Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytałyście że PO i NOWOCZES przygotowują projekt 500 plus tylko dla pracujących

Polecane posty

Gość gość
gość dziś gość dziś Zmiany się dostosowuje. Wystarczy odpowieni zapis prawny. xxx Tak, na umowie-zlecenie zwłaszcza.

Gość gość
gość dziś hehe śmieszna jesteś . Powiedzmy na produkcji pracuje 1200 osób na 3 zmiany . Żłobek jest czynny od 6.30 do 16 . To jak kobiety maja korzystać z tego żłobka ?

Gość gość
za komuny były złobki czynne od poniedziałku rano przed zmiana poranna do soboty. Dzieci w tygodniu nie wracały do domu, tylko zabierało sie je tylko na weekend. Dało radę, dało

Gość gość
Dokładnie,wszystkim łatwo gadac,pisac,ze matka siedzi z dzieckiem w domu dla 500+ ale tak naprawde czesto jest znalezc prace tak aby pogodzic macierzynstwo z pracą. Zadna najlepsza babcia nie zastapi matki a i czesto same jeszcze pracuja!

Gość gość
@14:16 Dziś za taki żłobek należałoby uiścić opłatę rzędu 10 tys nijak nie jest to skorelowane z zarobkami na produkcji na 3 zmianówce.

Gość gość
gość dziś Tak, na umowie jaką się wynegocjuje. Nie widzisz, jak was w uja robią? Zamiast się zająć prawem pracy, zamiast tworzyć te żłobki i przedszkola, tworzyć warunki do życia, to rzucili wam ochłapy 500+ a wy się cieszycie jak durne, że pan kość pieskowi dał. A piesek dalej po pysk we wlasnym góownie, ale kość dostał i ogonem merda. Żałosne.

Gość gość
A dlaczego żadna z was przeciwniczek nie doinformowała się dokładniej? 500+ dla rodzin, w których co najmniej jedno z rodziców pracuje.

Gość gość
Zejdz na ziemie. Umowe jaka sie wynegocjuje?! Blagam Cie. Albo podpisujesz albo wypad. Wezmiemy Ukrainca. Wez juz skoncz z tymi mądrosciami bo nie znasz sie na zyciu.

Gość gość
gość dziś Nie, ty za ten żłobek powinnaś płacić grosze. Właśnie z tych 500+ państwo powinno za ciebie płacić.

Gość gość
gość dziś Zejdz na ziemie. Umowe jaka sie wynegocjuje?! Blagam Cie. Albo podpisujesz albo wypad. Wezmiemy Ukrainca. Wez juz skoncz z tymi mądrosciami bo nie znasz sie na zyciu. xxx Dokładnie, ktoś wierzy w mit równiej karty przetargowej na rynku między prywaciarzem a normalnym człowiekiem. A tymczasem w moim powiecie albo umowa zlecenie za ochłapy albo mamy Ukrainkę na pani miejsce, chociaż coraz częściej również straszą zaciągiem siły roboczej z Pakistanu/Bangladeszu.

Gość gość
gość dziś U ciebie tak. U mnie nie. Nie pisałam, że mieszkam w Polsce. Jakoś inni mogą. A Polska nie?

Gość gość
gość dziś gość dziś Nie, ty za ten żłobek powinnaś płacić grosze. Właśnie z tych 500+ państwo powinno za ciebie płacić. xxx No powinnam, ale co z tego skoro ceny ustalają prywaciarze w ramach tzw. partnerstwa publiczno-prywatnego co oznacza, że straty infrastrukturalne idą na koszt podatników a zysk transferowany jest do prywatnej kieszeni?

Gość gość
gość dziś Wychodzisz czasami do ludzi czy caly dzień siedzisz na dupe na kafe i wypisujesz te głupoty . ? Pracowałam w duzej firmie w kadrach i wiesz jak jest ? Chodzisz na 3 zmiany ale wypad. Nikt nie będzie z nikim negocjował jak na hali masz ponad 1000 ludzi Dzięki 500 + wiele kobiet nie musi tyrać za grosze tylko spokojnie siedzi w domu z dziećmi . Co do żłobków całodobowych jak za czasów komuny to równie dobrze można dziecko oddać do DD i odwiedzać raz na jakiś czas.

Gość gość
nie no, ok, ja rozumiem ze tzw. ludzie prosci, bez zawodu muszą gdzieś pracować i z czegoś zyć. Ale też to , że macie takie anie inne kwalifikacje i łatwo was zastąpić kimkolwiek to i nie macie zadnej pozycji negocjacyjnej. I trudno, tylko dlaczego ci co pracują maja wam fundować utrzymanie rodziny, za to ze wam zabrakło innego pomysłu na siebie?

Gość gość
gość dziś gość dziś U ciebie tak. U mnie nie. Nie pisałam, że mieszkam w Polsce. Jakoś inni mogą. A Polska nie? xxx To w jakim celu wypowiadasz się o rzeczywistości, o której kompletnie nie masz pojęcia? Potwierdzają to Twoje odrealnione diagnozy i porady. Wróć do Polski B i szarp się tutaj na rynku pracy, będziesz pierwsza, która pójdzie na kuroniówkę i żyć będzie z 500+.

Gość gość
14:29.Haha. Powiedz to lekarzom,po kilkunastu latach ciezkiej nauki pracujacym w Biedronce. Niektore zaklady pracy maja w dupie ludzi.

