Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gabi88

Mama 4 plus - tak czy nie?

Polecane posty

Gość Gosc m

A ja powiem tak moja mama sama nas 4 wychowala (ojciec zmarl),pracowala od 16 roku zycia,zdrowie zmarnowala i na starosc co ma 800 zl emerytury,smiech na sali...moze dostanie ten 1000 to choc troszke lepiej dla niej bedzie.Ja i tak mimo tych programow nie widze w polsce zadnej przyszlosci szczegolnie na starosc.

Gość Okkkoe
2 godziny temu, Gość Ela napisał:

A co do bezrobocia to sobie poczytajcie dane GUs. Jest najmniejsze od lat. Kobieta jak chce pracowac to bedzie pracowac i nie połasi sie na zadne 500+. A te co nie chcą pracowac/nie mogą nie beda tego robic. 500+ nie bylo i nie brakowalo patologii

Lepiej wam bylo z PO jak nas okradali? Podnosili tylko vaty na ubranka itp. 

Dobrze,że teraz nie okradają hahaha:)A udogodnienia są wprowadzane dla osób patologicznych to prawda już dali 500+.Osoby żyjące na dobrym poziomie materialnym nie narobią sobie  z tego powodu dzieci, więc przyrost naturalny w tej grupie społecznej utrzymuje się na wcześniejszym poziomie. Natomiast z tego co często widać niektóre rodziny patologiczne znalazły sposób na życie, powiększanie rodziny .Tylko ciekawe co z tymi dzieciakami będzie po osiągnięci pełnoletności jak rodzice przestaną otrzymywać na nich pieniądze,kto zapłaci za dalszą edukację tych dzieciaków?Nikt i co dalej?A nic głupim narodem lepiej rządzić.Kolejna sprawa podniesienie emerytur dla każdego o 70zł co to jest to 70zł?Ale ZUS został już o podobną kwotę  w tym roku podniesiony i trzeba płacić.W nosie z takimi udogodnieniami:(

Gość Okkkoe
2 godziny temu, Gość Ela napisał:

A co do bezrobocia to sobie poczytajcie dane GUs. Jest najmniejsze od lat. Kobieta jak chce pracowac to bedzie pracowac i nie połasi sie na zadne 500+. A te co nie chcą pracowac/nie mogą nie beda tego robic. 500+ nie bylo i nie brakowalo patologii

Lepiej wam bylo z PO jak nas okradali? Podnosili tylko vaty na ubranka itp. 

Dobrze,że teraz nie okradają hahaha:)A udogodnienia są wprowadzane dla osób patologicznych to prawda już dali 500+.Osoby żyjące na dobrym poziomie materialnym nie narobią sobie  z tego powodu dzieci, więc przyrost naturalny w tej grupie społecznej utrzymuje się na wcześniejszym poziomie. Natomiast z tego co często widać niektóre rodziny patologiczne znalazły sposób na życie, powiększanie rodziny .Tylko ciekawe co z tymi dzieciakami będzie po osiągnięci pełnoletności jak rodzice przestaną otrzymywać na nich pieniądze,kto zapłaci za dalszą edukację tych dzieciaków?Nikt i co dalej?A nic głupim narodem lepiej rządzić.Kolejna sprawa podniesienie emerytur dla każdego o 70zł co to jest to 70zł?Ale ZUS został już o podobną kwotę  w tym roku podniesiony i trzeba płacić.W nosie z takimi udogodnieniami:(

Gość Piramidka

Maslana dziwny ten twoj tok myslenia. Po pierwsze - ten progam jest niesprawiedliwy, bo taka emeryture ma dostac kobieta od 4 dzieci, czyli taka, ktora prowadzi dom i ciagle daje uwage dzieciom, ale ma tych dzieci tylko dwoje, to juz nic nie dostanie? Uwazasz, ze dzieci beda zyly dobrze w doroslosci tylko wtedy, kiedy mama sie poswieca i cale swoje zycie prowadzi dom, bo jak pracuje zawodowo, to na pewno tych dzieci niedopilnuje i zle wychowa? Jakos cale rodziny tak zyja, ze praca, gotuja, sprzataj, piora itp i to nie jest zaden wyjatek, wiec to, ze Twoja mama tez tak zyla majac meza i dzieci, jakos mnie nie dziwi, kiedy wy byliscie w szkole, to miala tez na to wiecej czasu. Mama zrobila dyplom, super, ale po co, skoro chyba nie ruszyla do pracy? I ile lat tak wam musials te kanapki robic? Bo z tego co piszesz, to nauczyla was, czy tez rodzice razem, nauczyli was samodzielnosci, a taka mama co robi te kanapki i obiady i jeszcze pracuje, to juz ta jej praca w domu nie jest tyle warta? A, no tak, bo wg Ciebie to przeciez tacy rodzice to juz nawet slowa z dzieckiem nie zamienia, bo im praca zawodowa nie pozwoli. Cos mi tu nie gra. I formuluj tez swoje wnioski dokladniej, bo napisalas tak, ze rodzice z praca tymczasowa naucza swoje dzieci duzo, bo sa wiecej w domu, co mi sie skojarzylo z rodzicami, ktorzy raczej stronia od pracy i nauczaja dzieci, ze sa zasilki i po co sie przemeczac.

