Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 BarbaraN

Egzamin higienistka stomatologiczna stycze艅 2019

Polecane posty

Go艣膰 Zosia

Czyli jutro o 12 b臋dzie to co dzi艣 czyli niewiadomo co 馃槥

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ania

jak niewidomo co juz wszystkie zadania napisa艂ysmy razem z Lubisiem聽馃榾聽ja napisalam krok po kroku wraz z odpowiedzimi co bylo juz prosciej sie nie da !! Dziewczyny b艂agam Was my pisa艂ysmy jako pierwsze i gdybym miala takie informacje jak teraz opisa艂ysmy wyszlabym z egzaminu po 20 minutach. godzina 8, 12, 16 by艂o to samo!!!! fluoryzacja na 艂yzkach pianka, oczyszczanie zebow szczotka i pasta ( nazwane w zadaniu jako profesjonalne czyszczenie) , na艂ozenie koferdamu w p艂ynie. Dziekuje do wiedzenia !! uzupelnienie karty czytac wyzej napisa艂am wszystko w postach !! kazda godzina mi艂a to samo zadanie tylko zmienia艂y sie zeby ale tak jest co roku wiec to nie nowosc:classic_smile:聽pisze OSTATECZNIE na ktorej godzinie usiasc !!! TO bez znaczenia ...usiadz tak zeby by艂o Ci wygodnie jesli chcesz pracowac na 12 bardzo prosze zeby 24,26 i inne tez mozna zrobic na 12. To jest najbezpieczniejsza obcja a teraz jest bardzo popularna...dentysci tez lecza na lezaco na 12...Moja egzamintaor powiedzia艂a : siadac tak jak Wam wygodnie wiec mysleze nawet nie jest to bardzo oceniane.. no chyba ze ktoras siad艂a by na kolanach lub po lewej stronie no to raczej nie halo bo wesz艂aby na spluwaczke聽馃槀

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosia

Dzi臋kuj臋 Aniu poprostu jestem zestresowana b臋d臋 jednak musia艂a kupi膰 cos na uspokojenie bo chyba pomy艂k臋 wszystko:( i usi膮d臋 na kolanach pacjenta 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Efff

Hej!聽

A to przy wybielaniu nie zak艂ada si臋 koferdamu na z膮b dalej? Jak 5 to i na 6 i 4?

Czym i kiedy dezynfekujemy lampe polimeryzacyjna? :)聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga

a jak d艂ugo naswietlamy koferdam i na jak膮 grubo艣膰 ? i jeszcze w jakiej odleg艂o艣ci od dzi膮se艂 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania
2 godziny temu, Go艣膰 Zosia napisa艂:

Dzi臋kuj臋 Aniu poprostu jestem zestresowana b臋d臋 jednak musia艂a kupi膰 cos na uspokojenie bo chyba pomy艂k臋 wszystko:( i usi膮d臋 na kolanach pacjenta 馃檪

Zosiu nie strasuj sie uloz sobie tylko plan co pokolei robic...gotowosc do pracy zglaszamy jak juz rece sa umyte nie trzeba pokazywac egzamitorowi techniki mycia rak...myjemy same i siadamy podnosimy reke i wtedy zaczynamy...zakladamy rekawiczki, maseczke, przelubice lub okulary i do dziela...ja przu egzaminatorze zalozylam szczoteczke na katnice i komcowke na koferdam wszystko mialam rozpakietowane wczesniej.Rekawiczek tez nie zmienialam jak wsciekla i nie mylam 1500 razy rak.po wypelnieniu karty pacjenta...umylam rece zdezynfekowalam, zabralam z asystora wszystko co mi potrzebne polozylam na blat roboczy, zalozylam worki bez rekawiczek(nie trzeba ich zakladac)poszlam umylam rece zdezynfekowalam wrocilam do swojego blatu zalozylam rekawiczki i maseczke przetarlam blat na ktorym bede pracowala husteczke z rekawiczkami i maseczka wyrzucilam.poszlam umyc rece zdezynfekowalam wrocilam do batu swojego zalozylam rekawiczki, rozpakietowalam i ukladalam na czystym blacie juz tak jak mi bylo potrzeba powolutku egzaminator nie patrzy wtedy wogole go to nie interesuje co Ty tam robisz on dopiero ocenia jak podchodzi ma wytyczne i sprawdza co przygotowalas czy wszystko jest. Polozylam sobie szczeke i tak hak w gabinecie jak ja siedzialam za pacjenta glowa to po prawej mialam tacke pianke lyzki itp wiekszosc na tacce a pianke postawilam bezposrednio przy tacce a po lewej tylko kubek slinociag i serwetka do spluwaczki, fartuch na pacjentaa sliniak inaczej i pod glowe i tyle.poszlam umyc rece jak kolezanka meczyla sie pot ja podnioslam reke i podeszla pani i alleluja i do przodu馃榿 trzymam za Was kciuki dziewuchy!! P.s co do tej pozycji gdzie usiasc sa dwie mozliwosci albo 12 nad glowa pacjenta albo 15 po prawej stronie pacjenta.oczywiscie dla praworecznych dziewczyn馃槉 kazdy wie gdzie prawa strona prawda? Mozna sobie odwrocic model tak jakby siedzial jak my i zobaczyc 馃槃 dobrej nocy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania

