Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia

powrót do ładnego ciała, kilka pytań z waszego doświadczenia

Polecane posty

Gość kasia

Postanowiłam wziąć się za siebie. Mam 160 cm i waga 47 kg. Po ciąży w miarę szybko wróciłam do wagi. Trochę ćwiczyłam. Nigdy nie jadłam za bardzo słodyczy, odżywianie w miarę zdrowe, ale zdarzają się też grzechy. Jestem teraz prawie 4 lata po ciąży. Miałam dużo na głowie, skończyłam 30 lat i widzę, że moje ciało wygląda po prostu źle. Nie chodzi nawet o wagę, tylko o ogólny wygląd. Mam cellulit, brzuch mi obwisł, skóra się trochę marszczy. Myślę, że z wiekiem waga się nie zmienia za bardzo ( mam obecnie 2 kg więcej niż przed ciążą), ale zamiast tkanki mięśniowej mam tkankę tłuszczową, która osadza się w niektórych partiach ciała. W ubraniu wyglądam dobrze. Nic mi nie wystaje tak, żebym mogła narzekać, ale nago czy w kostiumie kąpielowym nie jest dobrze. Od miesiąca ćwiczę. Stosuję peelingi, inne zabiegi. Efekty widzę, brzuch podniósł się trochę do góry, mniejszy cellulit. Ogólnie jest lepiej. Wiem, że efekty mogą przyjść wolno jeżeli przez dłuższy czas zwyczajnie zaniedbałam się. I moje pytanie ile wam zajęło powrót do lepszej figury, nabudowanie tkanki mięśniowej, pozbycie się cellulitu. I co konkretnie robiłyście? 

Gość dht

Mi powrót do ciała przed ciążą zajął niecały rok ćwiczeń i diety. Ja chodzę na fitness 3 razy w tygodniu, deser tylko w weekend. Treningi raczej z tych cięższych.

Gość Rabarbar

A ja mam 43 lata i uważam, że najakuteczniejsza metoda na jędrne ciało to bieganie. Ok 40 zauważyłam cellulit, jakieś takie obwisłe cielsko, jak by mi ktoś budyń pod skórę wstrzyknął. A wszystko to mimo normalnej wagi ok 60kg/172cm. Zaczęłam regularnie biegać, ok 3-4 razy w tygodniu 5-7km. Po kilku miesiącach pojawiły się efekty. Zniknął budyń na udach, wszelkie pajączki, rozszerzone naczynka też stały się niemal niewidoczne. Uda jędrne, łydki szczuplejsze. Ogólnie to chyba w liceum miałam takie ciało jak po tych 3latach biegania. Teraz nawet jak zimą biegam mniej i więcej sobie pozwalam na słodycze itp to ciało specjalnie na tym nie cierpi., 1-2kg więcej po zimie zwalam miesięcznym intensywniejszym treningiem bez diety. 

Regularne ćwiczenia , ale oprócz tego dieta- nie w rozumieniu odmawiania sobie jedzenia, ale mądrego jedzenia

Gość Gosc
32 minuty temu, Gość dht napisał:

Mi powrót do ciała przed ciążą zajął niecały rok ćwiczeń i diety. Ja chodzę na fitness 3 razy w tygodniu, deser tylko w weekend. Treningi raczej z tych cięższych.

Ja mam 38 lat i jestem podwoić ciąża. Zaczęłam chodzić na fitness około 3 miesięcy temu. Niestety na razie efektów nie ma, poza tym ze jestem troszeczkę sprawniejsza. Chodzę na fitness dwa lub 3 razy w tygodniu.

Jak myślisz , ile czasu trzeba chodzić na fitness żeby efekty były? Głównie chodzę na TBC.