Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Co ludzie mają z tym czekaniem na wiosnę? Nie pasuje wam zima bo...?

Polecane posty

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Zawsze możesz wziąść rozwód z mężem i jechać do Skandynawii. 

Chciałaś być dowcipna, ale wyszło jak zwykle... 🙂 Nie ruszysz mnie swoimi żenującymi komentarzami. 🙂

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Zawsze możesz wziąść rozwód z mężem i jechać do Skandynawii. 

Kolejna ameba się zerwała do dyskusji na kafeterii...zajmij się swoim zyciem bo w twoim przypadku zapewne małżeństwo jest tylko wytworem twojej wyobraźni.

Gość Nożny
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Chciałaś być dowcipna, ale wyszło jak zwykle... 🙂 Nie ruszysz mnie swoimi żenującymi komentarzami. 🙂

WZIĄŚĆ i wszystko jasne. Kolejna analfabetka po pięciu klasach szkoły podstawowej.

Gość Gość
7 minut temu, Gość Annn napisał:

Wiesz co, byli i tacy co pod Wladywostokiem przeżyli o kromce chleba albo w Oświęcimiu o łyżce zupy. Ale mówimy tu o wyjątkowych egzemplarzach.

Ludzie byli i dalej są różni. Dlatego jedni wola zimę, inni lato lub wiosnę albo jesień. A wyszydzanie kogoś, że woli jednak lato i mówienie, ze jest przez to leniem jest smieszne. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Annn napisał:

Grecy i Hiszpanie to nygusy i nieroby. Gdyby nie zabytki lub klimat i turystyka byliby biedakami. Trafiło im się po prostu .

Za to na północy kultura, że hej. W muzeach kutry rybackie a zamiast pomników trolle...Gdyby nie złoża i zrabowane dobra (acha, jeszcze handel z sympatycznymi naszymi sąsiadami) kim by byli?

Tak, zwłaszcza kultura, sztuka, literatura, zabytki się przytrafia. Jak wygrana w lotto po prostu. 😄

Mój Boże, czym byłby świat bez Grecji?! czym bez Rzymu?!

Gość Gość
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Za to na północy kultura, że hej. W muzeach kutry rybackie a zamiast pomników trolle...Gdyby nie złoża i zrabowane dobra (acha, jeszcze handel z sympatycznymi naszymi sąsiadami) kim by byli?

Tak, zwłaszcza kultura, sztuka, literatura, zabytki się przytrafia. Jak wygrana w lotto po prostu. 😄

Mój Boże, czym byłby świat bez Grecji?! czym bez Rzymu?!

Może i tak, ale oni od dawna jadą na dawnej sławie a od lat przędą gorzej niż Skandynawowie. To wsYsto się odwróciło. Nie jest szpanem mieć bogatego pradziada. Szpanem jest powtórzyć jego sukces. Nie znasz się Gracha na niczym poza garami więc wypad z dyskusji. Ewentualnie ogarnięcie zepsutego pisuara.

Grecja kona finansowo. Nie oglądasz wiadomości ze świata?

Gość gość

Tak sobie przeczytałam wątek jeszcze raz od początku i płaczę ze śmiechu. 

Takiego folkloru nie ma pod żadną szerokością geograficzną.

To jest możliwe tylko tu, w Polsce, PĘPKU ŚWIATA!

😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Gość Gość
26 minut temu, bboossmmaann napisał:

Ludzi którzy nie lubią zimy uznaję za ludzi bez uczuć, bez serca, bez duszy, bez fantazji i wiecie co? Sprawdziło mi się to na odcinku ostatnich lat życia (a mam 40). Wszystki ekobiety którym zima nie pasuje były zimne jak lód, bez uczuć, duszy, fantazji i bez życia w środku a te którym biel nie przeszkadzała, okazywały się najczęściej najbardziej ludzkimi "człowiekami" pod słońcem. Żywe, radosne, uśmiechnięte...

Ja tam kocham zimę!

Zgodze sie, ze osoby lubiace zime maja bogate zycie wewnetrzne i glebie uczuc.  Ja tez nie lubie tych "letnich" ludzi.  Z reguly sa tacy powierzchowni.  Nigdy wczesniej nie zwrocilam na to uwagi- dzieki, ze to wskazalas.