Po prostu te wymysly pis nie sa sprawiedliwe, od 500 przez ta mame plus i podobne i w tym jest problem. I to kazdy wie, a, ze pis chca wiecznej wladzy to promuje rozdawnictwo, wiec maja glosy w kieszeni.

Gość Piramidka

Ahaha a z ta rezygnacja z pracy, bo 500 i juz sie przy wiekszej liczbie dzieci nie oplaca pracowac, a potem te kobiety sie rejestruja w up, to juz w ogole kabaret. Tak, trzeba dopilnowac, zajerestrowac sie jako bezrobotna, bo inaczej nie ma opcji na zasilki z mops prawda, a troche tych opcji zasilkow jest... 

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gość napisał:

To niech zajmuje się dziećmi, ale na starość to dzieci niech się zrzucają na jej emeryturę. Jak ma 4 to po 200zl da każdy co miesiąc i ma tyle co z rządowej 1100zl brutto.

Taaa.. a ile tu tematów było żeby złotóweczki ubogiej teściowej nie dokładać, bo to jak odejmowanie od ust własnym dzieciom?

Gość gość
2 godziny temu, Gość Mama 4 dzieci napisał:

Co PiS niby naprawia? Nalozyli wyższy VAT na kawior czyli kolejna podwyżka.

W czerwcu ubiegłego roku odrzucili projekty obniżenia vatu na ubranka dziecięce, bo 1. Budżetu na to nie stać, 2. Bali się reakcji UE bo to w wyniku unijnych regulacji po podniosło VAT. Także cóż ten PiS tak naprawił? Bo u władzy jest już kilka lat.

Kawior to fanaberia tych, którzy powinni być objęci podatkiem progresywnym. A jako, że progresja podatkowa to "socjalizm, komunim i gomułka" to chociaż w ten sposób dorzucą się pośrednio do infrastrukturalnego zabezpieczenia potrzeb najuboższych i nieaktywnych zawodowo :)

Gość Miś
28 minut temu, Gość Okkkoe napisał:

Masz rację!Kolejna głupota to emerytura dla kobiet mających więcej niż czworo dzieci,kurczę przecież dużo dzieci mają na ogół też patologiczne rodziny.To my mało,że najpierw utrzymujemy ich z 500+ bo dla wielu to sposób na życie i pracować się nie chcę to jeszcze na emeryturę będzie trzeba dawać.

Gość looooooomatkoooooo

Jesli  kobieta cale zycie nie pracuje to na stare lata powinna byc utrzymywana przez dzieci . Tylko prawda taka ze większość ludzi wstydzi sie takich matek.

Gość Olik
4 godziny temu, Gość Ela napisał:

Co ty pieprzysz? Jakbys byla nie z tej ziemi. 

Nie tylko patologia bierze 500+. To ra

Dwa :500 + jest na prokreacje a nie dla wygodnych mamusiek jedynakow. 

Nie ma dofinansowan opiekunek? Nie ma przedszkoli? Chyba nie mieszkasz w Polsce i nie masz dzieci. Takie szczekają najwiecej.

Co do pytania jestem ZA! Mam dwojke dzieci i widze ile trzeba włożyc cięzkiej pracy by wychowac ich na ludzi a co dopiero 4! 