Koferdam naswietlamy tak jak bedzie ustawiona lampa nikt na to nie pattrzy pytalam sie mowily po egzaminie panie ze jeden raz lapma wystarczy mozna zreszta sprawdzic czyms np zglebnikiwm czy juz twardy...koferdam naswietla sie szybko...mozna po luku przeleciec lampa nie swiecic w jednym miejscu te zeby mozna na jednym impulsie utwardzic.jak grubo nakladamy koferdam tak aby zakryc szyjki ale bez przsady wszystko z umiarem pozatym dziewczyny w naszej karcie ehzaminaxyjnej jest ulotka co do piaanki i koferdamu sa zdjecia wszystko jest napisane馃槉

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania

Jesli chodzi o to do ktorefo zeba nakladamy koferdam...w zadaniu bylo naloz od 14-24 wiec nie nakladalam dalej ...nie kombinujcie kochane tylko stosujmy sie do tego co kaza robic.my nie wybielalysmy zebow i takiego polecenia nie bylo wiec nas to nie interesuje.kaza nalozyc koferdam na zeby i podaja dokladnie na ktore i to samo z reszta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania
34 minuty temu, Go艣膰 aga napisa艂:

a jak d艂ugo naswietlamy koferdam i na jak膮 grubo艣膰 ? i jeszcze w jakiej odleg艂o艣ci od dzi膮se艂 ?

Aga...nakladasz nieaielka ilosc tak aby przyslonic szyjki tuz przy zebie egzaminator oceniu czy nie ma dziur pomiedzy zebem a dziaslem bo przy wybielaniu to wazne aby nie zezarlo szyjek 馃榿

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zosia
38 minut temu, Go艣膰 ania napisa艂:

Zosiu nie strasuj sie uloz sobie tylko plan co pokolei robic...gotowosc do pracy zglaszamy jak juz rece sa umyte nie trzeba pokazywac egzamitorowi techniki mycia rak...myjemy same i siadamy podnosimy reke i wtedy zaczynamy...zakladamy rekawiczki, maseczke, przelubice lub okulary i do dziela...ja przu egzaminatorze zalozylam szczoteczke na katnice i komcowke na koferdam wszystko mialam rozpakietowane wczesniej.Rekawiczek tez nie zmienialam jak wsciekla i nie mylam 1500 razy rak.po wypelnieniu karty pacjenta...umylam rece zdezynfekowalam, zabralam z asystora wszystko co mi potrzebne polozylam na blat roboczy, zalozylam worki bez rekawiczek(nie trzeba ich zakladac)poszlam umylam rece zdezynfekowalam wrocilam do swojego blatu zalozylam rekawiczki i maseczke przetarlam blat na ktorym bede pracowala husteczke z rekawiczkami i maseczka wyrzucilam.poszlam umyc rece zdezynfekowalam wrocilam do batu swojego zalozylam rekawiczki, rozpakietowalam i ukladalam na czystym blacie juz tak jak mi bylo potrzeba powolutku egzaminator nie patrzy wtedy wogole go to nie interesuje co Ty tam robisz on dopiero ocenia jak podchodzi ma wytyczne i sprawdza co przygotowalas czy wszystko jest. Polozylam sobie szczeke i tak hak w gabinecie jak ja siedzialam za pacjenta glowa to po prawej mialam tacke pianke lyzki itp wiekszosc na tacce a pianke postawilam bezposrednio przy tacce a po lewej tylko kubek slinociag i serwetka do spluwaczki, fartuch na pacjentaa sliniak inaczej i pod glowe i tyle.poszlam umyc rece jak kolezanka meczyla sie pot ja podnioslam reke i podeszla pani i alleluja i do przodu馃榿 trzymam za Was kciuki dziewuchy!! P.s co do tej pozycji gdzie usiasc sa dwie mozliwosci albo 12 nad glowa pacjenta albo 15 po prawej stronie pacjenta.oczywiscie dla praworecznych dziewczyn馃槉 kazdy wie gdzie prawa strona prawda? Mozna sobie odwrocic model tak jakby siedzial jak my i zobaczyc 馃槃 dobrej nocy

