Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytałyście że PO i NOWOCZES przygotowują projekt 500 plus tylko dla pracujących

Polecane posty

Gość gość
Akurat mi i mojej rodzinie dzięki PIS zyje sie lepiej . Więc nawet jak PO chce dam mi 500 zł na jedynaka to nie dziękuje wole PIS. x jak kazdy nieudacznik, który sam swoich dzieci nie umie utrzymać. Bez pomocy państwa będziecie dziadować

Gość gość
No na pewno te bandy śniadych przybyszów chodzące w godzinach pracy w centrum Kopenhagi ostentacyjnie z jointem w ręku są pierwsi do dokładania do wspólnego kotła finansów publicznych oczko.gif A ich dzieci to już zmotywowane na 100% . x z tym to oni akurat zaczynaja robić porzadek, bo niecha płacić ani na sniadych ani np. na polskich darmozjadów, którzy tam pojechali po socjal. O nich sie nie martw, poradza sobie we własnym państwie

Gość gość
gość dziś Po raz kolejny nie dostaje 500 + na jedynaka , Po raz kolejny pracuje od 14 lat a maż od 15 lat .

Gość gość
15.50 ta jasne, to nie wiem co ci tak PIS nadawał

Gość gość
gość dziś Bo jesteś pusta i widzisz tylko czubek własnego nosa. Nie dla każdego w życiu kasa i własna dupa jest najważniejsza.

Gość gość
gość dziś Bo jesteś pusta i widzisz tylko czubek własnego nosa. Nie dla każdego w życiu kasa i własna d**a jest najważniejsza. x zasadniczo moja droga to własnie dlatego że bardziej interesuje mnie kraj jako całość to nie popieram polityki rozp...wszystkiego jaka jest obecnie

Gość gość
ość dziś Co dalej nie zmienia faktu, ze jesteś pusta i widzisz czubek własnego nosa. Wiesz za co cenie PIS ? bo jako jedyni zainteresowali sie losem ludzi biednych i żyjących w nędzy . Bo teraz jak jest bieda w rodzinie to nie zabiera sie dzieci do DD tylko pomaga . Nie zawsze bieda = lenistwo.

Gość gość
Ale dlaczego mamy jedynakow maja dostawac 500+? To jest na prokreacje a nie za wygode! Za granica zasilki tez sa na kazde kolejne dziecko... Na pierwsze albo sa doslownie grosze albo wcale. I nikt nie steka.

Gość gość
tak się tylko zapytam, która partia deklaruje, ze zrobi porządek z system a nie będzie rozdawała socjal? popissldnowoczesnapsl wszystko jeden ch*j żadna nic nie zmieni tylko będzie brała dla siebie kase

Gość gość
No i brawo!!! Wreszcie ktoś pomyślał. Dzieci do przedszkola, żłobka, niani i do pracy. A nie bezrobocie rośnie i dziura budżetowa bo tym pracować sie nie chce. Sąsiadka np ma dwoje dzieci jedno w szkole na drugie 500+ i to przedszkolne daje na 5 darmowych godz do przedszkola a ona wolne i fryzjer i kosmetyczka bo do pracy jej sie nie opłaca. Maskara

Gość gość
Bo głupi ludzie widza tylko 500+ a ze w sklepach ceny sa jak z kosmosu to juz nie. Suma sumarow wychodzi na minus !!!

Gość gość
Czytam i nadziwić sie nie mogę niektórym"orlom":D Widac, ze post tytulowy w celu wywołania kłótni, ale 8 dzieci,:O

Gość gość
Zawsze byly ceny jak z kosmosu. Za czasow PO PSL tez nie bylo rozowo.

Gość gość
ceny są unijne, czy by było 500+ czy nie, ceny byłyby takie same (tak, rosłyby) jeśli podwyższą pensje, od razu znajdą się chętni do pracowania :) ale po co, lepiej ukraińców zatrudnić za mniej

Gość gość
gość dziś Jakby ci to powiedzieć. Ukraina nie jest zatrudniana za mniej. Chyba, że masz na myśli jakieś budowy, czy coś, to robią na czarno, ale na pewno nie za mniej. Pracuję z Ukrainą, dostają tyle co my.

Gość gość
To zależy gdzie, ale pracodawcy teraz wolą zapłacić mniej Ukraińcom albo tyle samo, czyli jak Polak nie będzie robił za marne grosze to powie: szerokiej drogi, i płaci Ukraińcowi, takie realia

Gość gość
Gdyby to zostało wprowadzone wszystkie kobiety które mają dzieci rzuciłyby się w poszukiwaniu pracy i nie byłoby wolnych etatów dla młodych, bezdzietnych.