Oczywiście,że 500+nie tylko patologia bierze i pieniądze te są dane aby zachęcić do prokreacji. Chodzi o to,że rodziny na pewnym poziomie finansowym nie narobią sobie dzieci aby otrzymać 500+,natomiast zrobi to patologia bo ma sposób na utrzymanie.Trzeba włżyć  ciężką pracę w wychowanie dzieci  ale   też trzeba mieć pieniądze na rozwijanie ich zainteresowań.A taka rodzina patologiczna  które skusi się na  500+i emeryturkę dla mamy mającej więcej niż czworo dzieci ma już sposób na życie  i picie.Zastanawia  tylko fakt jak już ktoś na tym forum pisał co będzie jeżeli te pieniądze zostaną zabrane?A nawet jak nie zostaną to co będzie jak te dzieciaki osiągną wiek pełnoletności kto będzie płacił za ich dalszą  edukację?Chyba nikt:(bedą zdane same na siebie .Ale moż właśnie  o to  chodzi aby patologia się rozmnażali bo głupim ludem lepiej się rządzi:(Szkoda tylko jak zwykle dzieci.

Gość Malezja
1 godzinę temu, Gość Gosc m napisał:

a powiem tak moja mama sama nas 4 wychowala (ojciec zmarl),pracowala od 16 roku zycia,zdrowie zmarnowala i na starosc co ma 800 zl emerytury,smiech na sali...moze dostanie ten 1000 to choc troszke lepiej dla niej bedzie.Ja i tak mimo tych programow nie widze w polsce zadnej przyszlosci szczegolnie na starosc

Widzisz, a ja niejaka Maslana, zaraz zacytuje jej wypowiedz, ze jej mama, 55 lat, winna dostac pomostowke, bo cale zycie poswiecila rodzinie, nie pracujac zawodowo. Spoko. Przy Twojej wypowiedzi to jej zadania zakrawaja na bezczelnosc. 

Gość Malezja
2 godziny temu, Gość Maślana napisał:

Tak, pochodzę z biednej rodziny, mam skończoną zawodówkę, podobnie jak każdy z pięciorga rodzeństwa. Zarabiamy każdy nie mniej jak 3100 na rękę. Tato nigdy nie przepadał za alkoholem, uczciwie pracował (kolejarz), a mama opiekowała się nami, robiła codziennie kanapki do szkoły, obiady warzywne (mięso na wekend), prała w soboty, a prócz tego zaocznie zrobiła licencjat (kiedyś szanowane), ma teraz 55 lat i miło byłoby, gdyby dostała pomostówkę, bo swój czas (CAŁY) poświęciła innym. Wyśmiewaczy zjadam na śniadanie, pełno tego przychodzi do zakładu na przyuczenie, mówisz, a on dwie lewe ręce.

I tu dla kontrastu wypowiedzi "m" do wypowiedzi maslany. 

Gość Gość
3 minuty temu, Gość Olik napisał:

Oczywiście,że 500+nie tylko patologia bierze i pieniądze te są dane aby zachęcić do prokreacji. Chodzi o to,że rodziny na pewnym poziomie finansowym nie narobią sobie dzieci aby otrzymać 500+,natomiast zrobi to patologia bo ma sposób na utrzymanie.Trzeba włżyć  ciężką pracę w wychowanie dzieci  ale   też trzeba mieć pieniądze na rozwijanie ich zainteresowań.A taka rodzina patologiczna  które skusi się na  500+i emeryturkę dla mamy mającej więcej niż czworo dzieci ma już sposób na życie  i picie.Zastanawia  tylko fakt jak już ktoś na tym forum pisał co będzie jeżeli te pieniądze zostaną zabrane?A nawet jak nie zostaną to co będzie jak te dzieciaki osiągną wiek pełnoletności kto będzie płacił za ich dalszą  edukację?Chyba nikt:(bedą zdane same na siebie .Ale moż właśnie  o to  chodzi aby patologia się rozmnażali bo głupim ludem lepiej się rządzi:(Szkoda tylko jak zwykle dzieci.

Na moje oko to nic innego jak zapewnienie sobie bardzo wiernej i dużej grupy wyborców. Najpierw ludzi trzeba uzazależnić od socjalu, a potem straszyć, że każda inna partia oprócz naszej im ten socjal zabierze. I ci ludzie niezależnie od tego co się będzie działo, niezależnie od tego co będzieć robić partia rządząca, jak bardzo będzie kraść i jakie afery rozpętywać, będą na nich głosować. Proste jak konstrukcja cepa. Im więcj uzależnionych od socjalu ciemnych ludzi tym lepiej. Łatwiej rządzić i łatwiej przy tej władzy się utrzymać, bo ma się ich głosy. A patologia będzie się rozmnażać i tych głosujących osób będzie tylko przybywać.

