Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Jajko Pisanka

Nie jestem taka jak inne kobiety

Polecane posty

M贸j ulubiony tekst zupe艂nie przeci臋tnych, cz臋sto nieciekawych, zgorzknia艂ych kobiet. "Nie jestem taka jak inne kobiety" - prawie ka偶da kobieta kt贸ra to m贸wi jest jednym z klon贸w wszystkich tych szaraczk贸w kt贸re z jakiego艣 powodu nie lubi膮 innych kobiet i czuj膮 potrzeb臋 podkre艣lania jak bardzo s膮 inne, zazwyczaj sprowadzaj膮c innych ludzi do poziomu obrazka bez osobowo艣ci i opisuj膮c siebie jako jedyne "romantyczne, naturalne,聽spokojne, lubi膮ce spacery w g贸rach i pi艂k臋 no偶n膮" kobiety na 艣wiecie.聽

Spotykacie czasem takie typy? 馃槃

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach

Ja tak nie uwa偶am. Ale ja nie jestem taka jak inne kobiety.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Ja z tych tekst贸w kojarz臋 g艂贸wnie Noxeli臋, to ona k艂ad艂a straszny nacisk na swoj膮 wyj膮tkowo艣膰 i nie bycie tzw. "szar膮 mas膮", a by艂a jedn膮 z najbardziej nieciekawych os贸b, jakie widzia艂am, pod wzgl臋dem zainteresowa艅.
U kobiet tych tekst贸w tak poza tym raczej nie kojarz臋 - ale u pan贸w z portali randkowych jak najbardziej 馃槢

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
Przed chwil膮, Go艣膰 Go艣膰 napisa艂:

Ja z tych tekst贸w kojarz臋 g艂贸wnie Noxeli臋, to ona k艂ad艂a straszny nacisk na swoj膮 wyj膮tkowo艣膰 i nie bycie tzw. "szar膮 mas膮", a by艂a jedn膮 z najbardziej nieciekawych os贸b, jakie widzia艂am, pod wzgl臋dem zainteresowa艅.
U kobiet tych tekst贸w tak poza tym raczej nie kojarz臋 - ale u pan贸w z portali randkowych jak najbardziej 馃槢

* pod wzgl臋dem zainteresowa艅 i wygl膮du

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 petrovafire

a co je艣li ta dziewczyna faktycznie nie jest jak inne?聽:classic_huh:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 r4gtr

Ka偶da kobieta jak膮 spotka艂em w swoim 偶yciu uwa偶a艂a si臋 za inn膮 ni偶 wszystkie i wyj膮tkow膮... a tak naprawd臋 by艂a taka sama jak wszystkie.

Udost臋pnij ten post

2 minuty temu, Metka napisa艂:

Ja tak nie uwa偶am. Ale ja nie jestem taka jak inne kobiety.

馃槃

1 minut臋 temu, petrovafire napisa艂:

a co je艣li ta dziewczyna faktycznie nie jest jak inne?聽:classic_huh:

Ka偶dy jest na sw贸j spos贸b wyj膮tkowy, niezale偶nie jak spojrzysz na to zdanie to po prostu nie jest mo偶liwe. Zawsze b臋d膮 ludzie do kt贸rych jest si臋 podobnym i tacy od kt贸rych si臋 r贸偶nimy.聽

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 petrovafire
Przed chwil膮, Jajko Pisanka napisa艂:

馃槃

Ka偶dy jest na sw贸j spos贸b wyj膮tkowy, niezale偶nie jak spojrzysz na to zdanie to po prostu nie jest mo偶liwe. Zawsze b臋d膮 ludzie do kt贸rych jest si臋 podobnym i tacy od kt贸rych si臋 r贸偶nimy.聽

owszem, ale my艣l臋, 偶e tego zdania nie mo偶na bra膰 tak dos艂ownie, prawda? kto艣 kto tak m贸wi, nie ma raczej na my艣li tego, 偶e jest unikatem. wszystko te偶 zale偶y od kontekstu rozmowy, czego dotyczy ta "inno艣膰" 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kiss

Ja do艣膰 znacz膮co r贸偶nie si臋 od wi臋kszej cz臋艣ci spo艂ecze艅stwa.

