Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sdjskds

terapia malzenska, gdy on juz nie kocha

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
2 minuty temu, Go艣膰 Upad艂y Komandos napisa艂:

Atakuj膮 Ci臋 ludzie, kt贸rzy nigdy prawdziwie nie kochali...

tak m贸wi膮 ci kt贸rzy stoj膮 z cia艂em w worku i 艂opat膮聽w lesie w nocy o p贸艂nocy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 sdjskds

ale ja mysle o dzieciach, o naszej rodzinie! nie mozna tak po prostu porzucic tego wszystkiego dla osoby, ktora sie zna od kilku miesiecy

gdyby nie ona, on by nawet nie myslal o odejsciu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa
19 minut temu, Go艣膰 Upad艂y Komandos napisa艂:

Atakuj膮 Ci臋 ludzie, kt贸rzy nigdy prawdziwie nie kochali...

Bzdura,

Nale偶y rozr贸偶ni膰 prawdziw膮 mi艂o艣膰 od uzale偶nienia.

Czy kto艣 kto kocha naprawd臋 jest gotowy do tak obrzydliwych manipulacji jak straszenie samob贸jstwem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa

Ponadto autorka poza tym, 偶e jest manipulatork膮 to jeszcze egoistk膮.

Kocha膰 to nie znaczy z kim艣 by膰 na si艂臋. Czy kocha膰 nie oznacza czasem chcie膰 jak najlepiej dla tej osoby? Do mi艂o艣ci nie mo偶na nikogo zmusi膰.

Temu, 偶e ta relacja si臋 posypa艂a nie jest nikt inny winny jak tylko Ty i tw贸j m膮偶 a pr贸ba przerzucenia odpowiedzialno艣ci na t臋 kobiet臋 to nic innego jak ucieczka do roli ofiary.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa
12 minut temu, Go艣膰 sdjskds napisa艂:

ale ja mysle o dzieciach, o naszej rodzinie! nie mozna tak po prostu porzucic tego wszystkiego dla osoby, ktora sie zna od kilku miesiecy

gdyby nie ona, on by nawet nie myslal o odejsciu

Owszem nie my艣la艂by pewnie bo nazywa艂 szcz臋艣ciem co艣 co nim nie by艂o.

Ta kobieta po prostu otworzy艂a mu oczy na to.

Tobie radz臋 r贸wnie偶 to zrobi膰 zamiast u偶ala膰 si臋 nad sob膮 i ucieka膰 si臋 do wstr臋tnych manipulacji.

Pytasz dlaczego Ci臋 atakuj膮? Nie no oczywi艣cie kolejna, kt贸ra wymaga艂aby tylko pog艂askania po g艂owie tym samy utwierdzaj膮c w przekonaniu jaka ona to doskona艂a a zarazem biedna.

Zweryfikuj swoj膮 postaw臋 bo w przeciwnym razie Twoje 偶ycie b臋dzie ci膮g艂膮 udr臋k膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

dobra osoba nie bierze sie za zonatego, pojdziemy na terapie i wam napisze, ze wszystko sie ulozylo i jestesmy szczesliwi

on musi tylko zmienic prace, zeby ona go nie manipulowala

Udost臋pnij ten post

36 minut temu, Go艣膰 Go艣膰ToJa napisa艂:

Bzdura,

Nale偶y rozr贸偶ni膰 prawdziw膮 mi艂o艣膰 od uzale偶nienia.

Czy kto艣 kto kocha naprawd臋 jest gotowy do tak obrzydliwych manipulacji jak straszenie samob贸jstwem?

Dok艂adnie.聽

Udost臋pnij ten post

27 minut temu, Go艣膰 Go艣膰ToJa napisa艂:

Owszem nie my艣la艂by pewnie bo nazywa艂 szcz臋艣ciem co艣 co nim nie by艂o.

Ta kobieta po prostu otworzy艂a mu oczy na to.

Tobie radz臋 r贸wnie偶 to zrobi膰 zamiast u偶ala膰 si臋 nad sob膮 i ucieka膰 si臋 do wstr臋tnych manipulacji.

