Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
ines1

Włosy kręcone -kobitki z kreconymi włosami łączmy sie!!!

Polecane posty

Gość maartynkaa
hejka wszystkie zakręcone ja znowu mam do was takie malutkie pytanko co moge uzywac (oprocz pianki) zeby mi sie nie puszyly wloski???bardzo was prosze o pomoc. pozdrawiam papa :***

Gość artystka na fazie
A ja odkad pamietam zawsze marzylam o lokach;] Uwijalam wlochy na walki i bawilam sie z lokowkami, ale to jednak jest zbyt meczace, jesli ma się z natury proste i kręcone chce sie miec przez caly czas, a nie tylko od okazji A od mniej wiecej 13-14 roku zycia planuje sobie zrobienie trwałej Moze w tym roku?

Gość ..MaDzIk..
hejcia:):) ja tez mam włoski krecone i dotychczas zawsze je prośiłam ale mam jzu strasznie zniszczone i wysuszone:( mam mocno pocieniowane i przerzedzone bo mam multum włsoów :) ale osatnim razem byłam u innej fryzjerki i po umyciu nałożyła mi pianke i wysuszyła ssuzarka z dyfuzorem :) nie potrafiłam siebie poznac :) miałam loczki jak spiralki poporsotu bomba :):): pozdrowka dla wsyztctkich kreciołkowatych lasek :):)

Gość Olivv
Tak jak wy mam kręcone włosy. Niesetety troche mnie denerwuja gdyz u gory sa praktycznie proste a u dołu loki;/;/ Chcialabym zeby u nasady były zawsze bardziej podnieśione i kręcone...Może znacie jakieś sposoby na rozwiązanie mojego problemu??? Jeśli chodzi o pielęgnacje to używam pianki SUPERSKRĘT SHOCKWAVES jestem nawet z niej zadowolona, ale zamierzam kupić sobie inne specyfiki o których przeczytałam na tym forum :):) Posdrawiam :*:*:*

Gość głupoleP
hehehehe...całe życie mam loki:) mnie wkurzaja ale kazdy sie nimi zachwyca.Trzeba znalezc swoj sposob zeby ladnie wygladaly przedewszystkim nie mozne ich suszyc ani recznikiem ani suszarka:P czekac az same wyschną!!!i nie rozczesujcie ich za mocno bo sie wypuszą.Ja czesze wlosy tylko przy myciu jak sa mokre a pozniej gniote je w palcach i pozostawiam do wyschnięcia:)

Gość KamilM11
Witam :) Jako biedny facet z lokami i włosami naturalnie suchymi proszę Was, miłe panie o radę, co mam zrobić z kołtunami, z tym, że praktycznie nie mogę ich czesać i przypominają pustynię. Litości...Niech mi ktos pomoże. Jak często muszę je myć? Czym?

Gość lolittka
Dzięki za rade.Jak coś jeszcze wymyslicie na kręcone włosy to piszcie będę wdzięczna :)

Gość Kalada
Czesc Pokrecone i Pofalowane. Mam cienkie, krecone wlosy. Nie chca krecic sie od samej glowy, mozna zaliczyc je do tych lzejszych. Szukam fryzjera w Bydgoszczy, ktory potrafi nadac ksztalt kreconym wlosom. Mam nadzieje, ze w koncu trafie na profesjonaliste od loczkow, bo dotychczas porazka. Pozdrawiam

Gość Princessa_15
Mam kręcone włosy i trafiłam kiedyś do dobrej fryzjerki, która mi podpowiedziała, co robić. Żeby były ładnie pokręcone i, co najważniejsze: nie zrobiło się z nich siano, nie należy ich po umyciu rozczesywać. Nie używać też suszarki, po prostu umyć, najlepiej szamponem do kręconych, nałożyć na pasma odżywkę i gotowe ;] Na moich loczkach się sprawdza doskonale. Pozdrawiam ;]

Gość sprezynka
witam wszystkie (kich) pokrreconych.kazdy z kreconymi chce miec proste-Chwala temu co wymyslil prostownice!!!!-ci co maja proste chca krecone i tak w kolka. moje sa tak naprawde lokowane.nie sa ani super krecone ani super proste.po umyciu czasem rozczesuje i gniote paluchami.nigdy nie uzywam suszarki .nie uzywam pianek ani zeli bo nie lubie posklejanych sztywnych wlosow.najladniej moje wygladaja tuz po umyciu,na drugi dzien juz sa beznadziejne bez prostownicy ani ani ,albo tylko kitek.moze ktos zna jakis sposob? uzywalam po umyciu sunsilka maseczki przeciw puszeniu (bez splukiwania) dla mnie bardzo fajny,w awonie jest cos podobnego ale troche skleja wlosy, fajny zapach.jakis czas temu kupilam goldwella taka maseczke co sie naklada po umyciu i splukuje.rowniez dobra.jak pisalam wczesniej moze ktos ma jakis sposob ,mycie glowy to dla mnie katorga wiec nie chce mi sie codziennie tego robic tylko po to aby moje wlosy wygladaly swietnie