Ale...

wi臋kszos膰 moich znajomych jest do mnie podobna 馃檪

Udost臋pnij ten post

owszem, ale my艣l臋, 偶e tego zdania nie mo偶na bra膰 tak dos艂ownie, prawda? kto艣 kto tak m贸wi, nie ma raczej na my艣li tego, 偶e jest unikatem. wszystko te偶 zale偶y od kontekstu rozmowy, czego dotyczy ta "inno艣膰" 馃槈

Je偶eli kto艣 uwa偶a si臋 za taki unikat to na pewno nim nie jest 馃檪聽To zdanie samo w sobie jest og贸lne i w ka偶dym kontek艣cie jest po prostu g艂upie bo na ka偶d膮 nasz膮 preferencj臋, hobby, upodobanie czy pogl膮d znajd膮 si臋 tysi膮ce podobnych kobiet

Udost臋pnij ten post

7 minut temu, Go艣膰 Kiss napisa艂:

Ja do艣膰 znacz膮co r贸偶nie si臋 od wi臋kszej cz臋艣ci spo艂ecze艅stwa.

Ale...

wi臋kszos膰 moich znajomych jest do mnie podobna 馃檪

I w艂asnie o to chodzi - ludzie maj膮 tendencj臋 zbiera膰 si臋 w grupki. I teraz pomy艣l ile jest grupek do kt贸rych mo偶ecie by膰 w jakim艣 aspekcie podobni, ale nawet o tym nie wiecie. "Wi臋ksza cz臋艣膰" spo艂ecze艅stwa nie ma jednakowych pogl膮d贸w na ka偶dy temat, ludzie s膮 zlepkiem r贸偶nych do艣wiadcze艅 i przez to ka偶dy ma wyj膮tkowe spojrzenie na 偶ycie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 powiem tyle

ka偶dy ma prawo uwa偶a膰 si臋 za wyj膮tkowego. Jedni maj膮 zawy偶on膮 samoocen臋, drudzy zani偶on膮. To jak o sobie my艣limy nie wp艂ywa jednak na to jak postrzegaj膮 nas inni, dla kt贸rych mo偶emy by膰 przeci臋tni albo nawet beznadziejni. Osoba kt贸ra m贸wi publicznie o sobie w ten spos贸b ma kompleksy i usi艂uje wp艂yn膮膰 na postrzeganie przez innych w bardzo szczeniacki spos贸b, albo jest to osobowo艣膰 narcystyczna. Osoba warto艣ciowa nie musi og艂asza膰 tego wszem i wobec. Nie przejmuje si臋 zdaniem innych i robi swoje.

Udost臋pnij ten post

9 minut temu, Go艣膰 powiem tyle napisa艂:

ka偶dy ma prawo uwa偶a膰 si臋 za wyj膮tkowego. Jedni maj膮 zawy偶on膮 samoocen臋, drudzy zani偶on膮. To jak o sobie my艣limy nie wp艂ywa jednak na to jak postrzegaj膮 nas inni, dla kt贸rych mo偶emy by膰 przeci臋tni albo nawet beznadziejni. Osoba kt贸ra m贸wi publicznie o sobie w ten spos贸b ma kompleksy i usi艂uje wp艂yn膮膰 na postrzeganie przez innych w bardzo szczeniacki spos贸b, albo jest to osobowo艣膰 narcystyczna. Osoba warto艣ciowa nie musi og艂asza膰 tego wszem i wobec. Nie przejmuje si臋 zdaniem innych i robi swoje.

Albo ma bardzo z艂e zdanie o innych ludziach, co te偶 藕le o niej 艣wiadczy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 petrovafire
23 minuty temu, Jajko Pisanka napisa艂:

Je偶eli kto艣 uwa偶a si臋 za taki unikat to na pewno nim nie jest 馃檪聽To zdanie samo w sobie jest og贸lne i w ka偶dym kontek艣cie jest po prostu g艂upie bo na ka偶d膮 nasz膮 preferencj臋, hobby, upodobanie czy pogl膮d znajd膮 si臋 tysi膮ce podobnych kobiet

no ale nie uwa偶asz, 偶e to ju偶 troch臋 takie czepianie si臋 o szczeg贸艂y (bez urazy)? bo generalnie na si艂臋 mo偶na czepia膰 si臋 ka偶dego zdania. tak samo jak Tw贸j facet powie Ci, 偶e dla niego jeste艣 wyj膮tkowa. no i teraz co, ma Ci si臋 zrobi膰 mi艂o, czy mo偶e masz mu wypomnie膰, 偶e "ale Kochanie, ja nie jestem wyj膮tkowa, jest milion innych os贸b podobnych do mnie pod wzgl臋dem charakteru i wygl膮du, dlaczego mnie ok艂amujesz?". no tak to nie dzia艂a, prawda? 馃檪聽generalnie rozumiem co masz na my艣li, ale z drugiej strony, jak ju偶 wspomnia艂am, to taka rozkmina troch臋 bez sensu, bo naprawd臋 do ka偶dego zdania na 艣wiecie mo偶na si臋 doczepi膰 馃槈

