Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego w Polsce zapieprza się za takie grosze przy tak wysokich cenach?

Polecane posty

Gość gość
Łup

Gość gość
Łup, łup

Gość gość
Przestań kupować w marketach a będzie taniej .

Gość gość
Każdy chce żyć na jakims poziomie, jak charuje codziennie te 8 godzin. Powinni podnieść najniższą krajową do 2 tys.

Gość gość
Może brakuje następcy Wałęsy? Gdyby ludzie zrobili strajk, to może by podnieśli tą najniższą krajową, bo to jest wyzysk i niewolnictwo.

Gość gość
Przynajmniej 1850 minimalna powinna być przy takich cenach co są. I jeszcze ta cholerna podwyżka prądu od przyszłego roku 60% - posrało ich wszystkich ;/

Gość gość
na tyle sie godzisz to za tyle zapiep...asz ja pracuje za dobry hajs

Gość gość
Gość 17:46 Ja radzilam tu ludziom wczoraj w nocy w jakim zawodzie dobrze się zarabia to mnie oskarżyli o spam.

Gość gość
Poza tym, żeby dobrze zarobić to trzeba się narobić, wykazać się umiejętnościami, które wcześniej trzeba zdobyć, a nie każdemu chce się uczyć. A potem mają tylko średnia szkołę, zero dobrego fachu, ani chęci zdobycia go a narzekają na zarobki.

Gość gość
Ludzie po nocach się uczą, jak chcą się przebranzowic i zacząć dobrze zarabiać.

Gość gość
Łup, łup

Gość gość
Ja mam dość już tego kraju. Zarabiam 4000-5000 ale siedzę w robocie tak długo że czuje się jakbym z niej nie wychodził. Robię to bo nie chce do końca życia wegetować jak większość z was będzie jeśli stąd nie wyjedziecie. Chciałbym zarabiać 15 tysięcy miesiecznie i to byłyby godne zarobki. Zmarnowałem 5 lat życia bezproduktywnie na bezsensownych studiach, które nic mi nie dały. Statystyki podają, że 35 procent młodych ludzi chce stąd emigrować bo tu nie da się żyć i zarobić. 35 procent? Ja się pytam skąd się bierze pozostałe 65 procent debili którzy chcą tu zostać i co nimi kieruje?

Gość gość
Nie potępiam osoby które wyjeżdzają za lepszym życiem ale nie uważasz że np w Angli czy w Niemczech będziesz osobą drugiej kategorii.

Gość gość
Tak będę. To jest chore. Bo jak jestem sprzątaczem, lekarzem, kontrolerem, kierowca to czemu zarabiam mniej niż ktoś na tym stanowisku na zachodzie? Jestem od niego gorszy? To właśnie chore. Polacy powinni zarabiać tutaj tyle, żeby nie musieć pracować u Niemca za minimalną, ale już lepiej tam robić za minimalną bo tu jesteś śmieciem tak samo jak tam. Tu wegwtujesz. Tam za minimalną jeszcze pożyjesz. Tu są ceny takie jak na zachodzie a zarobki polskie. Chore to jest. Rząd ma nas w d***e. Pracodawcy też.

Gość gość
Gość 21:05 No właśnie.

Gość gość
Oczywiście że zarobki w Polsce powinny być zdecydowanie wyższe ale nie porównuj ceny w Polsce do cen zachodnich jeżdzę często po państwach Unii i wiem jakie ceny są w poszczególnych krajach i wierz mi najtaniej jest w Polsce jeżeli ktoś twierdzi inaczej to znaczy że nigdzie nie był, a jeśli chodzi o twój wyjazd to nie masz specjalnego wyboru do Angli to nie bo wyszła z Unii ewntualnie Niemcy ale ja tam nie polecam tego kraju,

Gość gość
Najtaniej jest w Polsce? W stosunku do zarobków w Polsce jest najdrożej. Weźmy podstawowy produkt na który wydajesz kupę kasy, czyli benzynę. W Polsce jest po 5 zł. W Niemczech po 1,5 euro, czyli 6 Zeta. W Polsce minimalna to 1500, w Niemczech 5000. Tyle w temacie cen. Jeśli chodzi o Żarcie to niektóre rzeczy są tańsze w Niemczech.

