Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy grozi mi wiezienie za niepłacenie alimentów ojcu?

Polecane posty

Gość gość

Witam. nie tak dawno mój wyrodny ojciec zarządał ode mnie alimenty 1800 zł miesiecznie. mam pytanie, bo z przyczyn moralnych i pokrzywdzenia w dzieciństwie, nie zamierzam temu człowiekowi dać ani grosza. fakt stać mnie, ale jednak uważam, ze jest to przegięcie i dla mnie totalnie chore ze wyrodny rodzic może pozywać dziecko o coś takiego. mam tylko pytanie, czy grozi mi wiezienie jeżeli nie będę ich płaciła? proszę wybaczyć tez moje sztabie błędy ale piszd to na nerwach z telefonu

Gość gość
Masz wyrok sądowy?

Gość gość
Jeżeli udowodnisz przed sądem że ojciec był tak zwanym "ojcem wyrodnym" to nie będziesz musiała płacić, a poza tym możesz udowodnić że nie stac ciebie na płacenie alimantów

Gość gość
A ojca nie stac na utrzymanie?

Gość gość
i dlatego się pytam czy jest taka szansa, bo mam tylko info co do ojców alimeciarzy, ze grozi im wiezrbia, a co do dzieci pozwanych nic nie ma. mogłabym o w sumie pozwać, ale to bez sensu. on nic nie ma

Gość gość
Byly nagłaśniane sprawy że tatuś pił dziecmi się nie interesował a na starość woła o kase, dlatego jeźeli ojciec zaniedbywał swoje obowiązki to nic od dzieci mu się nie należy

Gość Kuba Rozpylacz
moim skromnym zdaniem , polskie prawo dotyczące 'alimentów' oraz płacenia ALIMENTÓW 'rodzica' na dziecko i dziecka na 'rodzica' posiada takie DZIURY W PŁOCIE, że ruski czołg wjedzie nie zawadzając o ogrodzenie a kierowca czołgu jest totalnie pijany, zatem proponuję aby najlepsi polscy prawnicy oraz Komornicy prześledzili zapisy KPC i nie tylko art. 823 &3 , głupot i bzdur prawnych jest co najmniej 200 , jedna głupota wojuje z durnotą polskiego prawa przykład z życia - Matka dziecka podaje sprawę do Komornika o braku świadczeń zasądzonych od 'ojca dziecka' przez kolejny miesiąc, czyli : Matka dziecka nie otrzymała wpłaty Alimentów za miesiąc LUTY płatne do 10 dnia miesiąca i już biegnie do Komornika z sądową Decyzją aby Komornik karał srogo tego skazanego na płacenie Alimentów , ponieważ dziecko jest głodne, biedne i niezadbane z powodu braku Alimentów na dziecko ! Matka dziecka nawet nie chciała porozmawiać z Ojcem dziecka, bez rozmowy z Ojcem dziecka idzie do Komornika a Komornik na podstawie Decyzji Sądu działa natychmiast , czyli blokuje Ojcu dziecka wszystkie rachunki bankowe oraz ruchomości i wierzytelności , Ojciec dziecka, gdy się dowiedział , że Matka dziecka poszła do Komornika z pretensjami to natychmiast na rachunek bankowy Matki dziecka 'przelał' kwotę pieniężną za kolejny rok , czyli za kolejne 12 miesięcy , Matka dziecka skomentowała - takich pieniędzy na rachunku bankowym jako 'przelew' jeszcze nie miałam nigdy ale od Komornika nie uwolnię Ciebie , skoro polskie prawo zezwala to przez kolejne 15 lat będziesz płacił Alimenty za pośrednictwem Komornika , Komornik co miesiąc będzie zarabiał na transakcji ponad 152 PLN za pośrednictwo , czyli Komornik przez 15 lat zarobi prawie 5000 PLN i wszystko masz zablokowane przez Komornika przez kolejne 15 lat , wszystkie wierzytelności i ruchomości z powodu 1000 PLN Alimentów na dziecko , Komornik zablokuje nawet 100 milionów albo 10 miliardów na rachunkach bankowych 'wierzyciela' i zablokuje wierzytelności , art. 823 c Komornik art. 823 c każdego 'alimenciarza' wysyła na linę lub pod pędzące Pendolino , Kobieta jako Matka dziecka może 'odwołać' decyzję komorniczą, gdy Matka dziecka jest uparta i powie NIE to facet nawet bardzo bogaty idzie na 'dno' i przegrywa , stracił wszystko na podstawie art. 823 c i decyzji Matki dziecka ! Namawiam aby prawnicy prześledzili zapis art. 823 c pod względem działania kobiety złośliwej, która NIE wyraża zgody aby wycofać działania komornicze powiedzmy po 12 miesiącach z automatu !

Gość gość
Za nieplacenie alimentow grozi chyba kilka lat wiezienia

Gość Kuba Rozpylacz
a co grozi za 'nadpłacenie' ALIMENTÓW za kolejny rok a Matka dziecka NIE zgadza się aby Komornik odstąpił od zaboru wierzytelności ?

Gość Kuba Rozpylacz
OGROMNA DZIURA PRAWNA w polskim prawie alimentacyjnym polega na tym, że - kobieta jako Matka dziecka otrzymała pieniądze od Ojca dziecka , jako Alimenty ale idzie do Komornika sądowego i płacze Komornikowi sądowemu, że Ojciec dziecka nie płaci Alimentów na dziecko od pięciu lat , Komornik niczego nie sprawdza , nie musi sprawdzać , na podstawie Decyzji Sądu zaczyna działać błyskawicznie, blokuje konta bankowe i wierzytelności Ojca dziecka , Ojciec dziecka musi SAM udowodnić przy Komorniku, że wykonał przelewy jako ALIMENTY a Matka dziecka jest zadowolona, w końcu dowaliła facetowi, teraz ma wpływy finansowe po raz drugi a facet niech się męczy przed Komornikiem, wg art. 823c , JEŻELI kobieta nie 'podpisze zgody na uwolnienie faceta od Komornika' to Komornik tylko piszczy z zachwytu, każdego miesiąca będzie otrzymywał 15 procent dla siebie od kwoty wpływu za pośrednictwo