Gość gość
7 minut temu, Gość Gość napisał:

Może i tak, ale oni od dawna jadą na dawnej sławie a od lat przędą gorzej niż Skandynawowie. To wsYsto się odwróciło. Nie jest szpanem mieć bogatego pradziada. Szpanem jest powtórzyć jego sukces. Nie znasz się Gracha na niczym poza garami więc wypad z dyskusji. Ewentualnie ogarnięcie zepsutego pisuara.

Grecja kona finansowo. Nie oglądasz wiadomości ze świata?

Nie ogladam i dlatego wiem przez Kogo kona...Skandynawowie nie tylko wymierają ale jeszcze oddają wszystko co mają ludziom z IQ +/- 65

I robią to przez tego samego HEGEMONA (termn z gr. hi hi)

Gość Gosc
21 minut temu, Gość gość napisał:

Tacy Szwedzi, Duńczycy czy Norwegowie - no radość aż tryska, nie to co ponurzy Grecy, Hiszpanie czy Włosi 😄

Taka stara a taka głupia...

Pewnie, w ciagu dnia spia z zelaznymi kurtynami zasunietymi.  Widzialam jak to pieknie wyglada w Grecji.  Wychodza w nocy jak slonce zajdzie.  Na czas nie ma ich nigdy nigdzie.  W ciagu lata tak tryskaja zyciem i usmiechem poniewaz w poludnie maja sjeste, nic nie robia tylko siedza i popijaja sobie.  Jezeli gdzies radosc z nich tryska to w nocy w lecie lub tamtejszej zimie, albo oczywiscie na wakacjach w zimniejszych krajach.

Gość Poranna

Przeczytałam temat i się zaśmiałam. Dyskusja nad wyższością jednej pory roku nad drugą na poziomie Grażyn. I tu żadna strona nie ma racji z jednego, bardzo prozaicznego powodu. Każdy człowiek jest inny i każdemu pasuje coś innego. A Wy toczycie walkę o swoje racje jakby od tego życie zależało. 

Gość gość
1 minutę temu, Gość Poranna napisał:

Przeczytałam temat i się zaśmiałam. Dyskusja nad wyższością jednej pory roku nad drugą na poziomie Grażyn. I tu żadna strona nie ma racji z jednego, bardzo prozaicznego powodu. Każdy człowiek jest inny i każdemu pasuje coś innego. A Wy toczycie walkę o swoje racje jakby od tego życie zależało. 

Dla religijnych może być wersja wyższości świąt wielkanocy nad świętami bożego narodzenia

Gość Korpo
6 minut temu, Gość Gość napisał:

Zgodze sie, ze osoby lubiace zime maja bogate zycie wewnetrzne i glebie uczuc.  Ja tez nie lubie tych "letnich" ludzi.  Z reguly sa tacy powierzchowni.  Nigdy wczesniej nie zwrocilam na to uwagi- dzieki, ze to wskazalas.

No popatrz. Ja lubię zimę, a jestem, jak to określiłaś, powierzchowna, wredna, sarkastyczna i bezczelna. Więc Twoja teoria nijak się ma do rzeczywistości, bo charakter człowieka nie zależy od preferowanej pory roku. 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

Nie ogladam i dlatego wiem przez Kogo kona...Skandynawowie nie tylko wymierają ale jeszcze oddają wszystko co mają ludziom z IQ +/- 65

I robią to przez tego samego HEGEMONA (termn z gr. hi hi)

Zapomnialas dodac, ze najnowsze badania wykazuja, ze we wszystkich tak zwanych rozwinietych krajach IQ spadlo drastycznie w ciagu ostatnich 40 lat i dalej spada.  Te badania pozwolily mi zrozumiec poziom rozmow tutaj.

Ja nie jestem ONA lecz ON, to po pierwsze :)

Po drugie, nie da się ukryć że LETNIACY czyli Ci dla których ZIMA jest mocno fuj... to ludzie bez duszy no bo jak to, nie cieszyć się z rana gdy wyłazi się do roboty i widzi jak śnieg ślicznie sypie, drzewa białe, wszędzie biało.

Przychodzą do pracy samice i każda z nich wyje: zimno, ujooowo, okropnie...

a z życia wiem że... osoby które to mówią to najbardziej wredne ludziska!

I tak miałem przez całe życie! 

Ludzie którzy nie potrafią cieszyć się z pięknej zimy to ludzie wyprani z emocji i tyle i zdania nie zmienię.