Gość gość

4 godziny temu, Gość Gość napisał:

A matka 4 dzieci? No cóż. Skoro taka matka całe zycie poświęciła wychowaniu dzieci nic innego nie robiąc to zakładam, że te dzieci wychowała bardzo dobrze. Jeśli dzieci są tak dobrze wychowane to tak czy inaczej pomogą tej swojej matce, która tak wiele dla nichpoświęciła i owa matka będzie miała jak pączek w maśle. Po co więc jej ta emerytura?

x

hahaha, pisałam wczoraj w nocy sztandarowy przykład takiej matki, a i córki - 500 plusowiczów. - w skrócie- matka 6 dzieci, jeden pokój, oboje z mężem lenie, przepracowali w życiu może wspólnie jakby zliczyc wszystko ona- 3 lata, on z 5. I wiecznie na zapomogach. Ale przed erą 500 plus dzieci była 4 i było ciężko, po nastaniu tego cudownego 500 plus- błyskawicznie kolejne 2 ( a moze i trójka by była , ale jedno poronienie). Jej córka- 21 lat, trzecia ciąża, mieszka z mężem i dzieci w jednym pokoju. Tamta dwójka ma jakies wady genetyczne, wymaga rehabilitacji, ale zamiast sie nimi zająć płodzą kolejne. Ona ma na fb '' szlachta nie pracuje, plebs haruje''. Tyle w temacie.

Gość Tata
37 minut temu, Gość looooooomatkoooooo napisał:

Jesli  kobieta cale zycie nie pracuje to na stare lata powinna byc utrzymywana przez dzieci . Tylko prawda taka ze większość ludzi wstydzi sie takich matek.

Wstydzi się,że matka całe życie nie pracowała?To zależy chyba od  powodu siedzenia jej w domu.Jeżeli kobieta jest patologiczna to, faktycznie dziecko może się wstydzicie pod warunkiem,że samo nie jest patologiczne.No ale jak matka nie pracowała z przyczyn niezależnych od niej np:zdrowotnych czy dlatego,że status finansowy rodziny był na tyle wysoki,że mogła sobie na to pozwolić albo maż chciał a ona wyraziła zgodę na zastanie w domku i zajmowanie się utrzymaniem ogniska domowego:)to chyba nie ma co się wstydzć.

19 godzin temu, KateZRzeszowa napisał:

Nie. Juz 500 plus narobilo wiecej szkod niz pomoglo. Nie wiem dlaczego chca stworzyc kolejny program pronujacy patologie, zamiast ulatwic zycie samotnym rodzicom, ulatwic prowadzenie dg, otworzyc ekstra przedszkola, dofinansowac opiekunki itd zeby dac ludziom mozliwosc zarobienia i powrotu do pracy. Tym programem napewno zalataja dziure demograficzna, ale co dalej? Pojawi sie wiecej zasilkowiczow, ktorzy beda rodzic kolejnych...

Nie zgadzam się, że to promowanie patologii. Moja babcia wychowała 4 dzieci, musiała zrezygnować z pracy bo dziadek pracował po kilkanaście godzin dziennie, często wyjeżdżał w delegacje. Kiedy mogła wrócić na rynek pracy, usłyszała, że jest za stara. I tak gdyby nie wypracowana emerytura dziadka moja babcia nic by nie miała. Ja też jestem mamą wielodzietną. Jestem zatrudniona w jednej instytucji i w tym roku minie 16 lat, prognoza ZUS jest koszmarna moja emerytura nie będzie nawet głodową. Nie lubię gdy wszystkie mamy wielodzietne nazywa się patologią i uważam to za niesprawiedliwe i krzywdzące. Czy chciałabym aby ze względu na posiadane przeze mnie dzieci należała mi się emerytura? Mam mieszane uczucia. 

Gość Arbuza

Kobiety nie czytajcie tego bo same patole-bogaczki tu odpowiadają.

Są tak bogate, że utrzymują całe społłeczeństwo merytalnie i och ach one pracowały 40 Lat i mają 1dziecko to jakie one prawidłowe.

To jest myślenie holendersko-norweskie,chcą doprowadzić do tego, aby w Kraju też były takie urzędy jak barNEvernets które zabierają (kradną) dzieci z rodzin wielodzietnych obcokrajowców, a umieszczają bez zgody w majestacie prawa królewskiego w bezdzietnych rodzinach rodaków. Filmiki na jutubie są.

