Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czytałyście że PO i NOWOCZES przygotowują projekt 500 plus tylko dla pracujących

Polecane posty

Gość gość
i o ile szanuję kogoś kto zarabia mało, ale sie jakoś stara żyć uczciwie, to nie szanuję ludzi którzy swiadomie zeruja na innych i jeszcze by chcieli za swoje lenistwo nie wiem jakich dotacji

Gość gość
Wskaz palcem kto tu kombinuje bo nie widzialam takiego postu. Jak na razie wszyscy poza toba pisza jakie sa realia

Gość gość
gość dziś hehe nie podniecaj sie tak . Pracuje do 14 lat wiec daruj sobie teksty jak to niby mnie utrzymujesz. Jeszcze raz napisze ..jak firma dobrze płaci to nie ma problemów z zatrudnieniem .Jak płaca grosze to babki wola siedzieć w domu za 500 + i BARDZO DOBRZE .

Gość gość
A tymczasem program 500+ pokrywany jest ze ściąganego vat-u. x bzdura, wierzysz ze to z VAT? bo w tv powiedzieli. Odprowadzam wiecej niż darmozjad , który nie pracuje z całą rodziną

Gość gość
O, jakaś psychofanka Korwina tu do nas wpadła :D Najlepsze jest to, że najpewniej ukończyła studia dotowane z budżetu państwa, na które robiła między innymi moja matka - aby ona miała tańszą komunikację ze zniżką studencką, miała na akademik, płaciła śmiesznie niskie czesne, a teraz ona szczeka, że musi robić na jej emeryturę. Co za zwichorwaniec jeden no :D

Gość gość
Po i nowoczesna mogą obiecywać wszystko i tak im nie uwierzę. to zdrajcy!

Gość gość
gość dziś A tymczasem program 500+ pokrywany jest ze ściąganego vat-u. x bzdura, wierzysz ze to z VAT? bo w tv powiedzieli. Odprowadzam wiecej niż darmozjad , który nie pracuje z całą rodziną xxx Meliski sobie zaparz :) U mnie mąż pracuje na ten moment, wystarczy :) Nie wierzę w TV, wierzę w statystyki ekonomiczne a te wskazują jednoznacznie na wzrost ściąganego vat-u. Powtarzam jeszcze raz tyrasz pewnie ze realtywnie śmieszne względem płac UE pieniądze a ciszkasz się jakbyś właśnie poprzednio żyła z odwróconej karuzeli vat-owskiej. Jeśli tak było to tylko chwalić dobrą zmianę :)

Gość gość
Najlepsze jest to, że najpewniej ukończyła studia dotowane z budżetu państwa, na które robiła między innymi moja matka - aby ona miała tańszą komunikację ze zniżką studencką, miała na akademik, płaciła śmiesznie niskie czesne, a teraz ona szczeka, że musi robić na jej emeryturę. Co za zwichorwaniec jeden no smiech. < a przyszło ci do głowy ze może to je rodzice robili na jej studia, a ty za to nie pracując nie robisz juz na nic?

Gość gość
gość dziś Ty dalej nie pojmujesz, że zamiast całować pisiory po kaczych łapach za to 500+ powinnaś ich przeklinać właśnie za to, że z tą rzeczywistością nic nie robią. "Ochryple zaśmiewamy się Że w końcu nie jest nam tak źle Na plecy wdrapał nam się chłód Szpieguje po żołądkach głód W kolejce po strawę, w kolejce Czujemy jak rosną nam ręce Po całym dniu pracy tak dzień za dniem Po tę łyżkę strawy przed snem Zamknięty wzrok stężały słuch A ponad nami roje much Dozorców zastęp śmierci wart A przeciw nim zmęczony żart W kolejce po strawę gwar głosów Kto powie, kto powie - już dosyć Po całym dniu pracy tak dzień za dniem Łyżka więcej - knebel przed snem."

Gość gość
Powtarzam jeszcze raz tyrasz pewnie ze realtywnie śmieszne względem płac UE pieniądze x ale i tak większe niż ty na tej swojej wsi, to kto lepszy?

Gość gość
Szukam pracy w zamosciu juz 2gi miesiac i nic. A bardzo chcialabym pracowac,mimo,ze mam 2x500+,naprawde za prace na etacie oddam 500+. Dziekuje.

Gość gość
gość dziś Powtarzam jeszcze raz tyrasz pewnie ze realtywnie śmieszne względem płac UE pieniądze x ale i tak większe niż ty na tej swojej wsi, to kto lepszy? xxx Tylko, że ja nie jestem materialistką i mam względem życia sporo pokory. Płaca to dla mnie kwestia drugorzędna a o ile nawet nie trzeciorzędna :) A ona się ciska jakby była zwycięzcą transformacji dźwigającym cały system podatkowy niczym mityczny Atlas kule ziemską, a co najwyżej jest pionkiem dymanym w kapitalizmie. Warto ludzi uświadamiać, żeby się później nie kompromitowali w dyskusjach poprzez swą megalomanie i zawyżone mniemanie o samej sobie :)

Gość gość
Tylko, że ja nie jestem materialistką i mam względem życia sporo pokory. Płaca to dla mnie kwestia drugorzędna a o ile nawet nie trzeciorzędna x oczywiście, w to wierze skoro wolisz dostawać kasę za niepracowanie. ale kasa nie ma dla ciebie aż tak małego znaczenia zeby nie brać zasiłków itp?