Jak żyć z kimś kto całą zimę ma focha i deprechę??????????????

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Korpo napisał:

No popatrz. Ja lubię zimę, a jestem, jak to określiłaś, powierzchowna, wredna, sarkastyczna i bezczelna. Więc Twoja teoria nijak się ma do rzeczywistości, bo charakter człowieka nie zależy od preferowanej pory roku. 

MAsz racje nieraz te blyskawicznie spadajace IQ uderza w osoby "zimowe" rowniez.  Przykro mi, ze jestes ofiara tego trendu.  Moze dzieciom sie polepszy.

Gość Roku
6 minut temu, Gość Poranna napisał:

Też się posmialam, niby (?) dorosłe kobiety a w tak banalnym temacie jad sącza 😂

Gość gość
11 minut temu, Gość Gosc napisał:

Pewnie, w ciagu dnia spia z zelaznymi kurtynami zasunietymi.  Widzialam jak to pieknie wyglada w Grecji.  Wychodza w nocy jak slonce zajdzie.  Na czas nie ma ich nigdy nigdzie.  W ciagu lata tak tryskaja zyciem i usmiechem poniewaz w poludnie maja sjeste, nic nie robia tylko siedza i popijaja sobie.  Jezeli gdzies radosc z nich tryska to w nocy w lecie lub tamtejszej zimie, albo oczywiscie na wakacjach w zimniejszych krajach.

ci z kolei w ciągu dnia siedzą w fotelu patrzac "zamyślonym" wzrokiem w ścianę. Takim samym wzrokiem patrzą na ciebie i wszystko dookoła. Działaja jak roboty, jest takie powiedzenie, że Szwed jak mu karzą, będzie się kochał w kasku i nawet nie spyta dlaczego. Z tym seksem chyba też u nich nie najlepiej. I też popijają, samotnie oczywiście.

Gość Gosc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

ci z kolei w ciągu dnia siedzą w fotelu patrzac "zamyślonym" wzrokiem w ścianę. Takim samym wzrokiem patrzą na ciebie i wszystko dookoła. Działaja jak roboty, jest takie powiedzenie, że Szwed jak mu karzą, będzie się kochał w kasku i nawet nie spyta dlaczego. Z tym seksem chyba też u nich nie najlepiej. I też popijają, samotnie oczywiście.

Nie wypowiadam sie na ich temat poniewaz nie bylam.  Wiem tylko, ze poludniowcy wcale nie sa radosni i nigdy nie spotkalam wiekszych oblechow bez wychowania jak tam.  Grecja- mekka handlu kobietami.  Nie, dziekuje za ich radosne ponizanie kobiet.

Gość gość
12 minut temu, Gość Gosc napisał:

Zapomnialas dodac, ze najnowsze badania wykazuja, ze we wszystkich tak zwanych rozwinietych krajach IQ spadlo drastycznie w ciagu ostatnich 40 lat i dalej spada.  Te badania pozwolily mi zrozumiec poziom rozmow tutaj.

I do oceny poziomu rozmów na kafe potrzebowałaś aż badań?! to albo tobie też spadło albo taka twoja uroda...

Gość gość
4 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Nie wypowiadam sie na ich temat poniewaz nie bylam.  Wiem tylko, ze poludniowcy wcale nie sa radosni i nigdy nie spotkalam wiekszych oblechow bez wychowania jak tam.  Grecja- mekka handlu kobietami.  Nie, dziekuje za ich radosne ponizanie kobiet.

Jedno zdanie przeczy drugiemu. Można poniżać nie-radośnie, podobno Niemcy z tego słyną.

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gość napisał:

I do oceny poziomu rozmów na kafe potrzebowałaś aż badań?! to albo tobie też spadło albo taka twoja uroda...

Nie, po prostu jest to chyba najlepsze wytlumaczenie na to czego tutaj jestem swiadkiem.  IQ 85 rozmowcow- taka wlasnie rozmowa.  Jakkolwiek wiadomo, ubaw jej.

Gość gość
18 minut temu, bboossmmaann napisał:

Ja nie jestem ONA lecz ON, to po pierwsze 🙂

Po drugie, nie da się ukryć że LETNIACY czyli Ci dla których ZIMA jest mocno fuj... to ludzie bez duszy no bo jak to, nie cieszyć się z rana gdy wyłazi się do roboty i widzi jak śnieg ślicznie sypie, drzewa białe, wszędzie biało.

