Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Ava1231234

In vitro 2019

Polecane posty

Gość Milena

Wiki moja znajoma robiła genetyczne badania zarodków... i nie wykazały zespołu downa jej synka... Potem nie robili badań NIMFY itp bo przeciez mieli te genetyczne zarodka co maja super dokładność... Jeden z lekarzy powiedział im, że czasami zarodek 2 dniowy może być za mało rozwinięty do tych badań i lepiej robić na 5 dniowym. Robili te badania w Dubaju

Gość Paulina
12 godzin temu, Gość Iryza napisał:

Paulina koniecznie daj znać wyniki. Trzymam kciuki i wysyłam pozytywną energię🤣🤣🤣

Ja po wizycie 🙂 Z wyników hist-pat wyszło że miałam polipy ale na szczęście nie wyszedł żaden stan zapalny czyli transfer możemy robic! 🙂

co do endometrium to dziś (13dc) niby urosło od poniedziałku i ma 7,7 -7,8 mm ale pani doktor powiedziała że to jeszcze nadal za mało na transfer. I dołożyła mi leki. Teraz oprócz encortonu  i estrofemu mam brać sildenafil medana (viagre 😁😁) dopochwowo raz dziennie i w sobotę na kolejne usg. Jak endo urośnie to transfer.  I tu byłam zaskoczona bo nie wiedziałam że w zależności ilu dniowy zarodek podadzą to w innym terminie będzie ten transfer. Także jest opcja wtorku lub czwartku przy dobrych wynikach usg w sobotę 🙂

Gość Paulina

Ola głowa do góry, może jeszcze nic nie jest przesądzone.. Będzie dobrze, nie nastawiaj się negatywnie bo Twoje podejście ma bardzo duże znaczenie 😊 

Wiki Ty też bądź dobrej myśli.  Kurde, wiem łatwo powiedzieć ale serio nasze umysly moga czasem zdzialac cuda..

Gość Ola

Paulina, super wiadomość! Teraz pozostało już tylko przygotować się do transferu 🙂

A u mnie, byle do poniedziałku. 

Gość Iryza

Paulina dobre wieści😊Bardzo się cieszę. Teraz czekamy na Twój transfer 🤣

Milena trzymam kciuki super mocno😁mam nadzieję że nie założyłaś kombinezonu🤣🤣

Ja jadę na 2 weryfikację. Nie spałam całą noc. Nad ranem jeszcze przeszła burza i wykiełkowało mi awokado z pestki, którą zasadziłam przed wielkanocą. Dziwne to wszystko, tak się boję... 

Gość Ola

Iryza mnie też dziś obudziła ta burza.. Nie denerwuj się, zobaczysz że będzie dobrze - mocno trzymam za Ciebie kciuki. W końcu wszystko musi kiedyś wykiełkować 😉

Gość Paulina

Iryza daj znać jak tam wyniki! Trzymam kciuki ✊✊ A to kiełkujące awokado to dobry znak! Tam pesteczka wykiełkowała a u Ciebie też tam wszystko ładnie kiełkuje od środka 😁😁 

Ola do poniedziałku już niedługo,  będzie dobrze! 😊😊

Gość Ola

Paulina do poniedziałku jeszcze cała wieczność....

Iryza, czekamy na dobre wieści! 

Gość Paulina

Ola musisz się czymś zająć i nie myśleć bo zgłupiejesz z tych nerwow do poniedziałku... 

Gość Ola
2 minuty temu, Gość Paulina napisał:

Ola musisz się czymś zająć i nie myśleć bo zgłupiejesz z tych nerwow do poniedziałku... 

Jutro ślub siostry. Także mam czym zająć głowę. W dodatku siostra zaszła w ciążę. Ot tak. Cieszę się, ale to wszystko "miażdży mózg" 🙂 Nie będę się tu dołować, mamy się wspierać 🙂

Gość Wiki
2 godziny temu, Gość Iryza napisał:

Paulina dobre wieści😊Bardzo się cieszę. Teraz czekamy na Twój transfer 🤣

Milena trzymam kciuki super mocno😁mam nadzieję że nie założyłaś kombinezonu🤣🤣

Ja jadę na 2 weryfikację. Nie spałam całą noc. Nad ranem jeszcze przeszła burza i wykiełkowało mi awokado z pestki, którą zasadziłam przed wielkanocą. Dziwne to wszystko, tak się boję... 

