Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

NO AKURAT SOBIE PRZYGOTOWAŁEM DREWNO DO WĘDZENIA, SZYNKI JUŻ SIĘ PEKLUJĄ A W PRZYSZŁYM TYGODNIU BĘDĘ WĘDZIĆ JEEE

Polecane posty

Gość Gość

Drewno olcha i buk 😉

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Ja mam taką grillo-wędzarnie lokomotywe, w zeszłym roku przecież dawałem foto jak wędziłem szynki

Teraz może też dam foto jak będę wędzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość man on the moon
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Drewno olcha i buk 😉

 

wypierdalaj cwelu!!!! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
20 minut temu, Gość Gość napisał:

Ja mam taką grillo-wędzarnie lokomotywe, w zeszłym roku przecież dawałem foto jak wędziłem szynki

Teraz może też dam foto jak będę wędzić

Ty grubasie a czy marynatę jakąś dajesz na mięso przez wędzeniem?

A ryby wędzisz? bo ja tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ja mam taką grillo-wędzarnie lokomotywe, w zeszłym roku przecież dawałem foto jak wędziłem szynki

Teraz może też dam foto jak będę wędzić

Ty grubasie a czy marynatę jakąś dajesz na mięso przez wędzeniem?

A ryby wędzisz? bo ja tak

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość man on the moon
4 minuty temu, man on the mоon napisał:

Ty grubasie a czy marynatę jakąś dajesz na mięso przez wędzeniem?

A ryby wędzisz? bo ja tak

chooj ci w morde czopie jepany!!! 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja myślałam

żeby  grill wedzarnie  taką  małą  wybudować  u siebie  może  za rok  uda sie  pokaż  zdjęcie  swojej  

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
34 minuty temu, man on the mоon napisał:

Ty grubasie a czy marynatę jakąś dajesz na mięso przez wędzeniem?

A ryby wędzisz? bo ja tak

Sam jesteś grubas Przemo, No pewnie że robię zalewę taką z soli peklowej, liście laurowe, ziele angielskie 

na litr wody daje 100 g soli, dzisiaj jeszcze dałem trochę przyprawy do grilla która składa się z ziaren kolendry czosnek suszony papryka też tam jest trochę mielonego ziela angielskiego

No i w To wkładam mięso i trzymam to w lodówce i się marynuje, potem to wyciągam dzień wcześniej przed wędzeniem żeby ociekło i trochę obeschło z zewnątrz, potem daje do wędzarni i najpierw rzadkim dymem jeszcze trochę dosuszam, szybry mam otwarte na początku, jak jeszcze trochę obsuszy to potem przymykam szybry i komin wędzarni i zawędząm gęstszym dymem

Ryb Jak na razie nie wędziłem, ale robi się coraz cieplej więc niedługo będę na ryby jeździł to jak złapie parę większych sztuk to sobie uwędze, karp się też świetnie nadaje do wędzenia bo jest dość tlustą rybą a do wędzenia musi być tłusta rybka

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Sam jesteś grubas Przemo, No pewnie że robię zalewę taką z soli peklowej, liście laurowe, ziele angielskie 

na litr wody daje 100 g soli, dzisiaj jeszcze dałem trochę przyprawy do grilla która składa się z ziaren kolendry czosnek suszony papryka też tam jest trochę mielonego ziela angielskiego

No i w To wkładam mięso i trzymam to w lodówce i się marynuje, potem to wyciągam dzień wcześniej przed wędzeniem żeby ociekło i trochę obeschło z zewnątrz, potem daje do wędzarni i najpierw rzadkim dymem jeszcze trochę dosuszam, szybry mam otwarte na początku, jak jeszcze trochę obsuszy to potem przymykam szybry i komin wędzarni i zawędząm gęstszym dymem

Ryb Jak na razie nie wędziłem, ale robi się coraz cieplej więc niedługo będę na ryby jeździł to jak złapie parę większych sztuk to sobie uwędze, karp się też świetnie nadaje do wędzenia bo jest dość tlustą rybą a do wędzenia musi być tłusta rybka

 

Prosiak ja też jestem wędkarzem 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×