Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość drr

Czy przyjaźń istnieje

Polecane posty

3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Wydaje mi sie , ze ona ma na mysli wypowiadanie sie w imieniu twojego przyjaciela . To , ze na zone, dzieci nie wyklucza ze nie moze byc gejem . Podobnie z uczuciami , to ze ty nic do niego jako do mezczyzny nie czujesz oorocz przyjazni nie znaczy , ze on nie tez czuje do ciebie milosci .

Dokładnie to miałam na myśli

Gość iza
5 minut temu, Laluz napisał:

Miałam na myśli to, że nikt nie siedzi w czyjejś głowie. Chodziło o ostatnie zdanie w Twojej wypowiedzi.  Cztery lata temu miałam podobne zdanie do Twojego i za przyjaźń damsko-męską dałabym się pokroić😉

Rozumiem Laluz. Każdy przypadek jest inny, wyjątkowy i niesie inne ramy. Nie neguję i zgadzam się poniekąd z tym co mówisz. Przyjaźnie się rozpadają, bo ona kochać go zaczyna po kobiecemu, a on jej nie i na odwrót. On ją po męsku, a ona jego nie. Albo łóżko. I po przyjaźni. Dlatego ja wypowiadam się na własnym przykładzie, bo skąd mam wiedzieć co ty myślisz czy gość w kość. Mój przypadek jest taki jak przedstawiam, twój inny a jeszcze kogoś jeszcze inniejszy.

Gość gosc
1 minutę temu, Gość iza napisał:

Rozumiem Laluz. Każdy przypadek jest inny, wyjątkowy i niesie inne ramy. Nie neguję i zgadzam się poniekąd z tym co mówisz. Przyjaźnie się rozpadają, bo ona kochać go zaczyna po kobiecemu, a on jej nie i na odwrót. On ją po męsku, a ona jego nie. Albo łóżko. I po przyjaźni. Dlatego ja wypowiadam się na własnym przykładzie, bo skąd mam wiedzieć co ty myślisz czy gość w kość. Mój przypadek jest taki jak przedstawiam, twój inny a jeszcze kogoś jeszcze inniejszy.

Podoba mi się twoja wypowiedź, widać że jest szczera.

Gość w kość
13 minut temu, Gość iza napisał:

Dosyć jasno. Dzięki.

Jeżeli zapytałeś czy jest "gej" oznacza to, że właśnie pomyślałeś stereotypowo jak większość ludzi na globie.

w relacjach damsko męskich zawsze może zaiskrzyć, więc inna orientacja,

szczególnie, kiedy wiemy o tym na starcie, powinna niejako pomóc w utrzymaniu znajomości na stopie koleżeńskiej;)

a mąż nigdy nie miał z tym problemu?

bo ja chyba byłbym zazdrosny,

może nieufny...

8 minut temu, Gość iza napisał:

W pewnym sensie zazdroszczę Tobie 🙂

I trzymam kciuki żeby tak już zostało. 

Tak jak piszesz, każdy widzi sprawę z miejsca w którym stoi. 

Gość gośc

wszystko zalezy jaka to jest przyjaźn np intensywna czy na luźnej stopie w przypadku pierwszej zazdrosc byłaby normalna ze strony męza lub zony gdyby było to z jego strony z przyjaciólką

Gość iza
9 minut temu, Gość gosc napisał:

Podoba mi się twoja wypowiedź, widać że jest szczera.

Uczciwa w wypowiedzi, ot co. Bez owijania jest najprościej. Niemniej dziękuję.

4 minuty temu, Gość w kość napisał:

szczególnie, kiedy wiemy o tym na starcie, powinna niejako pomóc w utrzymaniu znajomości na stopie koleżeńskiej;)

12 minut temu, Laluz napisał:

może nieufny...

Przyjaźń rodzi się latami i czas weryfikuje w którą stronę zmierza. Kiedy zmierza w krzywą, nie taką jakiej oczekujesz nie jest przyjaźnią a co najwyżej znajomością lub zostają zgliszcza. I co tu dużo mówić, kończy się, bo ktoś czegoś oczekuje. Natomiast w przyjaźni nie ma oczekiwań, zazdrości, liczenia na cokolwiek. To jest coś takiego, hm bezinteresownego... dajesz siebie i jesteś szczęśliwy kiedy widzisz szczęście i wiesz, że możesz rozebrać się do naga przy tej osobie bez zawstydzenia. : P

Pytasz czy mąż mnie ma? 

