Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc7

23 letnia rozwódka z dzieckiem, dzieckiem murzyna

Polecane posty

Gość gosc
3 minuty temu, Gość ... napisał:

Polecam poczytać raport urbanizacji w Polsce i zestawić go z twoją teorią o 90% Polaków mieszkających w pćmiu dolnym. 🙂

Polecam też wzbogacić swoją wiedzę o lekturę na temat samotnego macierzyństwa i jego skali w społeczności murzyńskiej w USA. 

Można nosić różowe okulary i nie widzieć problemu, ale jeżeli 7 na 10 czarnych kobiet w USA  wychowuje samotnie dzieci, podczas gdy tylko 2/10 białych wychowuje dzieci samotnie - to coś musi być na rzeczy, prawda?

Ale zawsze można naiwnie wierzyć, że mój czarny alibaba będzie inny, a potem śmiać się przez łzy jak pewna słynna polska youtuberka 😄

Tak, wyjezdzaja. Do Londynu czy innego Amsterdamu gdzie zyja w polskich gettach. Niestety po tym jak przez wiele lat polska inteligencja byla mordowana, nasze spoleczenstwo w wiekszosci nie wznosi sie na wyzyny intelektu. Trudno wiec im pojac powody dla ktorych statystyki wskazuja takie mechanizmy. Niemniej jednak, statystyki nie klamia i statystycznie ryzyko zostania samotna matka jest wyzsze jesli ojciec dziecka jest czarnoskory. Jest tez wyzsze jesli ojciec dziecka to Janusz po podstawowce, pracujacy w "szlachta nie pracuje", zajmujacy sie piciem piwa na przystanku PKSu. 

Lwia wiekszosc afroamerykanskiej spolecznosci jest niewyksztalcona i zyje w biedzie. Jesli nawet jakas wyjatkowa jednostka osiagnie sukces zawodowy (na przyklad zostanie prawnikiem czy lekarzem dzieki stypendiom) to jej majatek nie bedzie sie powiekszal, albo bedzie sie powiekszal o wiele wolniej niz majatek ich bialych kolegow. Dlaczego? Bo ze swoich zarobkow czesto utrzymuja nie tylko siebie ale i czlonkow blizszej i dalszej rodziny. To jest przepasc ekonomiczna- niezwykle trudna do pokonania. 

Na szczescie moj maz jest nie tylko wyksztalcony i zamozny ale tez pochodzi z zamoznej rodziny wiec moje szanse na samotne macierzynstwo sa nizsze niz szanse przecietnej Polki- to tez statystyki.

Gość gosc
9 minut temu, Gość ... napisał:

Ja się zgodzę, że większość czarnoskórych zasłużyła sobie na taką a  nie inną opinię. To się nie bierze znikąd. W USA gdzie w wielu miastach liczba czarnych przekracza liczbę ludzi białych, bardzo niewielki odsetek białych kobiet wiążę się z czarnymi, dlaczego?

Bo statystycznie: mniej zarabiają, są gorzej wykształceni, częściej porzucają kobiety, częściej zdradzają, częściej przenoszą choroby weneryczne, znacznie więcej w tej społeczności jest elementu kryminogennego, mają mniejsze IQ statystycznie o 5-7 punktów.

Żadna poprawność polityczna nie wygra z suchymi faktami.

Wszystkie te cechy ktore wymienilas sa efektem wychowania, nie sa genetycznie uwarunkowane. Wiec jesli znajdziesz sobie czarnoskorego z dobrego domu to te statystki go nie dotycza.

Gość gość

NIE ma czarnych z "dobrych domów". No dobra - jeden jest. Ale już jest zajęty. Przez forumowiczkę 😉

Gość gosc
14 minut temu, Gość gość napisał:

NIE ma czarnych z "dobrych domów". No dobra - jeden jest. Ale już jest zajęty. Przez forumowiczkę 😉

sa sa, tylko jeli obracasz sie wsrod patologii to ich nie spotkasz.

