Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komus udalo sie zerwac z nerwica natrectw typu sprawdzanie 10 razy czy zamek zam

Polecane posty

Gość gość

-niety albo zelazko wylaczone lub swiatlo zgaszone?

Gość gość
Nie. Mam nerwicę natręctw od jakiś 11 lat. Po prostu muszę, aż mnie skręca, spać nie mogę jak nie sprawdzę drzwi. Już się do tego przyzwyczaiłam, mąż też.

Gość gość
jak maz sprawdzi, ze zamek zamkniety, to ty nie wierzysz?

Gość gość
Wierzę ale sama muszę wstać i pójść sprawdzić. Nieraz w nocy wstaje kilka razy i sprawdzam. Mąż już 2 klamkę musiał wymienić, bo jedną złamałam, a druga się bardzo poluzowala i też w końcu by pękła. Tak samo jak ze składaniem prania. Musi być wszystko złożone do środka i na pół, bądź na 3 razy - zależy od danej rzeczy. Wszystko ma.swoje miejsce w domu. Jest to uciążliwe wiem, ale nie robię tego powodu awantur, po prostu jak mąż źle złoży pranie, poprawiam bez słowa.

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 Nerwica natręctw , no no mocny temat. Ile razy myjesz ręce ? Pozdrawiam

Gość gość
Po prostu muszę zrobić po swojemu. Przy mnie nieraz sprawdza te drzwi, a ja przecież widzę, że zamknięte, ale muszę sprawdzić. Nie zasne bez tego, nie wyjdę. Ciagne tą klamkę kilka razy, co chwilę wracam, odliczamy aż w końcu się upewnie i jestem spokojna.

Gość gość
mi wystarczy patrzenie na zamek, bo mam zamek gerdy i widac ze jest zamkniety nie ciagam wiec klamki, ale wracam sie z 5 razy w ciagu minuty przed snem

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 Są to silnie objawy lękowe uwalniające napięcie w taki sposób. Przykłady , krzyk , agreja , natrectwa , jąkanie , senność , tryki fizyczne jak pociąganie ucha , drapanie nadmierne i wiele wiele innych SĄ to tzw wyładowania za dużej dawki skumulowanego lęku.

Gość gość
za to patrze czy klucz lezy na swoim miejscu bo inaczej moglby byc przeciez niewyjety w zamku od mieszkania z drugiej strony , a wtedy tragedia(czytaj wtargniecie bandyty) gotowa

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 Sami nie dacie rady ponieważ podłoże jest skalkulowane i aby osłabić te zachowania trening psychologiczny. Ćwiczenia , przekierowanie , wsparcie lekami itd. można przywyknąć lecz raczej nie wyleczyć ale nauczyć się przekierowywać objawy.

Gość gość
Raczej nie bardzo chciałoby mi się mówić o swoim życiu i brać leki.

Gość gość
To ja 20:50.51.53.56 A kto mówi że musisz gadać o życiu a leki zależą od siły lęku. Sam nie poradzisz sobie no chyba że masz osobę która ci w tym pomoże to już jakieś światełko. Na początek spokojnie porozmawiaj z partnerem/ą o tych problemach i poproś o wsparcie jakie czynności możecie robić tak aby cię nie denerwowały. Na spokojnie porozmawiać.

Gość gość
leczenie takie prawdziwe to za długa droga ale mam sposób niezawodny żeby nie sprawdzać uwolnić się od wracania wątpliwości i lęku,słuchaj i inni też jeśli przekręcisz klucz w zamku natychmiast przypieczętuj to fizycznie ,uderz się w policzek uszczypnij albo pięścią w udo tak fest żebyś poczuła i bankowo jak zwątpisz czy zamknęłaś ból ci przypomni że tak i będziesz spokojna!!!pozdrawiam!