Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobiet których dochody z mężem to około 15tys

Polecane posty

Gość gość
Co to ma wspólnego z robieniem sobie dzieci, których nie jest się w stanie utrzymać? x A jaką masz definicję tego "utrzymać"?

Gość gość
dziś Nie wiesz co to znaczy utrzymać? Samodzielnie zapewnić im własny pokój w mieszkaniu, wartościowe jedzenie, ubranie, wykształcenie z możliwością rozwijania pasji, kulturę i rozrywkę. Samodzielnie = bez zasiłków i zapomóg od państwa, skomlenia o pieniądze od rodziny, mieszkania kątem u teściów, w mieszkaniu socjalnym itd.

Gość gość
Przecież płacę składki na NFZ. x Płacisz takie same składki jak ten biedny pracujący. xxxx Jeśli nawet, to co z tego???? Dalej nie widzę związku pomiędzy moim ewentualnym leczeniem, na poczet którego płacę składki, a robieniem sobie dzieci, których nie jest się w stanie utrzymać.

Gość gość
dziś ale widzisz, to jest TWOJA definicja.

Gość gość
dziś Tak to jest moja definicja. No i? O biedzie robiącej sobie dzieci również wyraziłam SWOJĄ opinię. Są ludzie, którzy myślą inaczej. Wiem o tym. Dlatego mamy taki przyrost naturalny w Bangladeszu czy innym Kongo. Nie każdy jest inteligentny.

Gość gość
14:27 Na kafeterii nie ma żadnych bogaczy, tylko prova, wsioki i golodupce żyjące z 500+ kątem u złej teściowej z partnerem, bratowa i dziadkiem alkoholikiem.:)

Gość gość
dziś A tak w ogóle to jestem świadoma tego, że istnieją Karyny z Januszami, siedzący w mieszkaniach socjalnych na zasiłkach, którzy twierdzą, że oni przecież potrafią utrzymać swoje dzieci, bo są bardzo efektywni w wyciąganiu kasy od Państwa. Dla mnie tacy ludzie NIE powinni mieć dzieci.

Gość gość
Ta jasne maja po 15 tys i nosza szmaty z hous'a czy po siostrze.

Gość gość
mamy taki przyrost naturalny w Bangladeszu x Oj marne masz wiadomości :)

Gość gość
14:38 Tak, nie każdy jest inteligentny, ty na pewno nie jesteś! Nie mówimy o patologii, tylko normalnych rodzinach.Czlowiek inteligentny wie, że każdy ma swoje zdanie i swoje racje, ty tego nie wiesz:( Oddzielny pokój dla dziecka jest super sprawa, ale nie daje gwarancji udanego dzuecinstwa, dobrych stopni w szkole i dobrego życia w przyszłości.Wazne rzeczy są tam gdzie twój móżdżek nie sięga.

Gość gość
Czlowiek inteligentny wie, że każdy ma swoje zdanie i swoje racje, ty tego nie wieszsmutas.gif xxx A na jakiej podstawie twierdzisz, że ja tego nie wiem? Przecież parę postów wyżej piszę, że wiem, że jest to moja subiektywna opinia i zdaję sobie sprawę, że są ludzie myślący inaczej. Pare postów nie potrafisz ogarnąć?

Gość gość
dziś Własny pokój daje gwarancję odrobiny intymności i dobrego życia w teraźniejszości.

Gość gość
dziś Poza tym widać, że twój móżdżek nie pojmuje jak to można zaniechać rozmnażania. Pierwotne popędy przede wszystkim :-D

Gość gość
14:52 Nie, bo we własnym pokoju można nie czuć się intymnie, jeśli np każdy go używa kiedy chce i wchodzi np bez pukania kiedy chce, nie daje żadnych gwarancji na dobre życie, chociaż każdy powinien go mieć.Wiezienia i psychiatryku są pełne ludzi z własnymi pokojami, to żaden argument ten własny pokój.