Gość WWWWW
Świeetne forum. ale tak dużo tu tych info., że się pogubiłam... też mam loczki, również miałam faze prostowania -non stop, teraz prostuję tylko grzywkę (właściwie jest już długa, zaczesuję na bok), ale bardzo baardzo żadko chodzę w rozpuszczonych włosach... Mama na mnie krzyczy, że są śliczne i mam ich nie spinć :P a cały mój problem w tym, że one są takie sianowate w dotyku... zero miękkości... (straaasznie mnie to denerwuje) odżywki pomogą?? poradźcie jeszcze raz jakie najlepiej stosować, proszę. A, i jeszcze jedno... Jak wyprostuję włosy sięgają do połowy pleców, kiedy dam im wyschnąć skręcają się aż to ramion... nieee lubię tego... dało by się zastosować jakich trik, żeby nie skręcały się AŻ TAK bardzo...??

Wlosy to wlosy nie mozesz zrobic tak aby sie same mniej skrecaly, to jest urok lokow. Moge Ci polecic maske HONEY z KALLOS\'a dostaniesz ja na allegro jest nie droga, (smierdzi jakims domestosem) ale jest naprawde dobra Nigdy nie mialam tak miekkich wlosow jak po niej(chociaz na ogol mam dosyc miekkie) POLECAM zreszta jak wszyteki produkty z KALLOS\'a. Aha i moje nowe odkrycie to GUMA z PROFISILK\'a, nie skleja wlosow, co jest dziwne, bo jak mialam z JOANNY to tak sklejala ze nie moglam rozczesac. A po tej wlosy mi sie slicznie ukladaja. Ok 10 zl tez na allegro.

Gość WWWWw
dzieekuuje W. :) coz... smierdziec domestosem, czy miec bardziej miekkie wlosy...?:D sprobuje;)

ale pwoeim ci ze jak sie zmyje to nawet tak troche pachnie;d to jak juz zamawiasz to wez spbie odrazu ta gume;pjest od jednego sprzedawcy:))

Gość megiii234
czesc !! ja mam krecone włosy nie kreca mi sie tak strasznie ale mam na głowie duzo fal i loków tez uzywam pianki kremu i szamponu do podkreslania moich loków i fal i to pomaga ale mam jeden problem ze wzgledu na to ze moje włosu u dołu układa sie taka jakby bombka z włosów a u góry mam proste co moge zrobic zeby moje włosy u góry miały wieksza obietosc? jak powinnam sciac włosy scieniowac czy je obciąc na prosto jezeli mam włosy w miare geste i puszace sie tez w miare?? odpowiedzcie prosze was bo ja niemam pojecia co mam zrobic w takiej sytuacji?czekam na odpowiedz:*:*

Gość buszmenka
dzień dobry wszystkim ja też jestem posiadaczką włosków kręconych-niestety!!!!!!otóż moim problemem jest puszenie coś strasznego jak mi sie zrobi wichura na głowie to nie ma to sposobu.moje włosy są poza tym suche i sztywne i musze przyznać że bardzo pomogła mi mleczna odżywka kallosa22zł w sklepie fryzjerskim i rozczesuje włosy tylko po umyciu bo gdybym rozczesała suche -pewnie trafiłabym do cyrku pozdrowionka

buszmenka bo wlosow kreconych sie nie czesze na sucho:)) mi sie mniej pusza jak zaczelam je czesac tylko przed myciem, a po umyciu juz nie czeszce, jak dla mnie efekty lepsze;]

Gość Kalada
Kupilam rozowa pianke do kreconych SUNSILK - porazka nie polecam. Wlosy sa miekkie, ale nie skrecaja sie ladnie. Do sklepow, na szczescie, wrocila pianla Welli SUPERSKRET w nowym czerwonym opakowaniu. Po myciu Head@shoulders z ekstraktem z zielonej herbaty (delikatnie oczyszcza wlosy po kilogramach :) specyfikow ktorych uzywam) spryskuje wlosy ekspresowa odzywka kompletna regeneracja bez splukiwania SCHWARZKOPF, rozczesuje, pozniej wgniatam pianke WELLI - superskret (troche usztywnia) i odrobine pianki NIVEA do kreconych. Do podkreslenia lokow uzywalam mleczka MATRIX, ale jest ono wg mnie za drogie. A tak na marginesie, ciekawa jestem, kto wpadl na pomysl, zeby wycofac z produkcji rewelacyjna i niedroga odzywke w piance z lnem POLLENA EVA. Pozdrawiam.

