Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pierwszym objawem ciąży może byc częste sikanie?

Polecane posty

Gość gość

Już 2,5 tyg. od zapłodnienia? Czy to jeszcze za wcześnie? Oprócz tego nie ma żadnych objawów oprócz braku okresu

Gość gość
Tak, jak najbardziej :-) Tak było u mnie we wszystkich ciążach.

Gość gość
Ale już po 2 tygodniach? Nie mam mdłości ani niczego takiego, ale wtedy mielismy ryzykowny stosunek kompletnie bez zabepieczenia - zawsze konczyl poza mna, pomimo, ze bralam tabletki, od 2 miesiecy nie biore tabletek z przyczyn zdrowotnych i raz nas ponioslo bez zabezpieczenia i skonczyl we mnie

Gość gość
Tak, bo już działają hormony, więc to nie jest za wcześnie. To wpływ progesteronu, który (w dużym skrócie) w ciąży wzrasta po to, by ją utrzymać. Ten proces zaczyna się w momencie zagnieżdżenia zarodka w macicy, więc co najmniej 10 dni przed datą spodziewanej miesiączki.

Gość gość
Ja w żadnej z ciąż nie miałam mdłości, o wymiotach nie wspominając, żadnych zachcianek smakowych, tak że tym się nie sugeruj. Zrób test.

Gość gość
Czeste oddawanie moczu to skutek ucisku macicy na pecherz, a nie hormonow! Ja tam proponuje zrobic test, 3,5 zl a wyjasnia wszystko. Chociaz na gumki nie mieli to na test bycmoze tez!

Gość gość
Od kiedy odstawiłam tabletki po prostu konczyl poza mna. Gumek od dawna nie uzywamy bo jesteśmy w 3 letnim zwiazku, wiec nawet gdybym zaszla to jakos bysmy sobie poradzili, wiec az tak bardzo nie uwazalismy, ale jednak wolalabym nie byc w ciazy na ta chwile bo ide do nowej pracy i w ogole to nie jest odpowiedni czas.

Gość gość
Tak. Powiekszona macica i dlatego.

Gość gość
Odpowiadajac na Twoje pytanie to tak. Ja czesto zaczelam sikac i tknelo mnie by zrobic test ciazowy i byly dwie kreski.

Gość gość
Powiekszona macica dwa tygodnie po zapłodnieniu! Dobre.....

Gość gość
Autorko, każdy organizm jest inny. Ja np wlaśnie w okolicy terminu okresu, miałam pierwszy raz w życiu zgagę i to okropną oraz zakręciło mi się mocno w głowie. to były moje pierwsze objawy. IDŹ KUP TEST.

Gość gość
7:52 najtańszy test w rossmannie to 10 zł, wiec gdzie ty masz te testy za 3,5???

Gość gość
Najtansza jest antykoncepcja a nie jakies stosunki przerywane lub poza ci/pką! Dziecko potem kosztuje (utrzymanie, edukacja, leczenie, itd.) kilkaset tysięcy, tak na marginesie.

Gość gość
Autorko daj znac czy jestes w ciazy czy nie?