Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonim

Starania się o dziecko a nagłe problemy z miesiączka i duphaston.

Polecane posty

Gość anonim

Witam. Mam mętlik w głowie i chyba niedługo zwariuje. Może jest mi ktoś stanie pomóc... doradzić.. 
Zacznę od początku.
Miesiączkę zazwyczaj miałam regularna. Max 2-3 dni szybciej bądź później.
Do sierpnia było okey ... miesiączkę dostałam 10.08 do 14.08 następna była dopiero 22.10. Oczywiście u gin byłam. Dostałam duphaston 2x1 10 dni. Po odstawieniu miesiączka pojawiła się dopiero po 2 tyg. Oczywiście między czasie byłam u gin. Na usg byli wszystko okey, ciąży brak i powiedziała ze powinna zaraz się pojawić. Jak dostałam miesiączkę to zrobiłam badania : prolaktyna 28,3 na/ml (norma 4,8-23,3)
dhea-so4 wynik ok, androstendion wynik ok. Na tarczyce zrobiłam wcześniej i tez wyniki w normie. Z wynikami byłam u gin. Powiedziałam ze staramy się o dziecko ale wiadomo bez pośpiechu. Zapisała mi duphaston od 17dc do miesiączki, dostinex 1/4 tabletki raz w tyg i kazała mi brać juz kwas foliowy. I od listopada biorę tabletki. Czyli teraz jest drugi cykl. Od listopada biorę duphaston jeden cykl miałam 34 dniowy a następny (obecny i nadal trwa) 30 dniowy. I moje pytanie : czy duphaston nie powinien ,,powrócić,, mojej @ do wcześniejszej liczby cyklu ?
Z góry dziekuje za odp.