Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet których dochody z mężem to około 15tys

Polecane posty

Gość gość
Ale za to dzieci mają lżej :)

Gość gość
Są ludzie, którym inwestowanie sprawia dużą przyjemność. Jednemu przyjemność sprawi zakup nowego telewizora czy zrobienie paznokci a innemu granie na giełdzie czy kupowanie mieszkań na wynajem :-)

Gość gość
Chciałabym przez jakiś czas w życiu żyć na luzie, nie przejmować się cenami, kupować rzeczy dobrej jakości, a nie latać za promocjami i kupować to co najtansze. Ja to się czuję jak śmieć każdego dnia jak się budzę. Z pracy mnie zwolnili, zyejmh z jednej wypłaty męża 2600zl w trzy osoby zaraz będę dostawać zasiłek dla bezrobotnych i to wszystko. Żeby nie było, pracy szukam, ale w moim rejonie nie jest o nią zbyt łatwo. Pomagają nam rodzice bo tak to bym z głosy zdechli. Na co mi były te studia i wszystko, mogłam wyjechać z tego kraju, a tak to niestety od 8 lat bujam się w gownopracach i nie mogę się wybic, nie potrafię zarabiać tyle, żeby żyć godnie chociaż się staramy z mężem oboje.

Gość gość
13:06 No odmawiać sobie wszystkiego aby kiedyś dzieciom było lżej, to skrajna głupota i może będzie np koniec świata.

Gość gość
dziś Skrajna głupota to zrobić sobie dzieci będąc biednym, żyjąc od pierwszego do pierwszego...

Gość gość
13:08 Może inwestowanie na giełdzie idzie w parze ze skomleniem w firmie usługowej o każde 200 zł, proszenie o raty, obniżki z ceny,która już i tak jest na skraju opłacalności.Dla mnie to brak godności, skąpstwo i gownozjedztwo, zero klasy i poziomu.

Gość gość
Ale dlaczego odmawiać sobie wszystkiego. Nikt tego nie robi mając takie pieniądze. To że inwestuje, to nie znaczy, że sobie odmawiam. Owszem moje dziecko będzie miało lżej a może tak jak my biorąc z nas przykład będzie ciągle w biegu inwestując w interesy.

Gość gość
13:43 Nie zgadzam się, każdy chce mieć dziecko i bogaty i biedny, nie mówimy o patologii, żałosne jest jak dzieci bogatych żyją jak dzieci biednych, albo gorzej.

Gość gość
Gdyby człowiek wiedział że jutro będzie koniec świata to się położy. Jednak to mało prawdopodobne.

Gość gość
13:45 Kosmetyki z Rossmana, jedzenie z biedry przy dochodach 15 tysięcy, to odmawianie sobie wszystkiego, bo biedni tam się zaopatrują z konieczności, więc to biedny bogaty i padnie może na raka, chociaż nie musialby.Trudno uwierzyć w te wysokie dochody u takich bezmozgowcow.

Gość gość
13:48 Ten koniec świata jest umowny debilko, może być wojna, dziecko okaże się debilne, leniwe, może wyjechać do Australii, zostać morderca, narkomanem, ty możesz wcześnie odejść, zostać okradziona, krach na giełdzie, inflacja....Trzeba żyć godnie tu i teraz, planować i inwestować tyle, aby nie popadać w skrajności i być biedakiem z wysokimi dochodami.

Gość gość
dziś Każdy chce mieć również willę z basenem, jacht i służbę. Jednak nie każdego na to stać.

Gość gość
dziś A co złego jest w jedzeniu z biedry czy kosmetykach z Rossmana? Gdzie i dlaczego powinien Twoim zdaniem zaopatrywać się bogaty człowiek?

Gość zdziska
Swoją drogą to ciekawe , że aż tak dużo osób ma takie potężne dochody w naszym kraju . Bo z tego co się orientuję , to większość narzeka na swoje zarobki , ale to tak na marginesie . Moim zdaniem najważniejsze jest to , jak ktoś gospodaruje pieniędzmi . Ktoś może mieć dużo na koncie , ale wydawać na byle co i pieniądze szybko się rozchodzą . Są też osoby , a które zarabiają mniej , ale rozsądnie wszystko planują , może nawet inwestują i pomnażają swoje oszczędności . Także ten jest bogaty , kto umie dobrze zarządzać pieniędzmi , a nie ten kto otrzymuj***ardzo dużą wypłatę

Gość gość
dziś To, że się czegoś chce nie oznacza, że trzeba to robić. Według mnie fundowanie dziecku życia w biedzie jest niczym innym jak robienie mu krzywdy. Człowiek to podobno istota rozumna, która powinna panować nad swoimi popędami. Niestety nie wszyscy są rozumni. Dlaczego biedota jest biedna? Dlaczego biedota nie ogarnie, że powinna powstrzymać swoje zapędy do rozmnażania?

Gość gość
dziś Dużo? Zaledwie kilka osób się tu wypowiedziało...