13 minut temu, Laluz napisał:

Masz rację.

1 godzinę temu, Gość drr napisał:

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną ma szansę?

Mój 'przyjaciel' stwierdził, że istnieje , ale różnie może się kończyć 

istnieje, ale najlepiej na odległość trudną do pokonania, wtedy nie ma pokusy że wylądujecie w lóżku

Gość red
19 minut temu, Gość w kość napisał:

może nieufny...

chciałbyś takiej przyjaźni gdzie przyjaciólka rozbiera się przy Tobie;)

Gość w kość
3 minuty temu, Gość red napisał:

chciałbyś takiej przyjaźni gdzie przyjaciólka rozbiera się przy Tobie;)

a gdzie ja tak napisałem?

ale gdy teraz o tym pomyślę...:D

Gość w kość
1 minutę temu, Skromna Ja napisał:

Przyjaźń między kobietą a mężczyzną ma szansę?

X

Nie 😉😎

o!

szkoda:/

Gość red

Twoja rozmówczyni pisze, że 'Natomiast w przyjaźni nie ma oczekiwań, zazdrości, liczenia na cokolwiek. To jest coś takiego, hm bezinteresownego... dajesz siebie i jesteś szczęśliwy kiedy widzisz szczęście i wiesz, że możesz rozebrać się do naga przy tej osobie bez zawstydzenia. ' Więc się zapytałam hipotetycznie , czy chciałbyś:P i co byłoby wtedy?:P A to jednak przyjaciólkę masz:P

Gość w kość
1 minutę temu, Skromna Ja napisał:

Ehhh życie 😏

a naprawdę zacząłem myśleć, że "To może być początek pięknej przyjaźni"

Przed chwilą, Gość w kość napisał:

😂 😎 

Gość red

Moim zdaniem jest możliwa wszystko zalezy od intencji i szczerości i dojrzałości dwojga ludzi jesli są uczciwi:)

Gość Monika
4 minuty temu, Gość w kość napisał:

jaki Bajerant no no ;)

1 minutę temu, Gość Monika napisał:

jaki Bajerant no no 😉

Tiaaakto by się spodziewał 😂

Gość iza

Cicha woda brzegi rwie. : P

Przyjaźń damsko-męską można porównać do swędzenia. Swędzenie to rodzaj bólu, niby nie ból ale biologicznie ból. Taka przyjaźń to takie ukryte "chcę wyruchać ale nie mam śmiałości, wiedzy, odwagi itp.

1 minutę temu, Bezedury napisał:

Przyjaźń damsko-męską można porównać do swędzenia. Swędzenie to rodzaj bólu, niby nie ból ale biologicznie ból. Taka przyjaźń to takie ukryte "chcę wyruchać ale nie mam śmiałości, wiedzy, odwagi itp.

dodałabym: ...możliwości i wzajemności 😉

Gość Monika
3 minuty temu, Bezedury napisał:

a jak przyjaznisz sie z kims kto Ci bardzo odpowiada charakterem, poczuciem humoru a totalnie nie pociaga Cie fizycznie?

Gość iza

Bezedury ile piwek poszło w głowę? 

Gość iza
6 minut temu, Puchacz Rolny napisał:

A jesteś pewna, że on nie jest z twojej winy odesłany do friendzone?

;)))))

"a jak przyjaznisz sie z kims kto Ci bardzo odpowiada charakterem, poczuciem humoru a totalnie nie pociaga Cie fizycznie?"

Moi przyjaciele, a mam ich raptem lub aż 3, bardzo odpowiadają mi charakterem, poczuciem humoru ale totalnie nie pociągają mnie fizycznie ;)

4 minuty temu, Bezedury napisał:

To jest nieprawda. Pewnie, że jest dużo masochistów którzy tak naprawdę nigdy nie przyjaźnili się z daną osobą i tylko latają w jej orbicie licząc na jakieś resztki, ale jednak istnieją szczere przyjaźnie. 

Mam przyjaciół obu płci z którymi wcale nie chcę uprawiać seksu. Mam dla nich dużo czułości, ale przespałabym się z nimi!

1 minutę temu, Gość Monika napisał:

a jak przyjaznisz sie z kims kto Ci bardzo odpowiada charakterem, poczuciem humoru a totalnie nie pociaga Cie fizycznie?

Jeszcze jeden warunek, ty nie możesz pociągać fizycznie tej osoby 😉 natura jest jednak okrutna w tym względzie 😉😎