Gość gość
dziś Poza tym widać, że twój móżdżek nie pojmuje jak to można zaniechać rozmnażania. Pierwotne popędy przede wszystkim :-D

Gość gość
dziś Przekonałaś mnie. Znacznie lepiej gnieździć się z rodziną w jednej izbie. Najlepiej przegrodzoną na pół za pomocą kotarki. Po jednej stronie kotarki teściowa, a po drugiej Karyna z przychówkiem.

Gość gość
dziś A tak w ogóle to nie wiedziałam, że więźniowie i chorzy psychicznie kwaterowani są w "jedynkach".

Gość gość
14.44 Jasne, że tak. Wolę kupić synawi c zy córce ubrania z haus'a, a dołożyć do samochodu. Mamy dwa auta, bo dojeżdżamy do pracy. Samo OC plua AC samochodu męża to jest 3 tys na rok. Plus moje auto. Wolę odłożyć na jakieś wakacje, niż kupić im ciuch za tysiąc z innej matki, z którego i tak wyrośnie.

Gość gość
Następna gownoburza, provo i okazja do wymyślania porządnym ludziom od Karyn, kotarek, teściowych, mam was dosyć, cieszcie się, bo ja porzucam ten rynsztok , nie posrajcie się że szczescia.

Gość gość
dziś Sorry, ale jeśli ci ludzie argumentują, że własny pokój szczęścia nie daje bo więźniowie czy ludzie w psychiatryku też mają swoje pokoje i szczęśliwi nie są, to jak traktować poważnie tych ludzi????

Gość gość
Po 10 latach wrocilam do Polski i chce juz zostac w kraju. Musze sie przekwalifikowac.No wlasnie...I tu pojawia sie pytanie. W jakim kierunku isc,by zarabiac rozsadne pieniadze? Ma ktos pomysl?Przyznam sie,ze jakis czas temu myslalam,by isc na prawo jazdy kat.C+E,ale maz sie nie zgadza.Nie chce zony"tirowki",ze tak brzydko powiem.

Gość gość
14:03 Jesteś bardzo głupia! Dla ciebie bieda jest od jakiego pułapu? Jeśli ktoś żyje jak większość w tym kraju od pierwszego wszego do pierwszego, ma własne zadbane mieszkanie, wszystko opłacone w terminie, stać go na dobre jedzenie, dzieci ubrane, wyzywione, kształcone, zadbane, to nie powinien mieć dzieci? Dzieci są dla tych z wysokimi dochodami, co to wszystko na kredyt mają i w biedrzeniec płacą karta kredytowa, a służącej i niani zegarka z płatnościami.Pieprzyc takich pseudobogacxy.Oni najczęściej zostają z ręką w nocniku, a dzieci tych biednych osiągają więcej niż rozpuszczone tzw bogatych.Gon się. x ale tu nie chodzi o rodziców, którzy zamiast na Kanary biorą dzieci na wakacje na Mazury, a zamiast w Levisie kupują dzieciom jeansy w h&m. Bo to jest normalne, przeciętne życie. Tu mowa o ludziach którzy sami ledwo przędą, ale robią sobie dzieci, którym później nie mogą zapewnić nic ponad ciuchy z lumpeksu i najtańsze, śmieciowe jedzenie z Biedry, nie ma zajęć dodatkowych, korepetycji, wycieczek szkolnych. I żeby nie było-sama czasem kupuję w biedronie, kupiłam w życiu też kilka fajnych rzeczy w lumpeksie. To skrót myślowy mający pokazać, że tacy ludzie nie mają wyboru, muszą w ten sposób żyć z braku pieniędzy, i to samo fundują dzieciom. Dziecko nie potrzebuje ps4, ale potrzebuje porządnych butów, zajęć, rozwoju, poznawania świata i poczucia że nie odstaje wiecznie od równieśników

Gość gość
porządnych butów, x Czyli z deichmana za 79zł, czy z timberlanda za 599?