Gość gość

NO! Na pewno nie obracam się wśród czarnej patologii!!

A jeśli za "dobry dom" uznać ten tykowany krowimi plackami - to tak 😉

Gość Gosc
29 minut temu, Gość gość napisał:

NO! Na pewno nie obracam się wśród czarnej patologii!!

A jeśli za "dobry dom" uznać ten tykowany krowimi plackami - to tak 😉

Czyli serio nie przychodzi Ci do głowy żaden czarnoskóry człowiek sukcesu?

Gość Sylwia
13 minut temu, Gość Gosc napisał:

Czyli serio nie przychodzi Ci do głowy żaden czarnoskóry człowiek sukcesu?

Mi nie przychodzi. Wszyscy ludzie, którzy coś wymyślili/wynaleźli/odkryli (maszyna parowa/prąd, samochód/telefon/komputer itp itp są biali. To samo dotyczy filozofii, literatury, psychologii, sztuki, malarstwa..Wszystkie wielkie dziela światowej sztuki zostały stworzone przez białych. Wszystkie style w architekturze i niewyobrażalna  dawna wiedza budowniczych - rzymskie akwedukty, hydraulika, wielkie obronne zamki, miasta stworzone w niezwykle logiczny i wygodny sposób (mówię o Sresdniowieczu) to biali. Co w tamtym czasie robili czarni? Mieszkali w chatach ze zwierzęcych odchodów i spali ze zwierzętami na ziemi. 

Co w dziedzinie architektury, technologii, No czegokolwiek stworzyli czarni?

40 minut temu, Gość Sylwia napisał:

Mi nie przychodzi. Wszyscy ludzie, którzy coś wymyślili/wynaleźli/odkryli (maszyna parowa/prąd, samochód/telefon/komputer itp itp są biali. To samo dotyczy filozofii, literatury, psychologii, sztuki, malarstwa..Wszystkie wielkie dziela światowej sztuki zostały stworzone przez białych. Wszystkie style w architekturze i niewyobrażalna  dawna wiedza budowniczych - rzymskie akwedukty, hydraulika, wielkie obronne zamki, miasta stworzone w niezwykle logiczny i wygodny sposób (mówię o Sresdniowieczu) to biali. Co w tamtym czasie robili czarni? Mieszkali w chatach ze zwierzęcych odchodów i spali ze zwierzętami na ziemi. 

Czarni? Stworzyli Hiva. Jakiś czarny zerżnął małpę, a potem jakiś biały dokonał aktu zoofilii rżnąc się z czarnym i tak... viola! Największe osiągnięcie czarnych szerzy się coraz dalej i dalej.

Gość gość

Czarni wynaleźli... antylopę dig-dig.... w dole, który wcześniej wykopali.

A o tym jaka to jest nacja, świadczy taki fakt - Wszystkie kraje Afryki mają swoje Murzyńskie rządy. Mają żyzne ziemie i bogactwa naturalne. I robią - a tłuką się między sobą, głodują, mrą z głodu i (jak już ktoś nadmienił) - rozwijają HIVa. Właśnie go niosą do Europy - która panna chce?? 😉

Gość 43 cm

Hej, podobno nawet jeden kameruński poeta mieszkał kiedyś w polsce, ale polki go masowo gvvałciły i zaraził HIV,  wskutek czego zmarł.  

R.I.P. Simon,  pamiętamy... 

Gość Gość
1 godzinę temu, Piaskun napisał:

Czarni? Stworzyli Hiva. Jakiś czarny zerżnął małpę, a potem jakiś biały dokonał aktu zoofilii rżnąc się z czarnym i tak... viola! Największe osiągnięcie czarnych szerzy się coraz dalej i dalej.

Jakiś czarny odbił ci dziewczynę? ;)

Swoją drogą śmieszne jest to, że tak gloryfikujesz rasę żółtą. Na mnie azjatki zawsze działały odpychająco. Poznałam kilka na studiach, straszne fleje i brudaski. W dodatku bardzo wycofane. Co ci się w nich tak podoba?