Gość gość
< a przyszło ci do głowy ze może to je rodzice robili na jej studia, a ty za to nie pracując nie robisz juz na nic? xxx Jej rodzice nie wyrobiliby samodzielnie na jej studia. Chyba, że należeli do rodziny Kulczyków ;) Wartość człowieka nie mierzy się li tylko wulgarnym ekonomizmem. Nie zawsze wymierność wypłaty jest kluczem w ocenie człowieka. Warto patrzeć szerzej na świat a nie pryzmat wypłaty na koncie. Ja np, angażuje się w wiele bezpłatnych projektów społecznych i dobrze mi z tym. To tylko Was odwłoki bolą, w sumie nie wiedzieć dlaczego.

Gość gość
oczywiście, w to wierze skoro wolisz dostawać kasę za niepracowanie. ale kasa nie ma dla ciebie aż tak małego znaczenia zeby nie brać zasiłków itp? xxx A dlaczego mam nie brać skoro życie podlega monetaryzacji? Mam silny mechanizm dostosowawczy do panujących realiów. :)

Gość gość
Warto ludzi uświadamiać, żeby się później nie kompromitowali w dyskusjach poprzez swą megalomanie i zawyżone mniemanie o samej sobie usmiech.gif < Tu siezgodzę z tamta dziewczyna, jesteś bezczelna udajac ze ci nie zalezy na kasie i tak masz w d...system kapitalistyczny, taka to jestes lepsza..ale bez mrugnięcia okiem korzystać z tego co sie zabiera innym za to ze tyraja. Bo tak naprawde to na ciebie i tobie podobnych zrzucają sie własnie tacy ludzie. I jak oni też poczuja wyzszośc i bycie ponad przyziemne obowiazki to i ty ze swoimi dzieciakami zdechniesz z głodu. Twój mąż też jest takim debilem jak oni ze pracuje?

Gość gość
Ja np, angażuje się w wiele bezpłatnych projektów społecznych i dobrze mi z tym. To tylko Was odwłoki bolą, w sumie nie wiedzieć dlaczego. x zbierasz puszki na osiedlu? i jest czyściej?no to w sumie brawo, pasja, ekologia, pro bono:D

Gość gość
Tu siezgodzę z tamta dziewczyna, jesteś bezczelna udajac ze ci nie zalezy na kasie i tak masz w d...system kapitalistyczny, taka to jestes lepsza..ale bez mrugnięcia okiem korzystać z tego co sie zabiera innym za to ze tyraja. Bo tak naprawde to na ciebie i tobie podobnych zrzucają sie własnie tacy ludzie. I jak oni też poczuja wyzszośc i bycie ponad przyziemne obowiazki to i ty ze swoimi dzieciakami zdechniesz z głodu. Twój mąż też jest takim debilem jak oni ze pracuje? xxx Oj nic nie zrozumiałaś. Jeśli żyłaś z odwrócej karuzeli vat-owskiej to owszem można uznać, że dokładasz do mojego 500+, ale to akurat uznaje za pozytywny aspekt dobrej zmiany, że skończyli z drenowaniem budżetu państwa a te pieniądze wpompowali w życie społeczne i tworzenie namiastki państwa socjalnego dobrobytu. To nie moja wina, że np. prywaciarze w okolicy nie dbają o wizerunek i nie są zainteresowani zatrudnieniem mnie na stanowisku 3000 netto za ratowanie ich nadszarpniętego wieloletnim wyzyskiem wizerunku. Skoro tak jest to siedzę sobie na kuroniówce, dostajemy 500+, mąż normalnie pracuje na etacie i jeszcze sobie odkładamy gdy przyjdzie kolejny neoliberalny gabinet gardzący ludźmi. Czyli na tzw. gorsze czasy.

Gość gość
15.08 debilka, ewidentnie za długo siedzaca na odwróconej karuzeli VAtowskiej. Strasznie chesz sie laska popisać znajomoscią terminologii ekonomicznej, ale robisz to strasznie głupio. Raczej zacznij od podstaw, czyli co stanowi wpływy do budżetu. Nawet z wikipedii, jak już inne rzeczy są za trudne

