Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katar u 9 miesieczniaka

Nasivin baby ile razy można stosować by nie przedawkowachciał 3x to za malo

Polecane posty

Niemowle 9 miesięcy ma okropny katar i mokry kaszel. Byłam wczoraj u lekarza osłuchowo czysto. Sama stosowalam nasivin baby 00.1 lekarka kazała kupić 0.25 pani w aptece poleciła mi zel do nosa oxy... 0.25. W ulotce pisze zeby stosować 3x ale to jest zdecydowanie za mało. Dziecko strasznie mi się męczy nie może spać. Oczywiście  robie inhalacje używam wody morskiej isonasin plastry ale to nie wiele pomaga. Dziś 2x użyłam nasivin baby 001 nic nie daje. Wczoraj po żelu i dziś rano było lepiej. Do wieczora dziecko mi się udusi

Gość Gość

3 razy to 3 razy. Psikaj dużo wodą morską i odciągaj. Maść majerankowa pod nos. Inhalacje. Nasivin w ostateczności. 3 razy to i tak dużo dla takiego malucha.

Kurcze w sumie to już 1x użyłam tego żelu 0.25 i 2x nasivin baby. 

Odciągam odciągam a mały się drze piszczy boże kiedy to się skończy 

Tak masc majeranekowa jakie ma działanie?

Gość Gość

Maść majerankowa na zmianę z depulolem, inhalacje z soli 3×dziennie, olejek eukaliptusowy do kąpieli i na pościel kilka kropli.Tych lekarstw nie można nadużywać- przeczytaj ulotkę.Stosuj tak jak kazal lekarz.

Gość Gosc

Kup takie plasterki aromactive do ubrania.  Niezle sa. 

Gość Gosc

Idź do innego lekarza. Ja już dwa razy miałam "osłuchowo czysto". Tzn syn miał katar jak diabli i mokry kaszel. Jeden lekarz stwierdził, że osłuchowo czytso i też tylko nasivin i inhalacje. Nie dawało mi to spokoju i poszłam do innego lekarza, osłuchał dziecko i mówi, że są zmiany na oskrzelach. Przepisała wtedy do inhalacji dwa razy dziennie inhalacje z nebbudu i berodualu z solą fizjologiczną i jakiś robiony syrop i do nosa kazała dawać nasivin 2 x dziennie i 1-2x dziennie krople pronasal. Dwa dni i dziecko doszło do siebie. Za drugim razem ta sama sytuacja. I znowu inhalacje i tym razem syrop grintuss peditrica do nosa 2x nasivin i 2x pronasal i koniec. Przy takim katarze u niemowlaków bardzo często lubią być jeszcze uszy chore, więc znajdź u siebie takieho pediatrę, który ma otoskop. 

To mnie teraz zmartwilas 😦 jutro idziemy do naszej pediatry. Ale dopiero o 14 dziś juz nie będę jeździć po IP. 

Kaszle od piatku mamy syrop z bluszczu 

Pyrosal

Znaczy się prospan

Gość Gosc

Dużo oklepuj dziecko po plecach, delikatnie, żeby mu się nie zebrało w oskrzelach. Nasivin dawałam kiedyś dziecko nawet i 4 razy dziennie, bo tak go katar męczył. Zresztą nasivin jest też dobry na infekcje uszu. Co do wody morskiej do nosa to moim zdaniem na katar lepsza jest woda hipertoniczna i taką zawsze podaje dziecku przy katarze. Woda morska izotoniczna jest ok, ale raczej tak do codziennej higieny nosa niż na katar. 

Oklepuje ale nie wiem czy dobrze to robie. 

Wodę mamy disne mar. Jak to woda o której mówisz? 

Gość Gosc

Jakakolwiek, ale hipertoniczna 🙂 idziesz do apteki i prosisz o taką hipertoniczną dla małego dziecka. Ja mam w domu Marimer baby hipertoniczny. 

Gość marawstala

Olbas oil możesz kupić... można nim skropic firanke, dosłownie pare kropli i w całym pokoju czuć ten zapach ktory udraznia drogi oddechowe...

9 minut temu, Gość Gosc napisał:

Jakakolwiek, ale hipertoniczna 🙂 idziesz do apteki i prosisz o taką hipertoniczną dla małego dziecka. Ja mam w domu Marimer baby hipertoniczny. 

Ta woda marimer 2.2% w ampułkach go inhaluje myślisz ze mogę 3 krople dać bezpośrednio do noska?