Udost臋pnij ten post

no ale nie uwa偶asz, 偶e to ju偶 troch臋 takie czepianie si臋 o szczeg贸艂y (bez urazy)? bo generalnie na si艂臋 mo偶na czepia膰 si臋 ka偶dego zdania. tak samo jak Tw贸j facet powie Ci, 偶e dla niego jeste艣 wyj膮tkowa. no i teraz co, ma Ci si臋 zrobi膰 mi艂o, czy mo偶e masz mu wypomnie膰, 偶e "ale Kochanie, ja nie jestem wyj膮tkowa, jest milion innych os贸b podobnych do mnie pod wzgl臋dem charakteru i wygl膮du, dlaczego mnie ok艂amujesz?". no tak to nie dzia艂a, prawda? 馃檪聽generalnie rozumiem co masz na my艣li, ale z drugiej strony, jak ju偶 wspomnia艂am, to taka rozkmina troch臋 bez sensu, bo naprawd臋 do ka偶dego zdania na 艣wiecie mo偶na si臋 doczepi膰 馃槈

Komplement kogo艣 innego to nie to samo co pianie na sw贸j temat i krytykowanie innych kobiet - a do tego si臋 to z zasady sprowadza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰
2 minuty temu, Jajko Pisanka napisa艂:

Komplement kogo艣 innego to nie to samo co pianie na sw贸j temat i krytykowanie innych kobiet - a do tego si臋 to z zasady sprowadza

My艣la艂a艣 o Noxelii pisz膮c to?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 petrovafire
1 minut臋 temu, Jajko Pisanka napisa艂:

wiesz, to wszystko zale偶y jak wspomnia艂am od kontekstu. mo偶na takie teksty rzuca膰 w 偶artach, ca艂kowicie lu藕no, i wtedy nie ma w tym nic z艂ego. je艣li jednak rzeczywi艣cie kto艣 usilnie pr贸buje wm贸wi膰 innym, 偶e jest inny ni偶 wszyscy inni, no to zgadzam si臋, 偶e jest to ju偶 niezdrowe, narcystyczne, ale p贸ki nikogo si臋 nie krzywdzi udowadnianiem tego, to ca艂kowicie niegro藕ne. przyk艂adowo gdy kto艣 mi m贸wi, 偶e kobiety tak uwielbiaj膮 sp臋dza膰 czas na zakupach, ogl膮da膰 filmy romantyczne, siedz膮 dwie godziny w 艂azience, 偶eby si臋 upi臋kni膰, to sama wtedy m贸wi臋 "no to ja nie jestem jak inne" - ca艂kowicie nawi膮zuj膮c do sugestii rozm贸wcy, a nie 偶eby si臋 wychwala膰, bo zwyczajnie nie lubi臋 zakup贸w, nie lubi臋 film贸w romantycznych i nie siedz臋 2h w 艂azience 馃槢聽wiesz co mam na my艣li, huh? 馃槈

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣膰

Mia艂a d艂ugie monologii na ten temat. Wszyscy poza ni膮 s膮 szar膮 mas膮, ubieraj膮 si臋 nieciekawie - tylko ona ma oryginalny i nietuzinkowy styl, i jest naturalna (nie maluje si臋). Tylko ona s艂ucha niszowej muzyki (metal). Tylko ona ma ciekawe zainteresowania, jest artystk膮 (pisze wiersze, robi zdj臋cia smartfonem).聽
Nie wiadomo, po czym wnioskowa艂a, czego inni s艂uchaj膮 i co robi膮 w wolnym czasie.
Strasznie irytuj膮ca.

