całymi dniami samopas i starsze pilnowały młodszych, a rodzice się niczym nie przejmowali. Teraz to by był kryminał i odebranie praw rodzicielskich za taki chów jak za tamtych lat. Moja babcia sama mi opowiadała, że potrafiła położyć mojego tatę spać i pójść oglądać telewizję do koleżanki mieszkającej 1,5km dalej...

Gość gość
dokładnie. dawniej nikt sie nie przejmował, co one wiedzą o dzisiejszych trudnosciach

Gość gość
I jedno i drugie pokolenie mialo trudnosci. Powinno sie nawzajem szanowac.

Gość gość
Ja jestem tak pośrodku wiekowo. Ale pracuje z b młodymi ludzmi i takiego czegos co wyprawiaja ci młodzi to jeszcze przez te lata pracy nie wdziałam. A najsmieszniejsze jest jak miedzy sobą mieszają,jakie szopki odstawiaja.

Gość gość
Dla nich posiadanie pralki było połową świata. A czasem łatwiej wyprać spodnie w rękach niż żywić względnie bez chemii, racjonalizować dostęp do techniki, uczyć starsze dzieci i młodzież analizować i sortować samodzielnie treści informacji zalewające ich z każdej strony itd.