Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ggghhy

Co na ciepło do jedzenia na drugi dzień świąt?

Polecane posty

Gość Ggghhy

Będę miała gości w 2 dzień świąt po południu. Co mogę zrobić szybkiego i w miarę łatwego na ciepło żeby podać w porze kolacji? 😉

Gość Gośćgosc
1 minutę temu, Gość Ggghhy napisał:

Będę miała gości w 2 dzień świąt po południu. Co mogę zrobić szybkiego i w miarę łatwego na ciepło żeby podać w porze kolacji? 😉

Schab pieczony, do tego jakiś sos grzybowy, zestaw salat/surówek i jakaś kasza do tego

Gość Ggg

Kielbase biala na cieplo.

Gość Gość

Tarta ze szparagami

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gośćgosc napisał:

Schab pieczony, do tego jakiś sos grzybowy, zestaw salat/surówek i jakaś kasza do tego

Ona mowi o kolacji a nie obiedzie.

Gość gość

Polecam przygotować coś wcześniej i zapasteryzować lub zamrozić, bo podczas świąt i tak jest tyle roboty, że lepiej sobie sprawę ułatwić.

Ja podaję zrazy wołowe, ale przygotowuję je kilka dni wcześniej. Do tego pyzy drożdżowe i kapustka. Sprawdza się także bigos, gołąbki, gulasz, dewolaje, czyli generalnie takie potrawy które wymagają trochę roboty. 

Gość Gośćgosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ona mowi o kolacji a nie obiedzie.

Pyta o coś na ciepło to raz, a dwa że co? Nie można zjeść na kolację  (w dodatku w dzień swiateczny) schabu z sosem i surówki?  Parówki niech poda, to będzie super danie kolacyjne na ciepło 😕

Gość gość

Quesadilla, enchiladas, rożki z ciasta francuskiego nadziewane np. szpinakiem  z fetą czy łososiem z ziołami, quiche czy wspomniana tarta (ze szparagami jak najbardziej, jeśli już ciebie są, jeśli nie to jest 100 innych wersji)