Iryza cały czas trzymam mocno kciuki za Ciebie!!! Od samego rana!!! 😘 

Gość Wiki
27 minut temu, Gość Ola napisał:

Jutro ślub siostry. Także mam czym zająć głowę. W dodatku siostra zaszła w ciążę. Ot tak. Cieszę się, ale to wszystko "miażdży mózg" 🙂 Nie będę się tu dołować, mamy się wspierać 🙂

Ola ja miałam podobnie. Moja siostra się właściwie nawet nie starała... Tak to jest czasami ale nie ma co się martwić my też się doczekamy 🙂

Gość Iryza

Dziewczyny mam wyniki, 6 dpt

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Nie mogę przestać płakać. Pani Doktor z omówieniem wyników zadzwoni pewnie wieczorem więc czekam. Cały czas na coś czekam. Na dziecko czekam 16 lat... 

4 minuty temu, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Nie mogę przestać płakać. Pani Doktor z omówieniem wyników zadzwoni pewnie wieczorem więc czekam. Cały czas na coś czekam. Na dziecko czekam 16 lat... 

Kochana super! Trzymam kciuki żeby dalej też było dobrze. Gratulacje!🙂

Gość Wiki
8 minut temu, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Boże jak ja się cieszę!!!!!!! Zawsze cieszy gdy którejś z nas się uda bo to daje mega nadzieję dla Nas!!! Teraz będzie już tylko lepiej 🙂

20 minut temu, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Czekamy na dalsze wieści!! Choć te i tak są super 🙂 bardzo się cieszę razem z Tobą. Ja w środę 4.09 mam punkcje oby się udało.

Kiedy kolejna werka? 🙂

Gość Mia
29 minut temu, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Tak się cieszę!!!!! 😘

Gość Ola

Iryza to taka dobra wiadomość!! Piękna ta beta już w 6dpt! Gratuluję i trzymam kciuki, żeby wszystko dalej szło tak dobrze! 

Gość Paulina

Iryza cudownie!!!! Kochana super! Oby tak dalej 😉 może trochę odetchnąć teraz i będziesz spokojniejsza. Super! Na pewno kolejna weryfikacja też będzie pomyslna ❤❤❤

Gość Patrycja
3 godziny temu, Gość Ola napisał:

3 godziny temu, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Iryza strasznie się cieszę, gratulacje 😉😘😘

Ola to wyobraź sobie że moja młodsza jedyna siostra zaszła w ciążę w trakcie studiów podczas gdy ja od kilku lat starałam się o dziecko... Ale życie płata jednak niezłe figle bo w dniu jej ślubu ja miałam transfer (120km w jedną stronę) i ledwie na ten ślub zdążyłam. Udało się i razem chodzilysmy w ciąży, między naszymi dziewczynami jest 4 miesiące różnicy, są jak rodzeństwo, chodzą razem do przedszkola itp. ale przyznam że jak się dowiedziałam o jej ciąży to nie było łatwo dlatego rozumiem co się czuje w takim momencie

Gość Milena

Iryza jeju po tylu latach!!! Wspaniale uczucie pewnie :) 

Ja po transferze. Oczywiście ze o czymś zapomniałam - nie wzięłam dowodu. Na szczęście miałam skan w telefonie. Zarodek 3 dniowy ale miał już 11 komórek. Podobno bardzo szybko się rozwija i zaczyna już wchodzić w kolejne stadium! Jestem pełna nadziei, chociaż nie nastawiałam się jakoś bardzo wcześniej 

Gość Iryza

Dziewczyny dziękuję Wam z całego serca💕💕💕Pani Doktor jeszcze nie dzwoniła. Przestałam płakać jakąś godzinę temu. Nie mogłam się opanować. Jak nie ja. Tak bardzo bym chciała usłyszeć na głos dobre wieści. 

Myślę o Nas wszystkich jak mamy ciężko, ile łez, rozczarowań, bólu. A potem którejś się udaje i wtedy dla nas wszystkich wychodzi słońce. Słońce kolejnej nadziei, że może tym razem. Tak bardzo bym chciała by udało się nam wszystkim, bo żadna z nas nie zasłużyła na taki los. 