Pytasz dlaczego Ci臋 atakuj膮? Nie no oczywi艣cie kolejna, kt贸ra wymaga艂aby tylko pog艂askania po g艂owie tym samy utwierdzaj膮c w przekonaniu jaka ona to doskona艂a a zarazem biedna.

Zweryfikuj swoj膮 postaw臋 bo w przeciwnym razie Twoje 偶ycie b臋dzie ci膮g艂膮 udr臋k膮.

To te偶 popieram.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

bzdury. mowil, ze nie byl ze mna nieszczesliwy. zreszta sam wrocil z wlasnej woli i sam zaproponowal terapie. wiec chyba nie bylo mu tak zle prawda? chcial po prostu sobie pobzykac na boku a teraz wrocil.

ja pytalam was o terapie a wy mnie atakujecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

zreszta chcial pobzykac, bo ja przytylam 30 kg po ciazy ale juz schudlam przez te 8 miesiecy wiec to bylo tylko dla seksu. a skoro jej teraz nienawidzi, to potwierdza tylko, ze wcale jej nie kocha tylko ze to bylo zauroczenie ale przejrzal na oczy i zobaczyl jaka jest gdy mi wszystko napisala.

Udost臋pnij ten post

3 godziny temu, Go艣膰 sdjskds napisa艂:

Moj maz chcial odejsc ode mnie po 7 latach malzenstwa (mamy dwojke dzieci), on ma 27 lat, ja 28. Poznal inna kobiete i sie zakochal. Przez kilka miesiecy blagalam go, zeby dal nam szanse, ze wszystko naprawimy. Odpowiadal, ze on mnie juz po prostu nie kocha, ze zakochal sie jak nigdy w innej i ze uczciwie bedzie sie rozwiesc. Z tamta kobieta spotykal sie przez 8 miesiecy, z przerwami, nie jestem z siebie dumna, ale wracal gdy szantazowalam go sambojstwem, wykorzystywalam dzieci... dzialalo na chwile, ale potem wciaz odchodzil.

W koncu poszedl do adwokata, zeby ostatecznie rozpoczac procedure rozwodowa. Powiedzialam wszystko jego rodzicom i wszystkim znajomym, wiekszosc sie od niego odwrocila, nawet jego wlasni rodzice. Wtedy powiedzial, ze ok, sprobujemy naprawic malzenstwo, mozemy isc na terapie, bo nie bedzie mogl z zyc mysla, ze tak odszedl. Ale ze jesli to nic nie da, to bedzie mogl odejsc bez wyrzutow sumienia. Zerwal z tamta kobieta, ale powiedzial, ze wciaz jest w niej zakochany a mnie nie kochal juz od lat. Probowalismy tez uprawiac seks, ale on nie byl w stanie mowiac, ze wciaz mysli o tamtej.

Czy uwazacie, ze terapia pomoze obudzic w nim dawne uczucia do mnie czy robi to specjalnie, zeby miec czyste sumienie, a i tak zamierza odejsc?

呕a艂osne. Tak膮 kobiet臋 jak ty mia艂bym tylko w pogardzie.

Partnera trzeba utrzyma膰 przy sobie urdo膮 ducha i cia艂a i wzajemnym wype艂nianiem w艂asnych potrzeb.

Zbyt du偶o kobiet zlewa partnera kiedy pojawiaj膮 si臋 dzieci a p贸藕niej p艂acz, 偶e inna ch臋tnie i bez gderania nape艂nia mu 偶o艂adek, opr贸偶nia jaja i stanowi czaruj膮ce towarzystwo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

gdyby ona go tak kochala to tez by chciala zeby byl szczesliwy z zona prawda? a ona z zemsty mi wszystko napisala glupia, on teraz na pewno juz jej nie bedzie chcial

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

czemu mialbys mnie w pogardzie? bo walczylam o nasze malzenstwo?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gwoli wyjasnienia

Ty jestes w jakims amoku i nie jestes w stanie normalnie myslec. Co ty tu wypisujesz? I jeszcze po 10 razy to samo. To ty jestes odpowiedzialna za dwoje dzieci? Bosssze, widzisz i nie grzmisz!