Gość gość
14:52 Nie, bo we własnym pokoju można nie czuć się intymnie, jeśli np każdy go używa kiedy chce i wchodzi np bez pukania kiedy chce, nie daje żadnych gwarancji na dobre życie, chociaż każdy powinien go mieć.Wiezienia i psychiatryku są pełne ludzi z własnymi pokojami, to żaden argument, wymyśl coś mądrzejszego, Ewuniu.

Gość gość
porządnych to porządnych, nie kupisz dobrych butów za mniej niż 500-600 zł, mam dwie pary szpilek po 300zł i tyle, reszta to buty za 600-2000 zł

Gość gość
A my kiedys mielismy w miare dobre warunki finansowe.Wykupilismy mieszkanie komunalne,dwa samochody, dzialka za miastem...I co ? Szef meza zmarł, nieduze miasto , konkurencja nie przyjela.Ja zle ciąze 3 znosilam.Dziecko wczesniak, ja fatalne zdrowie.Umowy mi nie przedluzyli.Komornik sie pokłonił.Zasilek z UP dla nas dwoje.Oferty w miescie za najnizszą krajowa.Gdzie wczesniej mielismy ja 2 krotnosc tego a mąz 3 krotnosc.Tak wiem co to bieda i stanie w kolejce do mopr

Gość gość
Nie czuje sie bogata, nie wydaje bezsensownie pieniedzy, choc nie zaluje nato, co uwazam za sensowne i pozyteczne. czesto kupuje w lumpeksie,( i niestety nie zuwazam roznucy miedzy wygrzebanymi w lumpie a tymi z galerii - w dodatku wiadomo jak te z lumpa wygladaja po praniu.w specjalnie nie kupuje, ale zdarzy mi sie zaszalecv z jakims drogm dodatkiem Czesto kupuje w Lidlu i Biedronce. najwiecej wydajemy na bieżace remonty domu, ogrod, prezenty, gdy idziemy do kogos, takze na imprezy kulturalne no i na rozne darowizny glownie na zwierzata , dzieci i osobty starsze. Do restauracji nie chodzę, chyba ,ze towarzysko, do kosmetyczki tez nie, bo mam dobra cere. Swiat zwiedzamy za darmo z powodu zagranicznej pracy meza. Dzieci ubrane normalnie, duzo z lumpeksu,bez ekstra wymagan, korkow nie mialy, bo daja rade i sami im tlumaczymy, jesli trzeba. Odkladamy, bo chcemy byc niezalezni do poznej starosci, a wiadomo, jakie sa emerytury. Nigdy w zyciu nie chciałabym pozyczac, sami dorobilismy sie wszystkiego i wazna jest dla nas ta niezależnosc.

Gość gość
mąż zachorował -rak złosliwy , ja w ciąży . To było 10 lat temu . Mąz wtedy zarabiał ok 4-5 tys a ja 2 tys . Dobrze nam sie żyło . Kupilismy większe mieszkanie , wakacje . Coś odłozylismy . Przyszło nagle .... Choroba kosztowała sporo ale dobrze ze mielismy odłozone . Leczenie na granicą nie starczyło . A to była jedyna szansa . Pożyczylismy od przyjaciela któremu obiecałam ze jezeli nie uda sie uratowac męża sprzedam mieszkanie by mu oddac . Leczenie sie powiodło mąz do dzisiaj bez problemów ale nie moze juz pracowac jak kiedys . Teraz zarabia ok 3 tys ja podobnie . Zyjemy skromnie ale co roku jedziemy na wakacje i niewiel odkładam . Odkładajcie coc troche , choroba przychodzi z dnia na dzień .

Gość gość
mają po 15 tys. i dostają za darmo po 1000+ i 500+ od biedaków pracujących za 2100 brutto - ok. 1600 zł netto, j****e, cholerne małpy pisowskie oby umierały z bólu za krzywdę tych ludzi pracujących za najniższą krajową.

Gość gość
A ktoś komuś każe siedzieć za najniższą krajową?