Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIUS

w który dzien najlepiej zrobić sałatke warzywna

Polecane posty

Gość BIUS

witam, może pytanie sie wam wyda głupie, ale teraz jest tyle dni wolnych sobota, niedziela w poniedziałek wigilia, zeby było wszystko świeże i dobre na świeta  kiedy robicie potrawy swiąteczne wigilijne, bigos gotuje w piatek a zastanawiam sie nad sałatką warzywna, w sobote chyba za wcześnie by do 2 dnia swiąt była dobra, w niedziele to obiad i chyba będę miała gosci, sama nie wiem, a jak to wyglada u was, i jakie dania szykujecie,

Gość Gość

W poniedzialek. Najwyzej pokroj wczesniej, a doprawisz przed podaniem. 

Gość pani

Na sałatkę za wcześnie. Zdecydowanie poniedziałek, zwłaszcza jarzynowa.

Natomiast z całego tegorocznego rozłożenia świąt jestem bardzo zadowolona. Właśnie w niedzielę spokojnie zrobię sobie barszcz, grzybową i jakieś ze 2 ciasta.

Gość BIUS

a ciasta  kiedy i jakie pieczecie???

Gość Hipppoopo

Ja w niedzielę upiekę ż synem ciasteczka, zrobię farsz do pasztecikow. W poniedziałek rano zrobię tiramisu i paszteciki upiekę. I tyle. Sprzątać będę w czwartek i piątek. Moze okna umyje bo są bardzo brudne , ale nie wiem czy damradę bo jestem w ciąży i źle się czuje czasami.

Gość gosc

W niedzielę wieczorem ugotuj sobie warzywa. Pokroisz i wymieszasz w poniedziałek.

Gość BIUS

a mam jeszcze pytanie, ja mam takie 2 większe blaszki do pieczenia i tortownice, w większosci przepisów które mnie interesuja sa podane mniejsze blaszki  jezeli zwiekszę odpowiednio ilosc składników to jak z pieczeniem czy długosc pieczenia tez zwiekszyc o 2x, jak takie zwiekszanie składników ma sie do serników czy dobrze wtedy wyjda, jakie wy macie blaszki

Gość gosc

A po co masz zwiększać czas pieczenia, skoro wysokość ciasta będziesz mieć taką samą jak na mniejszej blaszce?

Gość BIUS

bo skoro np sernik z. o,5 kg pieczesz 50min. to z 1kg. na pewno musisz piec dłużej