Gość gość
Bo ciebie zaskoczę w Niemczech jest taniej niż na Łotwie,

Gość gość
Ale moim zdaniem trudno się przyzwyczaić do innego państwa innych ludzi, moja babcia mówiła "wszędzie dobrze gdzie mnie nie ma"

Gość gość
21:00 zalezy, moj kuzyn pracuje w GB umyslowo, ale oczywiscie tam tez konczyl studia, no i jest tam juz 11 lat.

Gość gość
koleś - ty od 'taniej Polski'. tańsze niż na tzw. Zachodzie to jest co prawda jedzenie (a to ważne bo bez niego obejść się nie można) ALE np. cena paliwa jest porównywalna, cena markowych ciuchów - porównywalna, elektronika tutaj (w UK) nawet tańsza - usługi i czynsze są znacznie wyższe ALE TU SIĘ ZARABIA 3-4 RAZY WIĘCEJ NAWET PRZY PROSTYCH PRACACH! (choć ciężkich...)

Gość gość
Ja mam coraz czesciej wrazenie, ze decyzje o tym.jak ma byc w Polsce zapadly dawno i poaq nami. Najpierw po II ws i potem podczas.okraglego stolu. Mamy demokracje, kapitalizm ale tak naprawde mamy b bogatych rzadzacych, troche milionerow posiadajacych wielkie firmy, prawnikow i lekarzy, ktorzy maja przyzwolenie na horrendalne stawki za uslugi i cala reszte przecietniakow. Moj kuzyn zarabia np kupe kasy jako wlasnie programista ale tylko na wlasnej dzialalnosci, wiec traci przez to duzo poeniedzy na wszysktie zusy itp. zwykle zawody sa bardzo nisko oplacane, jest to niedorzeczne zeby wynajem miwszkania kosztowal tylw co jedna realna pensja w Polsce ale tak jest. Albo para dzinsow zeby kosztowala dniowke albo dwie. Jest to chore patologiczne i uwazam ze nieprzypadkowe. Zapieprzamy za miske ryzu i poszczegolne ekipy rzadzace doskonale soboe zdaja z tego sprawe. Nienawidze tego kraju za to

Gość gość
Bo tutaj masz tylko zapierdalać żebyś za duży nie urósł. A bankstkerzy, wąskie elity i politycy mają tutaj żyć jak świnie w luksusie i przy korycie. Im wy jesteście biedniejsi i bardziej upieprzeni tym dłużej oni mają spokój. Wy nie macie mieć czasu na zastanawianie się nad tym tylko wszystko ma wam upływać na ciężkim zapierdolu, a potem na piciu piwa po robocie. Żadnych aspiracji, roszczeń, pretensji. Macie wisieć na kredycie i nie móc ruszyć palcem. O to właśnie w tym wszystkim chodzi.

Gość gość
Dokładnie

Gość gość
mcdonal zestaw polska - 24 złote UK 5 funtow LOL

Gość gość
Na początku była mowa o własnym biznesie. Właśnie, jak ktoś wspomniał wyżej, programista jak najbardziej może założyć własną firmę i pracować jako freelancer, zdalnie z domu. Podobno zleceń w internecie nie brakuje. No, ale trzeba być w tym naprawdę dobrym, więc pasowałoby zacząć w jakiejś korporacji, zdobyć doświadczenie i dopiero potem działać na własną rękę.

Gość gość
kawa macdonal UK 1,79 funta polsa 9 złotych LOL

Gość gość
Dlaczego zarabiamy tyle, że wystarcza nam tych pieniędzy tylko na miesiąc? Jestem sam, zarabiam nawet nawet, a nie wyobrażam sobie jakbym miał mieć kobietę u boku, jakieś dziecko, kiedy sam ledwo się utrzymuję, a luksusów nie mam. Moja stawka pozwala mi na życie w samotności do momentu aż się przekręcę w pracy od nadmiaru obowiązków.

Gość gość
zarobki mcdoland uk miesiecznie 1200 funtow Polska 1700 złtych, ceny potraw w Macu w Polsce takie same :D

Gość gość
Gość 01:00 No właśnie, jak utrzymać dzieci zarabiając grosze? A kredyt na mieszkanie? Minimalna krajowa to gorzej niż niewolnictwo. Bo niewolnik miał gdzie spać, co jeść i w co się ubrać. A w dzisiejszych czasach jak ktoś nie ma mieszkania i musi wynajmować a przy tym zarabia najniższą?