Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ggghhy

Co na ciepło do jedzenia na drugi dzień świąt?

Polecane posty

Gość Ggghhy

Będę miała gości w 2 dzień świąt po południu. Co mogę zrobić szybkiego i w miarę łatwego na ciepło żeby podać w porze kolacji? 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćgosc
1 minutę temu, Gość Ggghhy napisał:

Będę miała gości w 2 dzień świąt po południu. Co mogę zrobić szybkiego i w miarę łatwego na ciepło żeby podać w porze kolacji? 😉

Schab pieczony, do tego jakiś sos grzybowy, zestaw salat/surówek i jakaś kasza do tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ggg

Kielbase biala na cieplo.

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość

Tarta ze szparagami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gośćgosc napisał:

Schab pieczony, do tego jakiś sos grzybowy, zestaw salat/surówek i jakaś kasza do tego

Ona mowi o kolacji a nie obiedzie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Polecam przygotować coś wcześniej i zapasteryzować lub zamrozić, bo podczas świąt i tak jest tyle roboty, że lepiej sobie sprawę ułatwić.

Ja podaję zrazy wołowe, ale przygotowuję je kilka dni wcześniej. Do tego pyzy drożdżowe i kapustka. Sprawdza się także bigos, gołąbki, gulasz, dewolaje, czyli generalnie takie potrawy które wymagają trochę roboty. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćgosc
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Ona mowi o kolacji a nie obiedzie.

Pyta o coś na ciepło to raz, a dwa że co? Nie można zjeść na kolację  (w dodatku w dzień swiateczny) schabu z sosem i surówki?  Parówki niech poda, to będzie super danie kolacyjne na ciepło 😕

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość

Quesadilla, enchiladas, rożki z ciasta francuskiego nadziewane np. szpinakiem  z fetą czy łososiem z ziołami, quiche czy wspomniana tarta (ze szparagami jak najbardziej, jeśli już ciebie są, jeśli nie to jest 100 innych wersji)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×