Udost臋pnij ten post

6 minut temu, Go艣膰 sdjskds napisa艂:

czemu mialbys mnie w pogardzie? bo walczylam o nasze malzenstwo?

Nie interesowa艂y Ci臋 potrzeby m臋偶a ani on sam p贸ki nie zdecydowa艂 si臋 odej艣膰. A potem okaza艂o si臋 偶e pr贸cz egocentryczki jeste艣 r贸wnie偶 manipulatork膮 i szanta偶ystk膮. Do tego t臋p膮. Ale mo偶e to tylko odpieluszkowe zapalenie m贸zgu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa

Autorko 偶al mi Ciebie naprawd臋.

Nie szanujesz sama siebie wi臋c nie oczekuj, 偶e inni b臋d膮 Ci臋 szanowa膰, na czele z m臋偶em.

To tylko kwestia czasu kiedy odp艂ynie emocjonalnie ponownie.

Ponadto zero refleksji w Tobie nad w艂asn膮 postaw膮 to wr贸偶y tylko jedno - to co napisa艂em powy偶ej.

My艣lisz, 偶e terapia to czarodziejska r贸偶d偶ka? Ba terapia niejednokrotnie mo偶e tyko potwierdzi膰, 偶e relacji ju偶 nie ma i nie b臋dzie.

Gratuluj臋 realnego spojrzenia na problem i w og贸le 艣wiat.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa
15 minut temu, Go艣膰 sdjskds napisa艂:

bzdury. mowil, ze nie byl ze mna nieszczesliwy. zreszta sam wrocil z wlasnej woli i sam zaproponowal terapie. wiec chyba nie bylo mu tak zle prawda? chcial po prostu sobie pobzykac na boku a teraz wrocil.

ja pytalam was o terapie a wy mnie atakujecie.

Sam wr贸ci艂 z w艂asnej woli? Chyba kpisz.

Zastosowa艂a艣 manipulacje najwi臋kszego kalibru jakiego mog艂a艣. Ty czytasz co piszesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

ale po tym wszystkim i tak odszedl, a ja powiedzialam "ok, chodzmy do adwokata jesli tego chcesz". poszlismy, on dalej spal na kanapie a potem sam sie zastanowil i postanowil isc na terapie zeby ratowac. powiedzial ze nie chce zyc z wyrzutami sumienia, ze nie probowal tego ratowac, ze nie moglby byc szczesliwy, bo tak nalezy zrobic, ale wrocil sam z siebie. terapia byla jego pomyslem. i nawet powiedzial ze mnie kocha (nie tak jak powinien, jak siostre albo matke, a nie jak kobiete, ale ze kocha). i od tego czasu mnie przytula i spi w lozku. wiec ja go zmuszam do tego?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa

Kocha Ci臋 jak matk臋 albo siostr臋...przeczytaj jeszcze raz to co napisa艂a艣 i sama sobie odpowiedz na to pytanie.

A wi臋c ju偶 wiesz, 偶e robi to tylko z powodu wyrzut贸w sumienia a nie wielkiej mi艂o艣ci do Ciebie.

Miej cho膰 odrobin臋 godno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paulina
34 minuty temu, Piaskun napisa艂:

呕a艂osne. Tak膮 kobiet臋 jak ty mia艂bym tylko w pogardzie.

Partnera trzeba utrzyma膰 przy sobie urdo膮 ducha i cia艂a i wzajemnym wype艂nianiem w艂asnych potrzeb.

Zbyt du偶o kobiet zlewa partnera kiedy pojawiaj膮 si臋 dzieci a p贸藕niej p艂acz, 偶e inna ch臋tnie i bez gderania nape艂nia mu 偶o艂adek, opr贸偶nia jaja i stanowi czaruj膮ce towarzystwo.