Dzi臋kuj臋 Ci Aniu mam nadziej臋 偶e stres minie nie zje i zapami臋tam wasze wszystkie rady dziejue 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga

dzi臋kuj臋 dziewczyny ;*聽 a jeszcze pytanko ten koferdam to z zewnetrznej i wewnetrznej strony czy tylko z zewnetrznej ? i tylko na te wybrane w zadaniu zeby ? tzn na dzi膮s艂o w okolicy tych zeb贸w wybranych tak ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 aga

a czy na szczoteczke na prawde nak艂adamy paste czyscimy ten model na serio czy tylko na zczoteczke i udajemy ze myjemy zeby nie uciapa膰 ?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania

Koferdam tylko od strony zewnetrznej a paste mozna delikatnie nalozycz na szczotke i oczywiscie na modelu czyscimy dotykajac go egzamintaor ocenia technike.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania

I tylko na zeby z zadania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Maya

Tylko 偶eby z zadania i pluczemy i dmucham tymi szczykawjami tak??聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 aga

Sobota godzina 8 i 16 co mia艂y艣cie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hs 2019

Godzina 8 co by艂o??聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Hs 2019

S艂ysz膮 艂am 偶e by艂y wska藕niki???聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ddd

Ktore zeby byly o godzinie 16?

Zalecenia po wybielaniu z臋bow bylo wymienic tylko dwie na egzaminie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰 ddd

Byly jakies wskazniki lub metody szkotkowania do napisania lub zademostrowania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Egg

Jak myslicie co zrobic gdybym koferdamem najechala na zab co radzicie wtedy zrobic zetrzec czyms przed naswietleniem? Czy lepiej juz nic nie robic bo pogorsze sprawe? Pytam bo u nas w szkole nigdy nie robilismy czegos takiego聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Egg gosc
16 minut temu, Lubisiek napisa艂:

Wszystko ju偶 macie opisane wcze艣niej.聽

Ale z臋bow z godziny 16 nie ma podanych

Udost臋pnij ten post

Przed utwardzeniem mo偶esz zetrze膰, poprawi膰. Tak troch臋 jak z hybryda, jak utwardzisz to tak b臋dzie he

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mi艣ka

Dziewczyny t膮 piank臋 z fluorem klad艂y艣cie na g贸r臋 i na d贸艂?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

A fluoryzacja robilyscie g贸ra d贸艂 czy tylko na szcz臋k臋?聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Lubisiek, a Ty czyscilas wszystkie 偶eby czy tylko te wyznaczone?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Edzix

Dzieczyny pytanko mam bo pisalyscie ze w karcie wpisujemy zaboeg wybielania zebow a tego zabiegu nie demonstrujemy i moje pytanko brzmi czy jesli pomijamy go czy potrzebne rzeczy do wybielania na tace prowizorycznie mamy tez wziasc?? Czy wgl nie bylo ich ??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ania

Szczscimy i nakladamy koferdam tylko na zeby wyznaczone z zadaniu natomiast fluoryzacje robimy na pelnym uzebieniu gora dol.Nie bylo zadnych wskaznikow i innych rzeczy! P.s nie wymyslajcie juz dziewczyny nie panikukcie skupcie sie macie wszystko nalisane jak na talerzu Powodzenia馃槉

Udost臋pnij ten post