Gość gość

Żólte mają w poprzek, a ty NIE. Zazdrszczasz?? :classic_laugh:

Gość 43 cm
11 minut temu, Gość Gość napisał:

Jakiś czarny odbił ci dziewczynę? 😉

Swoją drogą śmieszne jest to, że tak gloryfikujesz rasę żółtą. Na mnie azjatki zawsze działały odpychająco. Poznałam kilka na studiach, straszne fleje i brudaski. W dodatku bardzo wycofane. Co ci się w nich tak podoba?

I niech gloryfikuje,  nie tylko polskie baby bez klasy i godności istnieją na tym świecie,  na szczęście.  

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Sylwia napisał:

1 godzinę temu, Piaskun napisał:

Jak już odbierzecie zasiłek z MOPSu, weźmiecie łyk zimnego piwa to z łaski swej pomyślcie o kimś takim jak Frederick McKinley Jones, który opatentował wiele wynalazków w dziedzinie chłodzenia i uwaga... był Afroamerykaninem (Piaskun oddychaj!!!). Rząd używał jego przenośnych klimatyzatorów podczas II wojny światowej do przechowywania lekarstw i zapasów krwi.

Inni zasłużeni czarni ludzie:

George Washington Carver - błyskotliwy botanik i agronom

Otis Boykin - rozrusznik serca jest jego dziełem

George Edward Alcorn - wybitny fizyk

Lewis Latimer - fizyk i elektryk

Ralph Ellison -  pisarz, publicysta i wykładowca uniwersytecki

Louis Daniel Armstrong - trębacz i wokalista jazzowy, którego muzykę zna chyba każdy

Inni tak na szybko:

George Washington Carver
- George Crum
- Mark Dean
- Charles Drew
- Kenneth J. Dunkley
- Philip Emeagwali
- Betty Harris
- Shirley Jackson
- Lonnie G. Johnson
- Frederick McKinley Jones
- Garrett Morgan
- Valerie Thomas
- John Henry Thompson
- James E. West

Wiem, że ich jest dużo, dużo mniej. Tak samo jak kobiet wynalazców, ale niezaprzeczalne jest to, że byli wśród nich wielcy ludzie.

Dla ciekawostki dodam, że kiedy Europejczycy odkryli Wielkie Zimbabwe przez wiele lat tworzyli niestworzone historie o zaginionych plemionach białych ludzi, którzy mieli stworzyć to imperium. Nie potrafili zaakceptować faktu, iż mogli je stworzyć Czarni, w tamtym czasie - niewolnicy Białych. Więc to taki mały wyjątek świadczący raczej na korzyść umysłów ludzi tej "rasy".

Gość gość

Zapomniałaś dodać że wszyscy ci czarni "geniusze" WSZYSTKIEGO  nauczyli się od białych, i działali w ramach białej cywilizacji. Tak jak małpe można nauczyć liczyć, kobiete jeździć samochodem, tak jednego czarnego na milion można nauczyć fizyki. I gdyby ich zostawić samych sobie w swoich plemionach, to w dwa pokolenia cofną się o 30 pokoleń. Taka jak wszystkie kraje afrykańskie - nawet studnie trzeba im wykopać, bo sami TEGO nie potrafią. Albo im sie nie chce.

A co czarni stworzyli w ramach swoich "cywilizacji"? Będenek kryty skórą z małpy. No i osławionego HIVa... - dar czarnego luda dla białych.

Gość Gość
7 minut temu, Gość gość napisał:

Zapomniałaś dodać że wszyscy ci czarni "geniusze" WSZYSTKIEGO  nauczyli się od białych, i działali w ramach białej cywilizacji. Tak jak małpe można nauczyć liczyć, kobiete jeździć samochodem, tak jednego czarnego na milion można nauczyć fizyki. I gdyby ich zostawić samych sobie w swoich plemionach, to w dwa pokolenia cofną się o 30 pokoleń. Taka jak wszystkie kraje afrykańskie - nawet studnie trzeba im wykopać, bo sami TEGO nie potrafią. Albo im sie nie chce.