Gość gość
18:22 a co ty się dziwisz?12 lat temu wprowadziliśmy się na wieś.Jedna rodzina ma 10 dzieci,druga 7,trzecia 11. Nie są patologią,normalne rodziny,co niedzielę widzimy ich w kościele.Dzieci śpiewają w chórze.

Gość gość
A to jak dzieci śpiewają w chórze i co niedziela pokazują się w kościele to nie ma tematu.

Gość gość
16'28 ale bzdury piszesz ! Za granica nikt nie dzieli dzieci na lepsze i gorsze tylko pomoc jest dla każdego uczącego się dziecka! Byłaś za jakąś granicą? Znasz konkretne przepisy choćby w UE? Pieniądze na prokreację-gadasz-sorki-jak prostytutka.

Gość gość
20:20 prokreacja,tak gadają prostytutki??One zabezpieczają się żeby nie mieć dzieci.Chyba nie wiesz co to prokreacja.

Gość gość
W innych krajach socjalnych jest również na pierwsze dziecko. Właśnie dostałam wyrównanie za jedynaka ponad 7000 €. A odnośnie tematu, 500+ powinno być dla rodzin pracujących, wystarczy, że ojciec dzieci pracuje i już byłoby dobrze. Tymczasem matka z ojcem siedzą na bezrobociu, a łapy wyciągają od państwa. Dlaczego samotna matka ma nie dostać 500+, a króliki rozplodowe dostają? Każdy chciałby pić piwko i co miesiąc kasę pobierać, a dzieci jak z bidula samopas biegają, głodne i brudne. Kolejne rodziny 500+ stracą, bo podnieśli próg dochodowy. To jest proszę państwa zwykła kiełbasa wyborcza. Płacimy więcej podatków w zakupach itp niż wam dają. Nie lepiej obniżyć podatki, by kaŻdego bylo stać na wszystko? Lepiej dostać 500zł ? W tych czasach 500 to.jest nic. Zaraz znowu ceny skocza. Jak ma być dobrze w tym kraju skoro wystarczy dac marne grosze zasiłku i lud zadowolony. Będziemy druga Grecja.

Gość gość
A skoro 500+ jest na prokreacje to powinniście rodzić nowe dzieci, a nie brać na "stare". I tak to.powinno być zrobione. Za.każde urodzone dziecko po wprowadzeniu programu, dostawać 500+, i to.jest prawidłowy program prorodzinny.

Gość gość
20:21 to zadne bzdury. Mieszkalam za granica wiele lat. W Belgii,Francji i Holandii. Prostytutki raczej zapobiegaja ciążom.

Gość gość
20:18 no moze ty bys chciala pic piwko... Ja nie. Nie mierz wszystkich swoja miarą

Gość gość
Bez zadnego sensu ten projekt, typowo pod emocje ludzi, i bez zadnych szans zeby to weszło. a swoja droga, jeszcze moga czesc wyborców na tym starcic, bo sama juz kiedys myslałam czy nei głosowac na Nowoczesną. Raz, ze jest sporo matek samotnych, które maja małe dzieci i nie moga pracowac. Dwa, np. takie osoby jak ja, mam syna nastoletniego, pobieram swiadczenie pielęgnacyjne bo ma niepełnosrpawnosc znacznego stopnia. Nie moge pracowac, ledwo w ogóle daje rade, bo zero osób do pomocy. Ci wszyscy sfrustrowani co pracuja i sie nie zalapali na słynne 500 powinni pamietac, ze noga sie moze powinac i straca prace. I wtedy te 500 plus ratuje, i to bardzo, bo jest na jedzenie dla dziecka. zreszta 500 plus ma nie byc waloryzowane, i niedługo jego wartosc na tyle osłabnie, ze przestanie byc tematem na top liscie.

Gość gość
bardzo dobrze, zabrać głupim pizdom rozmnażającym się jak króliki darmową forsę, pały i do pracy z nimi jak mają siłe rodzić bachora za bachorem

Gość gość
Do roboty yebane nieroby ! PO zwiększało odpisy od podatków na dzieci, ale żeby można było odliczać to trzeba było pracować. Proste. DO ROBOTY france, ja wam potem nie będę sponsorować emerytur z podatków. Ani moje dzieci !!!!!!

Gość gość
Dramat dziesięciorga rodzeństwa z Izdebek. - a to kuźwa to co to jest, głupia matka pozwoliła sobie na zrobienie tylu dzieci i po to aby cierpiały, do pracy z nimi i nie będą mieli siły się pieprzyć jak króliki