Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Antybiotyk i tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Nie oceniajcie. Brałam tabletki anty z antybiotykiem po godzinie odstępu ( 21 antybiotyk,22 tabletki). Po skończeniu antybiotyku (3dni po) uprawialiśmy peeting z chłopakiem bo wiem, że może to osłabiać działanie, jednak na chwilę członek został wprowadzony do pochwy. Nie mam pojęcia czy był już preejakulat, gdy spojrzałam w kalendarzyk miałam dni płodne. Czy są szanse zajścia w ciążę? Ponoć antybiotyk osłabia działanie tabletek. Martwię się, proszę o nieocenianie ponieważ wiem że była to głupota + jak to jest że podczas brania tabletek ponoć nie ma owulacji, a i tak można zajść w ciążę ?

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka, antybiotyk działa tylko na bakterie a nie na leki czy płodność

Gość gość
Otóż tak się składa, że różne leki wpływają na siebie, dlatego zawsze należy informować lekarza, że się jakieś przyjmuje. I tak antybiotyk osłabia skuteczność tabletek anty.

Gość gość
WIĘKSZOŚĆ tabletek w tym antykoncepcja jest bardzo szkodliwa. Nam podczas badań ginekolog ( nam bo przy każdym badaniu jest mąż i był juz jako mój chlopak i mie ma prawa go wyprosić ginekolog z badań czy zabiegow również pilnuje sterylności by nie zaraził np. Brodawczakiem ludzkim gdzie potem usuwa się macice i jajniki lub innym swinstwem. Bo gabinety lekarskie i szpitale to siedliska zarazy ) powiedział że nie szkodliwa antykoncepcja to tylko prezerwatywy i wysmiewany kalendarzyk. Co do badań to nawet mammografia uaktywnia raka itd....

Gość gość Malwka
Antybiotyk może wpłynąć na skuteczność antykoncepcji. Jest to napisane w każdej ulotce. Ja biore belarę i jeżeli biorę antybiotyk to się zabezpieczam dodatkowo prezerwatywą w szczególności gdy mam biegunkę. A prawie zawsze tak jest. Zawsze podczas kuracji antybiotykowej dopada mnie biegunka. No i wtedy niestety trzeba się dodatkowo zabezpieczyć.

Gość danila
Przy antybiotyku i 7 dni po powinnaś stosować dodatkowe zabezpieczenie. Nie każdy antybiotyk osłabia działanie anty ale przy każdym na wszelki wypadek zabezpieczać się trzeba. http://antykoncepcjanamiare.pl/od-czego-zalezy-skutecznosc-antykoncepcji-hormonalnej/ tu masz dokładnie opisane kiedy tabletka jest mniej skuteczna. Czasu nie cofniesz, zapamiętaj na przyszłość.