A co czarni stworzyli w ramach swoich "cywilizacji"? Będenek kryty skórą z małpy. No i osławionego HIVa... - dar czarnego luda dla białych.

Wytrzyj brodę, bo się poplułeś. ;)

Gość Gość
9 minut temu, Gość gość napisał:

Panna Sylwia zapytała czy są jacyś zasłużeni czarni ludzie, to jej odpowiedziałam. Ty teraz sapiesz do czegoś innego. Wyluzuj.

Albo nie, nie wyluzuj.

Pomyśl sobie jeszcze, że na świecie są tysiące czarnych ludzi, którzy osiągnęli bardzo dużo, znacznie więcej niż Ty, i na ich konta wpływają sumy, których Ty nie mógłbyś sobie nawet wyobrazić. :P

Piecze? I dobrze.

Gość gość

Niejedna ruda qrwa też zarabia więcej - ale żeby mnie miało coś "piec" z tego powodu?

Co to to nie...😎

Gość Gość
14 minut temu, Gość gość napisał:

Niejedna ruda qrwa też zarabia więcej - ale żeby mnie miało coś "piec" z tego powodu?

Co to to nie...😎

Ale tu nie mowa o qrwach, tylko o uznanych ludziach nauki, kultury, czy sportu, którzy są czarni i swoim dorobkiem prawdopodobnie przewyższają dorobek kilku pokoleń z twojej rodziny. ;)

Ty się szczycisz tym, że jesteś przedstawicielem rasy białej, choć żadnego wpływu na to nie miałeś. Miałeś za to dużo więcej możliwości i szans, by osiągnąć coś niezwykłego. A osiągnąłeś? Śmiem wątpić.

2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Jakiś czarny odbił ci dziewczynę? 😉

Gdyby ktokolwiek odbił mi dziewczynę to bym mu tylko życzył najlepszego. 

Poco mi taką dziewczyna co daje się odbijać?

Dawno temu miałem umowę z przyjacielem: jeśli któremuś się zdarzy przelecieć babę drugiego to mu o tym mówi, a powiadomiony z wdzięczności stawia flaszkę. 😄

2 godziny temu, Gość Gość napisał:

Nie gloryfikuję Azjatek. Przeciętnie Słowianki, że szczególnym uwzględnieniem wschodnich Słowian, są ładniejsze.

Ale azjatyckie dziewczyny mają milsze charakteru, kiedy z białymi babami wytrzymać nie idzie. A ja jestem taki ewenement, że charakter stawiam najwyżej.

Ciało można wyrzeźbić, ale korygowanie charakteru to proces bardzo długo i nie gwarantujący sukcesu.

Co zaś do czystości: mieszkałem w akademiku. Widziałem ten wyśróbowany poziom czystości trzymany przez polskie dziewczyny 😄

Gość Gość
26 minut temu, Piaskun napisał:

Gdyby ktokolwiek odbił mi dziewczynę to bym mu tylko życzył najlepszego. 

Poco mi taką dziewczyna co daje się odbijać?

Dawno temu miałem umowę z przyjacielem: jeśli któremuś się zdarzy przelecieć babę drugiego to mu o tym mówi, a powiadomiony z wdzięczności stawia flaszkę. 😄

Nie gloryfikuję Azjatek. Przeciętnie Słowianki, że szczególnym uwzględnieniem wschodnich Słowian, są ładniejsze.

Ale azjatyckie dziewczyny mają milsze charakteru, kiedy z białymi babami wytrzymać nie idzie. A ja jestem taki ewenement, że charakter stawiam najwyżej.

Ciało można wyrzeźbić, ale korygowanie charakteru to proces bardzo długo i nie gwarantujący sukcesu.

