Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

Zostawiła 9 letnie dziecko i wyjechała na szmatę do Norwegii czy Wy też tak byście zrobiły?

Polecane posty

Gość Ja też jadę na szmacie

Hej i ja sprzątam, wyjechałam do hotelu do Niemiec, bo w PL skończyłam budownictwo na politechnice mam inżyniera, i skończyłam także inżynierię informatyczna podyplomowe i w polsce proponowali mi 7 tys netto.

Co to jest jak w niemczech zaraniam 12 tys ;) Dzięki sprzątaniu wiem że żyję. Nie opłaca się uczyć.

Dziecko też zostawiłam rodzinie.

Schudłam 15 kg, mam pieniadze dla siebie. Na dziecko łoży tatuś i babcie a ja właśnie szykuję się na imprę  z koleżankami;)

Pozdrawiam wszystkie uwięzione Madki Polki!

Gość Autoreczka

Czy jest tu ktoś jeszcze kto wyjechał sprzątać i już odłożył na willę w Warszawie

Gość prawie norweżka

Rzucam studia lekarskie i wyjeżdżam na szmatę !!!:D

Gość Nie MADKA POLKA

Najważniejsze to nie być Madką.

Zostaw dziecko baci w końcu 9 lat to już bardzo duże - może prawie iść do pracy po co mu madka, niech go babka utrzymuje.

Ty jedz na szmatę do norwegii zarabiaj na siebie i hybrydy, olej dziecko NIE BĄDŹ MADKĄ POLKĄ
Wierz w to że po kilku latach wrocisz z grubym hajsem i kupisz sobie dom

Bądz zwyciezcą nie bądz madką!

Sprzątaczki górą! Olej studia zostań nie bądź rurą ! :D:D

Gość eq2weqwe
9 godzin temu, Gość banana napisał:

Ja też bym sie wstydzila jechac za granice na szmatę

Polki powinny miec swój honor

a dlaczego akurat za granice bys sie wstydziła a w polsce nie?

Ja w Polsce pracuje teraz przy sprzataniu, wprawdzie tylko dorywczo, mam skonczone studia, ale płaca b dobra i warunki, czego sie wstydzic? Praca fajna, mozna schudnac, przeciez w obecnych czasach czytac i pisac kazdy umie, i ponad 90 %prac nie jest ambitna, sprzatanie jest tak samo ambitne jak praca na kasie, przy sprzedazy, ubezpieczeniach, czy pisaniu meili w biurze

Gość Gość
10 godzin temu, Gość Autorka wątku napisał:

Wstyd mi za was. Młode, ładne, mądre a jadą na szmacie kondomy Norwegom zbierać z podłogi - wstyd. Jeszcze dziecko porzucają dla takiego "dorobku" hahah 😄

Ja mam fajną pracę umysłową tylko że jestem tu w Polsce, akurat znam  4 języki, skończyłam 2 kierunki studiów z czego ostatni kierunek z dzieckiem i w Polsce zarabiam świetnie.

Jestem w swoim kraju nie mam bariery językowej bo mimo że zna się dobrze język zawsze jest bariera a traktowanie niestety pozostaje takie jak napisałam wyżej kiedy przyznajesz że jesteś z Polski. Do wszystskiego doszłam sama, nie miałam ani bogatych rodziców ani znajomości a i jakoś szczególnie piękna też nie jestem żeby mi ktoś dał pracę czy zaliczenie za ładne cycki 😉

Norwegię znam bardzo dobrze, pracowałam tam przez chwilę całe szczęscie nie na szmacie. Mam też wielu znajomych którzy tam mieszkają 😉 i których odwiedzam regularnie. Wiem jakie tam są realia pracy. I wiem ile sprzątaczki na szmacie zarabiają mam kilka koleżanek które tak pracują. Nie róbcie innym wody z mózgu ze to taka super praca!

9 letnie dziecko jest jeszcze baaaardzo małe. Na zostawianie go z obcymi. To że kogoś lała matka to jest patologia nie w każdym domu tak jest. Po za tym znam dziewczynkę. Bardzo teskni za mamą. Często jestem w odwiedzinach i z nią rozmawiam. Czuje się porzucona, źle jej u babć. W dodatku mama jak przylatuje to tylko na dwie godziny bo ma studia więc i tak z dzieckiem się nie widzi - przecież małej nie zabierze na ważne studia ;). Na ciuchy nie daje, nie utrzymuje też dziecka w Polsce. Zrzuciła to na babcie ona zarabia w Norwegii "na siebie