Gość Malezja
7 minut temu, Gość gość napisał:

A matka 4 dzieci? No cóż. Skoro taka matka całe zycie poświęciła wychowaniu dzieci nic innego nie robiąc to zakładam, że te dzieci wychowała bardzo dobrze. Jeśli dzieci są tak dobrze wychowane to tak czy inaczej pomogą tej swojej matce, która tak wiele dla nichpoświęciła i owa matka będzie miała jak pączek w maśle. Po co więc jej ta emerytura?

x

hahaha, pisałam wczoraj w nocy sztandarowy przykład takiej matki, a i córki - 500 plusowiczów. - w skrócie- matka 6 dzieci, jeden pokój, oboje z mężem lenie, przepracowali w życiu może wspólnie jakby zliczyc wszystko ona- 3 lata, on z 5. I wiecznie na zapomogach. Ale przed erą 500 plus dzieci była 4 i było ciężko, po nastaniu tego cudownego 500 plus- błyskawicznie kolejne 2 ( a moze i trójka by była , ale jedno poronienie). Jej córka- 21 lat, trzecia ciąża, mieszka z mężem i dzieci w jednym pokoju. Tamta dwójka ma jakies wady genetyczne, wymaga rehabilitacji, ale zamiast sie nimi zająć płodzą kolejne. Ona ma na fb '' szlachta nie pracuje, plebs haruje''. Tyle w temacie.

Czytalam i komentowalam. Od 500 mija w kwietniu 3 lata, a Ty piszesz, ze ta kobieta 3 razy od tego czasu byla w ciazy, dwoje urodzonych, jedno poronienie, to kurła od razu po porodzie prawie zajscie w kolejna ciaze, na to wychodzi. To juz jest totalna bieda umyslowa. Szkoda tylko tych dzieci, w kazdym przypadku szkoda dzieci. 

Gość Malezja
5 minut temu, Gość Arbuza napisał:

Są tak bogate, że utrzymują całe społłeczeństwo merytalnie i och ach one pracowały 40 Lat i mają 1dziecko to jakie one prawidłowe.

To jest myślenie holendersko-norweskie,chcą doprowadzić do tego, aby w Kraju też były takie urzędy jak barNEvernets które zabierają (kradną) dzieci z rodzin wielodzietnych obcokrajowców, a umieszczają bez zgody w majestacie prawa królewskiego w bezdzietnych rodzinach rodaków. Filmiki na jutubie są.

Yhym, a ty masz jakiekolwiek pojecie dlaczego w polsce odbiera sie dzieci? Popracuj w mops, pogotowiu opiekunczym, domu dziecka, to moze cos ci sie rozjasni w makowce. U nas nie trzeba rzekomego uprowadzania dzieci dla bezdzietnych, bo u nas od cholery dzieci sie odbiera, inni sami oddaja do domow dziecka, a i do adopcji czeka duzo dzieci i sie nie doczekaja tego nowego domu. 

Gość One
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

Na moje oko to nic innego jak zapewnienie sobie bardzo wiernej i dużej grupy wyborców. Najpierw ludzi trzeba uzazależnić od socjalu, a potem straszyć, że każda inna partia oprócz naszej im ten socjal zabierze. I ci ludzie niezależnie od tego co się będzie działo, niezależnie od tego co będzieć robić partia rządząca, jak bardzo będzie kraść i jakie afery rozpętywać, będą na nich głosować. Proste jak konstrukcja cepa. Im więcj uzależnionych od socjalu ciemnych ludzi tym lepiej. Łatwiej rządzić i łatwiej przy tej władzy się utrzymać, bo ma się ich głosy. A patologia będzie się rozmnażać i tych głosujących osób będzie tylko przybywać.

Masz rację! Chyba właśnie o to chodzi .

Gość gość
6 minut temu, Gość Malezja napisał:

Czytalam i komentowalam. Od 500 mija w kwietniu 3 lata, a Ty piszesz, ze ta kobieta 3 razy od tego czasu byla w ciazy, dwoje urodzonych, jedno poronienie, to kurła od razu po porodzie prawie zajscie w kolejna ciaze, na to wychodzi. To juz jest totalna bieda umyslowa. Szkoda tylko tych dzieci, w kazdym przypadku szkoda dzieci. 

A nie przyszło ci do głowy, że ona pisze nieprawdę?

Gość gość
32 minuty temu, Gość Malezja napisał:

Widzisz, a ja niejaka Maslana, zaraz zacytuje jej wypowiedz, ze jej mama, 55 lat, winna dostac pomostowke, bo cale zycie poswiecila rodzinie, nie pracujac zawodowo. Spoko. Przy Twojej wypowiedzi to jej zadania zakrawaja na bezczelnosc. 