O tak! Zgadzam si臋 艣wi臋te s艂owa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

dlatego idziemy na terapie i was pytam, czy dzieki temu zakochanie do mnie sie odrodzi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sdjskds

ja ratuje nasza rodzine bo on byl tak glupi, ze dal sie zmanipulowac jakiejs szmacie z pracy tylko dlatego ze jest ladna i latwa

i jest ode mnie starsza o 5 lat w dodatku!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

gdybys mia艂a prace, swoje pieni膮dze, pasje, w艂asne sprawy i 偶ycie, hobby, rozrywki, jakies zaj臋cie poza domem i dzie膰mi, gdybys by艂a pewna siebie, niezale偶na, samowystarczalna to prez my艣l by Ci nie przesz艂o 偶eby go szanta偶owa膰, b艂aga膰 o powrot i poni偶a膰 si臋. dlatego tak wa偶ne jest by kobiety nie uwieszaly si臋 jak bluszcze na swoich partnerach, trac膮c dla nich siebie i swoj膮 przestrze艅. Zr贸b co艣 dla siebie i zacznij 偶yc swoim 偶yciem a facet skoro nie kocha to niech spada.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰ToJa
1 minut臋 temu, Go艣膰 sdjskds napisa艂:

ja ratuje nasza rodzine bo on byl tak glupi, ze dal sie zmanipulowac jakiejs szmacie z pracy tylko dlatego ze jest ladna i latwa

i jest ode mnie starsza o 5 lat w dodatku!

On si臋 da艂 zmanipulowa膰? <lol2> biedny misio

A co z tego, 偶e jest starsza? Mog艂aby by膰 nawet o 20 lat starsza i co z tego?

Widocznie najzwyczajniej w 艣wiecie ma wi臋cej od Ciebie do zaoferowania. Tyle.

A Ty maj膮c 27 lat zachowujesz si臋 jakby艣 mia艂a ich 12.

Nie do艣膰, 偶e nie jeste艣 w stanie pochyli膰 si臋 nad w艂asnym zachowaniem, jeste艣 niezdolna do refleksji to jeszcze nie potrafisz rozr贸偶ni膰 podstawowych rzeczy m.in takich jak odpowiedzialno艣膰 za w艂asne wybory.

Zanim udacie si臋 na terapi臋, proponuj臋 rozpocz膮膰 terapi臋 indywidualn膮 bo ona jest Ci zdecydowanie bardziej potrzebna.

呕yjesz sobie w jakim艣 wyimaginowanym 艣wiecie nie maj膮c poj臋cia o 偶yciu.

Udost臋pnij ten post

3 minuty temu, Go艣膰 Go艣膰ToJa napisa艂:

On si臋 da艂 zmanipulowa膰? <lol2> biedny misio

A co z tego, 偶e jest starsza? Mog艂aby by膰 nawet o 20 lat starsza i co z tego?

Widocznie najzwyczajniej w 艣wiecie ma wi臋cej od Ciebie do zaoferowania. Tyle.

A Ty maj膮c 27 lat zachowujesz si臋 jakby艣 mia艂a ich 12.

Nie do艣膰, 偶e nie jeste艣 w stanie pochyli膰 si臋 nad w艂asnym zachowaniem, jeste艣 niezdolna do refleksji to jeszcze nie potrafisz rozr贸偶ni膰 podstawowych rzeczy m.in takich jak odpowiedzialno艣膰 za w艂asne wybory.

Zanim udacie si臋 na terapi臋, proponuj臋 rozpocz膮膰 terapi臋 indywidualn膮 bo ona jest Ci zdecydowanie bardziej potrzebna.

呕yjesz sobie w jakim艣 wyimaginowanym 艣wiecie nie maj膮c poj臋cia o 偶yciu.

Daj sobie spok贸j,聽 przecie偶 widzisz,聽 偶e to daremne.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
10 minut temu, Go艣膰 gosc napisa艂:

gdybys mia艂a prace, swoje pieni膮dze, pasje, w艂asne sprawy i 偶ycie, hobby, rozrywki, jakies zaj臋cie poza domem i dzie膰mi, gdybys by艂a pewna siebie, niezale偶na, samowystarczalna to prez my艣l by Ci nie przesz艂o 偶eby go szanta偶owa膰, b艂aga膰 o powrot i poni偶a膰 si臋. dlatego tak wa偶ne jest by kobiety nie uwieszaly si臋 jak bluszcze na swoich partnerach, trac膮c dla nich siebie i swoj膮 przestrze艅. Zr贸b co艣 dla siebie i zacznij 偶yc swoim 偶yciem a facet skoro nie kocha to niech spada.聽

Nic doda膰 nic uj膮膰. wieszanie sie na kim艣 i 偶ebranie o uczucie -聽 koszmar聽 zdrowego psychicznie i znaj膮cego swoj膮 warto艣膰 cz艂owieka.

Straszliwa desperacja:聽 dzieci nie dzieci. Kto艣 mnie nie chce i o tym m贸wi to szcz臋艣liwej drogi,聽 nie ten to kolejny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

dzieci to nie jest 偶aden argument, wychowuj膮 sie patrz膮c na tak膮 patole, lepiej dla nich by艂oby rozbite ma艂偶e艅stwo ni偶 taka psychoza.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nicki

Autorko... po przeczytaniu pierwszego twojego posta mozna bylo sie domyslec co jest nie tak a po kolejnych mozna juz nabrac pewnosci. Nie chce Cie "atakowac" ale trzeba stwierdzic wprost. Masz problemy ze soba i powinnas poswiecic troche czasu na prace nad soba bo pleciesz jak potluczona. Ciagle w kolko piszesz to samo jak nawiedzona az strach wyobrazic sobie kto siedzi po drugiej stronie ekranu i to wypisuje. Zakladam ze przestalas dbac o siebie, meza i dom tlumaczac sie ze to normalka po porodzie dzieci. NIEPRAWDA, to tylko wymowka i usprawiedliwianie swojego lenistwa... podobnie pewnie jest tez z tyciem, usprawiedliwasz sie ze po ciazy sie tyje. NIEPRAWDA, przytylas w czasie ciazy bo jadlas wiecej niz powinnas (sa normy ile sie tyje w czasie ciazy) i nie kontrolowalas wagi, a potem po ciazy zamiast przyhamowac jadlas dalej tyle samo i nie chcialo ci sie nawet zmniejszyc porcji, zrezygnowac z kolacji albo robic cokolwiek byle tylko juz tyle nie jesc. Maz mial Cie dosc i znalazl w ramionach innej to co mu brakowalo w domu. Od tego to sie zaczelo a twoje szantaze to juz cios ponizej pasa dla waszych relacji (a nawet kilka kopniec)... powiem wiecej, wzielas swoj zwiazek i rodzine za "zakladnika" i zterroryzowalas meza. Tak sie nie robi, tylko jeszcze bardziej zrazilas do siebie meza i jeszcze bardziej go od siebie odepchnelas. Nie dziwie sie ze on cie nie chce skoro zachowywalas sie jakbys miala nierowno pod sufitem.

Zacznij w pierwszej kolejnosci dbac o siebie i dom, zacznijcie spedzac ze soba wiecej czasu, na poczatek moze jakies spacery, rozmowy o czyms albo znajdzcie wspolna pasje, nie probujcie na razie seksu bo na to moze byc za wczesnie, musicie chyba zaczac od nowa ze soba randkowac albo cos zeby odzyskal do ciebie zaufanie ktore zniszczylas. Idz na terapie jesli ci pomaga bo masz ze soba problemy... najwyzszy czas skonfrontowac sie z rzeczywistoscia ze problem nie lezy w tamtej kobiecie ze poderwala ci meza ale w tobie ze maz chcial od ciebie odejsc do innej bo juz mial dosc, przestan szukac winnych dookola, spojrz w lustro i zadaj sobie pytanie "co ja zrobilam zle?".