Gość Anana

Iryza czasem się po prostu trzeba wypłakać. Ja do tej pory jakoś dobrze znosiłam inseminacje i całą resztę ale jakoś wczoraj tak mnie wzięło że do 4 rano wyłam 🙈 rano wyglądałam jak bokser po walce 😂 a na dodatek znajoma dzisiaj mnie zapytała jak tam, kiedy dziecko. Od razu miałam łzy w oczach 🙈 ale nic, kiedyś będzie lepiej i wszystkie się doczekamy dziewczyny 😘

Iryza daj znać jak Pani Doktor zadzwoni. 

Ja byłam dzisiaj na wizycie kontrolnej i jajka jakby się zatrzymały u nie rosną 😞 być może lekarz będzie musiał zmienić datę punkcji 😞

Gość Ola

Patrycja niezła historia, byłoby świetnie gdyby u mnie potoczyło się podobnie.

Iryza daj koniecznie znać co Ci powiedziała Pani Doktor w rozmowie telefonicznej 😃 

Hej Anana w jakiej klinice się leczysz że tak  długo nie dają Ci znać co tam słychać twoimi komórkami? Do mnie od drugiego  dnia do mrozenia czyli do piatku dzwonili codziennie rano... To nieludzkie tak cię trzymać w niepewności... 

Ale ja jestem pewna że będziesz miała dużo mrozaków i obu się nam tym razem uda😁 powiem Ci ze ja sie nawet cieszę że nie miałam od razu transferu bo przez te moje wielkie jajniki cały czas bym dwa razy bardziej panikowala że coś mnie boli... A tak zdążymy dojść do siebie i maleństwa będą mieć lepsze warunki😛

Gość Juma
Dnia 30.08.2019 o 10:57, Gość Iryza napisał:

Beta 57.2

Estradiol 3114

Progesteron 42.99

Gratulację  ! Ja niestety na 3 weryfikacji 29 sierpnia miałam wyniki hcg 1,7😭, okropnie się czułam, to było już moje trzecie podejście do in vitro. Staramy się o dziecko od 2005 roku.  Z jakiej sproby Ci się udało? 

Gość Anana
14 godzin temu, Renia20k napisał:

Hej Anana w jakiej klinice się leczysz że tak  długo nie dają Ci znać co tam słychać twoimi komórkami? Do mnie od drugiego  dnia do mrozenia czyli do piatku dzwonili codziennie rano... To nieludzkie tak cię trzymać w niepewności... 

Ale ja jestem pewna że będziesz miała dużo mrozaków i obu się nam tym razem uda😁 powiem Ci ze ja sie nawet cieszę że nie miałam od razu transferu bo przez te moje wielkie jajniki cały czas bym dwa razy bardziej panikowala że coś mnie boli... A tak zdążymy dojść do siebie i maleństwa będą mieć lepsze warunki😛

Renia ja we Francji w prywatnej klinice🙈wkurzyła mnie ginekolog bo napisalam do niej wiadomość w piątek że tylko ona może skontaktować się z laboratorium i bardzo się martwię i czy mogłaby dać mi znać ile było w ogóle zdatnych komórek. Nawet mi nie odpisała 🙄 nam z mężem zależy żeby nie było ich zbyt dużo bo jeszcze wierzymy że uda się za pierwszym lub drugim razem a planowaliśmy po urodzeniu dziecka wrócić na stałe do Polski, a nie chcemy zostawiać tu naszych mrozaczków.. niewiedza jest najgorsza ale co mi zostaje, muszę czekać do poniedziałku

Gość Karolina

Hej. My po wizycie. Doktor Głodek zrobil na mnie dobre wrażenie.  Zlecił dodatkowe badania. Wypisał receptę na antykoncepcję i od września startujemy. Protokół długi. Czekam na okres :) 

A jak tam u was ???? 

Gość kaja
2 godziny temu, Gość Karolina napisał:

Hej. My po wizycie. Doktor Głodek zrobil na mnie dobre wrażenie.  Zlecił dodatkowe badania. Wypisał receptę na antykoncepcję i od września startujemy. Protokół długi. Czekam na okres :) 

A jak tam u was ???? 

Hej, ja również startuje. Zrobiłam wczoraj większość badan, umówiłam na wizytę startowa i od 21 DC długi protokół. Może tym razem się uda.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się