I gotowała pyszne warzywne obiadki a mięsko widzieli tylko na weekend. Nieważne, że jakby matka pracowała to mięsko na obiad byłoby normą, ale straconych szans wynikłych z sytuacji nie odnotuje.

Gość gość

Jestem zatrudniona w jednej instytucji i w tym roku minie 16 lat, prognoza ZUS jest koszmarna moja emerytura nie będzie nawet głodową.

xxx

Dlatego na państwową emeryturę nie ma co liczyć. Lepiej zabezpieczać się na własna rękę.

Gość gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

A nie przyszło ci do głowy, że ona pisze nieprawdę?

Piszę prawdę, nie chcesz to nie wierz. Dałabym wam linki do fb matki i córki, ale nie chcę miec jaj. Nie musicie mi wierzyc

Gość gość
15 minut temu, Gość Arbuza napisał:

Na jutubie też są filmy o płaskiej ziemi...

Gość Ala
14 minut temu, Aśa napisał:

Nie zgadzam się, że to promowanie patologii. Moja babcia wychowała 4 dzieci, musiała zrezygnować z pracy bo dziadek pracował po kilkanaście godzin dziennie, często wyjeżdżał w delegacje. Kiedy mogła wrócić na rynek pracy, usłyszała, że jest za stara. I tak gdyby nie wypracowana emerytura dziadka moja babcia nic by nie miała. Ja też jestem mamą wielodzietną. Jestem zatrudniona w jednej instytucji i w tym roku minie 16 lat, prognoza ZUS jest koszmarna moja emerytura nie będzie nawet głodową. Nie lubię gdy wszystkie mamy wielodzietne nazywa się patologią i uważam to za niesprawiedliwe i krzywdzące. Czy chciałabym aby ze względu na posiadane przeze mnie dzieci należała mi się emerytura? Mam mieszane uczucia. 

Takich rodzin jak twojej babci jest mało.Przeważająca część to patologiczne  rodziny które te udogodnienia wykorzystają.Nikt o wszystkich wielodzietnych rodzin nie mówi, że są  patologiczneWiadomo wszędzie są wyjątki.

Gość Kuflon
Przed chwilą, Gość gość napisał:

I gotowała pyszne warzywne obiadki a mięsko widzieli tylko na weekend. Nieważne, że jakby matka pracowała to mięsko na obiad byłoby normą, ale straconych szans wynikłych z sytuacji nie odnotuje.

Oj, ten kto nie przeżył lat 70 i 80 może sobie wyobrażać jak to kolorowo wtedy było, przeżyć za dzisiejszych 20dolarów pensji robotnika wykwalifikowanego cały Boży miesiąc.

Ona ma na fb '' szlachta nie pracuje, plebs haruje''. Tyle w temacie.

Dokładnie, tym wpisem potwierdziłaś, że jesteś z plebsu. Tak jak większość zadufanych singielek udzielających się, a historii nie znających.

Gość Gość
21 minut temu, Gość Arbuza napisał:

A skąd ZUS ma pieniądze w danej chwili dla tych rodzących-niepracujących od zawsze? 

Gość FamilyAn
Przed chwilą, Gość gość napisał:

Na jutubie też są filmy o płaskiej ziemi...

Jedź całą rodziną do Norwegii, do pracy, z całego serca życzę Ci dalszych następstw, podczas gdy córka jest w przedszkolu, a Ty przed wyjazdem do pracy wpadłaś w poważny konflikt z sąsiadem Norwegiem.

Ta ustawa, podobnie jak 500 plus to kupowanie głosów wyborców, dzieci to ostatnia rzecz o jakiej w tym chodzi. Czy 500 plus poprawiło przyrost naturalny? Ni huhu. A dlaczego? Bo patologia jak się mnożyła na potęgę tak mnożyć się będzie, a ludzie rozsądni potrafią na swoje dzieci zarobić, i nie płodzą ich dla 500 zł, którego za chwile może nie być. Ale taka patola wiadomo zagłosuje na tych co dają kasę za nic. I dzieci tych ubogich(mentalnie i materialnie) i tak nic z tego nie mają, bo kasa idzie na wódę i faję. Słyszeliscie chocby o tej 10-tce czy ilus tam dzieciach, co jadły psu z miski, a ojciec sie smiał ze ma fabryke w spodniach? Jesli pomagac takim rodzinom, to dając bony na jedzenie, ubrania, pomoce szkolne itd. I kontrolując sytuacje tych dzieci . Ale nie pieniądze.