Kalada - a w jakiej cenie te mleczko matrixa i gdzie kupilas?;> i czy dobre jest?

Gość Loczek654
Cześć. Ja też mam na głowie kręciołki:P...Lubie je bo ładnie wyglądają ale pielęgnacja i układanie ich to już odrębny temat:P Od dłuższego dłuższeeeeego czasu noszę taką samą fryzurke...a ponieważ mamy lato to chciałabym coś zmienić. Mysle o wycieniowaniu i delikatnej, ukośnej grzyweczce. Dotychczas sama ścinałam swoje loczki ale tym razem zdecyduje się na fryzjera. Troszke się boje bo nigdy nie wiadomo jaki bedzie efekt. Moze któras z was poleci mi dobrego fryzjera z Bydgoszczy?? a moze opiszecie mi krok po kroku jak powinna taka wizyta u fryzjera wygladac zeby efekt był odpowiedni?? czy krecone włoski powinno sie scinac po ich uprzednim wyprostowaniu?? czy na mokro? pomóżcie...

Loczek654 - na mokro i wycieniowanie ich to dobry pomysl i grzywka(bo tez tak mam);p grzywke prostuje. Dobrze adze idz do fryzjera;p

Gość Kalada
Wiooleta, na allegro z przesylka zaplacisz okolo 35-40 zl, ja kupilam w salonie fryzjerskim i zaplacilam prawie 50 zlotych. Na mokro zuzylam 1/3 opakowania po myciu - efekt moim zdaniem zaden, jak po zwyklej odzywce. Pozniej uzywalam tylko do podkreslenia loczkow na sucho, fryzura byla ladnie wykonczona, wlosy wygladaly zdrowo po same konce, kosmetyk pieknie pachnie. Mysle jednak, ze na rynku mozna znalezc tansze produkty o takim samym dzialaniu. Dokladna nazwa to curl.life defining system. Pozdrawiam

Gość Loczek654
Wiooleta - dzieki za pomoc:* nadal jednak nie wiem do jakiego fryzjera isc...tylu ich jest...zna któras z was dobrego z Bydgoszczy i okolic?? zawsze lepiej isc do sprawdzonego:P

Loczek654 - nie ma za co;] popytaj znajomych, albo poprostu popros zeby ci mocno wycieniowala wlosyy

Gość Alexa olcia
o jejku niecierpie moich włosow sa strasznie sianowate jak je rozpuszcze to az strach gdziekolwiek wyjsc bo jest ich strasznie duuuuuzo a prostowac tez tak czesto nie moge bo strasznie mi wysuszaja włosy wiec co??? odzywki mi nie pomagaja czy ktoraś sobie juz zrobila tą trwała prosta????

Alexa olcia -no cos Ty wystarczy troche zadbac o wlosy(szczegolnie krecone) i sa naprawde zajebiste. Moje nowe odkrycie to szampon z glinka i do tego bloto do wlosow;] zajebiste sa po tym;p

Gość dejka
witam....mam krecone włosy..kazdemu bardzo sie podobaja..no i nie ukrywam ze mi tez:) hehe..ale najgorsze jest to ze nie wiem jak mam sie obciac zeby byc na topie a nie ciagle ta sama fryzurka:/:/ znudzilo mi sie to:( macie moze jakies propozycje..zdjecia...nie wiem co tam jesce:P:) ojj bylabym bardzo wdzieczna:):* cekam na odpowiedz:) z gory dziekuje

dejka - tez mam ten problem, bo tez bym chciala jakas inna fryzure, ale coz. Taki minus tych losow ze nie mozna za bardzo cudowac. Ja mam mocno wycieniowane na calej dlugosci i grzywke na bok wyprostowana. Mi sie podoba. A no i zapuszczam wlosy:PP

Gość dejka
yhy:) wies ja nie kce grzywki bo mi po prostu brzydko w grzywce:D a cuduje z tymi fryzurkami i casem chodze w rozpuszconych a czasem w zwiazncyh...casem w upietch jakos:) a jesce casem wymyslam jakies cuda nie widy i takie fajne te fryzurki wychodza...ale strasnie bym kciala cos w nich odmienic:) ojj ja tez zapuszczam:D piekne takie dluuugie lokowane..ajaja...nawet mi szybko rosna ale tego nie widac az tak jak na wlosach prostych bo co urosna to sie skrecaja:) hehe:) a cos mowilas o tym blotku ... o co z tym chodzi?? odpisz wioolko:):* pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować