Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zmartwiona

Moja córka spędza weekendy u 7 lat starszego faceta.

Polecane posty

Gość Zmartwiona

Moja córka ma 21 lat. Spotyka się z 28 latkiem. Chłopaka znam - pracował u nas 5 lat temu. Dzisiaj robi aplikacje, ma swoje mieszkanie w innym mieście. Moja córka jest studentką dwóch kierunków. Praktycznie co tydzień od piątku do poniedziałku jest u tego faceta. Powiem Wam tak - wraz z mężem czujemy się z tym co najmniej mało konfortowo. Nie wiem co robić. Odciąć kasę na paliwo ? Rozmawiać ? Czy co ? Ona jest jeszcze młodziutka, naiwna, głupiutka.

Gość Gość

A gdzie dokladnie lezy problem? Jest dorosła, a on nie jest podstarzalym zboczencem tylko 28 latkiem. To nie ćwierć wieku roznicy

Gość Zmartwiona
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

A gdzie dokladnie lezy problem? Jest dorosła, a on nie jest podstarzalym zboczencem tylko 28 latkiem. To nie ćwierć wieku roznicy

Problem w tym, że jest starszy i wymaga od życia zupełnie czego innego niż 21 latka. Mieszka u niego w praktycznie każdy weekend ! My z mężem nigdy w życiu nie pozwoliliśmy sobie na takie pomieszkiwanie. 

Gość Haha xD

Widać jak na dłoni, iż mamunia ma kuku na muniu. Nie dziwię się tej córce, że woli spędzać czas z chłopakiem niż siedzieć w domu pod kloszem szalonej mamuśki xD

Gość Zmartwiona

Moja córka ma czas na zamieszkanie z facetem, ma czas na stabilizacje.

1 minutę temu, Gość Zmartwiona napisał:

Powiem Wam tak - wraz z mężem czujemy się z tym co najmniej mało konfortowo. Nie wiem co robić. Odciąć kasę na paliwo ? Rozmawiać ? Czy co ? Ona jest jeszcze młodziutka, naiwna, głupiutka.

Wątpisz w swe kompetencje rodzicielskie? Proces wychowawczy się zakończył, córka jest już dorosła i odpowiada w pełni za swoje decyzje i wybory. Możesz ewentualnie wyrazić własne zdanie, podpowiedzieć coś, ale lepiej nie ingerować i nie przeszkadzać (przynosi to często skutek przeciwny do zamierzonego, jak i psuje relacje). Jeśli ukierunkowałaś ją prawidłowo, nie masz się o co martwić. Zaakceptuj też, że będzie popełniała błędy i wpadała w problemy, tak właśnie życie, doświadczenia, ostatecznie wyplenia z młodzieży naiwność, nie ma innej drogi.

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Zmartwiona napisał:

Problem w tym, że jest starszy i wymaga od życia zupełnie czego innego niż 21 latka. Mieszka u niego w praktycznie każdy weekend ! My z mężem nigdy w życiu nie pozwoliliśmy sobie na takie pomieszkiwanie. 

To jak żeście dziecko wychowali?

Gość Zmartwiona
1 minutę temu, Gość Haha xD napisał:

Widać jak na dłoni, iż mamunia ma kuku na muniu. Nie dziwię się tej córce, że woli spędzać czas z chłopakiem niż siedzieć w domu pod kloszem szalonej mamuśki xD

Mamunia i tatuniu sporo pracuje. Więc z braku czasu nie kontrolujemy jej.

Gość Haha xD

Ale czego tu nie rozumiesz ty głupia klabździocho? Córka ma ukończone 18 lat, jest pełnoletnia i w rozumieniu prawnym samodzielna. NIE MACIE NAD NIĄ ŻADNEJ KONTROLI. W przypadku nagminnego ingerowania w jej życie osobiste, córka ma pełne prawo wejść na drogę sądową.

Gość Zmartwiona
3 minuty temu, Gość Haha xD napisał:

Ale czego tu nie rozumiesz ty głupia klabździocho? Córka ma ukończone 18 lat, jest pełnoletnia i w rozumieniu prawnym samodzielna. NIE MACIE NAD NIĄ ŻADNEJ KONTROLI. W przypadku nagminnego ingerowania w jej życie osobiste, córka ma pełne prawo wejść na drogę sądową.

Jest na naszym utrzymaniu.

Naprawdę Wy matki nie rozumiecie obaw drugiej matki ?

Gość Haha xD

To, że jest na waszym utrzymaniu niczego nie zmienia. Masz poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem oraz z logicznym myśleniem. DZIECKO NIE JEST WŁASNOŚCIĄ RODZICA, NIE MASZ PRAWA INGEROWAĆ W JEJ ŻYCIE OSOBISTE, ZWŁASZCZA, ŻE JEST PEŁNOLETNIA. Kapiszi?!

Gość Gosc

A kim z zawodu jest ten facet ?

Gość gość

Ty patrzysz na nią oczami swoimi gdy miałaś tyle lat , to było dawno temu a biorąc pod uwagę zmiany w społeczeństwie to dekady. Swiat się zmienia, 30 lat temu nie do pomyslenia było aby dziewczyny w wieku gimnazjalistek tak się pruły , były mamami , nowe technologie niosą za sobą nie tylko to co my chcemy i według nas dobre ( choć nie zgadzam się aby do 18 dziewczyny bo to rzutuje na psychikę). Popatrz z innej strony, mądra dziewczyna ( studia) ma jednego partnera, sprawdzony  (hif, hcv, żółtaczka, zwyrodnialec, psychopata) wiedzą co chcą , może będą małżenstwem szczęśliwym ( dawniej były znaczne różnice w wieku wśród małżenstw) nawet jak wpadnie to wiadomo z kim . A teraz pomysl o jej koleżankach z gimnazjum : byle jak, byle gdzie, byle z kim tak to można posumawać. Co wolałabyś, ty nie masz wpływu. Mogłaś kierować , uczyć życia do jej 16 urodzin , no może 18 ale teraz ? Wiemże dla rodzica zawsze będzie dzieckiem i znam to z autopsji jako 50 latek traktowany przez mamę jakbym miał 12 lat to normalne. Przygotuj się raczej na zostanie babcia = takie życie . Wspieraj ją, rozmawiaj jak kobieta z kobietą ( mężatka z ,,mężatką" ). Wiem że boli .

Gość Zmartwiona
6 minut temu, Gość gość napisał:

Ty patrzysz na nią oczami swoimi gdy miałaś tyle lat , to było dawno temu a biorąc pod uwagę zmiany w społeczeństwie to dekady. Swiat się zmienia, 30 lat temu nie do pomyslenia było aby dziewczyny w wieku gimnazjalistek tak się pruły , były mamami , nowe technologie niosą za sobą nie tylko to co my chcemy i według nas dobre ( choć nie zgadzam się aby do 18 dziewczyny bo to rzutuje na psychikę). Popatrz z innej strony, mądra dziewczyna ( studia) ma jednego partnera, sprawdzony  (hif, hcv, żółtaczka, zwyrodnialec, psychopata) wiedzą co chcą , może będą małżenstwem szczęśliwym ( dawniej były znaczne różnice w wieku wśród małżenstw) nawet jak wpadnie to wiadomo z kim . A teraz pomysl o jej koleżankach z gimnazjum : byle jak, byle gdzie, byle z kim tak to można posumawać. Co wolałabyś, ty nie masz wpływu. Mogłaś kierować , uczyć życia do jej 16 urodzin , no może 18 ale teraz ? Wiemże dla rodzica zawsze będzie dzieckiem i znam to z autopsji jako 50 latek traktowany przez mamę jakbym miał 12 lat to normalne. Przygotuj się raczej na zostanie babcia = takie życie . Wspieraj ją, rozmawiaj jak kobieta z kobietą ( mężatka z ,,mężatką" ). Wiem że boli .

Tak, dla nas nadal jest malutką dziewczynką. Co do zostania babcią, póki co wiem, że moja córka nie chce dzieci. Nie mam siły do n

Gość Gość

Odcinasz kasę, kupujesz najtańsze ubrania, najtańsze kosmetyki, nie dajesz kieszonkowego.

Szybko miłość się skończy.

Powiem Wam tak - wraz z mężem czujemy się z tym co najmniej mało konfortowo. Nie wiem co robić.

x

zająć się własnym życiem seksualnym? to normalne, że czujesz się niekomfortowo wyobrażając sobie co robi dorosła cipka Twojej córki z 7 lat starszym penisem. ten dyskomfort to jest mechanizm obronny

Powiem Wam tak - wraz z mężem czujemy się z tym co najmniej mało konfortowo. Nie wiem co robić.

x

zająć się własnym życiem seksualnym? to normalne, że czujesz się niekomfortowo wyobrażając sobie co robi dorosła cipka Twojej córki z 7 lat starszym penisem. ten dyskomfort to jest mechanizm obronny

x

45 minut temu, Gość Zmartwiona napisał:

Ona jest jeszcze młodziutka, naiwna, głupiutka.

Ma 21 lat czy 12?

Gość Mamuniu

Masz kuku na muniu.

Gość Zmartwiona
Przed chwilą, oclm napisał:

Ma 21 lat czy 12?

21, ale wiel to tylko liczba.

Gość Zmartwiona
1 minutę temu, oclm napisał:

Ma 21 lat czy 12?

21, ale wiek to tylko liczba.

Gość Zmartwiona
1 minutę temu, oclm napisał:

Ma 21 lat czy 12?

21, ale wiek to tylko liczba.

Gość Zmartwiona
1 minutę temu, bella napisał:

Miłość do rodziców się skończy, owszem 😄

Powiedz mi za co utrzyma się, studując dwa, bardzo wymagające kierunki?

Gość Aaa
11 minut temu, Gość Zmartwiona napisał:

Ja tak się szybko wyrwałam od rodziców do faceta. Matka też próbowała chować mnie pod kloszem. Przyniosłam się na zaoczne i skończyłam, znalazłam pracę. Mieszkamy razem od 4 lat już, mój facet jest starszy o 7 lat i aktualnie jak mam 27 lat nasze priorytety są takie same. Spróbuj logicznie myśleć, nie szufladkuj jej jak dziecko.

Gość gosciowka

Skoro jej facet pracuje, juz teraz utrzymuje ją w weekendy, to po prostu będzie to robił teraz na pelen etat :). Nie sadze, ze odciecie jej od kasy, odsunie ja od niego, raczej zadziała to w drugą strone...

Gość gosciowka

Skoro jej facet pracuje, juz teraz utrzymuje ją w weekendy, to po prostu będzie to robił teraz na pelen etat :). Nie sadze, ze odciecie jej od kasy, odsunie ja od niego, raczej zadziała to w drugą strone...

Gość gosciowka

Gość bangamunga
17 minut temu, Gość Zmartwiona napisał:

Po tym pytaniu chyba (nie)szanownej mamusi w końcu te pozostałe zwoje mózgowe zadziałały i coś udało się jej logicznie pomyśleć xD

Gość Zmartwiona
5 minut temu, Gość gosciowka napisał:

On robi aplikacje. Tak naprawdę nie został przedstawiony jako jej chłopak.