Udost臋pnij ten post

No c贸偶, widzia艂am tylko kilka jej wpis贸w wi臋c nie mog臋 si臋 wypowiada膰.聽

Wracaj膮c jeszcze do tych 偶art贸w - je偶eli kogo艣 takie 偶arty 艣miesz膮 to...trudno. Nie ma to jak stary, dobry seksizm skrywany pod kiepskim poczuciem humoru

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Koneser

Na偶ar艂em si臋 kapuchy i teraz b臋d臋 sro艂 dziewczyny B)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 艢mieszek

Fajnie 偶e jeste艣 inna ni偶 reszta bo one daj膮 dopiero na 2 randce;) A tak ma powa偶nie to kobieta m贸wi膮c 偶e jest inna ni偶 pozosta艂e daje do zrozumienia 偶e nie jest 艂atwa lub po prostu nie jeste艣 w jej typie a na to najlepsza odpowied藕 - lepsze nog膮 z 艂贸偶ka spycha艂em:)

Udost臋pnij ten post

10 minut temu, Go艣膰 艢mieszek napisa艂:

Fajnie 偶e jeste艣 inna ni偶 reszta bo one daj膮 dopiero na 2 randce;) A tak ma powa偶nie to kobieta m贸wi膮c 偶e jest inna ni偶 pozosta艂e daje do zrozumienia 偶e nie jest 艂atwa lub po prostu nie jeste艣 w jej typie a na to najlepsza odpowied藕 - lepsze nog膮 z 艂贸偶ka spycha艂em:)

Bardzo, bardzo nie na temat 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

ka偶dy kto tak mowi m贸wi prawde, ale w kontek艣cie swojego wewn臋trznego 偶ycia, na zewn膮trz s膮 klonami kt贸re nie potrafi膮 dzia艂a膰 nieszablonowo. Dotyczy to 90% spo艂ecze艅stwa, w kluczowych momentach mimo 偶e chc膮 zrobi膰 to co czuj膮, zrobi膮 to co wypada zrobi膰 w takiej sytuacji

po to jest te偶 to diabelskie forum "co powinnam...???" i tak ko艅czy sie indywidualizm. Witamy w Matrixie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 enchilada
2 godziny temu, Go艣膰 r4gtr napisa艂:

Ka偶da kobieta jak膮 spotka艂em w swoim 偶yciu uwa偶a艂a si臋 za inn膮 ni偶 wszystkie i wyj膮tkow膮... a tak naprawd臋 by艂a taka sama jak wszystkie.

to si臋 nazywa bycie psychicznym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 monte

ka偶da jest inna i wyj膮tkowa tak jak wszystkie klony

Udost臋pnij ten post

3 minuty temu, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

ka偶dy kto tak mowi m贸wi prawde, ale w kontek艣cie swojego wewn臋trznego 偶ycia, na zewn膮trz s膮 klonami kt贸re nie potrafi膮 dzia艂a膰 nieszablonowo. Dotyczy to 90% spo艂ecze艅stwa, w kluczowych momentach mimo 偶e chc膮 zrobi膰 to co czuj膮, zrobi膮 to co wypada zrobi膰 w takiej sytuacji

po to jest te偶 to diabelskie forum "co powinnam...???" i tak ko艅czy sie indywidualizm. Witamy w Matrixie.

Pytanie innych o rad臋 ma t膮 zalet臋, 偶e mog膮 mie膰 racj臋 馃檪

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przed chwil膮, Jajko Pisanka napisa艂:

Pytanie innych o rad臋 ma t膮 zalet臋, 偶e mog膮 mie膰 racj臋 馃檪

mojsz膮 racje? Pytasz co zrobi膰 w takiej sytuacji aby co? Ka偶dy powinienen zrobi膰 co innego aby rozwi膮za膰 swoje problemy, dlatego to zawsze zmie偶anie ku samoklonowaniu.

Udost臋pnij ten post

Przed chwil膮, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

mojsz膮 racje? Pytasz co zrobi膰 w takiej sytuacji aby co? Ka偶dy powinienen zrobi膰 co innego aby rozwi膮za膰 swoje problemy, dlatego to zawsze zmie偶anie ku samoklonowaniu.

Nie wiem czy zauwa偶y艂a艣, ale w takich tematach ka偶dy podaje sw贸j punkt widzenia i swoj膮 perspektyw臋. Czytaj膮c te odpwoiedzi autor mo偶e przeanalizowac problem z punktu widzenia o kt贸rym wcze艣niej nie pomy艣la艂 lub wzi膮膰 pod uwag臋 rozwi膮zania kt贸re nie przysz艂y mu wcze艣niej do g艂owy.聽

Udost臋pnij ten post