Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytałyście że PO i NOWOCZES przygotowują projekt 500 plus tylko dla pracujących

Polecane posty

Gość gość

Jestem w szoku ,jak niby kobieta która ma pięcioro Czy ośmioro dzieci ma pójść do pracy?Oni argumentują to tym, że coraz więcej kobiet rezygnuje z pracy, ale to chyba dobrze bo przecież później nie będą musieli kobietom wypłacać emerytur.Poza tym właśnie o to chodzi w 500 plus żeby kobiety rodziły dzieci i siedziały w domu, a nie pracowały zawodowo. Sama mam taki plan żeby urodzić trójkę dzieci i nie pracować.

Gość gość
Poza tym właśnie o to chodzi w 500 plus żeby kobiety rodziły dzieci i siedziały w domu, a nie pracowały zawodowo. x nie nie chodzi o to. a do pracy isc mozna normalnie, nawet na kawalek etatu jak dzieci ida do przedszkola

Gość gość
Haha. Gadac to sobie moga! Nie wierze w to. Tyle lat rządzili i nic nie zrobili. Nic!! A Polacy tylko narzekali,ze na zachodzie to sa socjale dlatego wyjezdzaja! Ja nie wiem jak jest gdzies tam ale w mojej gminie pijaki nie maja 500+ tylko asystent rodziny wraz z taka matka chodzi do sklepu i robi zakupy,oplaty itp. Ja pobieram na dzieci 500+ i pracuje,ale tylko dlatego ze zwiekszyli pensje,bo wczesniej pracowalam za 1500zl to tyle mialabym zasilkow i 500+ i spokojnie bym wychowywala dzieci ale ze dali po wprowadzeniu 500+ 2400 zl na reke to pracuje. Inaczej nie pracowalabym ja albo maz.

Gość gość
W malych gminach to wiesz...o kawalku etatu mozna pomarzyc a nie wszystkie matki mieszkaja w Warszawie! Ja przyznam sie szczerze,ze dorabiam sobie. Opiekuje sie starszymi osobami. Dzieci sa w szkole i przedszkolu w tym czasie.

Gość gość
brawo!!!!!!!

Gość gość
Jestem za, ktokolwiek to wprowadzi ma mój głos. Tak, jestem matką, dostaje 500+.

Gość gość
"Poza tym właśnie o to chodzi w 500 plus żeby kobiety rodziły dzieci i siedziały w domu, a nie pracowały zawodowo. Sama mam taki plan żeby urodzić trójkę dzieci i nie pracować. " Jaja sobie robisz??? :O Oczywiście, że tego rodzaju dodatek powinien być uzależniony od tego, czy ktoś pracuje czy nie, bo rodzice są od zarabiania na dzieci. Ba, to nie powinien być zasiłek pieniężny , tylko ulga podatkowa (i na pewno nie w takiej wysokości) albo bony towarowe. Właśnie po to, żeby nie było nadużyć typu "narobię dzieci i palcem nie kiwnę".

Gość gość
I tak Po i Nowoczesna nie wejda do sejmu :D Po jest skonczone za te afery,kradzieze,reprywatyzacje,nagrania u Sowy,gdzie Sikorski mowil,ze Polacy to debile. Dziwie sie ze juz o tym zapomnieliscie.

Gość gość
12:35 co ty gadasz. Aktualnie jest tak dobra sytuacja z pracą jakiej nie było lata. Możesz wybierać jak w ulęgałkach, co ci tylko pasuje. Nie mieszkam w Warszawie, na wsi, w Małopolsce, 60km od Krakowa

Gość gość
13:26 To pozazdroscic. Ja mieszkam na podlasiu. Szukalam legalnej pracy na pol etatu i nie znalazlam nic wiec podjelam sie pracy takiej a nie innej.

Gość gość
13:30 a nie pomyślałaś, że to jest bardzo dobry sposób, aby ograniczyć pracę na czarno? Nikt nie będzie chciał pracować bez umowy i na tym twoim Podlasiu skończy się bal pracodawcy w tym temacie.