Gość gość
Co do żłobków całodobowych jak za czasów komuny to równie dobrze można dziecko oddać do DD i odwiedzać raz na jakiś czas. a po co ci dziecko stale, tak nigdy nie było w historii, u biednych 3 latek zasuwał gęsi paść, młodsze dzieci pilnowało rodzeństwo, stara babka, albo taplały sie same w błocie aż rodzice nie wróca z pola albo fabryki, u bogatych dzieciak był wtykany niance, mamce, słuzacej, bonie, albo wysyłany w wieku 6-7 lat do szkoły z internatem. I rodziców widział tylko jak go opiekunka przyprowadzała wieczorem zeby im dobranoc powiedzieć. I jakos to było

Gość gość
14:29.Haha. Powiedz to lekarzom,po kilkunastu latach ciezkiej nauki pracujacym w Biedronce. < nie znam zadnego lekarza pracującego w biedronce. Znam jednegopo medycynie, który niewiele osiągnał w zyciu, ale on przerwał studia i nie ma uprawnień do leczenia

Gość gość
gość dziś nie no, ok, ja rozumiem ze tzw. ludzie prosci, bez zawodu muszą gdzieś pracować i z czegoś zyć. Ale też to , że macie takie anie inne kwalifikacje i łatwo was zastąpić kimkolwiek to i nie macie zadnej pozycji negocjacyjnej. I trudno, tylko dlaczego ci co pracują maja wam fundować utrzymanie rodziny, za to ze wam zabrakło innego pomysłu na siebie? xxx Ale to jest problem chciwości polskich prywaciarzy. Mianowicie nie inwestują w innowacyjność firmy, nadwyżkę akumulują na prywatną konsumpcje, system motywacyjny to dla nich poganianie człowieka i tworzenie w nim wrażenia ciągłej utraty pracy, firma na rzekomej stracie (wiadomo, kto posiedział kilka miesięcy w księgowości wie o co chodzi :P) i dla mnie znalazłaby się praca tak jak robiłam w Warszawie - w marketingu, gdyż to kuleje u niego, ale po co? 3 tysiące na rękę zapłacić za siedzenie na targach pracy i social media? Jakieś kampanie marketingowe? Jego kampania marketingowa to: SIEDŹ GRZECZNIE BO MAM UKRAIŃCA NA TWOJE MIEJSCE. Dopóki polskim prywaciarzom nie będzie zależeć na tworzeniu miejsc pracy z godną płacą a nie po prostu na akumulacji wartości dodanej nie ma sensu latać i odbijać u nich karty na zakładzie w robocie ponad ludzkie siły :)

Gość gość
14:29.Haha. Powiedz to lekarzom,po kilkunastu latach ciezkiej nauki pracujacym w Biedronce. Niektore zaklady pracy maja w dupie ludzi. x no i w związku z tym dalej aktualne jest pytanie : to z jakiego powodu ktoś ma wam płacić za utrzymanie ze swojej cieżkiej pracy?

Gość gość
14:34 to gowno wiesz.

Gość gość
gość dziś No i ? dawniej ludzie podcierali sie liściem i tez JAKOŚ TO BYŁO

Gość gość
Mnie nikt nie utrzymuje. Sama z mezem utrzymuje swoje dzieci od wielu wielu lat .

Gość gość
gość dziś Kogo ty tak niby utrzymujesz? Jak firma dobrze płaci to nie problemow z zatrudnieniem .Jak płaca ochłapy to babki wola siedzieć w domu za 500 +

Gość gość
Właśnie, dzięki 500+ czasy niewolniczej siły roboczej odeszły do lamusa.

Gość gość
tworzeniu miejsc pracy z godną płacą a nie po prostu na akumulacji wartości dodanej nie ma sensu latać i odbijać u nich karty na zakładzie w robocie ponad ludzkie siły usmiech.gif x ale będziesz zyła z podatku, który płacę za latanie do roboty ? Czyli de facto mnie okradasz

Gość gość
To panstwo cie okrada a nie zwykly czlowiek. Rząd narzuca podatki nie szeregowy obywatel

Gość gość
Kogo ty tak niby utrzymujesz? Jak firma dobrze płaci to nie problemow z zatrudnieniem .Jak płaca ochłapy to babki wola siedzieć w domu za 500 + x państwo dziecino, czyli ciebie, twoją matkę emerytkę, słuzbe zdrowia, bezrobotnego, drogi, mosty, szkoły. Coś wiesz o systemie podatkowym? I tym skad sie bierze budżet państwa, który potem finansuje rózne rzeczy?

Gość gość
To panstwo cie okrada a nie zwykly czlowiek. Rząd narzuca podatki nie szeregowy obywatel x no tak, ale darmozjad na górze juz kombinuje jak nie robić a dostac od państwa, a państwo to nie coś samodzielnego, tylko my wszyscy i my sie na darmozjada zrzucamy

Gość gość
ale będziesz zyła z podatku, który płacę za latanie do roboty ? Czyli de facto mnie okradasz xxx A ile Ty tego podatku odprowadzasz miesięcznie, chociaż średnią krajową? :D Pewnie tyrasz za jakieś 3 tys netto i zgrywasz wielką Panią z mieszkaniem obciążonym kredytem :) A tymczasem program 500+ pokrywany jest ze ściąganego vat-u. No chyba, że wyłudzałaś vat na samozatrudnieniu lub przez spółkę rodzinną to faktycznie muszę przyznać, że mnie utrzymujecie. W cywilizowanym kraju taka jest właśnie kolej rzeczy, że tracą oszuści aby uczciwy człowiek mógł spokojnie żyć. Bez szału, ale podstawowe potrzeby mamy z rodziną zagwarantowane :)