Kręci że tak dużo zarabia. Znam realia i wiem, że nie.  Dlatego nie rozumiem takich tępych pał które zrobią sobie bachora potem go porzucają i zamiast nie upokarzać się jak ...ki bo jednak sprzatanie cudzych gaci i gum z podłogi to hańba i wstyd -  dla Polki za granicą i o ile rozumiem różne sytuacje to nie rozumiem czegoś takiego. Zarabiać 10 tys z czego utrzymywać się za 9 i nosić głowę wysoko jakby pucowanie kibla Norwegowi było warte porzucenia dziecka...  Szkoda mi was sprzataczki bo nie macie tyle oleju w glowie zeby wyjechac z jakimś planem na siebie tylko jedziecie sprzątać. Wstyd mi za was. Młode, ładne, mądre a jadą na szmacie kondomy Norwegom zbierać z podłogi - wstyd. Jeszcze dziecko porzucają dla takiego "dorobku" hahah 😄

Tak z pewnością znasz 4 języki, tylko chyba bez polskiego 😄 Bo walisz takie ortografy, że aż oczy bolą.Co Cię obchodzi co kto robi ze swoim życiem ? Skoro nie miała żadnych perspektyw w Polsce to co w tym dziwnego, że wyjechała, lepiej pracować 'na szmacie' w Norwegii i cokolwiek zarobić niż w Polsce w call center, albo liczyć na zasiłki. Sama jesteś sfrustrowana, że obgadujesz znajomą na forum i nikt Ci nie uwierzy, że dobrze zarabiasz skoro ekspres do kawy czy plazma to dla Ciebie luksus 😄 Swoja drogą to  i tak ściema, już widzę jak właściciel mieszkania na wynajem daje klucze obcej kobiecie, żeby sobie gości zaprosila hahahahah, mogłaś coś lepszego wymyśleć 😄

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Tak z pewnością znasz 4 języki, tylko chyba bez polskiego 😄 Bo walisz takie ortografy, że aż oczy bolą.Co Cię obchodzi co kto robi ze swoim życiem ? Skoro nie miała żadnych perspektyw w Polsce to co w tym dziwnego, że wyjechała, lepiej pracować 'na szmacie' w Norwegii i cokolwiek zarobić niż w Polsce w call center, albo liczyć na zasiłki. Sama jesteś sfrustrowana, że obgadujesz znajomą na forum i nikt Ci nie uwierzy, że dobrze zarabiasz skoro ekspres do kawy czy plazma to dla Ciebie luksus 😄 Swoja drogą to  i tak ściema, już widzę jak właściciel mieszkania na wynajem daje klucze obcej kobiecie, żeby sobie gości zaprosila hahahahah, mogłaś coś lepszego wymyśleć 😄

Hahahah no tak i jeszcze pewnie studiuje z tej Norwegii 😄 Chicałabym wiedzieć na jakiej uczelni zjazdy są raz w miesiącu XD 😄😄

Gość gosc
4 godziny temu, Gość prawie norweżka napisał:

Rzucam studia lekarskie i wyjeżdżam na szmatę !!!:D

Co to są 'studia lekarskie' ? 

Gość Gosc

To durne prowo, ale niestety pełno jest takich zazdrosnych bab wciubiających nosy w nie swoje sprawy. Ja 100 razy bym wolala sprzatac cudze domy niz byc taka zawistna Karyną co sama zadnych ambicji nie ma, nic nie osiagnela ale elaborat na 2000 znaków napisze jaką to ma beznadziejną  znajomą, jaka z niej straszna matka, jakie to ona ma nieudane zycie oczywiscie w przeciwienstwie do niej, bo ona to po 10 kierunkach,5 jezykow zna, prace ma zawalista, zarabia 30k netto a potem zamyka laptopa i wraca do swojego pieknego zycia na pięterku u  tesciowej, ewentualnie w 2 pokojowym 'apartamencie' na kredyt 😄

Gość Sprzątaczka Ania

Ja również wolałabym sprzątać cudze domy.

Można schudnąć tak jak mówicie. A luksus w Polsce to willa a nie jakaś plazma czy ekspres do kawy.

Sprzatanie jest fajne i wiesz ze robisz cos porzytecznego dla Państwa którzy wrócą z pracy.

Ktoś ci za to dziekuje i wgl. A pracujac w biurze i piszac mejle tylko ciagle ...ki ;)

Lepiej sprzątać :*

I nie wciubiaj nosa w nie swoje sprawy, jej dziecko jej wybory jak bedzie chciala to odda 9latke do domu dziecka co ci do tego.

Pelno jest kobiet co wyjezdzaja do sprzatania TO SĄ KOBIETY SUKCESU nie tak jak ty durna wscibiaczko nosow!

Gość komcia

Właśnie!

Zjeżdzaj stad marna pracownico z polszy

sprzataczki górą!