Gość gość
zbierasz puszki na osiedlu? i jest czyściej?no to w sumie brawo, pasja, ekologia, pro bonosmiech.gif xxx Oj kolejna. Otóż puszek nie zbieram, gdyż to akurat surowiec wtórny, który można odsprzedać, więc szybko znikają. Aplikuje natomiast o dotacje z UE tytułem szerzenia jakże potrzebnej wiedzy o ochronie środowiska w skali powiatu. Projekt niebezpieczny, gdyż może uderzyć między innymi w lokalnego potentata przemysłowego, który zatruwając warunki życia wszystkich nabija sobie łatwym kosztem kabze. W takim wypadku połącze przyjemne z pożytecznym i od stycznia 2019 będę mieć prace społecznie użyteczną z zarobkiem. Tak działają nowe ruchy społeczne. :) A dziś - mimo, że chciałaś mi prostacko dowalić, ale Ci odpowiem - angażuje się w społecznie ważkie projekty związane m.in z wirtualną adopcją zwierzątek z pobliskiego schorniska. Znam się na social media stąd też wysiłek nagłaśniający takie przypadki jest ważny, prowadzę kilka fp edukujący w zakresie historii najmłodszych Polaków etc. Tymczasem uciekam, mąż wrócił z pracy i idziemy razem zjeść ciepły obiadek. :) Pozdrowienia dla normalnych Polek :)

Gość gość
i znowu robota na koszt podatnika , tyle ze unijnego:)

Gość gość
ok, daj mu chociaz jeść skoro w domu siedzisz i wirtualnie adoptujesz zwierzatka, a on głupi zarzyna sie dla kapitalistów

Gość gość
Czy wy nie rozumiecie ,ze niektórym nie opłaca sie iść do pracy za najniższa? Jak zaczyna lepiej płacić to nie będzie problemu z 500 + . Wtedy nie będzie sie opłacało siedzieć w domu tylko iść nawet na produkcje .

Gość gość
Czy wy nie rozumiecie ,ze niektórym nie opłaca sie iść do pracy za najniższa? Jak zaczyna lepiej płacić to nie będzie problemu z 500 + . Wtedy nie będzie sie opłacało siedzieć w domu tylko iść nawet na produkcje . x a czy ty nie rozumiesz, ze zeby sie opłacało to nie daje sie 500+ tylko zmienia przepisy, tak zeby lepiej chroniły pracownika i dawały łupnia pracodawcom oszustom. I że musi być rozwój gospodarki

Gość gość
i wiesz dlaczego Duńczycy sie wzbogacili i moga dawać wysokie zasiłki? Bo tam doszli do wniosku, zę sposobem na biedę jest wykształcenie społeczeństwa, konieczność odpracowania stypendiów, zasiłków, wysoka aktywizacja zawodowa i wysokie podatki, ale uczciwie wydawane. I oni wiedza e jak będzie kryzys w ich zyciu to państwo im na serio pomoże, ale żeby mieć taka gwarancję musza płacić wysokie podatki w chwili kiedy jest im dobrze. A tu robić nie, płacić nie, a pretensje ze socjal niski. Kto ma ci wyrobić ten socjal jak prawie nei ma klasy sredniej? tylko albo bogacze, albo wyrobnicy, albo zawodowi zasiłkowicze, co to szlachta nie pracuje

Gość gość
a czy ty nie rozumiesz, ze zeby sie opłacało to nie daje sie 500+ tylko zmienia przepisy, tak zeby lepiej chroniły pracownika i dawały łupnia pracodawcom oszustom. I że musi być rozwój gospodarki xxx Niby podnoszą najniższą krajową, ale prawda jest taka żeby w Polsce żyło się godnie to trzeba byłoby tak minimum 1000 euro najniższej.

Gość gość
gość dziś PO miało na to 8 lat i co zrobili? Nic .

Gość gość
gość dziś x teraz też nic nie masz, tylko wam sie gęby zatyka rozdawnictwem . zobaczysz jaki będzie cyrk jak budżet pieprznie

Gość gość
gość dziś i wiesz dlaczego Duńczycy sie wzbogacili i moga dawać wysokie zasiłki? Bo tam doszli do wniosku, zę sposobem na biedę jest wykształcenie społeczeństwa, konieczność odpracowania stypendiów, zasiłków, wysoka aktywizacja zawodowa i wysokie podatki, ale uczciwie wydawane. I oni wiedza e jak będzie kryzys w ich zyciu to państwo im na serio pomoże, ale żeby mieć taka gwarancję musza płacić wysokie podatki w chwili kiedy jest im dobrze. A tu robić nie, płacić nie, a pretensje ze socjal niski. Kto ma ci wyrobić ten socjal jak prawie nei ma klasy sredniej? tylko albo bogacze, albo wyrobnicy, albo zawodowi zasiłkowicze, co to szlachta nie pracuje xxx No na pewno te bandy śniadych przybyszów chodzące w godzinach pracy w centrum Kopenhagi ostentacyjnie z jointem w ręku są pierwsi do dokładania do wspólnego kotła finansów publicznych ;) A ich dzieci to już zmotywowane na 100% .

Gość gość
gość dziś Akurat mi i mojej rodzinie dzięki PIS zyje sie lepiej . Więc nawet jak PO chce dam mi 500 zł na jedynaka to nie dziękuje wole PIS.