Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BarbaraN

Egzamin higienistka stomatologiczna styczeń 2019

Polecane posty

Gość ania
2 minuty temu, Gość Edzix napisał:

Dzieczyny pytanko mam bo pisalyscie ze w karcie wpisujemy zaboeg wybielania zebow a tego zabiegu nie demonstrujemy i moje pytanko brzmi czy jesli pomijamy go czy potrzebne rzeczy do wybielania na tace prowizorycznie mamy tez wziasc?? Czy wgl nie bylo ich ??

Wogole nie bylo nic nie brac bo i tak nic nie ma tylko wpisac w karcie

Gość Edzix

Wkladalyscie waleczki do szczeki podczas profesjonalnego oczyszczania zebow?

Gość Gosc 223

Czyli jest tylko potrzebne do wykonania zabiegu ; plyn do dezynfekcji, wanienka mala i duza , worek czerwony i niebieski , zestaw diagnostyczny , pasta szczoteczka i katnica , jednorazowa tacka, srodki ochrony dla siebie i pacjeta , kubek , slinociag, gaziki , waleczki,  pomaranczowe okulary , lampa polimeryzacyjna, koferdam w plynie , łyzka do pianki i pianka 

Tak tylko to czy o czyms zapomnialam? 

Gość aga

z godziny 12.00 zęby 14-24 zadnych instruktarzy higieny zadnych wsazników zadnych metod szczotkowania- jakoś poszło

Gość aga

ja wziełam jeszcze czerwony pojemnik twardoscienny na koncówke jednarozową od koderfamu potem widziałam że pani egzaminator zaglądała tam czy aby na pewno ją wyżuciłam

Gość Gość ddd

Dziewczyny gdzie wrzuciłyscie koncowke jednorazowa od koferdamu do czerwonego worka czy pojemnika czerwonego na igly?

Gość ania

Do pojemnika twardosciennego czerwonego

Gość ania
4 godziny temu, Gość Gosc 223 napisał:

Czyli jest tylko potrzebne do wykonania zabiegu ; plyn do dezynfekcji, wanienka mala i duza , worek czerwony i niebieski , zestaw diagnostyczny , pasta szczoteczka i katnica , jednorazowa tacka, srodki ochrony dla siebie i pacjeta , kubek , slinociag, gaziki , waleczki,  pomaranczowe okulary , lampa polimeryzacyjna, koferdam w plynie , łyzka do pianki i pianka 

Tak tylko to czy o czyms zapomnialam? 

I jeszcze czrwony twardy pojemnik na kincowke od koferdamu

Gość Gość ddd

A slinociag w ktorym momencie dopiero wyciagacie ?

Gość Jaaaa

, 😱😱😱😱😱😱

Serio?? 

Gość Gośśćć-Ber.

Witam ma pytanie ,przygotowuję się do egzaminu w czerwcu i rozwiązywałam test z 2016 i tam jest pytanie z ergonomii,o przekazywaniu instrumentów w metodzie oburęcznej i zaznaczona jest odpowiedz ze podawanie prawą ręka a przejmowanie lewa -tak ja w Jańczuku ,My na zajęciach korzystamy z  ksiażki ,, Zasady i techniki pracy " i tam jest podane odwrotnie ze podajemy lewą a przejmujemy prawa ręka ???

Większość instrumentów przekazywana jest zwykle z lewej ręki asystentki do prawej ręki lekarza (w przypadku lekarzy praworęcznych). Prawa ręka asysty jest wtedy gotowa do obsługi ssaka, podawania materiałów itp. Należy dodać, że metoda przekazywania instrumentów może być jednoręczna – wówczas lewa ręka asysty spełnia dwie funkcje: przejmuje używany instrument od lekarza i jednocześnie podaje mu następny albo oburęczna – zasadą jest tutaj podawanie przez asystentkę instrumentów prawą ręką, a przejmowanie używanych już przez lekarza lewą ręką.

Hej dziewczyny, 

Jeżeli któraś z was zna dziewczyny, które zdają w czerwcu egzamin, przekażcie proszę żeby wyszukaly na forum "Egzamin higienistka Stomatologiczna czerwiec 2019" 

Chemy sobie pomóc przed egzaminem 😊

Gość agnes9535

Hejka czy coś wiecie na temat egazaminu teraz w czerwcu na higienę?

Gość Monia

Witam serdecznie też zastanawiamy się z dziewczynami co będzie do jakich tematów trzeba się przygotować 😉

Dnia 15.05.2019 o 16:23, Gość Monia napisał:

Witam serdecznie też zastanawiamy się z dziewczynami co będzie do jakich tematów trzeba się przygotować 😉

Dziewczyny zapraszam na forum higienistka Stomatologiczna egzamin czerwiec 2019. Tam rozmawiamy, będzie później łatwiej się znaleźć 

Gość Alex

Na yt na kanale wyrwijzab.tv jest wszystko o egzaminie !!   

Zobaczcie koniecznie   !!  🙂🙂 🙂 

Gość Alex

Wszystko na temat egzaminów dla higienistek na yt na kanale WYRWIJZAB.TV !!!