Przepraszam z gory za przykre slowa i zycze powodzenia w pracy nad soba.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Gosc

Do tanga trzeba dwojga, kochanka nie zmusila go do seksu sila, sam do niej lecial jak na skrzydlach. Malo tego - sam podjal decyzje, ze chce odejsc. Ty zastosowalas szantaz, wiec on zostal.

Mysle, ze terapia tu nic nie da, on cie nie kocha jak kobiety, dodatkowo posmakowal juz uczucia motylkow w brzuchu z tamta. Zostal z toba z 3 powodow a) szanta偶 b) wyrzuty sumienia c) dzieci.

On nie b臋dzie szczesliwy, bedzie tkwil w tym zwiazku, bo wie, ze musi, a nie dlatego, ze chce. On bedzie mial i tak ciagle poczucie marnowania zycia, ty tez. Obudzic sie kobieto, przestan sie ponizac i daj spokoj z nim.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 alexia

Napisze ci cos z w艂asnego do艣wiadczenia bo strasznie mi przykro jak czytam twoje teksty, wiem co czujesz naprawd臋... ale uwierz mi on i tak kiedy艣 odejdzie...jak nie teraz to za rok albo za pare lat... rozumiem cie jak nikt i wiem co czujesz, nie docieraj膮 teraz teksty o godno艣ci, honorze, kochasz go i bardzo ci zale偶y i zrobisz WSZYSTKO 偶eby go zatrzyma膰, ale uwierz mi to nic nie da. On zostanie, dla dzieci, dla wyciszenia w艂asnego sumienia, dlatego 偶eby rodzina go nie potepila, dlatego bo tak trzeba.

Ale ty nigdy nie b臋dziesz ju偶 z nim szczesliwa, wiesz dlaczego? Bo on ju偶 cie nie kocha. I b臋dziesz to odczuwala na ka偶dym kroku dalszego zycia z nim. Uwierz ze nic tak nie boli jak swiadomosc ze osoba kt贸ra obok ciebie zasypia chcia艂aby by膰 teraz zupe艂nie gdzie indziej... Ze my艣li o kims innym i marzy o kims innym.

ON CIE NIE KOCHA - sam ci to powiedzia艂 (wiem jak to boli, ale nikogo nie zmusisz do milosci) to nie jego wina ze zakochal si臋 w innej. i nie wina tej drugiej, bo jak nie ta to b臋dzie inna.

Je偶eli podjal ju偶 TEN krok ze powiedzia艂 ci ze chce rozwodu mimo tego i偶 macie dzieci, ze powiedzia艂 ci ze cie nie kocha i chce by膰 z kims innym, to nie jest spontaniczna decyzja. Faceci nie podejmuj膮 takich decyzji ot tak! szczeg贸lnie jak sa dzieci (rozwod to bardzo du偶o zachodu, nie ka偶demu si臋 chce), wiekszosc facetow rezygnuje ze swoich ,,milosci,, kiedy romas wychodzi na jaw, tylko nieliczni decyduj膮 si臋 na rozstanie z zona.

Chcesz za wszelka cene ratowa膰 to malzenstwo? Jest jeden spos贸b - POZW脫L MU ODEJ艢膯. Bez wyrzotow, awantur, szanta偶u, histerii. Po prostu niech zrobi to co chce. Je偶eli naprawd臋 cie kocha to tylko tak zakocha si臋 w tobie ponownie, kiedy za toba zat臋skni...innego sposobu nie ma! sam musi doj艣膰 do tego czy tamta to tylko zauroczenie czy milosc, ale przekona si臋 o tym tylko wtedy jak si臋 z nia zwiaze.

Naprawde bardzo mi ciebie szkoda z powodu tego co przezywasz, ale takim zachowaniem jak twoje tylko pogorszysz sytuacje, im bardziej b臋dziesz natretna tym dalej on b臋dzie si臋 odsuwal, niestety ale tak jest...pob臋dzie z toba bo jeste艣 dla niego wazna i zawsze b臋dziesz bo jeste艣 matka jego dzieci, ale sila nie zatrzymasz go przy sobie...

Udost臋pnij ten post