Ludzie którzy nie potrafią cieszyć się z pięknej zimy to ludzie wyprani z emocji i tyle i zdania nie zmienię.

A jak żyć z takim itiotą jak ty? Jakbym z tobą musiała pracować też by mi było ujooowo i okropnie. Z wrodzonego taktu zwalałabym kiepski humor na pogodę.

Gość Gość
17 minut temu, bboossmmaann napisał:

Ja nie jestem ONA lecz ON, to po pierwsze 🙂

Nikt zdania nie każe Ci zmieniać. Jesteś jednak mocno ograniczony nie rozumiejac, że ktoś zamiast bieli dookoła woli zieleń przyrody, czerwień, róż i fiotel kwiatow. 

Gość Grrrr
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Ja nie rozumiem ludzi, którzy mają problem że jest ciemno, czy zimno. Albo że mają z tego powodu depresję. Jakieś słabe jednostki że pogoda za oknem ma wpływ na ich dobrostan i psychę.

To jest zwyczajna fizjologia. Choćby banalny brak witaminy D. A nigdy nie zastąpisz tego suplementacją. Człowiek robi się zmęczony, chorowity, bez energii. To nie są jakieś kaprysy, tylko tak działa ludzki organizm 

Gość gość
8 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie, po prostu jest to chyba najlepsze wytlumaczenie na to czego tutaj jestem swiadkiem.  IQ 85 rozmowcow- taka wlasnie rozmowa.  Jakkolwiek wiadomo, ubaw jej.

I nie mieści ci się w głowie, ze może większość, podobnie jak ty, siedzi tu i się śmieje? Niestety o żadnym dobrze to nie świadczy. Przyznaję z pokorą, mądry człowiek tu w ogóle nie zagląda.

Jak człowiek nie wie, to musi sobie jakoś wytłumaczyć. Ja powtórzę za Lemem "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu itiotów ...

Gość Polonia
34 minuty temu, Gość Gość napisał:

Też to zauważyłam . Co miłośnicy lata to prości ludzie, trochę popływać w jeziorze, porooochać i zezrec jałowcowej z gryla. Zima nieee, bo to trza książkę przeczytać, zastanowi. Się nad sobą bo ciemne i długie wieczory...latem można jeździć na hulajnodze i jeść truskawki, nie wymaga to zbytniego wysiłku.

Gość Gość
5 minut temu, Gość gość napisał:

I nie mieści ci się w głowie, ze może większość, podobnie jak ty, siedzi tu i się śmieje? Niestety o żadnym dobrze to nie świadczy. Przyznaję z pokorą, mądry człowiek tu w ogóle nie zagląda.

Jak człowiek nie wie, to musi sobie jakoś wytłumaczyć. Ja powtórzę za Lemem "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu itiotów ...

Miesci, miesci.  Jednak jak zaczyna szpony pokazywac i z zazartoscia lwicy borniaccej lwiatku swoich opini bronic co poniektore wypowiadajac sie zupelnie bez sensu to jednak spora czesc wierzy w to co pisze.  

Gość gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Miesci, miesci.  Jednak jak zaczyna szpony pokazywac i z zazartoscia lwicy borniaccej lwiatku swoich opini bronic co poniektore wypowiadajac sie zupelnie bez sensu to jednak spora czesc wierzy w to co pisze.  

To już biorą górę emocje, niezależne od IQ. Widziałaś kiedyś żeńskie towarzystwo bez przysłowiowo  wydrapanych oczu i wyrwanych własów? A jeszcze takie sfrustrowane żeńściny jak na kafe? Toż to magiel XXI wieku.

Gość gość
17 minut temu, Gość Polonia napisał:

Też to zauważyłam . Co miłośnicy lata to prości ludzie, trochę popływać w jeziorze, porooochać i zezrec jałowcowej z gryla. Zima nieee, bo to trza książkę przeczytać, zastanowi. Się nad sobą bo ciemne i długie wieczory...latem można jeździć na hulajnodze i jeść truskawki, nie wymaga to zbytniego wysiłku.

Głębia uczuć i bogate życie wewnętrzne 😄  Aż zimy trza by książkę przeczytać i się nad sobą zastanowić 😄 

no tak, bo latem to grill, truskawki rozpraszają i hulajnoga kusi...