Gość gość
do roboty leniwe pasozyty

Gość gość
Nie byłam na Podlasiu to nie mogę dywagować. U nas jest miejsc od groma

Gość gość
12.33 projekt 500+ (tylko wtedy to było 400) to był pomysł PO, ale pis go uwalil, a potem przedstawił jako własny

Gość gość
Nie wprowadzą. 500+ jest programem przeciwdziałającym negatywnym tendencjom demograficznym w Polsce a nie jak Rysiu Petru i donosiciel Schetyna wymyślili programem wspierającym aktywizacje zawodową w mało innowacyjnej gospodarce. Mogą sobie pomarzyć, to rodziny decydują czy przy 500+ lepiej będzie im realizować funkcje prokreacyjne będąc obciążonymi "karierą" za 2000 netto (tak, dalej są prywaciarze, którym nie wstyd tyle proponować) czy też zrezygnować z wyścigu domniemanego samorozowoju ;)

Gość gość
13:39 dokładnie to samo chciałam napisać. I miało to być na każde dziecko.

Gość gość
13:39 Bredziaz. Jak byla kampania wyborcza to schetyna pytal z kopaczowa skad oni wezma pieniadze na ten 500+ i inne socjale.

Gość gość
12.33 projekt 500+ (tylko wtedy to było 400) to był pomysł PO, ale pis go uwalil, a potem przedstawił jako własny xxx Skoro więc był autorskim pomysłem ich gabinetu to dlaczego teraz chcą go ograniczać?

Gość gość
2 tysiace netto? Pozazdroscic! Ja robie za najnizsza krajowa w produkcji i nikt nie zamierza dac podwyzek.

Gość gość
13:39 bo PiS wtedy powiedział, że Polskę nie stać na takie wsparcie dla rodzin.

Gość gość
I bardzo dobrze, że chcą go ograniczac- pieniądze powinni dostawać ci, którzy odprowadzają podatki, a nie nieroby, które się tylko rozmnazac potrafią

Gość gość
Po wkurza ze kobiety nie chca juz JEBAĆ za najniższą. Bo taka prawda najwięcej kobiet zrezygnowało z pracy na produkcji i handlu gdzie pracujesz na znamy często za 1500 zł . Mam kolezanki które maja 2-3 dzieci i siedzą w domu za 500+. Wcale im sie nie dziwie . Mam jedno dziecko , 500 + nie staje i nie podoba mi sie nowy pomysł PO .

Gość gość
Otóż to. Masa kobiet zrezygnowała z pracy u januszy biznesu za 1500 zł by być pełnoetatową house manager - najmłodsze dzieci nie muszą się wówczas błąkać po przedszkolach, mąż odciążony jest z obowiązków domowych mając w domu zawsze ciepły obiad i z takich domów pachnie ciastem od wejścia na całe blokowisko.

Gość gość
Buhahahahaha to mnie teraz rozbawilas

Gość gość
"jak niby kobieta która ma pięcioro Czy ośmioro dzieci ma pójść do pracy" NORMALNIE. Ta kasa powinna być wkładana w tworzenie żłobków i przedszkoli, żeby właśnie rodzice mogli pracować. Oboje.

Gość gość
gość dziś Co ci da żłobek jak kobieta pracuje na 3 zmiany na produkcji ?

Gość gość
gość dziś Zmiany się dostosowuje. Wystarczy odpowieni zapis prawny.

Gość gość
,gdzie Sikorski mowil,ze Polacy to debile. Dziwie sie ze juz o tym zapomnieliscie. < a nie są?

Gość gość
Dokladnie. Ja pracuje na produkcji i nieraz plakac mi sie chce. Są 3 zmiany. Nieraz przez tydzien nie widuje swojego dziecka! Szczerze to zastanawiamy sie z mezem nad tym aby ktores zrezygnowalo z pracy. Niby tesciowa pomaga,oczywiscie jestem jej wdzieczna,ale nie zaopiekuje sie dziecmi tak jak ja z mezem. Jest zbyt pobłażliwa. O niani nie ma mowy,wiecej wołają jak ja zarabiam.