Co zaś do czystości: mieszkałem w akademiku. Widziałem ten wyśróbowany poziom czystości trzymany przez polskie dziewczyny 😄

Miłe? Dobre sobie. U mnie na roku miały opinie bardzo konfliktowych i nieprzyjaznych dziewczyn.

A co do dziewczyn z akademików, to czego ty oczekiwałeś? Nie od dziś wiadomo, że w akademikach nie mieszkają ludzie z wyższych sfer, znający podstawowe zasady kultury i higieny.

7 minut temu, Gość Gość napisał:

Miłe? Dobre sobie. U mnie na roku miały opinie bardzo konfliktowych i nieprzyjaznych dziewczyn.

Dla mnie były miłe. Jakie dla Ciebie - to kwestia między wami.

7 minut temu, Gość Gość napisał:

A co do dziewczyn z akademików, to czego ty oczekiwałeś? Nie od dziś wiadomo, że w akademikach nie mieszkają ludzie z wyższych sfer, znający podstawowe zasady kultury i higieny.

Problem w tym delikatna, a życzliwa istoto że większości rodziców nie stać by swojej progeniturze opłacić stancję, żarcie etc. Więc te laski to nie margines a reprezentacja większości społeczeństwa.

Gość Gość
1 minutę temu, Piaskun napisał:

Dla mnie były miłe. Jakie dla Ciebie - to kwestia między wami.

Mówię o opinii praktycznie całego roku, a nie tylko swojej, więc przestań sugerować, że to moja wina, że były dla mnie niemiłe.

5 minut temu, Piaskun napisał:

Problem w tym delikatna, a życzliwa istoto że większości rodziców nie stać by swojej progeniturze opłacić stancję, żarcie etc. Więc te laski to nie margines a reprezentacja większości społeczeństwa.

Czyj problem? Na pewno nie mój :P Bananowe dziecko to ja.

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Mówię o opinii praktycznie całego roku, a nie tylko swojej, więc przestań sugerować, że to moja wina, że były dla mnie niemiłe.

Nie sugeruję. Twierdzę, że problemy Twojego roku nie są moimi problemami

Przed chwilą, Gość Gość napisał:

Czyj problem? Na pewno nie mój 😛 Bananowe dziecko to ja.

Pogratulować.

Gość Gość
1 minutę temu, Piaskun napisał:

Nie sugeruję. Twierdzę, że problemy Twojego roku nie są moimi problemami

Pogratulować.

Dziękuję.

P.S. Miło od czasu do czasu zamienić z Tobą kilka słów. 

Gość gość

" Bananowe dziecko to ja." - ale tatuś to już pewnie z mamusią nie mieszka. Co?

Gość gosc
19 godzin temu, Gość Sylwia napisał:

To jest piekne. Piekne, jak Sylwia z Konina, bez jakiejkolwiek wiedzy o swiecie wyglasza takie teorie. Jesli uwazasz ze europejskie miasta sredniowieczne to jest cos godnego podziwu (serio?) to proponuje zwrocic uwage na miasta bliskiego wschody z tego okresu. 

takie odkrycia jak to ze Ziemia jest kula, publiczna sluzba zdrowia, camera obscura, destylacja i alkohol, podstawy dziesiejszej astronomii, szczepionki, bron palna, algebra i trygonometria, kompas, soczewka, system dziesietny- nie zostaly opracowane przez kulture zachodu, wiec daj sobie na wstrzymanie z tym poczuciem wyzszosci nad reszta swiata, szczegolnie ze ciekawa jestem (skoro bialy czlowiek taki super) do czego Ty doszlas w zyciu? Moze cos wynalazlas? Zbudowalas cud architektoniczny? Nie? 

Musisz sie troche nauczyc, troche poczytac.

Afryka (jak wiele innych miejsc na swiecie ktore zostaly skolonizowane) zostala ograbiona doslownie ze wszystkiego- ze zdrowych ludzi, z zasobow naturalnych. Nie chce mi sie klarowac jak bardzo spowalnia, zatrzymuje czy cofa rozwoj spoleczenstwa, bo to kazdy wie (Indie na przyklad, pomimo panujacego przekonania iz Brytyjczycy ucywilizowali ten kraj, de facto cofnely sie w rozwoju- z jednego z najbogatszych i najlepiej wyksztalconych panstw swiata zmienily sie we wlasne przeciwienstwo). Co do rozwoju kontynentu Afrykanskiego PRZED kolonizacja warto zwrocic uwage na polnocne rejony (ktore maja latwiejszy do zycia klimat- choc oczywiscie nie tak przyjazny i lagodny jak poludniowe czesci Europy i nie tak latwy do okielznania jak polnocne czesci Europy- do zwalczenia zimna wystarczy ogien, do zwalczenia goraca potrzeba znacznie wyzszych technologii), ktore rozwinely sie wrecz wspaniale. 

Zasadniczno, jesli spojrzec na swiat jako calosc, cywilizacje rozwijaly sie najszybciej tam, gdzie byl lagodny, regularny klimat, duze zasoby wody, drewna itd, gdzie nie wystepuja kleski zywiolowe (w Azji poludniowo wschodniej ktora rozwijala sie ZNACZNIE wolniej od Chin czy Indii, wystepuja huragany). Jesli spoleczenstwo musie sie martwic tym czy spadnie deszcz, czy moze przyjdzie tajfun, musi na nowo odbudowywac swoje domu, czy stale zmieniac miejsce pobytu ze wzgledu na susze, nie ma po prostu czasu i energii na to zeby ulepszac cywilizacje. Europejczycy mieli po prostu szczescie. A Ty nawet z tego nie potrafilas skorzystac, nieudaczniczko, bo edukacja u nas jest darmowa, powszechna i obowiazkowa, a spojrz na siebie. 

Gość gość

" miasta bliskiego wschody z tego okresu."

Chcesz powiedzieć, że w miastach bliskiego wschodu mieszkali wtedy Murzyni? 🤣

"takie odkrycia jak to ze Ziemia jest kula, publiczna sluzba zdrowia, camera obscura, destylacja i alkohol, podstawy dziesiejszej astronomii, szczepionki, bron palna, algebra i trygonometria, kompas, soczewka, system dziesietny-"

I ci Murzyni to wszystko wynaleźli?? Masz rozumek, masz...

"Afryka (jak wiele innych miejsc na swiecie ktore zostaly skolonizowane) zostala ograbiona doslownie ze wszystkiego- ze zdrowych ludzi, z zasobow naturalnych."

Bo niczego więcej tam nie ma i nigdy nie było! 

Gość gość

"Co do rozwoju kontynentu Afrykanskiego PRZED kolonizacja warto zwrocic uwage na polnocne rejony" - no i oczywiście tutajj również mieszkali murzyni🤣

I kto tu jest niekumaty?

Gość gosc
12 minut temu, Gość gość napisał:

" miasta bliskiego wschody z tego okresu."

Chcesz powiedzieć, że w miastach bliskiego wschodu mieszkali wtedy Murzyni? 🤣

"takie odkrycia jak to ze Ziemia jest kula, publiczna sluzba zdrowia, camera obscura, destylacja i alkohol, podstawy dziesiejszej astronomii, szczepionki, bron palna, algebra i trygonometria, kompas, soczewka, system dziesietny-"

I ci Murzyni to wszystko wynaleźli?? Masz rozumek, masz...

"Afryka (jak wiele innych miejsc na swiecie ktore zostaly skolonizowane) zostala ograbiona doslownie ze wszystkiego- ze zdrowych ludzi, z zasobow naturalnych."

Bo niczego więcej tam nie ma i nigdy nie było! 

Laska pisala ze bialy czlowiek wszystko wynalazl. Czytaj ze zrozumieniem.