Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BIUS

w który dzien najlepiej zrobić sałatke warzywna

Polecane posty

Gość BIUS

witam, może pytanie sie wam wyda głupie, ale teraz jest tyle dni wolnych sobota, niedziela w poniedziałek wigilia, zeby było wszystko świeże i dobre na świeta  kiedy robicie potrawy swiąteczne wigilijne, bigos gotuje w piatek a zastanawiam sie nad sałatką warzywna, w sobote chyba za wcześnie by do 2 dnia swiąt była dobra, w niedziele to obiad i chyba będę miała gosci, sama nie wiem, a jak to wyglada u was, i jakie dania szykujecie,

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

W poniedzialek. Najwyzej pokroj wczesniej, a doprawisz przed podaniem. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pani

Na sałatkę za wcześnie. Zdecydowanie poniedziałek, zwłaszcza jarzynowa.

Natomiast z całego tegorocznego rozłożenia świąt jestem bardzo zadowolona. Właśnie w niedzielę spokojnie zrobię sobie barszcz, grzybową i jakieś ze 2 ciasta.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BIUS

 a ciasta  kiedy i jakie pieczecie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Hipppoopo

Ja w niedzielę upiekę ż synem ciasteczka, zrobię farsz do pasztecikow. W poniedziałek rano zrobię tiramisu i paszteciki upiekę. I tyle. Sprzątać będę w czwartek i piątek. Moze okna umyje bo są bardzo brudne , ale nie wiem czy damradę bo jestem w ciąży i źle się czuje czasami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc

W niedzielę wieczorem ugotuj sobie warzywa. Pokroisz i wymieszasz w poniedziałek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BIUS

a mam jeszcze pytanie, ja mam takie 2 większe blaszki do pieczenia i tortownice, w większosci przepisów które mnie interesuja sa podane mniejsze blaszki  jezeli zwiekszę odpowiednio ilosc składników to jak z pieczeniem czy długosc pieczenia tez zwiekszyc o 2x, jak takie zwiekszanie składników ma sie do serników czy dobrze wtedy wyjda, jakie wy macie blaszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gosc

A po co masz zwiększać czas pieczenia, skoro wysokość ciasta będziesz mieć taką samą jak na mniejszej blaszce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość BIUS

bo skoro np sernik z. o,5 kg pieczesz 50min. to z 1kg. na pewno musisz piec dłużej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×