Gość gość
gość dziś 13:45 Kosmetyki z Rossmana, jedzenie z biedry przy dochodach 15 tysięcy, to odmawianie sobie wszystkiego, bo biedni tam się zaopatrują z konieczności, więc to biedny bogaty i padnie może na raka, chociaż nie musialby.Trudno uwierzyć w te wysokie dochody u takich bezmozgowcow X Czy jesli mam z mężem 15 tys zł dochodu to juz nie mogę kupować kosmetyków Ziaji z rossmana albo szamponu Timotei? Nie nogę sobie kupić czekolady w biedronce? :O :D ciekawa teoria Gdzie wg ciebie powinni sie zaopatrywać w podstawowe produkty ludzie z dochodem powyżej 12 tys? :D

Gość gość
13.50 Kiedys pokazywali jak Kuba Wojewódzki robi zakupy spożywcze w biedronce. Paparazzi go przylapali. No, ale jak jego stać na Jaguara plus sporo innych drogich rzeczy, to według ciebie nie powinien robić tam zakopów?bo co?

Gość gość
14:03 Jesteś bardzo głupia! Dla ciebie bieda jest od jakiego pułapu? Jeśli ktoś żyje jak większość w tym kraju od pierwszego wszego do pierwszego, ma własne zadbane mieszkanie, wszystko opłacone w terminie, stać go na dobre jedzenie, dzieci ubrane, wyzywione, kształcone, zadbane, to nie powinien mieć dzieci? Dzieci są dla tych z wysokimi dochodami, co to wszystko na kredyt mają i w biedrzeniec płacą karta kredytowa, a służącej i niani zegarka z płatnościami.Pieprzyc takich pseudobogacxy.Oni najczęściej zostają z ręką w nocniku, a dzieci tych biednych osiągają więcej niż rozpuszczone tzw bogatych.Gon się.

Gość gość
Hmm... bez sensu jest dywagowanie czy biedny powinien sobie robić dzieci czy nie. Biedny może stać się bogaty a bogaty w każdej chwili biedny. Mam dwójkę dzieci "zrobionych" jak byliśmy bogaci "tak nam się wydawało dochód właśnie ok 15 tyś razem, po czym mi nie przedłużyli umowy w pracy a u męża w firmie zmienił się dyrektor i zaczął płacić dużoo mniej... poza tym zarabiajac 15 tyś we dwójkę to bardzo dużo ale już 15 tyś na 4 osoby to średnio, że tak napiszę.

Gość gość
Bo Polacy nie umieją gospodarować pieniędzmi i wg niektórych kilkanaście tys miesięcznie to niewiarygodne bogactwo - wtedy juz tylko jedzenie w knajpach, drogi sprzęt i kibel ze złota. A pózniej nadchodzą gorsze dni i nagle sie okazuje ze na koncie jest 0 zł bo pomimo dużych dochodów nie udało sie nic oszczędzić 🖐️ bo jogurt z biedronki to wstyd nawet jesli ma lepszy skład od jogurtu z Piotra i Pawła 🖐️

Gość gość
Jednak nie każdego na to stać. x Jeśli się rozchorujesz (oby nie) i na terapię będzie potrzeba najmarniej 30tys. miesięcznie, to też uznać Cię za biedną, a skoro Cię nie będzie stać, to odmówić Ci prawa do leczenia z nfz?

Gość gość
dziś Ale frustracja :-D Tak, tak, dzieci biedoty są lepiej wykształcone, wyżywione i ubrane od dzieci bogaczy i więcej osiągają w życiu. Uhmmm

Gość gość
dziś Dlaczego odmówić mi prawa do leczenia? Przecież płacę składki na NFZ. Co to ma wspólnego z robieniem sobie dzieci, których nie jest się w stanie utrzymać?

Gość gość
14:07 Jej nie wiesz co złego jest w tanich kosmetykach.. np Ziaji, Timotej..., jakie jedzenie i kosmetyki są dobre...to nawet nie stałaś koło bogatego :) i zabierać głos w dyskusji o dochodach 15 tysięcy..:), sxarczku z pensją 1700.

Gość gość
dziś Ja nie wiem co złego jest w tych kosmetykach. Uchylisz rąbka tajemnicy?

Gość gość
14:17 Nie mówimy o dzieciach bogaczy, tylko o dzieciach tutejszych niby bogaczy, z kafeterii:)

Gość gość
Przecież płacę składki na NFZ. x Płacisz takie same składki jak ten biedny pracujący.

Gość gość
14.23 Jprdl. 15 tys to nie jest bogactwo. Ja mam tyle z mężem, i to nie jest bogactwo. Dlatego kupuje w biedronce. To dla ciebie jest to jakaś niewyobrażalne chyba kwota,ze az uważasz, że nie mogę w zwykłych sklepach robić zakupów.

Gość gość
dziś Mimo wszystko to serio sądzisz, że dzieci biedoty z kafe mają lepiej od dzieci bogaczy z kafe?